Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Plaćanje studija (2010./2011)
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Charmed
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
Sarma = la pohva - posuda
20 = 54 - 34

PostPostano: 15:57 sri, 20. 10. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Na žalost, nemam vremena, tražim neki posao...ali hvala! :wink:
Na žalost, nemam vremena, tražim neki posao...ali hvala! Wink

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 17:10 sri, 20. 10. 2010    Naslov: Citirajte i odgovorite

Eto, jos jedna potvrda da je vrijeme novac. Buduci da nitko od studenata nema vremena, placate sve vece skolarine i parafiskalne namete referade :silly:
Eto, jos jedna potvrda da je vrijeme novac. Buduci da nitko od studenata nema vremena, placate sve vece skolarine i parafiskalne namete referade #Silly

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
sstudentica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 0

PostPostano: 15:29 ned, 30. 1. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

imam pitanje....a koliko košta jedan ects bod na preddiplomskom studiju???
imam pitanje....a koliko košta jedan ects bod na preddiplomskom studiju???

[Vrh]
ivica13
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
67 = 75 - 8

PostPostano: 15:39 ned, 30. 1. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Mislim da je 5500÷60 = [b]91,67[/b] kn.
Mislim da je 5500÷60 = 91,67 kn.

[Vrh]
tihana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
134 = 153 - 19

PostPostano: 16:35 ned, 30. 1. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

da li će se to promijeniti kada MO uđe pod PMF?
jer bi se onda naš ustav trebao promijeniti što bi značilo da je max iznos školarine manji nego sada (jer je sada na PMFu manji nego na MO)
jer bi se onda naš ustav trebao promijeniti što bi značilo da je max iznos školarine manji nego sada (jer je sada na PMFu manji nego na MO)

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 16:44 ned, 30. 1. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="tihana"]da li će se to promijeniti kada MO uđe pod PMF?[/quote]

MO je vracen u PMF od pocetka ove akademske godine.

[quote="tihana"]jer bi se onda naš ustav trebao promijeniti što bi značilo da je max iznos školarine manji nego sada (jer je sada na PMFu manji nego na MO)[/quote]

Drzave imaju ustav, a ne institucije. Vjerojatno mislis na statut, no on ne odredjuje skolarinu. Nisam siguran, no mislim da skolarine odredjuju sami odsjeci, uz blagoslov FV PMF. Ako te jako zanima, potrazi Statut PMF, pa vidi pise li ista o tome. Ako ne, treba vidjeti ostale pravne akte PMFa (sigurno se odredjuje unutar fakulteta).

Osobno, ne ocekujem neke promjene oko ovoga, bar ne zbog povratka u PMF.
tihana (napisa):

MO je vracen u PMF od pocetka ove akademske godine.

tihana (napisa):

Drzave imaju ustav, a ne institucije. Vjerojatno mislis na statut, no on ne odredjuje skolarinu. Nisam siguran, no mislim da skolarine odredjuju sami odsjeci, uz blagoslov FV PMF. Ako te jako zanima, potrazi Statut PMF, pa vidi pise li ista o tome. Ako ne, treba vidjeti ostale pravne akte PMFa (sigurno se odredjuje unutar fakulteta).

Osobno, ne ocekujem neke promjene oko ovoga, bar ne zbog povratka u PMF.

[Vrh]
tihana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

134 = 153 - 19

PostPostano: 20:18 ned, 30. 1. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

ok, fala :)
ok, fala Smile

smajl
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 10 - 1

PostPostano: 14:02 čet, 3. 2. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pitanje, da li je Ured za studente isto sto i referada :?: :oops:

Jer pise na sluzbenoj stranici da studenti koji placaju studij moraju po uplatnice doc u Ured za studente
Pitanje, da li je Ured za studente isto sto i referada Question Embarassed

Jer pise na sluzbenoj stranici da studenti koji placaju studij moraju po uplatnice doc u Ured za studente

[Vrh]
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 14:08 čet, 3. 2. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Da.
Da.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Tomy007
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-2 = 4 - 6

PostPostano: 8:28 čet, 10. 2. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ja sam poonovno upisao analizu 2, a piše mi plaćanje ne, temelj financiranja uspjeh(hrvatski državljanin). Je li to neka greška?
Ja sam poonovno upisao analizu 2, a piše mi plaćanje ne, temelj financiranja uspjeh(hrvatski državljanin). Je li to neka greška?

[Vrh]
čungalunga
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 3 - 1

PostPostano: 15:15 čet, 10. 2. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Tomy007"]Ja sam poonovno upisao analizu 2, a piše mi plaćanje ne, temelj financiranja uspjeh(hrvatski državljanin). Je li to neka greška?[/quote]

zato jer ćeš platiti samo taj predmet, 97kn ili tako nešto po ects bodu a ne školarinu.
Tomy007 (napisa):

zato jer ćeš platiti samo taj predmet, 97kn ili tako nešto po ects bodu a ne školarinu.

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
boo
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 0

PostPostano: 19:03 sri, 16. 2. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

hej dragi forumasi!

Imam 2 pitanja (sorry ako je negdje pokrenuta ova tema - ne nadjoh).
Na sluzbenoj stranici pise "Studenti koji plaćaju studij svoje obveze moraju podmiriti do upisa u ljetni semestar" .

1.
a) da li to znaci ako ja u 2. semestru trebam platiti LA 1 i KMG koje sam pala prosle godine da to moram platiti do 25.2. (tj. pri upisu semestra)?

b) zar nije bilo da mozemo platiti i kasnije pa cak i na rate?

2.
a) ako sam prosle godine slusala KMG i pala taj predmet, moram li upisivati ponovno taj predmet ili ga mogu ostaviti za neku narednu godinu?

b) ako ne moram ponovno upisivati da li svejedno moram platiti taj predmet?

unaprijed hvala na odgovorima =)
hej dragi forumasi!

Imam 2 pitanja (sorry ako je negdje pokrenuta ova tema - ne nadjoh).
Na sluzbenoj stranici pise "Studenti koji plaćaju studij svoje obveze moraju podmiriti do upisa u ljetni semestar" .

1.
a) da li to znaci ako ja u 2. semestru trebam platiti LA 1 i KMG koje sam pala prosle godine da to moram platiti do 25.2. (tj. pri upisu semestra)?

2.
a) ako sam prosle godine slusala KMG i pala taj predmet, moram li upisivati ponovno taj predmet ili ga mogu ostaviti za neku narednu godinu?

unaprijed hvala na odgovorima =)

[Vrh]
Swerz
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

15 = 33 - 18

PostPostano: 19:23 sri, 16. 2. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="boo"]
1.

b) zar nije bilo da mozemo platiti i kasnije pa cak i na rate?[/quote]

Do sad je bilo ovo pod b). Uplatnicu doneses prilikom podizanja indexa, a za rate pišeš prvo molbu.
Iako sam i ja shvatio da je od ovog semestra pod a)

[quote]2.

[/quote]
Nitko te ne sili da ove godine ponovo upises KMG, a placas kad i ako ga upises.
[/quote][/quote]
boo (napisa):

1.

Do sad je bilo ovo pod b). Uplatnicu doneses prilikom podizanja indexa, a za rate pišeš prvo molbu.
Iako sam i ja shvatio da je od ovog semestra pod a)

Citat:
2.

[/quote][/quote]

tihana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

134 = 153 - 19

PostPostano: 19:33 sri, 16. 2. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Swerz"]Nitko te ne sili da ove godine ponovo upises KMG, a placas kad i ako ga upises.
[/quote]

zapravo, čula sam (prošlo ljeto) da će se morati upisivati oni kolegiji koje si pao (htio ti to ili ne) i da će se morati plaćati
tako valjda pokušavaju spriječiti studente da upisuju bezveze neke kolegije i niti ne pokušavaju ih položiti
e sada, dal je to (još) uvijek na snazi - :neznam:
Swerz (napisa):

zapravo, čula sam (prošlo ljeto) da će se morati upisivati oni kolegiji koje si pao (htio ti to ili ne) i da će se morati plaćati
tako valjda pokušavaju spriječiti studente da upisuju bezveze neke kolegije i niti ne pokušavaju ih položiti
e sada, dal je to (još) uvijek na snazi - Ja to stvarno ne znam

sparkle_
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-1 = 0 - 1

PostPostano: 9:59 pet, 18. 2. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Zna li netko novi broj ziroracuna za uplatu skolarine?
Hvala
Zna li netko novi broj ziroracuna za uplatu skolarine?
Hvala

[Vrh]
Swerz
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

15 = 33 - 18

PostPostano: 10:20 pet, 18. 2. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ovaj rukom nadopisani opis placanja prilagodis svojoj vrsti studija, a u poziv na broj sam ja jos nadodao svoj MB indexa (xx-xxxx)

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/412/imageutn.jpg/][img]http://img412.imageshack.us/img412/8604/imageutn.th.jpg[/img][/URL]
Ovaj rukom nadopisani opis placanja prilagodis svojoj vrsti studija, a u poziv na broj sam ja jos nadodao svoj MB indexa (xx-xxxx)

Charmed
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
20 = 54 - 34

PostPostano: 18:46 čet, 12. 5. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pitanjce, da li i mi možemo,pošto smo sada dio PMF-a, otići gore na kemiju u dekanat i platiti školarinu kao i ostali pmf-ovci? Znam da su fizičari otišli tam plaćati na ruke školarinu i dobili potvrdu, da ne moram silne provizije bankama ostavljati...
Pitanjce, da li i mi možemo,pošto smo sada dio PMF-a, otići gore na kemiju u dekanat i platiti školarinu kao i ostali pmf-ovci? Znam da su fizičari otišli tam plaćati na ruke školarinu i dobili potvrdu, da ne moram silne provizije bankama ostavljati...

[Vrh]
melhua
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 17:32 pet, 3. 6. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ja sam sad trenutno na strojarstvu,ali planiram UPISATI(ne prebaciti se) matematiku.Imam položenu maturu i samo trebam čekati rezultate.
Gospodin Vuković mi je na konzultacijama rekao da kako za sada stvari stoje ću morati platiti punu participaciju(5.500kn) zato što sam "ispucala" jednu besplatnu godinu na teret Ministarstva.
Po meni je to čisti apsurd jer ja nisam niti na FSB-u niti PMF-u pala godinu pa da moram plaćati po upisanom ects-u,a tretira me se kao studenta koji je pao. Uz to se ne prebacujem,nego upisujem ponovo,a po zakonu se može dvije godine studirati ne teret ministarstva(naravno ako ne padneš).
Znate li možda nešto o tome i što bih po vašem mišljenju mogla napraviti? tnx ;)
Ja sam sad trenutno na strojarstvu,ali planiram UPISATI(ne prebaciti se) matematiku.Imam položenu maturu i samo trebam čekati rezultate.
Gospodin Vuković mi je na konzultacijama rekao da kako za sada stvari stoje ću morati platiti punu participaciju(5.500kn) zato što sam "ispucala" jednu besplatnu godinu na teret Ministarstva.
Po meni je to čisti apsurd jer ja nisam niti na FSB-u niti PMF-u pala godinu pa da moram plaćati po upisanom ects-u,a tretira me se kao studenta koji je pao. Uz to se ne prebacujem,nego upisujem ponovo,a po zakonu se može dvije godine studirati ne teret ministarstva(naravno ako ne padneš).
Znate li možda nešto o tome i što bih po vašem mišljenju mogla napraviti? tnx Wink

[Vrh]
venovako
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

56 = 65 - 9

PostPostano: 20:44 pet, 3. 6. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

@melhua:

[url=http://www.unizg.hr/fileadmin/rektorat/dokumenti/statut/statut050225.pdf]Statut Sveučilišta u Zagrebu[/url], Čl. 54 st. 2 veli:
[quote]
Redoviti student može istodobno studirati na samo jednom studiju ili jednom dvopredmetnom studiju Sveučilišta. [b]Posebno nadarenom studentu Sveučilište može odobriti istodobno studiranje još jednog studija.[/b]
[/quote]

Čl. 10 st. 2 [url=http://www.unizg.hr/fileadmin/rektorat/dokumenti/novosti2008/PRAVILNIK_O_STUDIRANJU_kona_na_LEKTORIRANA_verzija_PDF.pdf]Pravilnika o studiranju na preddiplomskim i diplomskim studijima Sveučilišta u Zagrebu[/url] veli:
[quote]
Iznimno uspješnom redovitom studentu može se dopustiti upis još jednog studijskog
programa na [b]Sveučilištu[/b] pod uvjetima predviđenim općim aktom sastavnice na kojoj
student studira i na koju se želi upisati.
[/quote]

No, [url=http://www.pmf.hr/_download/repository/Pravilnik_o_preddiplomskim_i_diplomskim_studijima_na_PMF-u%5B3%5D.pdf]Pravilnik o preddiplomskim i diplomskim studijima na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu[/url] u čl. 8 st. 1 kaže:
[quote]
Iznimno uspješnom studentu iz prethodnog članka ovog Pravilnika, a na temelju posebne
odluke ovlaštenog Vijeća odsjeka i pisane zamolbe studenta, može se dopustiti upis još jednog
studijskog programa na [b]Fakultetu[/b].
[/quote]

Primijeti razliku između Sveučilišta i Fakulteta.
Također, isti Pravilnik u čl. 7 definira što je "iznimno uspješan student" u smislu PMF-a, a u smislu PMF-MO-a na Webu stoji [url=http://www.math.hr/lgs.axd?t=16&id=2765]ovaj[/url] Pravilnik.

O participacijama postoji ovaj [url=http://www.math.hr/lgs.axd?t=16&id=2813]link[/url].

U "moje vrijeme" (upis 2001.) bilo je dosta ljudi koji su studirali paralelno još jedan studij na drugoj sastavnici Sveučilišta, ali ne sjećam se više kako su to financijski i administrativno rješavali.

Možda ti netko drugi odgovori detaljnije.
Disclaimer: Ne znam jesu li polinkani propisi ažurni/važeći, ovo je samo orjentir.
@melhua:

Statut Sveučilišta u Zagrebu, Čl. 54 st. 2 veli:
Citat:

Redoviti student može istodobno studirati na samo jednom studiju ili jednom dvopredmetnom studiju Sveučilišta. Posebno nadarenom studentu Sveučilište može odobriti istodobno studiranje još jednog studija.

Čl. 10 st. 2 Pravilnika o studiranju na preddiplomskim i diplomskim studijima Sveučilišta u Zagrebu veli:
Citat:

Iznimno uspješnom redovitom studentu može se dopustiti upis još jednog studijskog
programa na Sveučilištu pod uvjetima predviđenim općim aktom sastavnice na kojoj
student studira i na koju se želi upisati.

No, Pravilnik o preddiplomskim i diplomskim studijima na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u čl. 8 st. 1 kaže:
Citat:

Iznimno uspješnom studentu iz prethodnog članka ovog Pravilnika, a na temelju posebne
odluke ovlaštenog Vijeća odsjeka i pisane zamolbe studenta, može se dopustiti upis još jednog
studijskog programa na Fakultetu.

Primijeti razliku između Sveučilišta i Fakulteta.
Također, isti Pravilnik u čl. 7 definira što je "iznimno uspješan student" u smislu PMF-a, a u smislu PMF-MO-a na Webu stoji ovaj Pravilnik.

O participacijama postoji ovaj link.

U "moje vrijeme" (upis 2001.) bilo je dosta ljudi koji su studirali paralelno još jedan studij na drugoj sastavnici Sveučilišta, ali ne sjećam se više kako su to financijski i administrativno rješavali.

Možda ti netko drugi odgovori detaljnije.
Disclaimer: Ne znam jesu li polinkani propisi ažurni/važeći, ovo je samo orjentir.

[Vrh]
melhua
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 20:57 pet, 3. 6. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Hvala na informacijama,ali ja ne planiram studirati ništa paralelno.Ja se kad završi ova akademska godina(Moram biti redovan student jer primam stipendiju) ISPISUJEM sa strojarstva i upisujem matematiku.Znači niti paralelno studiram niti se prebacujem.Zato mi je čudno što moram platiti.Vuković mi je savjetovao da pratim vijesti -.-
ali mislim da od toga nema velike koristi i da ću sve morati rješavati na licu mjesta. Ipak 5.500 kn je veliki faktor. :S
Hvala na informacijama,ali ja ne planiram studirati ništa paralelno.Ja se kad završi ova akademska godina(Moram biti redovan student jer primam stipendiju) ISPISUJEM sa strojarstva i upisujem matematiku.Znači niti paralelno studiram niti se prebacujem.Zato mi je čudno što moram platiti.Vuković mi je savjetovao da pratim vijesti -.-
ali mislim da od toga nema velike koristi i da ću sve morati rješavati na licu mjesta. Ipak 5.500 kn je veliki faktor. :S

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeće
Stranica 6 / 7.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum