Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

kvar na računalu

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Računala (općenito)
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
lorozic
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
Sarma = la pohva - posuda
= 11 - 3

PostPostano: 16:40 sri, 2. 2. 2011    Naslov: kvar na računalu Citirajte i odgovorite

simptomi:
ovak, komp ima win 7 instaliran. pred par dana windoze su zakljucile da je neki fajl korumpiran pa su ga popravile, nije se cinilo preozbiljno (neznam doduse koji fajl je bil u pitanju, nije moj komp). nakon toga par dana je sve radilo kak spada, i sad najedamput na fesjbuku na chatu i pm-u sav tekst (primljeni ili poslani) se pretvoril u smajlije ( s tim da je primatelj videl normalan poslani tekst). pretpostavil sam da je virus pa sam rekel da se komp ugasi dok ne pogledam.
problem je da se komp vise neda upaliti. probal sam bootati windowse al je rekel da ne valja nest i da probam repairati pomocu win cd-a. probal sam to ali kaj god da odaberem ko opciju (install ili repair) komp zasteka. nakon toga probal sam bootati puppy linux, prvo sa flasha (komp baci disk read error) a onda sa cd-a (komp zasteka na "searching for existing puppy files"). probal sam ubuntu sa cd-a pokrenuti ali zablokira usred ucitavanja. opet sam probal pokrenuti windowse da vidim kakav tocno error baca i sad pise samo "disk read error".

dijagnoza:
tu vas trebam. moja pretpostavka je da je iz nekog razloga krepal disk (vjerojatno povezano sa smajlijima tj nekim virusom). zanima me dal ima nekaj kaj jos mogu probati, ako nist drugo da probam spasiti ne-sistemsku particiju (za slucaj da disk jos radi)? btw radi se o laptopu pa nemrem samo izvaditi disk i spojiti ga na drugi komp...
simptomi:
ovak, komp ima win 7 instaliran. pred par dana windoze su zakljucile da je neki fajl korumpiran pa su ga popravile, nije se cinilo preozbiljno (neznam doduse koji fajl je bil u pitanju, nije moj komp). nakon toga par dana je sve radilo kak spada, i sad najedamput na fesjbuku na chatu i pm-u sav tekst (primljeni ili poslani) se pretvoril u smajlije ( s tim da je primatelj videl normalan poslani tekst). pretpostavil sam da je virus pa sam rekel da se komp ugasi dok ne pogledam.
problem je da se komp vise neda upaliti. probal sam bootati windowse al je rekel da ne valja nest i da probam repairati pomocu win cd-a. probal sam to ali kaj god da odaberem ko opciju (install ili repair) komp zasteka. nakon toga probal sam bootati puppy linux, prvo sa flasha (komp baci disk read error) a onda sa cd-a (komp zasteka na "searching for existing puppy files"). probal sam ubuntu sa cd-a pokrenuti ali zablokira usred ucitavanja. opet sam probal pokrenuti windowse da vidim kakav tocno error baca i sad pise samo "disk read error".

dijagnoza:
tu vas trebam. moja pretpostavka je da je iz nekog razloga krepal disk (vjerojatno povezano sa smajlijima tj nekim virusom). zanima me dal ima nekaj kaj jos mogu probati, ako nist drugo da probam spasiti ne-sistemsku particiju (za slucaj da disk jos radi)? btw radi se o laptopu pa nemrem samo izvaditi disk i spojiti ga na drugi komp...

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Cobs
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
26 = 40 - 14

PostPostano: 16:56 sri, 2. 2. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

tesko da bus dobil dijagnozu ovak prek foruma...
preporucio bi ti da probas jos jednom ubaciti taj win-cd, pa s njim pokrenuti, naravno komp ne zasteka ako se nista ne pomakne 5min, tak da bi ti preporucio da ga pustis na tom repairu ili instalaciji sto duze, a ne da sam ustanovis nakon 10-20 min da je zastekao. ( osim ako sam ne javlja pogresku ).
( pod duze mislim bar sat i pol )
Ako to ne upali isto isprobaj ponovno s ubuntu cd - om.
U slucaju da ni to ne upali, onda bi reko da moras slat komp na popravak, jer ako je u necem problem, sumnjam da je u virusu ( logicno mi je da ti ne bi virus zablokirao komp toliko da se nemre sam mnoziti na druga racunala, ali svakakvih cuda ima danas... ).
tesko da bus dobil dijagnozu ovak prek foruma...
preporucio bi ti da probas jos jednom ubaciti taj win-cd, pa s njim pokrenuti, naravno komp ne zasteka ako se nista ne pomakne 5min, tak da bi ti preporucio da ga pustis na tom repairu ili instalaciji sto duze, a ne da sam ustanovis nakon 10-20 min da je zastekao. ( osim ako sam ne javlja pogresku ).
( pod duze mislim bar sat i pol )
Ako to ne upali isto isprobaj ponovno s ubuntu cd - om.
U slucaju da ni to ne upali, onda bi reko da moras slat komp na popravak, jer ako je u necem problem, sumnjam da je u virusu ( logicno mi je da ti ne bi virus zablokirao komp toliko da se nemre sam mnoziti na druga racunala, ali svakakvih cuda ima danas... ).

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
Melkor
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

140 = 152 - 12

PostPostano: 23:14 sri, 2. 2. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Tebi treba... [url=http://www.hitna-pc-sluzba.hr/]Hitna PC Služba[/url]! :rofl:
[size=9]
(Čisto ako ti smeta količina skrolajućeg teksta na stranici, pogledaj staru, [url=http://web.archive.org/web/20060903052206/http://www.hitna-pc-sluzba.hr/]oku ugodniju verziju[/url]. :lol:)[/size]
Tebi treba... Hitna PC Služba! Rolling On the Floor Laughing

(Čisto ako ti smeta količina skrolajućeg teksta na stranici, pogledaj staru, oku ugodniju verziju. Laughing)

kenny
Petica iz zalaganja
Petica iz zalaganja

43 = 94 - 51

PostPostano: 23:24 sri, 2. 2. 2011    Naslov: Re: kvar na računalu Citirajte i odgovorite

[quote="lorozic"]

dijagnoza:
tu vas trebam. moja pretpostavka je da je iz nekog razloga krepal disk (vjerojatno povezano sa smajlijima tj nekim virusom).[/quote]

Ahmmm......postoji virus koji uzrokuje krepavanje diska? :twisted:
lorozic (napisa):

dijagnoza:
tu vas trebam. moja pretpostavka je da je iz nekog razloga krepal disk (vjerojatno povezano sa smajlijima tj nekim virusom).

Ahmmm......postoji virus koji uzrokuje krepavanje diska? Twisted Evil

by A.Einstein
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
lorozic
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 11 - 3

PostPostano: 10:52 čet, 3. 2. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

@melkor
hvala! zvuci obecavajuce, zovem ovog trena!

@cobs
da, siguran sam da je zastekal, nije niti dosel do djela di bi me trebal pitati na koju particiju da instalira.

@kenny
ja cuo da mogu. da ga mogu naterati da pise/cita abnormalno puno i brzo pa ga rasture kroz par sati rada. al priznajem da sam neznalica na ovom podrucju pa je moguce da lupam.

ideja posta bila je cuti od nekog sposobnijeg dal mogu kaj napraviti jer trebamo taj kompjuter za ucenje a nemamo vremena nosit na servis.
@melkor
hvala! zvuci obecavajuce, zovem ovog trena!

@cobs
da, siguran sam da je zastekal, nije niti dosel do djela di bi me trebal pitati na koju particiju da instalira.

@kenny
ja cuo da mogu. da ga mogu naterati da pise/cita abnormalno puno i brzo pa ga rasture kroz par sati rada. al priznajem da sam neznalica na ovom podrucju pa je moguce da lupam.

ideja posta bila je cuti od nekog sposobnijeg dal mogu kaj napraviti jer trebamo taj kompjuter za ucenje a nemamo vremena nosit na servis.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 13:24 čet, 3. 2. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="lorozic"]@kenny
ja cuo da mogu. da ga mogu naterati da pise/cita abnormalno puno i brzo pa ga rasture kroz par sati rada. al priznajem da sam neznalica na ovom podrucju pa je moguce da lupam.[/quote]

Taj trach je postojao (vjerojatno) i prije nego si se ti rodio (bukvalno: krajem osamdesetih sam ga ja prvi put cuo). :)

[quote="lorozic"]ideja posta bila je cuti od nekog sposobnijeg dal mogu kaj napraviti jer trebamo taj kompjuter za ucenje a nemamo vremena nosit na servis.[/quote]

Da si ga odmah odnio na servis, umjesto da pitas ovdje, sad bi ga vec dobio natrag.

Promjena diska se obavi za sat-dva, ako je uopce disk problem. S obzirom da zbuni i Ubuntu i Puppyja, meni vise vuce na kontroler, a to kod notebooka vjerojatno znaci :pop2:.

Eventualno probaj jos s [url=http://grml.org/]GRML[/url]om bootati stvar i onda mountati jednu po jednu particiju, pa - ako to prodje - probaj spasiti podatke s diska.

Ali mislim da ti servis ne gine.
lorozic (napisa):
@kenny

Taj trach je postojao (vjerojatno) i prije nego si se ti rodio (bukvalno: krajem osamdesetih sam ga ja prvi put cuo). Smile

lorozic (napisa):

Da si ga odmah odnio na servis, umjesto da pitas ovdje, sad bi ga vec dobio natrag.

Promjena diska se obavi za sat-dva, ako je uopce disk problem. S obzirom da zbuni i Ubuntu i Puppyja, meni vise vuce na kontroler, a to kod notebooka vjerojatno znaci R.I.P..

Eventualno probaj jos s GRMLom bootati stvar i onda mountati jednu po jednu particiju, pa - ako to prodje - probaj spasiti podatke s diska.

Ali mislim da ti servis ne gine.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Računala (općenito) Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum