Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
ante003 Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
ante003 Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
nemo Moderator
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
ante003 Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
shumi1 Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
ante003 Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
nemo Moderator
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
bnikola Mali od Foruma (Administrator)
Spol:
|
Postano: 12:00 pet, 26. 2. 2010 Naslov: |
|
|
Nedavno sam rastavljao jedan laptop, i kao da su se dizajneri igrali skrivaca. Masa sarafa, a 70% skrivenih, i to tako da treba skidati cijeli niz plastika i zastita koje uopce ne izgledaju kao da su za skidanje... Veselje. Znam samo da bih zatukao dizajnera. :)
[size=9][color=#999999]Added after 1 minutes:[/color][/size]
Nisam rekao, radi se Gericomu, a poanta je bila, riknuo ventilator i treba smisliti nesto novo, a problem je sto je gericom propao, njihovih ventilatora vise nema, a tanji su od onih na trzistu, odnosno, tanki u na ne uobicajenoj voltazi... Zabava...
Nedavno sam rastavljao jedan laptop, i kao da su se dizajneri igrali skrivaca. Masa sarafa, a 70% skrivenih, i to tako da treba skidati cijeli niz plastika i zastita koje uopce ne izgledaju kao da su za skidanje... Veselje. Znam samo da bih zatukao dizajnera.
Added after 1 minutes:
Nisam rekao, radi se Gericomu, a poanta je bila, riknuo ventilator i treba smisliti nesto novo, a problem je sto je gericom propao, njihovih ventilatora vise nema, a tanji su od onih na trzistu, odnosno, tanki u na ne uobicajenoj voltazi... Zabava...
_________________ Život je lijep , tako kažu.. .
|
|
[Vrh] |
|
ante003 Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
ante003 Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Lux Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
ante003 Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 0:14 pon, 10. 1. 2011 Naslov: |
|
|
[quote="Lux"]Iskreno, ne bih preporučio da sam otvaraš laptp, nije daje teško ali dosta je delikatnije od stolnog računala i lako je nešto "iskopčati"
Ali ako već moraš samo polako i ne forsiraj ništa, za čišćenje od prašine je najbolje koristiti komprimirani zrak (imaš za kupiti u dućanima tipa brico store)[/quote]
kasnis skoro godinu dana ali ok :P
otvorio sam ga vec i to vise puta i za sad radi sve ko i prije :)
nabavio sam si zvjezdasti kljuc za sarafe, nisam skoro nista potrgao, nista nije ostalo viska (sto je znalo ostat vecinom kad popravljam nesto) i laptop dalje radi.
cisto sumnjam da bi to sa komprimiranim zrakom ocistio. to se toliko nakupilo da sam jedva i sa prstima ocistio.
kad vec spominjes ciscenje, morao bi ga opet otvorit i ocistit :)
Lux (napisa): | Iskreno, ne bih preporučio da sam otvaraš laptp, nije daje teško ali dosta je delikatnije od stolnog računala i lako je nešto "iskopčati"
Ali ako već moraš samo polako i ne forsiraj ništa, za čišćenje od prašine je najbolje koristiti komprimirani zrak (imaš za kupiti u dućanima tipa brico store) |
kasnis skoro godinu dana ali ok
otvorio sam ga vec i to vise puta i za sad radi sve ko i prije
nabavio sam si zvjezdasti kljuc za sarafe, nisam skoro nista potrgao, nista nije ostalo viska (sto je znalo ostat vecinom kad popravljam nesto) i laptop dalje radi.
cisto sumnjam da bi to sa komprimiranim zrakom ocistio. to se toliko nakupilo da sam jedva i sa prstima ocistio.
kad vec spominjes ciscenje, morao bi ga opet otvorit i ocistit
_________________ Ako ste previše otvorenog uma, ispast će vam mozak
------------------------------------------------------
Racunalo bez Windowsa je kao riba bez bicikla
|
|
[Vrh] |
|
Milojko Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
bnikola Mali od Foruma (Administrator)
Spol:
|
Postano: 20:52 pon, 10. 1. 2011 Naslov: |
|
|
Nedavno sam imao iskustva isto s jednim laptopom i ciscenjem. Ono sto kompresor nemoze napraviti je ocistiti kosu ili dlake iz kompa. A toga, posebno ako netko ima kucnog ljubimca, ima. Dobar je za prasinu i nekakve sitne mrvice/smece, ali tesko da ce ovo izbaciti.
Nedavno sam imao iskustva isto s jednim laptopom i ciscenjem. Ono sto kompresor nemoze napraviti je ocistiti kosu ili dlake iz kompa. A toga, posebno ako netko ima kucnog ljubimca, ima. Dobar je za prasinu i nekakve sitne mrvice/smece, ali tesko da ce ovo izbaciti.
_________________ Život je lijep , tako kažu.. .
|
|
[Vrh] |
|
ante003 Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 21:20 pon, 10. 1. 2011 Naslov: |
|
|
[quote="Milojko"]to kad jednom tak nešt napraviš, više nemoš prestat, el tak? :)[/quote]
jep :)
Ja vise vjerujem svojim prstima i ocima kad vidim da sam sve ocistio nego bilo kojem drugom sredstvu kad gledam izvana.
[quote="goranm"][quote="ante003"]cisto sumnjam da bi to sa komprimiranim zrakom ocistio. to se toliko nakupilo da sam jedva i sa prstima ocistio. [/quote]
Kompresor bolje čisti od prstiju. :wink: (pod uobičajnom pretpostavkom da je kvalitetan i ne raspadne se nakon 2 min korištanja itd.)[/quote]
kao sto je bnikola napisao, ipak ne cisti sve :P a ja sam nutra nasao od dlaka, prasine, mrvica,...
definitivno najcudnija stvar koju sam nasao u laptopu od jedne cure je bio komad papira od kojih 10-tak cm :S
Milojko (napisa): | to kad jednom tak nešt napraviš, više nemoš prestat, el tak? |
jep
Ja vise vjerujem svojim prstima i ocima kad vidim da sam sve ocistio nego bilo kojem drugom sredstvu kad gledam izvana.
goranm (napisa): | ante003 (napisa): | cisto sumnjam da bi to sa komprimiranim zrakom ocistio. to se toliko nakupilo da sam jedva i sa prstima ocistio. |
Kompresor bolje čisti od prstiju. (pod uobičajnom pretpostavkom da je kvalitetan i ne raspadne se nakon 2 min korištanja itd.) |
kao sto je bnikola napisao, ipak ne cisti sve a ja sam nutra nasao od dlaka, prasine, mrvica,...
definitivno najcudnija stvar koju sam nasao u laptopu od jedne cure je bio komad papira od kojih 10-tak cm :S
_________________ Ako ste previše otvorenog uma, ispast će vam mozak
------------------------------------------------------
Racunalo bez Windowsa je kao riba bez bicikla
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 21:40 pon, 10. 1. 2011 Naslov: |
|
|
Hmda, ne znam kakve kompresore koristite, moj je prilično jake snage i nema šanse da stvari koje nisu dobro učvršćene ostanu na mjestu. Kosa, dlake, prašina, sve leti van.
Čak uspjeva čistiti slijepljene nakupine prljavštine i prašine što posebno dobro dođe kada se tako nešta nađe na lakiranoj površini koja se mora čistiti vrlo slabim otopinama.
Hmda, ne znam kakve kompresore koristite, moj je prilično jake snage i nema šanse da stvari koje nisu dobro učvršćene ostanu na mjestu. Kosa, dlake, prašina, sve leti van.
Čak uspjeva čistiti slijepljene nakupine prljavštine i prašine što posebno dobro dođe kada se tako nešta nađe na lakiranoj površini koja se mora čistiti vrlo slabim otopinama.
_________________ The Dude Abides
|
|
[Vrh] |
|
Swerz Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
ante003 Forumaš(ica)