Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
vsurlan Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
veky Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 18:15 sri, 26. 5. 2004 Naslov: Re: LaTex, matrice i točkice |
|
|
[quote="vsurlan"]Prije LaTex problemcica: RP3 forum nije ni postojao ili se zavukao negdje (il ja trebam okulisti)?[/quote]
Nikad nitko s kolegija nije trazio forum, a ja volim kad ima netko tko ce povremeno doci i odgovoriti na pitanja studenata... 8) Veky moze odgovarati o LaTeXu i Mathematici, ali ne moze odgovoriti kad netko pita nesto sto je vezano bas uz kolegij, a ne uz gradivo... :(
vsurlan (napisa): | Prije LaTex problemcica: RP3 forum nije ni postojao ili se zavukao negdje (il ja trebam okulisti)? |
Nikad nitko s kolegija nije trazio forum, a ja volim kad ima netko tko ce povremeno doci i odgovoriti na pitanja studenata... Veky moze odgovarati o LaTeXu i Mathematici, ali ne moze odgovoriti kad netko pita nesto sto je vezano bas uz kolegij, a ne uz gradivo...
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
vsurlan Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
veky Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
saaanja Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
vsurlan Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
veky Forumaš(ica)

|
Postano: 16:45 sri, 2. 6. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="vsurlan"][quote="vsego"]Ako je onaj "[i]kriz[/i]" iz prvog posta u stvari plus, onda \vdots stavi kao separator stupaca. :D
Dakle, ako zelis:
[code:1]NESTO : NESTO
.............
NESTO : NESTO[/code:1][/quote]
Ono sa \vspace-ovima sljaka. A kak se to stavi \vdots kao separator stupaca? To mi zvuči elegantnije od trpanja hrpe \vdots-a koju moraš korigirat svaki puta kada promjeniš geometriju ćelija.[/quote]
U specifikaciji arraya (to je ono u {} iza \begin{array} ) među one c-ove, l-ove i r-ove (i p-ove: ) utrpaš nešto tipa @{\vdots} . Npr.
\begin{array}{c@{\vdots}c} <- array od dva centrirana stupca razdvojena \vdots-om.
Vjerojatno ćeš morati zapravo napisati nešto tipa {c@{\;\vdots\;}c} , jer @{} po defaultu ne stavlja baš puno razmaka oko separatora (inFact, samo zamijeni razmak separatorom).
vsurlan (napisa): | vsego (napisa): | Ako je onaj "kriz" iz prvog posta u stvari plus, onda \vdots stavi kao separator stupaca.
Dakle, ako zelis:
Kod: | NESTO : NESTO
.............
NESTO : NESTO |
|
Ono sa \vspace-ovima sljaka. A kak se to stavi \vdots kao separator stupaca? To mi zvuči elegantnije od trpanja hrpe \vdots-a koju moraš korigirat svaki puta kada promjeniš geometriju ćelija. |
U specifikaciji arraya (to je ono u {} iza \begin{array} ) među one c-ove, l-ove i r-ove (i p-ove: ) utrpaš nešto tipa @{\vdots} . Npr.
\begin{array}{c@{\vdots}c} ← array od dva centrirana stupca razdvojena \vdots-om.
Vjerojatno ćeš morati zapravo napisati nešto tipa {c@{\;\vdots\;}c} , jer @{} po defaultu ne stavlja baš puno razmaka oko separatora (inFact, samo zamijeni razmak separatorom).
|
|
[Vrh] |
|
|