Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

period funkcije
WWW:

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, nastavnički studiji -> Diferencijalni i integralni račun
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Cauchy
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
= 0 - 0

PostPostano: 10:14 čet, 30. 12. 2010    Naslov: period funkcije Citirajte i odgovorite

Bi li netko ovdje znao dokazati da je funkcija periodična, mislim općenito, tj f(x+T)=f(x)? Izgleda glupo i sigurno je nešto trivijalno, ali ne znam kako početi uopće... :roll: :roll:
Ispričavam se forumašima, malo sam dosadna sa zadacima... :oops:
Bi li netko ovdje znao dokazati da je funkcija periodična, mislim općenito, tj f(x+T)=f(x)? Izgleda glupo i sigurno je nešto trivijalno, ali ne znam kako početi uopće... Rolling Eyes Rolling Eyes
Ispričavam se forumašima, malo sam dosadna sa zadacima... Embarassed

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Luuka
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
188 = 301 - 113

PostPostano: 11:57 čet, 30. 12. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Tu nemaš što dokazivati, to je definicija periodičnosti.

Funkcija f je periodička ako postoji T takav da je f(x+T)=f(x) za sve x za koje to ima smisla.
Tu nemaš što dokazivati, to je definicija periodičnosti.

Funkcija f je periodička ako postoji T takav da je f(x+T)=f(x) za sve x za koje to ima smisla.

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Cauchy
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 12:37 čet, 30. 12. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

:D pa ako piše da dokažem to, onda valjda moram dokazati... znam i ja da je to definicija periodičnosti, ali baš piše da dokažem to... zato mi ni nije jasno... :shock:
Very Happy pa ako piše da dokažem to, onda valjda moram dokazati... znam i ja da je to definicija periodičnosti, ali baš piše da dokažem to... zato mi ni nije jasno... Shocked

[Vrh]
Luuka
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

188 = 301 - 113

PostPostano: 13:05 čet, 30. 12. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Možda trebaš za konkretnu funkciju dokazat da je periodična? Imaš ti možda neku drugu definiciju periodičnosti iz koje bi trebala dokazat ovo?
Možda trebaš za konkretnu funkciju dokazat da je periodična? Imaš ti možda neku drugu definiciju periodičnosti iz koje bi trebala dokazat ovo?

Cauchy
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 15:16 čet, 30. 12. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

ne, nemam konkretnu funkciju... onda bi bilo jednostavnije da imam :D ...
točno piše ovako: neka je f:R->R funkcija sa svojstvom da postoji realan broj T>0 takav da je f(x+T)=f(x). Dokažite da je f periodična funkcija.
To je zadatak... I nismo mi radili nikakvu drugačiju definiciju, ovakvu smo radili... tak da ne znam što bih s ovim zadatkom... :)
ne, nemam konkretnu funkciju... onda bi bilo jednostavnije da imam Very Happy ...
točno piše ovako: neka je f:R->R funkcija sa svojstvom da postoji realan broj T>0 takav da je f(x+T)=f(x). Dokažite da je f periodična funkcija.
To je zadatak... I nismo mi radili nikakvu drugačiju definiciju, ovakvu smo radili... tak da ne znam što bih s ovim zadatkom... Smile

[Vrh]
Cauchy
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 12:43 pon, 3. 1. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

nitko ne zna? :(
nitko ne zna? Sad

[Vrh]
Luuka
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

188 = 301 - 113

PostPostano: 18:24 pon, 3. 1. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

A velim ti, to je definicija, nju se nema što dokazivat. Potraži u bilješkama ili u knjizi ako imaš neku drugu definiciju, pa iz nje da ovo dobijemo. Meni niš drugo ne pada na pamet.
A velim ti, to je definicija, nju se nema što dokazivat. Potraži u bilješkama ili u knjizi ako imaš neku drugu definiciju, pa iz nje da ovo dobijemo. Meni niš drugo ne pada na pamet.

Cauchy
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 18:26 pon, 3. 1. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

hm... nemam nikakvu drugu definiciju stvarno... samo smo tu radili... glupo zaista...
a možeš mi pomoći sa onim zadacima sa domenom? u drugoj temi... please...? :oops:
hm... nemam nikakvu drugu definiciju stvarno... samo smo tu radili... glupo zaista...
a možeš mi pomoći sa onim zadacima sa domenom? u drugoj temi... please...? Embarassed

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, nastavnički studiji -> Diferencijalni i integralni račun Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum