Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
ceps Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Tomislav Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
ante003 Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Tomislav Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 1:52 čet, 18. 11. 2010 Naslov: |
|
|
Kakvi bodovi?! Ajde, ne pricati kad se ne zna, samo zato da bi se nesto napisalo.
Nema bodova. Prakticni je po principu prolaz/pad. Zadaci su odavno poznati i javno dostupni, nema tu "znam malo". Ili ih znate ili ih ne znate.
Odbijanje zadatka (koji nije u kategoriji ovih koji se trenutno mogu odbiti) jednako je padu.
Kakvi bodovi?! Ajde, ne pricati kad se ne zna, samo zato da bi se nesto napisalo.
Nema bodova. Prakticni je po principu prolaz/pad. Zadaci su odavno poznati i javno dostupni, nema tu "znam malo". Ili ih znate ili ih ne znate.
Odbijanje zadatka (koji nije u kategoriji ovih koji se trenutno mogu odbiti) jednako je padu.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
delboy Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 17:08 pet, 19. 11. 2010 Naslov: |
|
|
Ovaj tjedan ste se prijavljivali, iduci je prakticni kolokvij.
Onda opet tjedan za prijave, pa tjedan za popravak prakticnog.
Onda tjedan za prijeve, pa "tjedan" za drugi popravak (to je tjedan od Badnjaka/Bozica, pa nece bas ici do petka).
Inace, korisnije je vjezbati zadatke i proci iz prve, nego tratiti vrijeme na hipotetiziranje o popravcima (sto studenti i inace vole... valjda je zabavnije od ucenja :P).
Ovaj tjedan ste se prijavljivali, iduci je prakticni kolokvij.
Onda opet tjedan za prijave, pa tjedan za popravak prakticnog.
Onda tjedan za prijeve, pa "tjedan" za drugi popravak (to je tjedan od Badnjaka/Bozica, pa nece bas ici do petka).
Inace, korisnije je vjezbati zadatke i proci iz prve, nego tratiti vrijeme na hipotetiziranje o popravcima (sto studenti i inace vole... valjda je zabavnije od ucenja ).
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
A-tom Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Tomislav Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
A-tom Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 19:15 sub, 20. 11. 2010 Naslov: |
|
|
[quote="A-tom"]Ljudi pitaju za popravni s razlogom.[/quote]
Ne pitaju s razlogom. Imam dovoljno iskustva da znam koliko vremena ode na planiranja i razmisljanja "sto ako padnem", "sto kad padnem", "hocu jos jednu sansu",... umjesto da se pripremaju. Stalno to neko pesimisticno gledanje na stvari.
A cemu ti [b]prije[/b] ispita sluzi informacija kad mozes popravljati? Izadji, obavi najbolje sto mozes, pa - [b]ako[/b] ne bude dobro - onda pitaj kad je popravak i bit ce ti odgovoreno (barem sam ja danas odgovorio svima koji su pitali).
Sto mislis, koliko se ljudi javilo za konzultacije ili kolika je posjecenost demonstratura? Pa gdje su ti silni studenti koji se trude, ali im ne ide programiranje?
Valjda je bolje padanje sprijeciti ucenjem, nego trositi vrijeme i energiju da se pripremate za pad.
A-tom (napisa): | Ljudi pitaju za popravni s razlogom. |
Ne pitaju s razlogom. Imam dovoljno iskustva da znam koliko vremena ode na planiranja i razmisljanja "sto ako padnem", "sto kad padnem", "hocu jos jednu sansu",... umjesto da se pripremaju. Stalno to neko pesimisticno gledanje na stvari.
A cemu ti prije ispita sluzi informacija kad mozes popravljati? Izadji, obavi najbolje sto mozes, pa - ako ne bude dobro - onda pitaj kad je popravak i bit ce ti odgovoreno (barem sam ja danas odgovorio svima koji su pitali).
Sto mislis, koliko se ljudi javilo za konzultacije ili kolika je posjecenost demonstratura? Pa gdje su ti silni studenti koji se trude, ali im ne ide programiranje?
Valjda je bolje padanje sprijeciti ucenjem, nego trositi vrijeme i energiju da se pripremate za pad.
|
|
[Vrh] |
|
A-tom Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 20:28 sub, 20. 11. 2010 Naslov: |
|
|
Svrha sarkazma je da prodrma. Necu to napraviti studentu koji je upravo pao, ali studentu koji se bavi padom umjesto prolazom - hocu. Ako samo jednog studenta u karijeri "preobratim" da se uhvati gradiva i potisne pesimisticne misli o padanju, ja sretan.
Danasnji prakticni... mislim da je prolaznost bila oko 2/3 (nisam jos unio podatke, ali tu negdje).
Evo hintova, na osnovu ovog danas:
1. [b]Posjetite praktikum [u]PRIJE[/u] prakticnog kolokvija[/b] i provjerite da se znate ulogirati, da znate naci CodeBlocks (ili u cemu vec radite), da znate napisati program koji radi nesto (npr. ucitava broj i ispisuje njegove binarne znamenke unatrag), da ga znate pokrenuti i provjeriti da ispisuje sto treba ispisivati,...
Ako nekome account ne radi, brzo u RC srediti to. Asistenti nisu admini i nemaju ovlasti potrebne da vam srede accounte!
2. Probajte da vam prakticni kolokvij ne bude prvi susret sa zadacima. Postoje nekakve klase slicnih zadataka. Rijesite doma barem jedan iz svake te klase.
3. Nemojte kasniti. Ja sam kolegu koji je malo jace zakasnio prebacio u iducu grupu, ali to sam mogao samo zato jer je u iducoj grupi bilo slobodnih mjesta. Preostale grupe su skroz pune. Dakle, tko kasni 15min, dobit ce samo pola sata za rjesavanje.
4. Vjezbajte na racunalu. Papir ce podnijeti [tt]printf([color=red]''[/color]nesto[color=red]''[/color],...)[/tt] ili [tt]scanf("[color=red]$[/color]d",...)[/tt] ili [tt]int main(void)[color=red];[/color]{[/tt] i sl., ali racunalu se te stvari jako ne svidjaju. Ponavljam: prakticni je tu zato da vas natjera da programiranje ucite na racunalu (jednako kako se voznja uci za volanom, a ne na papiru).
Svrha sarkazma je da prodrma. Necu to napraviti studentu koji je upravo pao, ali studentu koji se bavi padom umjesto prolazom - hocu. Ako samo jednog studenta u karijeri "preobratim" da se uhvati gradiva i potisne pesimisticne misli o padanju, ja sretan.
Danasnji prakticni... mislim da je prolaznost bila oko 2/3 (nisam jos unio podatke, ali tu negdje).
Evo hintova, na osnovu ovog danas:
1. Posjetite praktikum PRIJE prakticnog kolokvija i provjerite da se znate ulogirati, da znate naci CodeBlocks (ili u cemu vec radite), da znate napisati program koji radi nesto (npr. ucitava broj i ispisuje njegove binarne znamenke unatrag), da ga znate pokrenuti i provjeriti da ispisuje sto treba ispisivati,...
Ako nekome account ne radi, brzo u RC srediti to. Asistenti nisu admini i nemaju ovlasti potrebne da vam srede accounte!
2. Probajte da vam prakticni kolokvij ne bude prvi susret sa zadacima. Postoje nekakve klase slicnih zadataka. Rijesite doma barem jedan iz svake te klase.
3. Nemojte kasniti. Ja sam kolegu koji je malo jace zakasnio prebacio u iducu grupu, ali to sam mogao samo zato jer je u iducoj grupi bilo slobodnih mjesta. Preostale grupe su skroz pune. Dakle, tko kasni 15min, dobit ce samo pola sata za rjesavanje.
4. Vjezbajte na racunalu. Papir ce podnijeti printf(''nesto'',...) ili scanf("$d",...) ili int main(void);{ i sl., ali racunalu se te stvari jako ne svidjaju. Ponavljam: prakticni je tu zato da vas natjera da programiranje ucite na racunalu (jednako kako se voznja uci za volanom, a ne na papiru).
|
|
[Vrh] |
|
sstudentica Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|