Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Hoće li se ponovno uvesti rokovi?
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
BitterSweet
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
Sarma = la pohva - posuda
27 = 45 - 18

PostPostano: 10:44 pon, 7. 2. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Članovi VVS-a su samo dvoje studenata, Gino i ja.
Slažem se s ovim što je on napisao, a čak i da nije tako, pogledaj malo što je vsego napisao negdje ranije - nema šanse da takav prijedlog prođe na OV-u. Osnovno u pokušaju poboljšanja bilo čega je imati realne ciljeve. Uz svo dužno poštovanje, nekad mi se čini da ne znate koliku promjenu zapravo tražite.
Slažem se s ovim što je on napisao, a čak i da nije tako, pogledaj malo što je vsego napisao negdje ranije - nema šanse da takav prijedlog prođe na OV-u. Osnovno u pokušaju poboljšanja bilo čega je imati realne ciljeve. Uz svo dužno poštovanje, nekad mi se čini da ne znate koliku promjenu zapravo tražite.

Buga.
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 42 - 33

PostPostano: 11:41 pon, 7. 2. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="BitterSweet"]Članovi VVS-a su samo dvoje studenata, Gino i ja.
Slažem se s ovim što je on napisao, a čak i da nije tako, pogledaj malo što je vsego napisao negdje ranije - nema šanse da takav prijedlog prođe na OV-u. [/quote]
pročitala sam

[quote="BitterSweet"]Osnovno u pokušaju poboljšanja bilo čega je imati realne ciljeve. Uz svo dužno poštovanje, nekad mi se čini da ne znate koliku promjenu zapravo tražite.[/quote]

možeš to malo bolje objasniti? pogotovo ovo drugo.
(mislim jasne su mi rečenice, al daj konkretno napiši :D )
BitterSweet (napisa):
Slažem se s ovim što je on napisao, a čak i da nije tako, pogledaj malo što je vsego napisao negdje ranije - nema šanse da takav prijedlog prođe na OV-u.

pročitala sam

BitterSweet (napisa):
Osnovno u pokušaju poboljšanja bilo čega je imati realne ciljeve. Uz svo dužno poštovanje, nekad mi se čini da ne znate koliku promjenu zapravo tražite.

možeš to malo bolje objasniti? pogotovo ovo drugo.
(mislim jasne su mi rečenice, al daj konkretno napiši Very Happy )

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Charmed
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
20 = 54 - 34

PostPostano: 17:47 pon, 7. 2. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="BitterSweet"] Uz svo dužno poštovanje, nekad mi se čini da ne znate koliku promjenu zapravo tražite.[/quote]

Znamo, tražimo da ne padamo godine zbog jednog ne položenog predmeta...
(pod pad mislim da nam zbog toga prođe cijela jedna godina do slušanja dotičnog predmeta)
BitterSweet (napisa):
Uz svo dužno poštovanje, nekad mi se čini da ne znate koliku promjenu zapravo tražite.

Znamo, tražimo da ne padamo godine zbog jednog ne položenog predmeta...
(pod pad mislim da nam zbog toga prođe cijela jedna godina do slušanja dotičnog predmeta)

[Vrh]
Tygy
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 17 - 14

PostPostano: 18:02 pon, 7. 2. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

ne, ok je da pad jednog kolegija uzrokuje pad godine ako je kolegij bitna osnova.
jedino da u slučaju takvih kolegija ne prođe cijela godina za dobiti drugu priliku.
ne, ok je da pad jednog kolegija uzrokuje pad godine ako je kolegij bitna osnova.
jedino da u slučaju takvih kolegija ne prođe cijela godina za dobiti drugu priliku.

[Vrh]
Charmed
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

20 = 54 - 34

PostPostano: 18:26 pon, 7. 2. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Da, ispravak, da pad "ne jako bitnog kolegija za nastavak studija", uzrokuje pad godine...
Da, ispravak, da pad "ne jako bitnog kolegija za nastavak studija", uzrokuje pad godine...

[Vrh]
BitterSweet
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

27 = 45 - 18

PostPostano: 18:27 pon, 7. 2. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nisam mislila na taj način da puno tražite, nego da je to teško za ostvarit jer bi bilo ogromna promjena i suštinski i organizacijski i mislim da bi se čudo trebalo dogodit da se to zapravo i ostvari.
Nisam mislila na taj način da puno tražite, nego da je to teško za ostvarit jer bi bilo ogromna promjena i suštinski i organizacijski i mislim da bi se čudo trebalo dogodit da se to zapravo i ostvari.

Charmed
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

20 = 54 - 34

PostPostano: 18:38 pon, 7. 2. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Meni jedino nije jasno kako to da se svi drugi fakulteti bliski MO (kao FO,BIO itd.) mogu organizirati? Po čemu smo mi toliko drugačiji?
Meni jedino nije jasno kako to da se svi drugi fakulteti bliski MO (kao FO,BIO itd.) mogu organizirati? Po čemu smo mi toliko drugačiji?

[Vrh]
goranm
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

218 = 249 - 31

PostPostano: 19:10 pon, 7. 2. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Charmed"]Meni jedino nije jasno kako to da se svi drugi fakulteti bliski MO (kao FO,BIO itd.) mogu organizirati? Po čemu smo mi toliko drugačiji?[/quote]
Da li argument "puno više studenata, ali ne i proporcionalno više nastavnog osoblja" ulazi u obzir? Ne znam više koje su kvote, ali mi se čini da na npr. FO, pogotovo poslije 1. godine studija ima znatno manje studenata nego na MO (a još manje na ostalim odsjecima).
Charmed (napisa):

Da li argument "puno više studenata, ali ne i proporcionalno više nastavnog osoblja" ulazi u obzir? Ne znam više koje su kvote, ali mi se čini da na npr. FO, pogotovo poslije 1. godine studija ima znatno manje studenata nego na MO (a još manje na ostalim odsjecima).

Tygy
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 17 - 14

PostPostano: 19:27 pon, 7. 2. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

aj, baš me zanima... da bi se omogućio još jedan ispit koji obuhvaća cijelo gradivo, koliko je potrebno ljudi zaposlit dodatno????
aj, baš me zanima... da bi se omogućio još jedan ispit koji obuhvaća cijelo gradivo, koliko je potrebno ljudi zaposlit dodatno????

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 19:40 pon, 7. 2. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

@goranm: Planirane kvote za upis iduce akademske godine su:
[table][format]head[/format] [format]this,span:2x1,align:center[/format]Matura Rezervirano za strance
MO 340 43.6% 6
FO 155 19.9% 5
Geografija 50 6.4% -
Geologija 35 4.5% -
BO 115 14.7% 20
KO 85 10.9% -
[format]row,head[/format]Ukupno 780 [i][/i] 31[/table]
Zaposlene si prebrojite sami, a ja cu samo reci da je sluzbeni stav PMFa da "broj studenata nema veze s time tko ce dobiti znanstvene novake kad ih se MZOS udostoji udijeliti".

Nasi asistenti su svi (ili skoro svi, nisam siguran) na max. opterecenju plus dozvoljeno prekoracenje od 20%; visi asistenti su otprilike na max. bez tih 20% (s time da je nasa norma 50% veca od one za "obicne" asistente).

Uzmemo li u obzir da su grupe za vjezbe redovito 70 i vise studenata (u praktikumima 2.5-3 studenta po racunalu), a kolektivni ugovor kaze max. 30 studenata, trebalo bi zaposliti jos barem toliko novaka koliko sada ima svih asistenata skupa.
@goranm: Planirane kvote za upis iduce akademske godine su:
 MaturaRezervirano za strance
MO34043.6%6
FO15519.9%5
Geografija506.4%-
Geologija354.5%-
BO11514.7%20
KO8510.9%-
Ukupno78031

Zaposlene si prebrojite sami, a ja cu samo reci da je sluzbeni stav PMFa da "broj studenata nema veze s time tko ce dobiti znanstvene novake kad ih se MZOS udostoji udijeliti".

Nasi asistenti su svi (ili skoro svi, nisam siguran) na max. opterecenju plus dozvoljeno prekoracenje od 20%; visi asistenti su otprilike na max. bez tih 20% (s time da je nasa norma 50% veca od one za "obicne" asistente).

Uzmemo li u obzir da su grupe za vjezbe redovito 70 i vise studenata (u praktikumima 2.5-3 studenta po racunalu), a kolektivni ugovor kaze max. 30 studenata, trebalo bi zaposliti jos barem toliko novaka koliko sada ima svih asistenata skupa.

[Vrh]
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 21:18 pon, 7. 2. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

A tko nam je kriv sto imamo duplo vecu kvotu od svih drugih odsjeka PMF-a? :grebgreb:

Osim toga, cisto sumnjam da ce se na FO upisati 155 brucosa. BO i Geografija ce se popuniti, ostalo su samo brojke na papiru.
A tko nam je kriv sto imamo duplo vecu kvotu od svih drugih odsjeka PMF-a? Kotacici rade 100 na sat

Osim toga, cisto sumnjam da ce se na FO upisati 155 brucosa. BO i Geografija ce se popuniti, ostalo su samo brojke na papiru.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
karaga
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

133 = 134 - 1

PostPostano: 0:44 uto, 8. 2. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Broj zaposlenih u nastavi (podaci stari nekoliko mjeseci): Matematika 95, Fizika 94, Kemija 100, Biologija 166.
Broj zaposlenih u nastavi (podaci stari nekoliko mjeseci): Matematika 95, Fizika 94, Kemija 100, Biologija 166.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 2:40 uto, 8. 2. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Uzmemo li te podatke u obzir, i bez mjesta za strance (koja ionako ostaju prazna):
[table][format]head[/format] [format]this,span:2x1,align:center[/format]Kvota Asist+nast. Brucosa po (asist+nast)
MO 340 43,59% 95 3.58
FO 155 19,87% 94 1.65
Geografija 50 6.41% - -
Geologija 35 4.49% - -
BO 115 14,74% 166 0.69
KO 85 10,90% 100 0.85
[format]row,head[/format]Ukupno 780[/table]
Naravno, uz pretpostavku da i drugi odsjeci popune sva raspoloziva mjesta, kao sto to mi redovito napravimo...

Rado bih vidio i koliko studenata ima po odsjecima (mislim da se za MO spominjalo oko 1.3k, ali nisam siguran).
Uzmemo li te podatke u obzir, i bez mjesta za strance (koja ionako ostaju prazna):
 KvotaAsist+nast.Brucosa po (asist+nast)
MO34043,59%953.58
FO15519,87%941.65
Geografija506.41%--
Geologija354.49%--
BO11514,74%1660.69
KO8510,90%1000.85
Ukupno780   

Naravno, uz pretpostavku da i drugi odsjeci popune sva raspoloziva mjesta, kao sto to mi redovito napravimo...

Rado bih vidio i koliko studenata ima po odsjecima (mislim da se za MO spominjalo oko 1.3k, ali nisam siguran).

[Vrh]
Tvrtko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

26 = 65 - 39

PostPostano: 3:25 uto, 8. 2. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ono sto je mene vise zacudilo, posebice nakon sto su u Macki odvojeni sanducici nastavnika i asistenata (kad sam bio u ZG-u), te nakon Bakicevog mail-a je da asistenata ima znacajnije manje od nastavnika!

Koliko kuzim novaka ima 40 od cega ih je barem 5 ili na bolovanju ili u inozemstvu. Dakle, kompletna nastava pociva na nesto manje od 35 asistenata.
Ono sto je mene vise zacudilo, posebice nakon sto su u Macki odvojeni sanducici nastavnika i asistenata (kad sam bio u ZG-u), te nakon Bakicevog mail-a je da asistenata ima znacajnije manje od nastavnika!

Koliko kuzim novaka ima 40 od cega ih je barem 5 ili na bolovanju ili u inozemstvu. Dakle, kompletna nastava pociva na nesto manje od 35 asistenata.

[Vrh]
thomary
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

15 = 15 - 0

PostPostano: 12:39 uto, 8. 2. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

99% fakulteta ima i kolokvije i rokove i po meni je to posteno. Svjesna sam da bi onda asistenti i nastanici imali vise posla (zao mi je), ali gledam i svoju korist. Ovo pitanje me puno vise mucilo na prvoj godini...s vremnom se covjek navikne i na dobre i lose stvari (na dobre lakse ;) ).
Ne cini mi se da bi to bilo nemoguce uvesti kod nas i nisam bas toliko uvjerena da nebi proslo. U svkaom slcuaju, moze se probati.
Po pricama ljudi koji su vec diplomirali sam skuzila da je na pocetku dok su se poceli uvoditi kolokviji neko vrijme bilo i jendo i drugo (i kolokviji i rokovi). Ili imam krivu informaciju??? Ako je tada funkcioniralo, zasto nebi sada?
Ako ne moze proc to da uvedemo rokove kao i svi fakulteti, zasto nebi uveli to da imamo bar jednu priliku vise (npr. da u 7. mjesecu ili 9. mozemo poloziti nesto sto nam je ostalo iz zimskog semestra)?
99% fakulteta ima i kolokvije i rokove i po meni je to posteno. Svjesna sam da bi onda asistenti i nastanici imali vise posla (zao mi je), ali gledam i svoju korist. Ovo pitanje me puno vise mucilo na prvoj godini...s vremnom se covjek navikne i na dobre i lose stvari (na dobre lakse Wink ).
Ne cini mi se da bi to bilo nemoguce uvesti kod nas i nisam bas toliko uvjerena da nebi proslo. U svkaom slcuaju, moze se probati.
Po pricama ljudi koji su vec diplomirali sam skuzila da je na pocetku dok su se poceli uvoditi kolokviji neko vrijme bilo i jendo i drugo (i kolokviji i rokovi). Ili imam krivu informaciju??? Ako je tada funkcioniralo, zasto nebi sada?
Ako ne moze proc to da uvedemo rokove kao i svi fakulteti, zasto nebi uveli to da imamo bar jednu priliku vise (npr. da u 7. mjesecu ili 9. mozemo poloziti nesto sto nam je ostalo iz zimskog semestra)?

[Vrh]
Crazylamb1
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
27 = 38 - 11

PostPostano: 12:58 uto, 8. 2. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Slazem se s ovim zadnjim prijedlogom. Npr. staviti prva dva tjedna 7. ili 9. mjeseca za te "popravne" i iz zimskog i iz ljetnog semestra. S tim da ako npr. ides na popravni iz kolegija iz zimskog semestra, a u ljetnom slusas neki njegov sljedbenik - ocjena iz sljedbenika ce se ponistiti (citaj: nece biti unesena) ukoliko ne polozis prethodnika na popravnom. Takav sustav imaju i neki drugi fakulteti, pa ne vidim zasto bi to bilo tako problematicno/tesko na nasem.
Slazem se s ovim zadnjim prijedlogom. Npr. staviti prva dva tjedna 7. ili 9. mjeseca za te "popravne" i iz zimskog i iz ljetnog semestra. S tim da ako npr. ides na popravni iz kolegija iz zimskog semestra, a u ljetnom slusas neki njegov sljedbenik - ocjena iz sljedbenika ce se ponistiti (citaj: nece biti unesena) ukoliko ne polozis prethodnika na popravnom. Takav sustav imaju i neki drugi fakulteti, pa ne vidim zasto bi to bilo tako problematicno/tesko na nasem.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail MSNM
kakt00s
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

33 = 43 - 10

PostPostano: 13:23 uto, 8. 2. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

A da vi svi počnete učiti? I sam sam pao LA1 na prvoj godini i znam da nije faks kriv. Oni su mi postavili uvjete (realne) i ja ih nisam ispunio, ali nakon toga sam se trgnuo, a čini mi se da vama to fali... :/

Ne želim nikakve ljetne rokove jer sam se i sam na prvoj godini uvjerio da mi cijelo ljeto ode. Nisam učio cijelo ljeto, ali i vrijeme kada sam apsolutno ništa ne radio nije bilo lijepo. Jednostavno se ne možeš toliko opustiti. To ljeto nije bilo ljeto.

Znali ste i sami kakva je situacija sa rokovima na MO, ako vam se to nije svidjelo i toliko vam smeta, uvijek postoji alternativna solucija.

Da nebi došlo do zabune, jedan rok više nebi nikog ubio, ali da bude odmah kad su i svi rokovi.

Shvaćam da nekom ne ide ili je lijen.... ili čak dođe do nekakvih problema pa nije u mogućnosti položiti kolegij. Dopustiti si da padnete kolegij je jedna stvar. Ali postoji razlika između pasti i padati.

Možda trebate fino sjesti i poredati si prioritete u životu. Ne kažem da je faks "alfa prioritet", ali neka bude među prvima. Svakako prije zabave :)

Pratim ovu temu otkako je započeta i nisam mislio uopće pisati, ali očito je potreban nekakav način intervencije da ponekad netko shvati da nije problem u drugima, već u njemu.

Btw... i ja sam nekad bio takav :)
A da vi svi počnete učiti? I sam sam pao LA1 na prvoj godini i znam da nije faks kriv. Oni su mi postavili uvjete (realne) i ja ih nisam ispunio, ali nakon toga sam se trgnuo, a čini mi se da vama to fali... Ehm?

Ne želim nikakve ljetne rokove jer sam se i sam na prvoj godini uvjerio da mi cijelo ljeto ode. Nisam učio cijelo ljeto, ali i vrijeme kada sam apsolutno ništa ne radio nije bilo lijepo. Jednostavno se ne možeš toliko opustiti. To ljeto nije bilo ljeto.

Znali ste i sami kakva je situacija sa rokovima na MO, ako vam se to nije svidjelo i toliko vam smeta, uvijek postoji alternativna solucija.

Da nebi došlo do zabune, jedan rok više nebi nikog ubio, ali da bude odmah kad su i svi rokovi.

Shvaćam da nekom ne ide ili je lijen.... ili čak dođe do nekakvih problema pa nije u mogućnosti položiti kolegij. Dopustiti si da padnete kolegij je jedna stvar. Ali postoji razlika između pasti i padati.

Možda trebate fino sjesti i poredati si prioritete u životu. Ne kažem da je faks "alfa prioritet", ali neka bude među prvima. Svakako prije zabave Smile

Pratim ovu temu otkako je započeta i nisam mislio uopće pisati, ali očito je potreban nekakav način intervencije da ponekad netko shvati da nije problem u drugima, već u njemu.

Btw... i ja sam nekad bio takav Smile

Buga.
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 42 - 33

PostPostano: 13:31 uto, 8. 2. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Crazylamb1"]Slazem se s ovim zadnjim prijedlogom. Npr. staviti prva dva tjedna 7. ili 9. mjeseca za te "popravne" i iz zimskog i iz ljetnog semestra. S tim da ako npr. ides na popravni iz kolegija iz zimskog semestra, a u ljetnom slusas neki njegov sljedbenik - ocjena iz sljedbenika ce se ponistiti (citaj: nece biti unesena) ukoliko ne polozis prethodnika na popravnom. Takav sustav imaju i neki drugi fakulteti, pa ne vidim zasto bi to bilo tako problematicno/tesko na nasem.[/quote]

Da, samo ja bi stavila recimo "popravni" za zimski semestar u 4. mjesecu, a za ljetni u 9., ali i ovak bi bilo ok.

e i, dal vi govorite o tom "popravnom" (još jedna šansa), ko popravnom kolokvija ili ispita?
Crazylamb1 (napisa):

Da, samo ja bi stavila recimo "popravni" za zimski semestar u 4. mjesecu, a za ljetni u 9., ali i ovak bi bilo ok.

e i, dal vi govorite o tom "popravnom" (još jedna šansa), ko popravnom kolokvija ili ispita?

[Vrh]
Crazylamb1
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

27 = 38 - 11

PostPostano: 13:37 uto, 8. 2. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ma da, mozda je cak bolje/jednostavnije (zbog sljedbenika/prethodnika) imatu u 4. mj. za zimski, a u 9. za ljetni popravne - i onda ak tad ne polozis, mozes i prestat ici na sljedbenik jer ga ne smijes polagat ak nisi ni na popravnom polozio prethodnika.

A sto se tice tih popravnih - mislim da bi se to moglo raditi u zavisnosti od kolegija. Npr. mozda bi na nekim kolegijima radili popravak jednog (ili oba) kolokvija (ako su uzajamno nezavisni), dok iz nekih kolegija se moze i raditi zavrsni popravni ispit (ako npr. u gradivo drugog kolokvija ionako ulazi gradivo cijelog kolegija, pa je smislenije davati ispit nego pojedine kolokvije).
Ma da, mozda je cak bolje/jednostavnije (zbog sljedbenika/prethodnika) imatu u 4. mj. za zimski, a u 9. za ljetni popravne - i onda ak tad ne polozis, mozes i prestat ici na sljedbenik jer ga ne smijes polagat ak nisi ni na popravnom polozio prethodnika.

A sto se tice tih popravnih - mislim da bi se to moglo raditi u zavisnosti od kolegija. Npr. mozda bi na nekim kolegijima radili popravak jednog (ili oba) kolokvija (ako su uzajamno nezavisni), dok iz nekih kolegija se moze i raditi zavrsni popravni ispit (ako npr. u gradivo drugog kolokvija ionako ulazi gradivo cijelog kolegija, pa je smislenije davati ispit nego pojedine kolokvije).

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail MSNM
Cobs
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

26 = 40 - 14

PostPostano: 13:38 uto, 8. 2. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]
[table][format]head[/format] [format]this,span:2x1,align:center[/format]Kvota Asist+nast. Brucosa po (asist+nast)
MO 340 43,59% 95 3.58
FO 155 19,87% 94 1.65
Geografija 50 6.41% - -
Geologija 35 4.49% - -
BO 115 14,74% 166 0.69
KO 85 10,90% 100 0.85
[format]row,head[/format]Ukupno 780[/table]
[/quote]

odgovorni su toga svijesni i ništa ne poduzimaju? onda bi mogli napravit neku peticiju za studente i profesore na faxu za povecanje broja asistenata i proslijedit do ministarstva ili tko je već odgovoran za to. Mislim da bi onda ostale promijene bile puno "bezbolnije" za sve.
Mislim kolko se da iscitati iz ovih par strana s ove teme i ostalih vezanih uz tak nesto, izgleda da je najveci problem manjak osoblja ( tj. preopterecenost sadašnjih ). Jel postojala takva inicijativa do sada s bilo koje strane ( studenata, profesora, bilo kakvih vijeca... ) ?
Mislim procice o promjenama i prijedlozi izgleda ne prolaze, pa da probamo na visoj razini rijesit problem?

[size=2]cisto sumnjam da bi nesto postigli s takvim peticijama, al nista nas ne kosta da probamo[/size]
vsego (napisa):

KvotaAsist+nast.Brucosa po (asist+nast)
MO34043,59%953.58
FO15519,87%941.65
Geografija506.41%--
Geologija354.49%--
BO11514,74%1660.69
KO8510,90%1000.85
Ukupno780   

odgovorni su toga svijesni i ništa ne poduzimaju? onda bi mogli napravit neku peticiju za studente i profesore na faxu za povecanje broja asistenata i proslijedit do ministarstva ili tko je već odgovoran za to. Mislim da bi onda ostale promijene bile puno "bezbolnije" za sve.
Mislim kolko se da iscitati iz ovih par strana s ove teme i ostalih vezanih uz tak nesto, izgleda da je najveci problem manjak osoblja ( tj. preopterecenost sadašnjih ). Jel postojala takva inicijativa do sada s bilo koje strane ( studenata, profesora, bilo kakvih vijeca... ) ?
Mislim procice o promjenama i prijedlozi izgleda ne prolaze, pa da probamo na visoj razini rijesit problem?

cisto sumnjam da bi nesto postigli s takvim peticijama, al nista nas ne kosta da probamo

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4  Sljedeće
Stranica 3 / 4.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum