Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
mladac Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 15:47 ned, 6. 2. 2011 Naslov: |
|
|
[quote="mladac"]jel ima kakvih načina da saznam ko je vlasnik[/quote]
Legalno ne beze sudskog naloga (s time da ti, osim IP adrese, treba i tocno vrijeme napada).
Ilegalno, samo ako znas nekoga u Optiminoj Abuse sluzbi, no otkrivanje tog podatka je jako dobar razlog da onaj tko ti to da ostane bez posla.
[quote="mladac"]da li se to može prijaviti policiji? jer ako nešto ne podnosim to je krađa bilo kojeg oblika[/quote]
Policiji mozes prijaviti sto zelis. Drugo je pitanje sto ce oni napraviti.
Ako evidentiraju, dobro si prosla. Veca je sansa da ce odignorirati.
Jedina potencijalno korisna opcija ti je tuzba protiv nepoznatog pocinitelja, sto ne bih preporucio. Cak i da sud odluci to procesuirati i traziti od Optime podatke, bit ces na gubitku: troskovi parnice su poveci, a nasi sudovi - koliko mi je poznato (ali ne garantiram) - ne priznaju nematerijalnu stetu (osim ako si visokopozicionirani duznosnik i dusha te boli sto je netko otkrio tvoje makinacije).
Posto ne znam detalje "provale", moguce je i da ti nije provalila osoba nego bot s necije zarazene masine.
Korisnije od progona je da si stavis pristojnu sifru, npr.
[tt]Oj1mSTs,zsM!inv[/tt]
Pamtis ju kao:
[color=red][b]O[/b][/color]vo [color=red][b]j[/b][/color]e jedna([color=red][b]1[/b][/color]) [color=red][b]m[/b][/color]oja [color=red][b]S[/b][/color]UPER[color=red][b]T[/b][/color]AJNA [color=red][b]s[/b][/color]ifra[color=red][b],[/b][/color] [color=red][b]z[/b][/color]nana [color=red][b]s[/b][/color]amo [color=red][b]M[/b][/color]ENI[color=red][b]![/b][/color] [color=red][b]i[/b][/color] [color=red][b]n[/b][/color]ikom [color=red][b]v[/b][/color]ise
Naravno, nemoj uzeti bas tu, ali princip je valjda jasan. Pazi da obuhvatis velika i mala slova, znamenke i pokoji specijalni znak.
mladac (napisa): | jel ima kakvih načina da saznam ko je vlasnik |
Legalno ne beze sudskog naloga (s time da ti, osim IP adrese, treba i tocno vrijeme napada).
Ilegalno, samo ako znas nekoga u Optiminoj Abuse sluzbi, no otkrivanje tog podatka je jako dobar razlog da onaj tko ti to da ostane bez posla.
mladac (napisa): | da li se to može prijaviti policiji? jer ako nešto ne podnosim to je krađa bilo kojeg oblika |
Policiji mozes prijaviti sto zelis. Drugo je pitanje sto ce oni napraviti.
Ako evidentiraju, dobro si prosla. Veca je sansa da ce odignorirati.
Jedina potencijalno korisna opcija ti je tuzba protiv nepoznatog pocinitelja, sto ne bih preporucio. Cak i da sud odluci to procesuirati i traziti od Optime podatke, bit ces na gubitku: troskovi parnice su poveci, a nasi sudovi - koliko mi je poznato (ali ne garantiram) - ne priznaju nematerijalnu stetu (osim ako si visokopozicionirani duznosnik i dusha te boli sto je netko otkrio tvoje makinacije).
Posto ne znam detalje "provale", moguce je i da ti nije provalila osoba nego bot s necije zarazene masine.
Korisnije od progona je da si stavis pristojnu sifru, npr.
Oj1mSTs,zsM!inv
Pamtis ju kao:
Ovo je jedna(1) moja SUPERTAJNA sifra, znana samo MENI! i nikom vise
Naravno, nemoj uzeti bas tu, ali princip je valjda jasan. Pazi da obuhvatis velika i mala slova, znamenke i pokoji specijalni znak.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
ante003 Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Atomised Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
ante003 Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
fireball Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 19:20 ned, 6. 2. 2011 Naslov: |
|
|
ja ovako generiram jace passworde, (tesko ih je pamtit ali ako ti je za nesto cemu pristupas cesto ionako ce ti uc u glavu) uzmi sebi neku dragu knjigu i otvori ju na neku stranicu koja je tebi drag broj, nek ti pass bude svako prvo slovo po redovima na toj stranici, tu duzinu podjeli na trecine i poslje prve trecine stavis neki broj (recimo broj te stranice) a nakon 2. trecine stavis par specijalnih znakova, tako obuhvatis sve.
tesko je za pamtiti ali uvjek znas di ti je password zapisan, samo se nemoj izlajat od kud si ga uzela :)
a to za provalu ces tesko ista postici koliko ja znam
ja ovako generiram jace passworde, (tesko ih je pamtit ali ako ti je za nesto cemu pristupas cesto ionako ce ti uc u glavu) uzmi sebi neku dragu knjigu i otvori ju na neku stranicu koja je tebi drag broj, nek ti pass bude svako prvo slovo po redovima na toj stranici, tu duzinu podjeli na trecine i poslje prve trecine stavis neki broj (recimo broj te stranice) a nakon 2. trecine stavis par specijalnih znakova, tako obuhvatis sve.
tesko je za pamtiti ali uvjek znas di ti je password zapisan, samo se nemoj izlajat od kud si ga uzela
a to za provalu ces tesko ista postici koliko ja znam
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
bnikola Mali od Foruma (Administrator)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
mladac Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 22:35 ned, 6. 2. 2011 Naslov: |
|
|
Najgore kaj su mi sve šifre različite i ova na mailu je stvarno bila nemoguća za probit, ova od všege je prejednostavna za nju ehehehe :D
Odmah sam promjenila sve šifre, i poslala 2 maila optimi, na različite mailove. Jedino nisam znala da trebam i točno vrijeme napada, al imam i to, u gmailu je pisalo. Budem im i to rekla, ako se uopće ikad i jave :(
hvala, mislila sam da možda mogu nać preciznije vlasnika s nekim programom :twisted: pa reko možda neko od računaraca zna 8) jer s ovim ip locatorima kaj se nude prek neta jedino našla da je optimin korisnik
Najgore kaj su mi sve šifre različite i ova na mailu je stvarno bila nemoguća za probit, ova od všege je prejednostavna za nju ehehehe
Odmah sam promjenila sve šifre, i poslala 2 maila optimi, na različite mailove. Jedino nisam znala da trebam i točno vrijeme napada, al imam i to, u gmailu je pisalo. Budem im i to rekla, ako se uopće ikad i jave
hvala, mislila sam da možda mogu nać preciznije vlasnika s nekim programom pa reko možda neko od računaraca zna jer s ovim ip locatorima kaj se nude prek neta jedino našla da je optimin korisnik
_________________ potpis
|
|
[Vrh] |
|
Swerz Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 0:28 pon, 7. 2. 2011 Naslov: |
|
|
@mladac: Za prijavu takvih problema, kod svakog iole pristojnog providera postoji Abuse sluzba. Optimina se odaziva na [tt]abuse[/tt] et [tt]optima-telekom.hr[/tt]. Oni ti garantirano nece reci tko je [i]perpetrator[/i] niti sto su mu napravili, nego ce to interno rijesiti. Raspon "mjera" je velik: od nista, preko upozorenja, do raskidanja ugovora. Njima javljas IP, tocno vrijeme i sto bolji opis dogadjaja, te logove ako postoje.
@Swerz: Jednostavnim isprobavanjem passworda se svasta moze, pogotovo ako imas bedastocu poput "abcd" ili rijec iz rjecnika (ne nuzno engleskog).
Jednostavni test svog passworda imas [url=http://howsecureismypassword.net/]ovdje[/url], mada taj ne pazi na rjecnicke rijeci, ne uvazava statistiku i razne druge pomocne alate. Zgodan je za vidjeti kako brzo ti netko crackne password (u odredjenim uvjetima).
Drugi checker, podosta zahtjevniji, imas kod svima nam dragog Microsofta - [url=https://www.microsoft.com/protect/fraud/passwords/checker.aspx]ovdje[/url].
Dodatak: mnogi mail servisi imaju stupidariju zvanu "pitanje za one koji nisu u stanju zapamtiti vlastitu sifru". Ako tamo imate glupo pitanje na koje svi znaju odgovoriti ili lako iskopaju s weba, Fejsa ili tako neceg... well, djabe vam onda i najbolji password. To je najcesci nacin na koji [i]wannabe[/i]-hackeri upadaju ljudima u mailove (a preko njih i u druge servise).
Osobno, tu obicno napisem bedastocu na koju dva dana kasnije niti sam ne bih znao odgovoriti. Ako nisam u stanju zapamtiti neki password, a servis je dovoljno [i]crappy[/i] da ima tu metodu (umjesto reaktivacijskog linka na sekundarni mail), onda mi taj servis ocito ne treba.
Zaboravljivima je najbolje da imaju program za cuvanje passworda, pa pamte samo master password od tog programa.
Ali glupi passwordi su, kako im sam naziv kaze, izuzteno losa ideja.
@mladac: Za prijavu takvih problema, kod svakog iole pristojnog providera postoji Abuse sluzba. Optimina se odaziva na abuse et optima-telekom.hr. Oni ti garantirano nece reci tko je perpetrator niti sto su mu napravili, nego ce to interno rijesiti. Raspon "mjera" je velik: od nista, preko upozorenja, do raskidanja ugovora. Njima javljas IP, tocno vrijeme i sto bolji opis dogadjaja, te logove ako postoje.
@Swerz: Jednostavnim isprobavanjem passworda se svasta moze, pogotovo ako imas bedastocu poput "abcd" ili rijec iz rjecnika (ne nuzno engleskog).
Jednostavni test svog passworda imas ovdje, mada taj ne pazi na rjecnicke rijeci, ne uvazava statistiku i razne druge pomocne alate. Zgodan je za vidjeti kako brzo ti netko crackne password (u odredjenim uvjetima).
Drugi checker, podosta zahtjevniji, imas kod svima nam dragog Microsofta - ovdje.
Dodatak: mnogi mail servisi imaju stupidariju zvanu "pitanje za one koji nisu u stanju zapamtiti vlastitu sifru". Ako tamo imate glupo pitanje na koje svi znaju odgovoriti ili lako iskopaju s weba, Fejsa ili tako neceg... well, djabe vam onda i najbolji password. To je najcesci nacin na koji wannabe-hackeri upadaju ljudima u mailove (a preko njih i u druge servise).
Osobno, tu obicno napisem bedastocu na koju dva dana kasnije niti sam ne bih znao odgovoriti. Ako nisam u stanju zapamtiti neki password, a servis je dovoljno crappy da ima tu metodu (umjesto reaktivacijskog linka na sekundarni mail), onda mi taj servis ocito ne treba.
Zaboravljivima je najbolje da imaju program za cuvanje passworda, pa pamte samo master password od tog programa.
Ali glupi passwordi su, kako im sam naziv kaze, izuzteno losa ideja.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
Zvone83 Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
mladac Forumaš(ica)
Spol: