| Prethodna tema :: Sljedeća tema   | 

| Autor/ica | 
		Poruka | 

Gost

| 
		 | 

| [Vrh] | 
		 | 

Gost

| 

Postano: 23:18 pet, 28. 5. 2004    Naslov:  | 
				            | 

| 

| 
                                         Radi li se zapravo o istim rezultatima,samo krivim oznakama konstanti?U prvom načinu rješavanja supstitucijom imam rezultat: 'nešto' + 8/9 + C ,a u drugom načinu bi rezultat trebao označiti: 'nešto' + D,kako C i D su iz IR onda recimo za D=0 => C=-8/9,ima li to smisla?
 Ako imam realan fiksan broj i varijablu koja ''prolazi'' kroz IR onda suma te varijable i fiksnog realnog broja daje bilo koji realan broj pa tako 8/9 u sumi sa C@IR daje bilo koji realan broj,a konstanta D je također bilo koji realan broj pa su ta dva rezultata zapravo ista?
 Može podrobnije pojašnjenje? 

Radi li se zapravo o istim rezultatima,samo krivim oznakama konstanti?U prvom načinu rješavanja supstitucijom imam rezultat: 'nešto' + 8/9 + C ,a u drugom načinu bi rezultat trebao označiti: 'nešto' + D,kako C i D su iz IR onda recimo za D=0 => C=-8/9,ima li to smisla?

Ako imam realan fiksan broj i varijablu koja ''prolazi'' kroz IR onda suma te varijable i fiksnog realnog broja daje bilo koji realan broj pa tako 8/9 u sumi sa C@IR daje bilo koji realan broj,a konstanta D je također bilo koji realan broj pa su ta dva rezultata zapravo ista?

Može podrobnije pojašnjenje?

| 

| 

| [Vrh] | 
		 | 

vjekovac Forumaš(ica)

Spol:   

| 

Postano: 23:42 pet, 28. 5. 2004    Naslov:  | 
				            | 

| 

| 
                                         [quote="Gost"]Zašto dobivam drukčije rezultate?[/quote]
 Pa to su isti rezultat(i). :) 
 [quote="Gost"]Radi li se zapravo o istim rezultatima,samo krivim oznakama konstanti?U prvom načinu rješavanja supstitucijom imam rezultat: 'nešto' + 8/9 + C ,a u drugom načinu bi rezultat trebao označiti: 'nešto' + D,kako C i D su iz IR onda recimo za D=0 => C=-8/9,ima li to smisla?[/quote]
 Upravo tako. :D 
 [quote="Gost"]Ako imam realan fiksan broj i varijablu koja ''prolazi'' kroz IR onda suma te varijable i fiksnog realnog broja daje bilo koji realan broj pa tako 8/9 u sumi sa C@IR daje bilo koji realan broj,a konstanta D je također bilo koji realan broj pa su ta dva rezultata zapravo ista?[/quote]
 Jos ljepše. :wink: 
 [quote="Gost"]Može podrobnije pojašnjenje?[/quote]
 Pa što sad još? Skupovi
 {nesto+8/9+C|C€R} i {nesto+D|D€R}
 su jednaki (imaju iste elemente). :wink: 

| Gost (napisa): | 	 		  | Zašto dobivam drukčije rezultate? | 	  

Pa to su isti rezultat(i).   

| Gost (napisa): | 	 		  | Radi li se zapravo o istim rezultatima,samo krivim oznakama konstanti?U prvom načinu rješavanja supstitucijom imam rezultat: 'nešto' + 8/9 + C ,a u drugom načinu bi rezultat trebao označiti: 'nešto' + D,kako C i D su iz IR onda recimo za D=0 ⇒ C=-8/9,ima li to smisla? | 	  

Upravo tako.   

| Gost (napisa): | 	 		  | Ako imam realan fiksan broj i varijablu koja ''prolazi'' kroz IR onda suma te varijable i fiksnog realnog broja daje bilo koji realan broj pa tako 8/9 u sumi sa C@IR daje bilo koji realan broj,a konstanta D je također bilo koji realan broj pa su ta dva rezultata zapravo ista? | 	  

Jos ljepše.   

| Gost (napisa): | 	 		  | Može podrobnije pojašnjenje? | 	  

Pa što sad još? Skupovi

{nesto+8/9+C|C€R} i {nesto+D|D€R}

su jednaki (imaju iste elemente).  

| 

| 

| [Vrh] | 
		 | 

Gost

| 
		 |