Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Gost
|
|
[Vrh] |
|
Gogiii Gost
|
Postano: 19:37 pet, 14. 1. 2011 Naslov: |
|
|
a ono.... Moglo je bit i lakše :) Neke zadatke smo radili i susreli se s njima a neke tipove smo prvi put vidjeli. To je što se tiče zadataka.
Što se tiče teorije... zadovoljan sam, tj ovisi kako se gleda :) Kod mene se tražilo da definiram dualni prostor i napišem u slučaju konačnodimenzionalnog. S obzirom da u bilježnici s predavanja nemam definiciju dualnog prostora nego samo stranicu objašnjenja što se nalazi u njemu,nisam baš siguran što se točno tražilo. Ja sam napisao sve što sam naučio iz bilježnice, dakle sve što je prof. rekao na predavanju o dualnom prostoru. Nadam se da će to biti dovoljno, jer, ponavljam, tako je prof. rekao na predavanju.
Drugi teoretski zadatak sam zeznuo ako se tako može reći. To sam tek poslije shvatio. Tražio se dokaz za lin. nezavisnost. Čim sam vidio taj pojam,napisao sam cijeli dokaz propozicije koja nam govori o lambdama i nezavisnosti pripadajućih svojstvenih vektora. A zapravo tražila se ista stvar ali samo za 2 vektora, tj v1 i v2. Važno da sam ja ispisao cijelu stranicu dokaza za 1,....,k a mogao sam fino uvrstiti 1 i 2. Ne znam sad kako prof. to misli bodovati s obzirom da je dokaz točan samo što je u mom slučlaju za općeniti slučaj.
Eto dojmova :)
a ono.... Moglo je bit i lakše Neke zadatke smo radili i susreli se s njima a neke tipove smo prvi put vidjeli. To je što se tiče zadataka.
Što se tiče teorije... zadovoljan sam, tj ovisi kako se gleda Kod mene se tražilo da definiram dualni prostor i napišem u slučaju konačnodimenzionalnog. S obzirom da u bilježnici s predavanja nemam definiciju dualnog prostora nego samo stranicu objašnjenja što se nalazi u njemu,nisam baš siguran što se točno tražilo. Ja sam napisao sve što sam naučio iz bilježnice, dakle sve što je prof. rekao na predavanju o dualnom prostoru. Nadam se da će to biti dovoljno, jer, ponavljam, tako je prof. rekao na predavanju.
Drugi teoretski zadatak sam zeznuo ako se tako može reći. To sam tek poslije shvatio. Tražio se dokaz za lin. nezavisnost. Čim sam vidio taj pojam,napisao sam cijeli dokaz propozicije koja nam govori o lambdama i nezavisnosti pripadajućih svojstvenih vektora. A zapravo tražila se ista stvar ali samo za 2 vektora, tj v1 i v2. Važno da sam ja ispisao cijelu stranicu dokaza za 1,....,k a mogao sam fino uvrstiti 1 i 2. Ne znam sad kako prof. to misli bodovati s obzirom da je dokaz točan samo što je u mom slučlaju za općeniti slučaj.
Eto dojmova
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
Postano: 20:07 pet, 14. 1. 2011 Naslov: |
|
|
pa meni je kolokvij se činio ok, samo jedan zadatak mi je bio malo ne jasan prvo, al mislim da sam skužio...
a što se tiče teroije, ja sam zadovoljan, imao sam ono s izomorfizmom, i kratnostima...
pa meni je kolokvij se činio ok, samo jedan zadatak mi je bio malo ne jasan prvo, al mislim da sam skužio...
a što se tiče teroije, ja sam zadovoljan, imao sam ono s izomorfizmom, i kratnostima...
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
jackass9 Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
pravipurger Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Juraj Siftar Gost
|
Postano: 21:46 pet, 14. 1. 2011 Naslov: |
|
|
Ortogonalna projekcija ima spektar {0,1}
(osim, samo 1 ili samo 0 u trivijalnim slučajevima).
Može se dijagonalizirati u ortogonalnoj bazi, dijagonala je (1,1,0) ako
je projekcija na 2-dim potprostor, (1,0,0) ako je na 1-dim. potprostor.
Svojstveni potprostor od 1 je potprostor na koji se projicira.
Ortogonalna projekcija ima spektar {0,1}
(osim, samo 1 ili samo 0 u trivijalnim slučajevima).
Može se dijagonalizirati u ortogonalnoj bazi, dijagonala je (1,1,0) ako
je projekcija na 2-dim potprostor, (1,0,0) ako je na 1-dim. potprostor.
Svojstveni potprostor od 1 je potprostor na koji se projicira.
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
Buga. Forumaš(ica)

Spol: 
|