Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

popis zaposlenika

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
CrniVG
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
-2 = 2 - 4

PostPostano: 22:46 sri, 16. 2. 2011    Naslov: popis zaposlenika Citirajte i odgovorite

Prije nekih cca 2,5h sam sjeo za komp s ciljem da popunim i isprintam par obrazaca za promjenu grupe. Pripremio sam se za posao od nekih 5 minuta. Još nisam gotov.... :shock:

Naime, zapeo sam na naizgled banalnoj stvari, upisati tko je nastavnik na par mjesta... Krenuo sam s 'ime i prezime', to bi kao bilo okej za neki tamo bezvezni obrazac za promjenu grupe. Ali taj obrazac moram odnijet tim nastavnicima i žicat potpise, poslije toga ga moram predat u urudžbeni zapisnik, u nekom trenutku tamo neka 'ovlaštena osoba' će ga pročitat (valjda) prije nego ga potpiše... ugl. odlučih tim nastavnicima upisat i njihove titule. Gdje da ih nađem - pa valjda na službenim stranicama fakulteta. Tamo lijepo stoji [url=http://www.math.hr/Default.aspx?sec=282]popis zaposlenika[/url] i u tablicama odgovarajuće titule. I sad, em što sam čorav, a i malo sam lijen, pa nisam iz tablice uzimao podatke nego kliknuh na ime da mi se otvori stranica u kojoj je na vrhu, većim slovima napisano ime skupa s titulom (pogodno za c/p). Sve je bilo super dok nisam uočio nepodudaranje tih podataka !?! :? Npr., u tablici pod titula piše "Dr.sc." a 'unutra' piše "Mr.sc.", drugi primjer je da 'vani' piše "Prof. dr. sc." a 'unutra' "Doc. dr. sc.". Logično mi se tad činilo da stavim titulu koja je 'bolja', e tu je tek nastao problem - ne znam kako idu redom... :oops: Nakon toga sam zaglavio na netu, na raznim forumima, na guglu, narodnim novinama, tražeći i čitajući nekakve pravilnike o akademskim nazivima, o usklađivanju, pa neke izmjene i dopune tih istih i nisam ništa pametniji nego prije 2 sata, naprotiv, osjećam se gluplje....

Nije mi jasno kako ne mogu naći jednostavnu tablicu gdje bi bile poredane titule po redu kojim ih se dobiva (zaslužuje).

Pa sad, ako netko zna gdje da nađem te podatke (i podijeli tu informaciju samnom), bio bih jako zahvalan. Trenutno bi mi dovoljno bilo i samo šta je bolje od onih gore što sam naveo kao primjer...

I još me zanima tko je zadužen za taj popis na službenoj stranici, dajte mi neko ime, mail ili nešto... :evil:

Pozdrav,
Crni
Prije nekih cca 2,5h sam sjeo za komp s ciljem da popunim i isprintam par obrazaca za promjenu grupe. Pripremio sam se za posao od nekih 5 minuta. Još nisam gotov.... Shocked

Naime, zapeo sam na naizgled banalnoj stvari, upisati tko je nastavnik na par mjesta... Krenuo sam s 'ime i prezime', to bi kao bilo okej za neki tamo bezvezni obrazac za promjenu grupe. Ali taj obrazac moram odnijet tim nastavnicima i žicat potpise, poslije toga ga moram predat u urudžbeni zapisnik, u nekom trenutku tamo neka 'ovlaštena osoba' će ga pročitat (valjda) prije nego ga potpiše... ugl. odlučih tim nastavnicima upisat i njihove titule. Gdje da ih nađem - pa valjda na službenim stranicama fakulteta. Tamo lijepo stoji popis zaposlenika i u tablicama odgovarajuće titule. I sad, em što sam čorav, a i malo sam lijen, pa nisam iz tablice uzimao podatke nego kliknuh na ime da mi se otvori stranica u kojoj je na vrhu, većim slovima napisano ime skupa s titulom (pogodno za c/p). Sve je bilo super dok nisam uočio nepodudaranje tih podataka !?! Confused Npr., u tablici pod titula piše "Dr.sc." a 'unutra' piše "Mr.sc.", drugi primjer je da 'vani' piše "Prof. dr. sc." a 'unutra' "Doc. dr. sc.". Logično mi se tad činilo da stavim titulu koja je 'bolja', e tu je tek nastao problem - ne znam kako idu redom... Embarassed Nakon toga sam zaglavio na netu, na raznim forumima, na guglu, narodnim novinama, tražeći i čitajući nekakve pravilnike o akademskim nazivima, o usklađivanju, pa neke izmjene i dopune tih istih i nisam ništa pametniji nego prije 2 sata, naprotiv, osjećam se gluplje....

Nije mi jasno kako ne mogu naći jednostavnu tablicu gdje bi bile poredane titule po redu kojim ih se dobiva (zaslužuje).

Pa sad, ako netko zna gdje da nađem te podatke (i podijeli tu informaciju samnom), bio bih jako zahvalan. Trenutno bi mi dovoljno bilo i samo šta je bolje od onih gore što sam naveo kao primjer...

I još me zanima tko je zadužen za taj popis na službenoj stranici, dajte mi neko ime, mail ili nešto... Evil or Very Mad

Pozdrav,
Crni

vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 22:57 sri, 16. 2. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Idu, redom:
dipl.ing. ili mag.kakovec
mr.sc.
dr.sc.
doc.dr.sc.
izv.prof.dr.sc.
prof.dr.sc.
akad.

Tko je zaduzen za stranicu... nema toga. Kome netko uvali konkretnu promjenu, taj ju radi. Kronično smo understaffed, a web nije naročito bitan.

Mislim da se zato i azhurira samo tablica, a ne i ono iza linkova.

Dobra vijest: kod nas ljudi nisu opsjednuti titulama. Recimo, ja cu biti puno sretniji ako mi netko napise "Vedran Sego" nego "dr.sc. Vedran Sego". Ako i ima neki zaljubljenik u titule, ja ga/ju ne znam.
Idu, redom:
dipl.ing. ili mag.kakovec
mr.sc.
dr.sc.
doc.dr.sc.
izv.prof.dr.sc.
prof.dr.sc.
akad.

Tko je zaduzen za stranicu... nema toga. Kome netko uvali konkretnu promjenu, taj ju radi. Kronično smo understaffed, a web nije naročito bitan.

Mislim da se zato i azhurira samo tablica, a ne i ono iza linkova.

Dobra vijest: kod nas ljudi nisu opsjednuti titulama. Recimo, ja cu biti puno sretniji ako mi netko napise "Vedran Sego" nego "dr.sc. Vedran Sego". Ako i ima neki zaljubljenik u titule, ja ga/ju ne znam.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 23:04 sri, 16. 2. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Crni, kompliciras.

Ako bas moras pisati titule, drzi se [url=http://www.math.hr/Default.aspx?sec=282]ovog popisa[/url]. Cini mi se da je bolja strategija pisati I.Prezime bez titule. Nitko se nece naljutiti zbog toga (a mogao bi ako mu napises krivu titulu).

Drugo jednostavno rjesenje je da svima pises prof. Tome cesto pribjegavaju urednici casopisa koji komuniciraju s hrpom musicavih i osjetljivih znanstvenika.
Crni, kompliciras.

Ako bas moras pisati titule, drzi se ovog popisa. Cini mi se da je bolja strategija pisati I.Prezime bez titule. Nitko se nece naljutiti zbog toga (a mogao bi ako mu napises krivu titulu).

Drugo jednostavno rjesenje je da svima pises prof. Tome cesto pribjegavaju urednici casopisa koji komuniciraju s hrpom musicavih i osjetljivih znanstvenika.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum