Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 11:44 ned, 30. 1. 2011 Naslov: |
|
|
Nisam koristio, no kad vec koristis [tt]\tag{...}[/tt], onda znas i sto unutra pise, pa mi se cini prirodno da samo napises isto sto ti pise unutra, bez nekakvih [tt]\ref{...}[/tt], [tt]\label{...}[/tt] i sl. naredbi.
Nisam koristio, no kad vec koristis \tag{...}, onda znas i sto unutra pise, pa mi se cini prirodno da samo napises isto sto ti pise unutra, bez nekakvih \ref{...}, \label{...} i sl. naredbi.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
Cauchy Forumaš(ica)

|
Postano: 17:09 uto, 8. 2. 2011 Naslov: |
|
|
može li mi netko reći kako da napišem podnaslov, (npr 2.1 Neki tekst), a da bude prazan redak ispred i iza podnaslova, a da nije naredba \subsection, jer ne treba imati broj 1.1, nego neki drugi...?
molim da mi netko ubrzo odgovori, ako zna...
hvala :)
može li mi netko reći kako da napišem podnaslov, (npr 2.1 Neki tekst), a da bude prazan redak ispred i iza podnaslova, a da nije naredba \subsection, jer ne treba imati broj 1.1, nego neki drugi...?
molim da mi netko ubrzo odgovori, ako zna...
hvala
|
|
[Vrh] |
|
Anna Lee Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Anna Lee Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 13:55 pet, 4. 3. 2011 Naslov: |
|
|
"[tt]h[/tt]" znaci "here", a "[tt]t[/tt]" znaci "top (ako ne uspijes [i]here[/i])".
Ako ti se bas inzistira da to ne bude kako treba (tj. kako LaTeX misli da treba, a on obicno dobro misli), ubaci usklicnik (procitaj detaljnije [url=http://en.wikibooks.org/wiki/LaTeX/Floats,_Figures_and_Captions]ovdje[/url]; vjerojatno ti treba i package [tt]float[/tt]).
"h" znaci "here", a "t" znaci "top (ako ne uspijes here)".
Ako ti se bas inzistira da to ne bude kako treba (tj. kako LaTeX misli da treba, a on obicno dobro misli), ubaci usklicnik (procitaj detaljnije ovdje; vjerojatno ti treba i package float).
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
Anna Lee Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 17:33 pet, 4. 3. 2011 Naslov: |
|
|
[quote="Anna Lee"]Ne misli dobro, treba mi bas na pocetku dokaza, ne tam negdje na kraju :D[/quote]
Kad se koristi slika, onda joj se stavi [tt]\label[/tt] i [tt]\caption[/tt], a u textu se referencira. Dakle, "Na slici [tt]ref{...}[/tt] vidimo..." ili "Uz oznake poput onih na slici [tt]\ref{...}[/tt]...".
Ako se tako koristi, a to je standard kad se rade pristojni clanci i knjige, onda je dovoljno da je slika "blizu" a ne tocno gdje si autor zamisli.
Kako meni mentorica davno rece: "ako tablica ili slika nije referencirana u textu, ne trebas ju niti stavljati". 8)
Anna Lee (napisa): | Ne misli dobro, treba mi bas na pocetku dokaza, ne tam negdje na kraju  |
Kad se koristi slika, onda joj se stavi \label i \caption, a u textu se referencira. Dakle, "Na slici ref{...} vidimo..." ili "Uz oznake poput onih na slici \ref{...}...".
Ako se tako koristi, a to je standard kad se rade pristojni clanci i knjige, onda je dovoljno da je slika "blizu" a ne tocno gdje si autor zamisli.
Kako meni mentorica davno rece: "ako tablica ili slika nije referencirana u textu, ne trebas ju niti stavljati".
|
|
[Vrh] |
|
mischa Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 12:58 pon, 18. 4. 2011 Naslov: |
|
|
nisam se do sada nikada koristila latex-om pa imam pocetnih problema/nejasnoca :( :
1) pokusala sam koristiti bullets, ali mi stalno javlja gresku..sto uciniti?
2) trebala bih napisati [0,sigma], no opet mi javlja gresku..
3) ubacila sam sliku na sljedeci nacin:
\begin{figure}[htb]
\begin{center}
\includegraphics[scale=0.5]{Gaussova krivulja.png}
\caption{Gaussova krivulja}
\end{center}
\end{figure}
problem je sto mi pokraj slike izbacuje krivulja.png, a nemam pojma zasto :(
4) iako sam u miktexu stavila hrvatski, stalno mi izbacuje poruku:
no hyphenation patterns were loaded for(babel) the language 'Croatian'(babel)...
zahvaljujem unaprije na odgovoru :) :)
nisam se do sada nikada koristila latex-om pa imam pocetnih problema/nejasnoca :
1) pokusala sam koristiti bullets, ali mi stalno javlja gresku..sto uciniti?
2) trebala bih napisati [0,sigma], no opet mi javlja gresku..
3) ubacila sam sliku na sljedeci nacin:
\begin{figure}[htb]
\begin{center}
\end{center}
\end{figure}
problem je sto mi pokraj slike izbacuje krivulja.png, a nemam pojma zasto
4) iako sam u miktexu stavila hrvatski, stalno mi izbacuje poruku:
no hyphenation patterns were loaded for(babel) the language 'Croatian'(babel)...
zahvaljujem unaprije na odgovoru
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 13:05 pon, 18. 4. 2011 Naslov: |
|
|
[quote="mischa"]1) pokusala sam koristiti bullets, ali mi stalno javlja gresku..sto uciniti?[/quote]
To ide ovako:
[code:1]\begin{itemize}
\item bla
\item bla
...
\end{itemize}[/code:1]
Ako to vec radis, napisi tocno sto ti javlja i kako ti izgleda taj dio koda.
[quote="mischa"]2) trebala bih napisati [0,sigma], no opet mi javlja gresku.[/quote]
[tt]$[0, \sigma]$[/tt]
Again, kakvu gresku?
[quote="mischa"]3) ubacila sam sliku na sljedeci nacin:
\begin{figure}[htb]
\begin{center}
\end{center}
\end{figure}
problem je sto mi pokraj slike izbacuje krivulja.png, a nemam pojma zasto :([/quote]
Razmak u imenu datoteke?
[quote="mischa"]4) iako sam u miktexu stavila hrvatski, stalno mi izbacuje poruku:
no hyphenation patterns were loaded for(babel) the language 'Croatian'(babel)...[/quote]
Na pocetku (negdje prije [tt]\begin{document}[/tt]) dodati [tt]\usepackage[croatian]{babel}[/tt].
mischa (napisa): | 1) pokusala sam koristiti bullets, ali mi stalno javlja gresku..sto uciniti? |
To ide ovako:
Kod: | \begin{itemize}
\item bla
\item bla
...
\end{itemize} |
Ako to vec radis, napisi tocno sto ti javlja i kako ti izgleda taj dio koda.
mischa (napisa): | 2) trebala bih napisati [0,sigma], no opet mi javlja gresku. |
$[0, \sigma]$
Again, kakvu gresku?
mischa (napisa): | 3) ubacila sam sliku na sljedeci nacin:
\begin{figure}[htb]
\begin{center}
\end{center}
\end{figure}
problem je sto mi pokraj slike izbacuje krivulja.png, a nemam pojma zasto  |
Razmak u imenu datoteke?
mischa (napisa): | 4) iako sam u miktexu stavila hrvatski, stalno mi izbacuje poruku:
no hyphenation patterns were loaded for(babel) the language 'Croatian'(babel)... |
Na pocetku (negdje prije \begin{document}) dodati \usepackage[croatian]{babel}.
Zadnja promjena: vsego; 10:56 uto, 19. 4. 2011; ukupno mijenjano 1 put.
|
|
[Vrh] |
|
mischa Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
ivo34 Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
desire Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
shumi1 Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
desire Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Sagesse Burlesque Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
tihana Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Sagesse Burlesque Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 21:20 pet, 13. 5. 2011 Naslov: |
|
|
Iskreno: ne znam. No, koliko smisla ima numeracija u prezentaciji? Numeracija sluzi tome da napises "na slici <kojoj vec>", pa covjek koji cita prolista i vidi sliku. Prezentaciju ionako ti pokazujes. Dakle, "na ovoj slici" i pokazes prstom, pointerom, antenom iscupanom iz starog radija,... :D
Iskreno: ne znam. No, koliko smisla ima numeracija u prezentaciji? Numeracija sluzi tome da napises "na slici <kojoj vec>", pa covjek koji cita prolista i vidi sliku. Prezentaciju ionako ti pokazujes. Dakle, "na ovoj slici" i pokazes prstom, pointerom, antenom iscupanom iz starog radija,...
|
|
[Vrh] |
|
|