Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Pitanje za praktični
WWW:
Idite na Prethodno  1, 2
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji diplomskih i starih studija -> Građa računala
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
plonker
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
= 0 - 0

PostPostano: 17:35 sri, 15. 12. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

ako se nismo prijavili na prvi praktični iz bilo kojeg razloga i ne pojavimo se sutra na drugom terminu jel imamo pravo izaći na drugi termin praktičnog kolokvija? :roll:

Hvala
ako se nismo prijavili na prvi praktični iz bilo kojeg razloga i ne pojavimo se sutra na drugom terminu jel imamo pravo izaći na drugi termin praktičnog kolokvija? Rolling Eyes

Hvala

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Charmed
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
20 = 54 - 34

PostPostano: 17:55 sri, 15. 12. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pa zar baš iz tog razloga postoji drugi rok, zar ne?
Pa zar baš iz tog razloga postoji drugi rok, zar ne?

[Vrh]
Crazylamb1
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
27 = 38 - 11

PostPostano: 18:00 sri, 15. 12. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pa mislim da je glavni razlog za drugi rok da studenti koji ne poloze prvi put ili zele probati dobiti vise bodova nego prvi put imaju tu priliku, no, ne vidim zasto bi bio problem da netko tko nije nikako izasao na prvi rok dodje na drugi. Medjutim, ne mogu nista tvrditi 100% dok asistent ne potvrdi.
Pa mislim da je glavni razlog za drugi rok da studenti koji ne poloze prvi put ili zele probati dobiti vise bodova nego prvi put imaju tu priliku, no, ne vidim zasto bi bio problem da netko tko nije nikako izasao na prvi rok dodje na drugi. Medjutim, ne mogu nista tvrditi 100% dok asistent ne potvrdi.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail MSNM
insane_raver
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

21 = 33 - 12

PostPostano: 18:50 sri, 15. 12. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

može se izaći na bilo koji rok, na oba i također na niti jedan :)
kako god kome paše.
bit 2 temina je da se može inkrementalno doć do 20 bodova ;) prvo 10-15 pa sigurne bodove imaš pa možeš probat za 20. ;)
može se izaći na bilo koji rok, na oba i također na niti jedan Smile
kako god kome paše.
bit 2 temina je da se može inkrementalno doć do 20 bodova Wink prvo 10-15 pa sigurne bodove imaš pa možeš probat za 20. Wink

[Vrh]
Crazylamb1
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

27 = 38 - 11

PostPostano: 19:41 sri, 15. 12. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pitanje - moze li se pretpostaviti da ce, ukoliko je u zadatku spomenuto, uvijek postojati "krajnji" uvjet? Npr. zadatak 13 kaze "Početni znak poruke je $02 (STX), a krajnji $03 (ETX)." - znaci mogu pretpostaviti da ce STVARNO uvijek postojati taj $03 znak negdje nakon znaka $02? U suprotnom ce se, naravno, petlja beskonacno vrtiti.

Takodjer, upravo u tom zadatku, a i nekim drugima, treba racunati duljinu necega. U primjeru je ta duljina napisana kao byte (pise "6004 = 02"), pa treba li nasa varijabla u koju spremamo rezultat takodjer biti byte, ili treba biti word/longword? U smislu, recimo u 13. zadatku gdje treba naci duljinu neke ASCII poruke - ako je rezultat/duljina velicine byte, onda se valjda moze pretpostaviti da poruka nikad nece biti dulja od FF ASCII znakova, zar ne?
Pitanje - moze li se pretpostaviti da ce, ukoliko je u zadatku spomenuto, uvijek postojati "krajnji" uvjet? Npr. zadatak 13 kaze "Početni znak poruke je $02 (STX), a krajnji $03 (ETX)." - znaci mogu pretpostaviti da ce STVARNO uvijek postojati taj $03 znak negdje nakon znaka $02? U suprotnom ce se, naravno, petlja beskonacno vrtiti.

Takodjer, upravo u tom zadatku, a i nekim drugima, treba racunati duljinu necega. U primjeru je ta duljina napisana kao byte (pise "6004 = 02"), pa treba li nasa varijabla u koju spremamo rezultat takodjer biti byte, ili treba biti word/longword? U smislu, recimo u 13. zadatku gdje treba naci duljinu neke ASCII poruke - ako je rezultat/duljina velicine byte, onda se valjda moze pretpostaviti da poruka nikad nece biti dulja od FF ASCII znakova, zar ne?

[Vrh]
GauSs_
Moderator
Moderator

72 = 110 - 38

PostPostano: 20:55 sri, 15. 12. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Crazylamb1"]Pitanje - moze li se pretpostaviti da ce, ukoliko je u zadatku spomenuto, uvijek postojati "krajnji" uvjet? Npr. zadatak 13 kaze "Početni znak poruke je $02 (STX), a krajnji $03 (ETX)." - znaci mogu pretpostaviti da ce STVARNO uvijek postojati taj $03 znak negdje nakon znaka $02? U suprotnom ce se, naravno, petlja beskonacno vrtiti.
[/quote]

da, postojat ce 03

[quote]
Takodjer, upravo u tom zadatku, a i nekim drugima, treba racunati duljinu necega. U primjeru je ta duljina napisana kao byte (pise "6004 = 02"), pa treba li nasa varijabla u koju spremamo rezultat takodjer biti byte, ili treba biti word/longword? U smislu, recimo u 13. zadatku gdje treba naci duljinu neke ASCII poruke - ako je rezultat/duljina velicine byte, onda se valjda moze pretpostaviti da poruka nikad nece biti dulja od FF ASCII znakova, zar ne?[/quote]

bajtna velicina

[size=9][color=#999999]Added after 32 seconds:[/color][/size]

[quote="plonker"]ako se nismo prijavili na prvi praktični iz bilo kojeg razloga i ne pojavimo se sutra na drugom terminu jel imamo pravo izaći na drugi termin praktičnog kolokvija? :roll:

Hvala[/quote]

imate pravo izaci na drugi termin
Crazylamb1 (napisa):

da, postojat ce 03

Citat:

bajtna velicina

Added after 32 seconds:

plonker (napisa):
ako se nismo prijavili na prvi praktični iz bilo kojeg razloga i ne pojavimo se sutra na drugom terminu jel imamo pravo izaći na drugi termin praktičnog kolokvija? Rolling Eyes

Hvala

imate pravo izaci na drugi termin

Prosle su godine kolokviji bili laksi, zar ne?
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
Junky099
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 5 - 3

PostPostano: 21:50 sri, 15. 12. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Imamo li mi onda sutra vježbe? Mislim, ako su praktični kolokviji od 8 do 10
Imamo li mi onda sutra vježbe? Mislim, ako su praktični kolokviji od 8 do 10

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku MSNM
Crazylamb1
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

27 = 38 - 11

PostPostano: 21:54 sri, 15. 12. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pa ocito da ne. Ne znam tko bi vam to drzao vjezbe kad ce asistent biti s nama na prakticnom od 9 do 10h. A i ako pogledate materijale - vidi se da smo zavrsili sve - jos samo ostaje ono sto pise "Prakticni kolokvij".

Cak se ne sjecam imamo li iduci tjedan vjezbe ili samo predavanja (i to ako su samo predavanja ne znam hoce li biti dupla od 8h ili normalno od 10h).
Pa ocito da ne. Ne znam tko bi vam to drzao vjezbe kad ce asistent biti s nama na prakticnom od 9 do 10h. A i ako pogledate materijale - vidi se da smo zavrsili sve - jos samo ostaje ono sto pise "Prakticni kolokvij".

Cak se ne sjecam imamo li iduci tjedan vjezbe ili samo predavanja (i to ako su samo predavanja ne znam hoce li biti dupla od 8h ili normalno od 10h).

[Vrh]
Junky099
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 5 - 3

PostPostano: 22:04 sri, 15. 12. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Da, ima smisla :)
Da, ima smisla Smile

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku MSNM
Crazylamb1
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

27 = 38 - 11

PostPostano: 22:08 sri, 15. 12. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Eh, sad me buni jos jedna stvar. Vec upitah ono za ako pise 6004 = 02 onda duljinu treba gledati kao byte (npr. 13.zadatak). Ali recimo u 15. sad malo gledam nesto - u primjeru je stavljeno da je LENGTH 5, tj. pise 6004 = 5. To mi djeluje...krivo. Pa zar nije na jednoj adresi 1byte? Dakle 2 hex znaka? Tako da bi moralo biti bar 05 (ili 50 ili 5F ili NESTO - recimo 5 pa svejedno ili svejedno pa 5). Ali nikako ne moze na 6004 pisati SAMO 5.
Eh, sad me buni jos jedna stvar. Vec upitah ono za ako pise 6004 = 02 onda duljinu treba gledati kao byte (npr. 13.zadatak). Ali recimo u 15. sad malo gledam nesto - u primjeru je stavljeno da je LENGTH 5, tj. pise 6004 = 5. To mi djeluje...krivo. Pa zar nije na jednoj adresi 1byte? Dakle 2 hex znaka? Tako da bi moralo biti bar 05 (ili 50 ili 5F ili NESTO - recimo 5 pa svejedno ili svejedno pa 5). Ali nikako ne moze na 6004 pisati SAMO 5.

[Vrh]
klaymen
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
= 10 - 2

PostPostano: 22:36 sri, 15. 12. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

oprosti al moram rec da je tebe valjda sad panika pocela hvatati xD
nemoj se brinuti oko gluposti budes sutra sve znao :) odmori se sada i bistre glave sutra to rijesi ;)

[size=9][color=#999999]Added after 4 minutes:[/color][/size]

+ da vjezbe su gotove...predavanja jos 2 puta imamo
oprosti al moram rec da je tebe valjda sad panika pocela hvatati xD
nemoj se brinuti oko gluposti budes sutra sve znao Smile odmori se sada i bistre glave sutra to rijesi Wink

Added after 4 minutes:

+ da vjezbe su gotove...predavanja jos 2 puta imamo

Charmed
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
20 = 54 - 34

PostPostano: 9:41 čet, 16. 12. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Crazylamb1"]Eh, sad me buni jos jedna stvar. Vec upitah ono za ako pise 6004 = 02 onda duljinu treba gledati kao byte (npr. 13.zadatak). Ali recimo u 15. sad malo gledam nesto - u primjeru je stavljeno da je LENGTH 5, tj. pise 6004 = 5. To mi djeluje...krivo. Pa zar nije na jednoj adresi 1byte? Dakle 2 hex znaka? Tako da bi moralo biti bar 05 (ili 50 ili 5F ili NESTO - recimo 5 pa svejedno ili svejedno pa 5). Ali nikako ne moze na 6004 pisati SAMO 5.[/quote]

da to je greška još od lani, treba pisati 05!
Crazylamb1 (napisa):

da to je greška još od lani, treba pisati 05!

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji diplomskih i starih studija -> Građa računala Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2
Stranica 2 / 2.

Forum(o)Bir:  
Možete otvarati nove teme.
Možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum