Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Void Forumaš(ica)

|
Postano: 21:56 ned, 13. 6. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="Nicolas"] :D Evo, ti si ovdje upravo moju izjavu proglasio besmislenom i neinteligentnom, a da isto tako ne znaš koliko ja profesora poznajem i na temelju koje argumentacije sam je iznio, tako da bi se to sasvim lijepo moglo okarakterizirati kao vrijeđanje sugovornika i to dosta konkretnije nego što je bomark napravio svojom općenitom tvrdnjom.....
[/quote]
Mislim da je vsego lijepo odgovorio na ovo, ali samo mali dodatak:
Nisam tebe napao, vec sam napao ono sto si napisao (ako su te dvije stvari nerazlucive, moja isprika). Ono sto sam napao je samo po sebi bila besmislica i zato se nemam zasto opravdavati. Isto tako, ako u mom postu nema plave boje, mozes slobodno zaboraviti to da sam ja moderator. Ionako se vecina moderatorskih poslova svodi na rutinsko brisanje postova, a ne na igranje (tajne) policije.
A sto se Cumeza tice, ne znam otkud da pocnem. Ne znam za druge studente (i ne zanima me bas previse dok god o njima razmisljam kao o skupini ljudi cija je jedina zajednicka karakteristika to sto imaju indekse), ali JA nisam dosao na ta predavanja, JA sam imao drugog posla/nije mi se dalo/bilo sto...
Ponukan ovim svijetlim primjerom mogao bih i JA otvoriti studentski klub i cuditi se kad mi nitko ne dodje, te prosipati svoj pravednicki gnjev po kojekakvim forumima.
[quote="Nicolas"]
Mogao bih tražiti zaštitu moderatora... Ali ups, ti si moderator... Kako ti se samo omaklo? :wink:
[/quote]
Ako ti smeta, zali se...
[quote="Nicolas"]
Ok. Koliko profesora radi na Matematičkom odsjeku? A koliko ih radi na PMF-u cijelom. Ti ih poznaješ barem pet koji nisu takvi. U redu. Ja ih poznajem i više koji nisu takvi. Ali što to vrijedi ako je većina takva?
[/quote]
Dakle, ne poznajes sve profesore, ali poznajes skoro sve ili barem vrlo veliku vecinu. Uglavnom, poznajes ih dovoljno da mozes generalizirati sa najopcenitijim mogucim uvredama. Vrlo zanimljivo, mozda da navedes tocnu brojku profesora koje poznajes (makar iz vidjenja) pa cemo usporediti sa ukupnim brojem jer ne znam tocno sto za tebe znaci "vecina": 90%? 70%? desetak profesora?
[quote="Nicolas"]
Mogao bih navesti i hrpu konkretnih argumenata za to, ali budući da ne želim izazivati nove afere ili skrenuti totalno off-topic, ako te zanima, obavimo to PM-om ili još bolje u real life...
[/quote]
Hvala, ali ne traca mi se... a dok god ne navodis nikakve konkretne primjere tvoj kredibilitet pada u tudjim ocima. Mogu i ja svasta tvrditi, ali imam pametnijeg posla.
Ako ti se zamjerilo nekoliko profesora, probaj to s njima raspraviti... ako ni to ne pomogne, a situacija je ozbiljna zali se nekom mjerodavnom (ili mozda ne znas da ovaj forum i nema neku politicku moc).
[quote="Nicolas"]
Problem nastaje oko pitanja zašto se onda ako su takvi (ne svi, nego većina ili barem velik broj) to ne može i napisati na forumu?[/quote]
Vec sam objasnio prije... ako je to doista istina, moze se napisati. Ako _samo ti_ uvidjas tu istinu, velike su sanse da to i nije istina. A ako dopustimo jednu neistinu na forumu, mozemo se slobodno preseliti na iskonov server.
Nicolas (napisa): | Evo, ti si ovdje upravo moju izjavu proglasio besmislenom i neinteligentnom, a da isto tako ne znaš koliko ja profesora poznajem i na temelju koje argumentacije sam je iznio, tako da bi se to sasvim lijepo moglo okarakterizirati kao vrijeđanje sugovornika i to dosta konkretnije nego što je bomark napravio svojom općenitom tvrdnjom.....
|
Mislim da je vsego lijepo odgovorio na ovo, ali samo mali dodatak:
Nisam tebe napao, vec sam napao ono sto si napisao (ako su te dvije stvari nerazlucive, moja isprika). Ono sto sam napao je samo po sebi bila besmislica i zato se nemam zasto opravdavati. Isto tako, ako u mom postu nema plave boje, mozes slobodno zaboraviti to da sam ja moderator. Ionako se vecina moderatorskih poslova svodi na rutinsko brisanje postova, a ne na igranje (tajne) policije.
A sto se Cumeza tice, ne znam otkud da pocnem. Ne znam za druge studente (i ne zanima me bas previse dok god o njima razmisljam kao o skupini ljudi cija je jedina zajednicka karakteristika to sto imaju indekse), ali JA nisam dosao na ta predavanja, JA sam imao drugog posla/nije mi se dalo/bilo sto...
Ponukan ovim svijetlim primjerom mogao bih i JA otvoriti studentski klub i cuditi se kad mi nitko ne dodje, te prosipati svoj pravednicki gnjev po kojekakvim forumima.
Nicolas (napisa): |
Mogao bih tražiti zaštitu moderatora... Ali ups, ti si moderator... Kako ti se samo omaklo?
|
Ako ti smeta, zali se...
Ok. Koliko profesora radi na Matematičkom odsjeku? A koliko ih radi na PMF-u cijelom. Ti ih poznaješ barem pet koji nisu takvi. U redu. Ja ih poznajem i više koji nisu takvi. Ali što to vrijedi ako je većina takva?
|
Dakle, ne poznajes sve profesore, ali poznajes skoro sve ili barem vrlo veliku vecinu. Uglavnom, poznajes ih dovoljno da mozes generalizirati sa najopcenitijim mogucim uvredama. Vrlo zanimljivo, mozda da navedes tocnu brojku profesora koje poznajes (makar iz vidjenja) pa cemo usporediti sa ukupnim brojem jer ne znam tocno sto za tebe znaci "vecina": 90%? 70%? desetak profesora?
Mogao bih navesti i hrpu konkretnih argumenata za to, ali budući da ne želim izazivati nove afere ili skrenuti totalno off-topic, ako te zanima, obavimo to PM-om ili još bolje u real life...
|
Hvala, ali ne traca mi se... a dok god ne navodis nikakve konkretne primjere tvoj kredibilitet pada u tudjim ocima. Mogu i ja svasta tvrditi, ali imam pametnijeg posla.
Ako ti se zamjerilo nekoliko profesora, probaj to s njima raspraviti... ako ni to ne pomogne, a situacija je ozbiljna zali se nekom mjerodavnom (ili mozda ne znas da ovaj forum i nema neku politicku moc).
Problem nastaje oko pitanja zašto se onda ako su takvi (ne svi, nego većina ili barem velik broj) to ne može i napisati na forumu? |
Vec sam objasnio prije... ako je to doista istina, moze se napisati. Ako _samo ti_ uvidjas tu istinu, velike su sanse da to i nije istina. A ako dopustimo jednu neistinu na forumu, mozemo se slobodno preseliti na iskonov server.
|
|
[Vrh] |
|
ZELENIZUBNAPLANETIDO SADE Forumaš(ica)

|
Postano: 22:36 ned, 13. 6. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]Slazem se, ali tu ujedno lezi i greska u percipiranju uspjesnosti predavanja! :shock:
[b]Pazi:[/b] BoMark misli da mu je predavanje propalo jer dodje samo 6 studenata. :-s Na stranu losh termin koji, kako smo vec zakljucili, mnoge zainteresirane jednostavno odbije. :( Meni na vjezbe dolazi 20ak ljudi. :o A trebalo bi ih biti cca 80-100. :shock:
Razlozi? :-k Kako mi neki rekoshe: nekima se ne da, nekima ne pashe vrijeme, neki misle da to sve znaju i/ili mogu sami nauciti,... Dakle, ako je jedva cetvrtina studenata zainteresirana za vjezbe iz [b]obaveznog kolegija[/b], sto ocekivati od neobaveznih predvanja koja se ne honoriraju ocjenom? :-k[/quote]
Jap :| Mozda sam malo utjecan vlastitom osobnoscu (buduci da sam cesci na neobveznim nego na obveznim predavanjima), al mislim da, bar sto se ciljeva cumeza tice, on hoce ispuniti svoju ulogu i sa tih 5-6 ljudi na seminarima i na osbnom kontaktu sa "odraslim" znanstvenicima. Poruka bomarku je da ne gubi nadu, iako demotivirajuce je za predavace da drze svoja predavanja praznoj prostoriji dobrovoljno :-k
[quote="vsego"]Sad, but true... :([/quote]
:amen:
[quote="vsego"]IMO, losh razlog za gashenje [i]Cumeza[/i]. :( Kako napisah gore, treba puno vremena (vjerojatno godine) da to zazivi! :?[/quote]
..sigurno jos koju godinu, mislim, budimo realni, cumez postoji niti pola godine.. Strpljenja..
[quote="veky"]To je tvoje osobno mišljenje. Ja npr. definitivno smatram da se pristupom opisanim u http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?p=9051#9051 gubi puuno više nego što bi se izgubilo ukidanjem Ćumeza, pa svejedno to ništa ne znači samo po sebi. U trenutnom settingu (kad se furamo na demokraciju), bitna je samo sirova brojka. A sirova brojka pokazuje da predavanja u Ćumezu nisu ispunila onu svrhu koju su se ljudi koji su ih startali očekivali da će ispuniti. (Da, ista ta brojka pokazuje npr. i da sam ja najgori asistent na faksu, i ja sam itekako osjetio posljedice toga.)[/quote]
Toliko o brojkama veky :D Meni bi bilo bitno da se taj projekt ne ugasi iz razocaranja zbog studentske nezainteresiranosti. Pristup naveden u linku jest jaako stetan al za ovu raspravu nije bitno da li je vise ili manje stetan od gasenja cumeza. No ono sto stoji je da asistenti imaju obvezu drzati predavanja i konzultacije bez obzira na malodusje koje ih ponekad obuzima a ono sto ne umire moze jednog dana i ojacati. Sa cumezom je situacija malo drukcija...
[quote="Void"]Nisam tebe napao, vec sam napao ono sto si napisao (ako su te dvije stvari nerazlucive, moja isprika). Ono sto sam napao je samo po sebi bila besmislica i zato se nemam zasto opravdavati.[/quote]
Optuzio si covjeka o kom znas _apsolutno_ nista da valja gluposti i besmislice po forumu samo zato sto se usudio iznijeti misljenje o akademskoj populaciji i medjusobnim odnosima u istoj, o kojoj, vrlo vjerovatno zna vise nego ti, usporedio njegova iskustva inferiornima raspravama o cijenama krumpira na placu i uskratio ga objasnjenja "jer je to sto je rekao bas TOLKO besmisleno i glupo".
Da.. vjerujem da se nemas zasto opravdavati.
[quote="Void"]Ponukan ovim svijetlim primjerom mogao bih i JA otvoriti studentski klub i cuditi se kad mi nitko ne dodje, te prosipati svoj pravednicki gnjev po kojekakvim forumima.[/quote]
Gnijev je nesto drugo. Razocaranje zbog prospekta gasenja neceg dobrog i potrebnog i nepostivanja velikog truda i angazmana da se I studentima matematike ponude sadrzaji koje njihova(nasa) institucija ne organizira a o stud. udrugama da ne govorimo :roll: steta.. Bsajds, nitko sretniji od mene da organiziras matematicki ili nematematicki seminar u ili izvan Cumeza samo da je na brdu...
[quote="Void"]Vrlo zanimljivo, mozda da navedes tocnu brojku profesora koje poznajes (makar iz vidjenja) pa cemo usporediti sa ukupnim brojem jer ne znam tocno sto za tebe znaci "vecina": 90%? 70%? desetak profesora?[/quote]
Izvidi, pa donesi sud. Ne napadaj covjeka za iznosenje stava samo zato sto ga je iznio drukcijeg od tvog (koji se, budireceno, svodi na stav da ne vole svi ljudi bas sve ljude i da postoje grupe ljudi koje ne vole druge grupe ljudi i trose dosta vremena i energija na to, pa tako i medju akademskim gradjanima) :roll:
vsego (napisa): | Slazem se, ali tu ujedno lezi i greska u percipiranju uspjesnosti predavanja!
Pazi: BoMark misli da mu je predavanje propalo jer dodje samo 6 studenata. Na stranu losh termin koji, kako smo vec zakljucili, mnoge zainteresirane jednostavno odbije. Meni na vjezbe dolazi 20ak ljudi. A trebalo bi ih biti cca 80-100.
Razlozi? Kako mi neki rekoshe: nekima se ne da, nekima ne pashe vrijeme, neki misle da to sve znaju i/ili mogu sami nauciti,... Dakle, ako je jedva cetvrtina studenata zainteresirana za vjezbe iz obaveznog kolegija, sto ocekivati od neobaveznih predvanja koja se ne honoriraju ocjenom?  |
Jap Mozda sam malo utjecan vlastitom osobnoscu (buduci da sam cesci na neobveznim nego na obveznim predavanjima), al mislim da, bar sto se ciljeva cumeza tice, on hoce ispuniti svoju ulogu i sa tih 5-6 ljudi na seminarima i na osbnom kontaktu sa "odraslim" znanstvenicima. Poruka bomarku je da ne gubi nadu, iako demotivirajuce je za predavace da drze svoja predavanja praznoj prostoriji dobrovoljno
vsego (napisa): | Sad, but true...  |
vsego (napisa): | IMO, losh razlog za gashenje Cumeza. Kako napisah gore, treba puno vremena (vjerojatno godine) da to zazivi!  |
..sigurno jos koju godinu, mislim, budimo realni, cumez postoji niti pola godine.. Strpljenja..
veky (napisa): | To je tvoje osobno mišljenje. Ja npr. definitivno smatram da se pristupom opisanim u http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?p=9051#9051 gubi puuno više nego što bi se izgubilo ukidanjem Ćumeza, pa svejedno to ništa ne znači samo po sebi. U trenutnom settingu (kad se furamo na demokraciju), bitna je samo sirova brojka. A sirova brojka pokazuje da predavanja u Ćumezu nisu ispunila onu svrhu koju su se ljudi koji su ih startali očekivali da će ispuniti. (Da, ista ta brojka pokazuje npr. i da sam ja najgori asistent na faksu, i ja sam itekako osjetio posljedice toga.) |
Toliko o brojkama veky Meni bi bilo bitno da se taj projekt ne ugasi iz razocaranja zbog studentske nezainteresiranosti. Pristup naveden u linku jest jaako stetan al za ovu raspravu nije bitno da li je vise ili manje stetan od gasenja cumeza. No ono sto stoji je da asistenti imaju obvezu drzati predavanja i konzultacije bez obzira na malodusje koje ih ponekad obuzima a ono sto ne umire moze jednog dana i ojacati. Sa cumezom je situacija malo drukcija...
Void (napisa): | Nisam tebe napao, vec sam napao ono sto si napisao (ako su te dvije stvari nerazlucive, moja isprika). Ono sto sam napao je samo po sebi bila besmislica i zato se nemam zasto opravdavati. |
Optuzio si covjeka o kom znas _apsolutno_ nista da valja gluposti i besmislice po forumu samo zato sto se usudio iznijeti misljenje o akademskoj populaciji i medjusobnim odnosima u istoj, o kojoj, vrlo vjerovatno zna vise nego ti, usporedio njegova iskustva inferiornima raspravama o cijenama krumpira na placu i uskratio ga objasnjenja "jer je to sto je rekao bas TOLKO besmisleno i glupo".
Da.. vjerujem da se nemas zasto opravdavati.
Void (napisa): | Ponukan ovim svijetlim primjerom mogao bih i JA otvoriti studentski klub i cuditi se kad mi nitko ne dodje, te prosipati svoj pravednicki gnjev po kojekakvim forumima. |
Gnijev je nesto drugo. Razocaranje zbog prospekta gasenja neceg dobrog i potrebnog i nepostivanja velikog truda i angazmana da se I studentima matematike ponude sadrzaji koje njihova(nasa) institucija ne organizira a o stud. udrugama da ne govorimo steta.. Bsajds, nitko sretniji od mene da organiziras matematicki ili nematematicki seminar u ili izvan Cumeza samo da je na brdu...
Void (napisa): | Vrlo zanimljivo, mozda da navedes tocnu brojku profesora koje poznajes (makar iz vidjenja) pa cemo usporediti sa ukupnim brojem jer ne znam tocno sto za tebe znaci "vecina": 90%? 70%? desetak profesora? |
Izvidi, pa donesi sud. Ne napadaj covjeka za iznosenje stava samo zato sto ga je iznio drukcijeg od tvog (koji se, budireceno, svodi na stav da ne vole svi ljudi bas sve ljude i da postoje grupe ljudi koje ne vole druge grupe ljudi i trose dosta vremena i energija na to, pa tako i medju akademskim gradjanima)
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 0:09 pon, 14. 6. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="Void"]Ionako se vecina moderatorskih poslova svodi na rutinsko brisanje postova, a ne na igranje (tajne) policije.[/quote]
Razocaran? :twisted:
[quote="Nicolas"]Mogao bih navesti i hrpu konkretnih argumenata za to, ali budući da ne želim izazivati nove afere ili [color=red]skrenuti totalno off-topic[/color], ako te zanima, obavimo to PM-om ili još bolje u real life...[/quote]
Ovaj topic je cijeli (osim, jasno, prvog posta) [b]TOTALNO[/b] off-topic. :g:
Btw, BoMark, izabrao si loshe predavanje da procjenjujes uspjesnost [i]Cumeza[/i]. :o Mene osobno je proshao interes za predavanje cim sam vidio naslov... :roll: Hrvatski studiji me jednostavno [b]ne zanimaju[/b] :!: Vjerujem da je tako s vecinom Brdjana... :?
Procitao sam najavu, da ne bi rekao da nisam, ali i dalje me ne zanima necije filozofiranje o znanosti. :-s Mozes reci da je to usko gledanje na stvari, ali ostaje cinjenica da mene (a vjerojatno i podosta drugih ljudi na Brdu) takva tematika [b]ne zanima[/b]. :(
:idea: Za iducu ak. godinu rijesite barem taj nesretni termin seminara! 8) Ne mora odgovarati svima, ali mislim da su parni sati (npr. 4 ili 6 navecer) daleko sretniji termini od neparnih (kao sada, 5 navecer). :) Jednostavno, blok-sati su uobicajena stvar i ne mogu ti doci oni koji imaju nastavu do 6. :( A ovi koji imaju nastavu do 4, vecini se ne da cekati sat vremena... :(
Sretno!
Void (napisa): | Ionako se vecina moderatorskih poslova svodi na rutinsko brisanje postova, a ne na igranje (tajne) policije. |
Razocaran?
Nicolas (napisa): | Mogao bih navesti i hrpu konkretnih argumenata za to, ali budući da ne želim izazivati nove afere ili skrenuti totalno off-topic, ako te zanima, obavimo to PM-om ili još bolje u real life... |
Ovaj topic je cijeli (osim, jasno, prvog posta) TOTALNO off-topic.
Btw, BoMark, izabrao si loshe predavanje da procjenjujes uspjesnost Cumeza. Mene osobno je proshao interes za predavanje cim sam vidio naslov... Hrvatski studiji me jednostavno ne zanimaju Vjerujem da je tako s vecinom Brdjana...
Procitao sam najavu, da ne bi rekao da nisam, ali i dalje me ne zanima necije filozofiranje o znanosti. Mozes reci da je to usko gledanje na stvari, ali ostaje cinjenica da mene (a vjerojatno i podosta drugih ljudi na Brdu) takva tematika ne zanima.
Za iducu ak. godinu rijesite barem taj nesretni termin seminara! Ne mora odgovarati svima, ali mislim da su parni sati (npr. 4 ili 6 navecer) daleko sretniji termini od neparnih (kao sada, 5 navecer). Jednostavno, blok-sati su uobicajena stvar i ne mogu ti doci oni koji imaju nastavu do 6. A ovi koji imaju nastavu do 4, vecini se ne da cekati sat vremena...
Sretno!
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
Nicolas Forumaš(ica)

|
Postano: 0:09 pon, 14. 6. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]Bez da se upustam u analizu cenzuriranog, mene osobno smeta da netko sve asistente okarakterizira kao "potrkala". To je bila formulacija, ne?
[/quote]
Ok, ali to spada pod ono što sam napisao prije o generaliziranju u svakodnevnom govoru koje je toliko uobičajeno da jednostavno mislim da na to ne treba trošiti pažnju objašnjavajući. bomark definitivno nije mislio na [b]sve[/b] asistente i na [b]sve[/b] profesore i na [b]sve[/b] studente. I što sad, zar je to baš eksplicitno morao napisati. Pa ne mora valjda čovjek stvarno paziti na svaku riječ ako je smisao i kontekst jasan. Činjenica je da postoje stvarno mnoge situacije gdje asistenti rade i više od toga što im je u službenom opisu posla, i da im se često zna od strane mentora - šefa uvaliti nešto što baš i ne bi trebalo i sada se samo bomark usudio to nazvati "potrkalima". Ajme, grozno, užas, svi se sablažnjavaju... :evil: :evil: :evil:
[quote="Void"]Mislim da je vsego lijepo odgovorio na ovo, ali samo mali dodatak:
[/quote]
Ja se ne bih složio niti sa vsegom niti sa tobom. Jednostavno niste dosljedni. Ok, prihvaćam da nisi uvrijedio mene nego moje razmišljanje, ali onda potpuno analogno morate zaključiti da bomark nije napao profesore, asistente i studente nego njihovo ponašanje. Prema tome nije nikoga uvrijedio i bezrazložno ste mu editirali post. Ne možete biti nedosljedni samo zato jer vam se jedno mišljenje sviđa, a drugo ne sviđa. Ovu primjedbu o moderiranju sam napisao samo zbog toga da ukažem na tu nedosljednost, a ne zato da bih te optužio da se igraš tajne policije ili bilo čega sličnog.
[quote="Void"]Dakle, ne poznajes sve profesore, ali poznajes skoro sve ili barem vrlo veliku vecinu. Uglavnom, poznajes ih dovoljno da mozes generalizirati sa najopcenitijim mogucim uvredama. Vrlo zanimljivo, mozda da navedes tocnu brojku profesora koje poznajes (makar iz vidjenja) pa cemo usporediti sa ukupnim brojem jer ne znam tocno sto za tebe znaci "vecina": 90%? 70%? desetak profesora?
[/quote]
Iako je već ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE uglavnom naveo većinu stvari koju bih rekao u svoju obranu, želio bih samo nešto dodati. Moje je pravo kao korisnika ovog foruma da štitim svoj identitet koliko god želim. Možda je to razlog zbog kojeg ne želim iznositi neke konkretne detalje za koje znam. Budući da si se ti našao najpogođenijim s onim što sam napisao, ponudio sam ti svoju argumentaciju iznijeti osobno. Sam si rekao da za to nemaš vremena i ne zanima te, pa prema tome smatram da nemaš pravo proglašavati moje postove glupavima, neinteligentnima ili bilo što drugoga. Drži se tema koje te zanimaju i o kojima želiš nešto znati. I da, i dalje smatram da sam kompetentan tvrditi ono što tvrdim, a ako netko želi neka dodatna objašnjenja, slobodno me može PM-ati...
[quote="Void"]Hvala, ali ne traca mi se... a dok god ne navodis nikakve konkretne primjere tvoj kredibilitet pada u tudjim ocima. Mogu i ja svasta tvrditi, ali imam pametnijeg posla. [/quote]
Mene moj kredibilitet uopće ne brine, ali tebe bi trebao brinuti tvoj kada si tako bezrazložno i neargumentirano spreman ići protiv nekoga samo zato što ne misliš isto kao i on.... Nije baš neka dobra osobina...
[quote="Void"]Ako ti se zamjerilo nekoliko profesora, probaj to s njima raspraviti... ako ni to ne pomogne, a situacija je ozbiljna zali se nekom mjerodavnom (ili mozda ne znas da ovaj forum i nema neku politicku moc).
[/quote]
:hehe: Naivno... naivno... Ali potpuno si me krivo shvatio. Moja namjera ovdje uopće nije bila ukazivati na neke velike nepravde, popravljati svijet ili bilo što sličnoga. Samo sam htio ukazati na to kako smatram da ste bomarka neopravdano cenzurirali. I točka... Istina, namjerno sam iznio i onu analogiju koja je potaknula ovu raspravu, ali pročitaj još jednom što sam tamo napisao. Napisao sam samo da su profesori previše zaokupljeni svojim međuklanskim skuobima. Nigdje ne piše niti to da nisu spremni pomoći studentima, niti da loše rade svoj posao, niti da mi se netko zamjerio niti bilo što drugoga što si ti pokušao osporiti. Protiv čega se zapravo boriš? Možda ipak treba prvo pročitati post, a tek onda reagirati?
vsego (napisa): | Bez da se upustam u analizu cenzuriranog, mene osobno smeta da netko sve asistente okarakterizira kao "potrkala". To je bila formulacija, ne?
|
Ok, ali to spada pod ono što sam napisao prije o generaliziranju u svakodnevnom govoru koje je toliko uobičajeno da jednostavno mislim da na to ne treba trošiti pažnju objašnjavajući. bomark definitivno nije mislio na sve asistente i na sve profesore i na sve studente. I što sad, zar je to baš eksplicitno morao napisati. Pa ne mora valjda čovjek stvarno paziti na svaku riječ ako je smisao i kontekst jasan. Činjenica je da postoje stvarno mnoge situacije gdje asistenti rade i više od toga što im je u službenom opisu posla, i da im se često zna od strane mentora - šefa uvaliti nešto što baš i ne bi trebalo i sada se samo bomark usudio to nazvati "potrkalima". Ajme, grozno, užas, svi se sablažnjavaju...
Void (napisa): | Mislim da je vsego lijepo odgovorio na ovo, ali samo mali dodatak:
|
Ja se ne bih složio niti sa vsegom niti sa tobom. Jednostavno niste dosljedni. Ok, prihvaćam da nisi uvrijedio mene nego moje razmišljanje, ali onda potpuno analogno morate zaključiti da bomark nije napao profesore, asistente i studente nego njihovo ponašanje. Prema tome nije nikoga uvrijedio i bezrazložno ste mu editirali post. Ne možete biti nedosljedni samo zato jer vam se jedno mišljenje sviđa, a drugo ne sviđa. Ovu primjedbu o moderiranju sam napisao samo zbog toga da ukažem na tu nedosljednost, a ne zato da bih te optužio da se igraš tajne policije ili bilo čega sličnog.
Void (napisa): | Dakle, ne poznajes sve profesore, ali poznajes skoro sve ili barem vrlo veliku vecinu. Uglavnom, poznajes ih dovoljno da mozes generalizirati sa najopcenitijim mogucim uvredama. Vrlo zanimljivo, mozda da navedes tocnu brojku profesora koje poznajes (makar iz vidjenja) pa cemo usporediti sa ukupnim brojem jer ne znam tocno sto za tebe znaci "vecina": 90%? 70%? desetak profesora?
|
Iako je već ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE uglavnom naveo većinu stvari koju bih rekao u svoju obranu, želio bih samo nešto dodati. Moje je pravo kao korisnika ovog foruma da štitim svoj identitet koliko god želim. Možda je to razlog zbog kojeg ne želim iznositi neke konkretne detalje za koje znam. Budući da si se ti našao najpogođenijim s onim što sam napisao, ponudio sam ti svoju argumentaciju iznijeti osobno. Sam si rekao da za to nemaš vremena i ne zanima te, pa prema tome smatram da nemaš pravo proglašavati moje postove glupavima, neinteligentnima ili bilo što drugoga. Drži se tema koje te zanimaju i o kojima želiš nešto znati. I da, i dalje smatram da sam kompetentan tvrditi ono što tvrdim, a ako netko želi neka dodatna objašnjenja, slobodno me može PM-ati...
Void (napisa): | Hvala, ali ne traca mi se... a dok god ne navodis nikakve konkretne primjere tvoj kredibilitet pada u tudjim ocima. Mogu i ja svasta tvrditi, ali imam pametnijeg posla. |
Mene moj kredibilitet uopće ne brine, ali tebe bi trebao brinuti tvoj kada si tako bezrazložno i neargumentirano spreman ići protiv nekoga samo zato što ne misliš isto kao i on.... Nije baš neka dobra osobina...
Void (napisa): | Ako ti se zamjerilo nekoliko profesora, probaj to s njima raspraviti... ako ni to ne pomogne, a situacija je ozbiljna zali se nekom mjerodavnom (ili mozda ne znas da ovaj forum i nema neku politicku moc).
|
Naivno... naivno... Ali potpuno si me krivo shvatio. Moja namjera ovdje uopće nije bila ukazivati na neke velike nepravde, popravljati svijet ili bilo što sličnoga. Samo sam htio ukazati na to kako smatram da ste bomarka neopravdano cenzurirali. I točka... Istina, namjerno sam iznio i onu analogiju koja je potaknula ovu raspravu, ali pročitaj još jednom što sam tamo napisao. Napisao sam samo da su profesori previše zaokupljeni svojim međuklanskim skuobima. Nigdje ne piše niti to da nisu spremni pomoći studentima, niti da loše rade svoj posao, niti da mi se netko zamjerio niti bilo što drugoga što si ti pokušao osporiti. Protiv čega se zapravo boriš? Možda ipak treba prvo pročitati post, a tek onda reagirati?
Zadnja promjena: Nicolas; 1:03 pon, 14. 6. 2004; ukupno mijenjano 1 put.
|
|
[Vrh] |
|
BoMark Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
BoMark Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 12:14 sri, 16. 6. 2004 Naslov: |
|
|
ma ne mogu izdrzati svejedno
[quote="vsego"]
Hrvatski studiji me jednostavno ne zanimaju Vjerujem da je tako s vecinom Brdjana...[/quote]
fakat mi nije jasno od kud tebi takve predrasude, jer vjerujem da ti kao i ja i dosta ljudi koji o tome citaju samo u novinama ne znaju mnogo toga...
i jos jedna stvar koja mi nikako ne ide u glavu kako nekom "matematicaru" nije zanimljivo nesto gdje moze naprezati svoje mozdane vijuge a da to nije samo logicko zakljucivanje iz skupa aksioma...
I btw. jednu od najtezih logickih zagonetki ikada, ok, ne kazem da je najteza nego ju je netko nekad tako nazvao , su zajedno filozof i matematicar smislili...[url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?p=7924#7924]klik[/url]
[quote="vsego"]
Za iducu ak. godinu rijesite barem taj nesretni termin seminara! [/quote]
radimo na tome, i promjenit cemo termin sigurno, ako ne onda necemo biti vezani za jedan fiksni...
[quote="vsego"]izabrao si loshe predavanje da procjenjujes uspjesnost Cumeza.[/quote]
nazalost jedino ja biram predavanja i to po principu da jedino ja idem okolo i vucem ljude i pisem mailove i zicam druge da mi pomognu, pa ako mislis da imas ti, ili netko drugi neku bolju temu javi se i dogovorit cemo se, a ipak jos uvijek smatram da ja ovaj seminar(iako nije bio seminar u pravoim smislu rijeci vec vise kao debata) bio blizi nama brdjanima nego bilo kome drugom s pmf/a, i da time mislim na matematicare i fizicare, koji nista drugo ne rade nego ... hmm...ok...
malo sam skrenuo...istina da su mi neki ljudi znali tu i tamo pomoci...npr, kolega brajki s biologije, i kolega steelworker s matematike u organizaciji jednog seminara, i kad je on dozivio nesto slicno meni, rodio se...podsjecam ovaj [url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?t=1983]post[/url]
i sad me stvarno zanima jedna stvar...dal na seminar (skoro)nitko od matematicara nije dosao, jer se osjecao prije toga napadnut s moje strane...ili nitko nije odsao jer je tema ne zanimljiva...ili nije dosao jer nije imao vremena...iskreno se nadam da su neke od ove dvije zadnje opcije prevagnule, nemorate mi se opravdavati niti objasnjavati, ali za one koji su ipak odabrali ovu prvu, reci cu :" ...osveta je prvi znak straha" ...
ma ne mogu izdrzati svejedno
vsego (napisa): |
Hrvatski studiji me jednostavno ne zanimaju Vjerujem da je tako s vecinom Brdjana... |
fakat mi nije jasno od kud tebi takve predrasude, jer vjerujem da ti kao i ja i dosta ljudi koji o tome citaju samo u novinama ne znaju mnogo toga...
i jos jedna stvar koja mi nikako ne ide u glavu kako nekom "matematicaru" nije zanimljivo nesto gdje moze naprezati svoje mozdane vijuge a da to nije samo logicko zakljucivanje iz skupa aksioma...
I btw. jednu od najtezih logickih zagonetki ikada, ok, ne kazem da je najteza nego ju je netko nekad tako nazvao , su zajedno filozof i matematicar smislili...klik
Za iducu ak. godinu rijesite barem taj nesretni termin seminara! |
radimo na tome, i promjenit cemo termin sigurno, ako ne onda necemo biti vezani za jedan fiksni...
vsego (napisa): | izabrao si loshe predavanje da procjenjujes uspjesnost Cumeza. |
nazalost jedino ja biram predavanja i to po principu da jedino ja idem okolo i vucem ljude i pisem mailove i zicam druge da mi pomognu, pa ako mislis da imas ti, ili netko drugi neku bolju temu javi se i dogovorit cemo se, a ipak jos uvijek smatram da ja ovaj seminar(iako nije bio seminar u pravoim smislu rijeci vec vise kao debata) bio blizi nama brdjanima nego bilo kome drugom s pmf/a, i da time mislim na matematicare i fizicare, koji nista drugo ne rade nego ... hmm...ok...
malo sam skrenuo...istina da su mi neki ljudi znali tu i tamo pomoci...npr, kolega brajki s biologije, i kolega steelworker s matematike u organizaciji jednog seminara, i kad je on dozivio nesto slicno meni, rodio se...podsjecam ovaj post
i sad me stvarno zanima jedna stvar...dal na seminar (skoro)nitko od matematicara nije dosao, jer se osjecao prije toga napadnut s moje strane...ili nitko nije odsao jer je tema ne zanimljiva...ili nije dosao jer nije imao vremena...iskreno se nadam da su neke od ove dvije zadnje opcije prevagnule, nemorate mi se opravdavati niti objasnjavati, ali za one koji su ipak odabrali ovu prvu, reci cu :" ...osveta je prvi znak straha" ...
_________________ Ljudi misle da razmisljaju, dok zapravo samo preuredjuju svoje predrasude!
Čovjek koji ne mijenja svoje stavove, nije ljudsko biće nego spomenik!
|
|
[Vrh] |
|
veky Forumaš(ica)

|
Postano: 14:01 sri, 16. 6. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="BoMark"]ma ne mogu izdrzati svejedno
[quote="vsego"]
Hrvatski studiji me jednostavno ne zanimaju Vjerujem da je tako s vecinom Brdjana...[/quote]
fakat mi nije jasno od kud tebi takve predrasude, jer vjerujem da ti kao i ja i dosta ljudi koji o tome citaju samo u novinama ne znaju mnogo toga...[/quote]
Ja ne znam mnogo o ikebani. Pa me ne zanima. Kakve to veze ima?
[quote]i jos jedna stvar koja mi nikako ne ide u glavu kako nekom "matematicaru" nije zanimljivo nesto gdje moze naprezati svoje mozdane vijuge a da to nije samo logicko zakljucivanje iz skupa aksioma...[/quote]
Zašto "matematičar" u navodnicima?
[quote]I btw. jednu od najtezih logickih zagonetki ikada, ok, ne kazem da je najteza nego ju je netko nekad tako nazvao , su zajedno filozof i matematicar smislili...[url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?p=7924#7924]klik[/url][/quote]
Ta zagonetka se svodi samo na logičko zaključivanje iz skupa aksiomâ. :PP :-)
[quote]i sad me stvarno zanima jedna stvar...dal na seminar (skoro)nitko od matematicara nije dosao, jer se osjecao prije toga napadnut s moje strane...ili nitko nije odsao jer je tema ne zanimljiva...ili nije dosao jer nije imao vremena...[/quote]
Studenti uče za ispite, a profesori i asistenti su na kongresu. Uglavnom.
[quote]iskreno se nadam da su neke od ove dvije zadnje opcije prevagnule, nemorate mi se opravdavati niti objasnjavati, ali za one koji su ipak odabrali ovu prvu, reci cu :" ...osveta je prvi znak straha" ...[/quote]
Igraš na totalno krivu kartu. Samo te upozoravam, opet ćeš se jako razočarati nastaviš li ovako.
BoMark (napisa): | ma ne mogu izdrzati svejedno
Hrvatski studiji me jednostavno ne zanimaju Vjerujem da je tako s vecinom Brdjana... |
fakat mi nije jasno od kud tebi takve predrasude, jer vjerujem da ti kao i ja i dosta ljudi koji o tome citaju samo u novinama ne znaju mnogo toga... |
Ja ne znam mnogo o ikebani. Pa me ne zanima. Kakve to veze ima?
Citat: | i jos jedna stvar koja mi nikako ne ide u glavu kako nekom "matematicaru" nije zanimljivo nesto gdje moze naprezati svoje mozdane vijuge a da to nije samo logicko zakljucivanje iz skupa aksioma... |
Zašto "matematičar" u navodnicima?
Citat: | I btw. jednu od najtezih logickih zagonetki ikada, ok, ne kazem da je najteza nego ju je netko nekad tako nazvao , su zajedno filozof i matematicar smislili...klik |
Ta zagonetka se svodi samo na logičko zaključivanje iz skupa aksiomâ.
Citat: | i sad me stvarno zanima jedna stvar...dal na seminar (skoro)nitko od matematicara nije dosao, jer se osjecao prije toga napadnut s moje strane...ili nitko nije odsao jer je tema ne zanimljiva...ili nije dosao jer nije imao vremena... |
Studenti uče za ispite, a profesori i asistenti su na kongresu. Uglavnom.
Citat: | iskreno se nadam da su neke od ove dvije zadnje opcije prevagnule, nemorate mi se opravdavati niti objasnjavati, ali za one koji su ipak odabrali ovu prvu, reci cu :" ...osveta je prvi znak straha" ... |
Igraš na totalno krivu kartu. Samo te upozoravam, opet ćeš se jako razočarati nastaviš li ovako.
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 15:05 sri, 16. 6. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="BoMark"][quote="vsego"]Hrvatski studiji me jednostavno ne zanimaju Vjerujem da je tako s vecinom Brdjana...[/quote]
fakat mi nije jasno od kud tebi takve predrasude, jer vjerujem da ti kao i ja i dosta ljudi koji o tome citaju samo u novinama ne znaju mnogo toga...[/quote]
Ne citam novine. :P
Koliko je Brdjana doslo na seminar? :|
[quote="BoMark"]i jos jedna stvar koja mi nikako ne ide u glavu kako nekom "matematicaru" nije zanimljivo nesto gdje moze naprezati svoje mozdane vijuge a da to nije samo logicko zakljucivanje iz skupa aksioma...[/quote]
Simple: kad bih se bavio svime sto mi je zanimljivo ili, jos gore, sto [b]TI[/b] mislis da bi mi trebalo biti zanimljivo, ne bi mi niti zivot od 3.5kgod (kilogodina) bio dovoljan... :roll:
[quote="BoMark"]I btw. jednu od najtezih logickih zagonetki ikada, ok, ne kazem da je najteza nego ju je netko nekad tako nazvao , su zajedno filozof i matematicar smislili...[url=http://degiorgi.math.hr/forum/viewtopic.php?p=7924#7924]klik[/url][/quote]
To je bash lijepo od njih. :roll: A ja, recimo racunarac, sam smislio dva najsporija sorta na svijetu. Trebaju li sada svi statisticari pratiti sto rade svi racunarci? :PP
[quote="BoMark"][quote="vsego"]Za iducu ak. godinu rijesite barem taj nesretni termin seminara![/quote]
radimo na tome, i promjenit cemo termin sigurno, ako ne onda necemo biti vezani za jedan fiksni...[/quote]
Mozda ti "fluidni" termin uopce nije losha ideja: tako skoro nitko nece bash uvijek biti sprijecen... 8)
[quote="BoMark"][quote="vsego"]izabrao si loshe predavanje da procjenjujes uspjesnost Cumeza.[/quote]
nazalost jedino ja biram predavanja i to po principu da jedino ja idem okolo i vucem ljude i pisem mailove i zicam druge da mi pomognu, pa ako mislis da imas ti, ili netko drugi neku bolju temu javi se i dogovorit cemo se, a ipak jos uvijek smatram da ja ovaj seminar(iako nije bio seminar u pravoim smislu rijeci vec vise kao debata) bio blizi nama brdjanima nego bilo kome drugom s pmf/a, i da time mislim na matematicare i fizicare, koji nista drugo ne rade nego ... hmm...ok...[/quote]
Ti si se pozivao na brojke... sto one sada kazu? :-k
[quote="BoMark"]i sad me stvarno zanima jedna stvar...dal na seminar (skoro)nitko od matematicara nije dosao, jer se osjecao prije toga napadnut s moje strane...ili nitko nije odsao jer je tema ne zanimljiva...ili nije dosao jer nije imao vremena...iskreno se nadam da su neke od ove dvije zadnje opcije prevagnule, nemorate mi se opravdavati niti objasnjavati, ali za one koji su ipak odabrali ovu prvu, reci cu :" ...osveta je prvi znak straha" ...[/quote]
Ja sam tada bio u poshti u Jurisicevoj, davao neki zahtjev, jer mi je bilo usput nakon trazenja nove osobne i pasosha. :-s Vrijedi li mi to kao ispricnica, s obzirom da me gospoda policajci ne bi lijepo gledali s isteklom osobnom? :g:
BoMark, daj shvati: ti nesto organizirash, a ljudi dodju ili ne dodju! :| [b]Ne mozes ih prisiliti[/b] i, jos vaznije, [b]nemas nikakva prava prozivati ih ako ne dodju![/b] :x Dotjerat ces do toga da ce studentima sve skupa postati odbojno i nece dolaziti ni kad inace bi... :( Ma, nece vjerojatno vishe ni citati obavijesti!
Zamisli da se ja po hodniku derem na studente koji nekoriste Forum... :roll:
:idea: Evo ti jos jedna ideja: mailing lista na koju se mogu prijaviti svi koji zele (i.e. preko sucelja na [url]www.cumez.org[/url]). 8) Onda tamo saljes obavijesti o seminarima, recimo tjedan dana unaprijed i jos podsjetnike, recimo 24 sata unaprijed. :D
BoMark (napisa): | vsego (napisa): | Hrvatski studiji me jednostavno ne zanimaju Vjerujem da je tako s vecinom Brdjana... |
fakat mi nije jasno od kud tebi takve predrasude, jer vjerujem da ti kao i ja i dosta ljudi koji o tome citaju samo u novinama ne znaju mnogo toga... |
Ne citam novine.
Koliko je Brdjana doslo na seminar?
BoMark (napisa): | i jos jedna stvar koja mi nikako ne ide u glavu kako nekom "matematicaru" nije zanimljivo nesto gdje moze naprezati svoje mozdane vijuge a da to nije samo logicko zakljucivanje iz skupa aksioma... |
Simple: kad bih se bavio svime sto mi je zanimljivo ili, jos gore, sto TI mislis da bi mi trebalo biti zanimljivo, ne bi mi niti zivot od 3.5kgod (kilogodina) bio dovoljan...
BoMark (napisa): | I btw. jednu od najtezih logickih zagonetki ikada, ok, ne kazem da je najteza nego ju je netko nekad tako nazvao , su zajedno filozof i matematicar smislili...klik |
To je bash lijepo od njih. A ja, recimo racunarac, sam smislio dva najsporija sorta na svijetu. Trebaju li sada svi statisticari pratiti sto rade svi racunarci?
BoMark (napisa): | vsego (napisa): | Za iducu ak. godinu rijesite barem taj nesretni termin seminara! |
radimo na tome, i promjenit cemo termin sigurno, ako ne onda necemo biti vezani za jedan fiksni... |
Mozda ti "fluidni" termin uopce nije losha ideja: tako skoro nitko nece bash uvijek biti sprijecen...
BoMark (napisa): | vsego (napisa): | izabrao si loshe predavanje da procjenjujes uspjesnost Cumeza. |
nazalost jedino ja biram predavanja i to po principu da jedino ja idem okolo i vucem ljude i pisem mailove i zicam druge da mi pomognu, pa ako mislis da imas ti, ili netko drugi neku bolju temu javi se i dogovorit cemo se, a ipak jos uvijek smatram da ja ovaj seminar(iako nije bio seminar u pravoim smislu rijeci vec vise kao debata) bio blizi nama brdjanima nego bilo kome drugom s pmf/a, i da time mislim na matematicare i fizicare, koji nista drugo ne rade nego ... hmm...ok... |
Ti si se pozivao na brojke... sto one sada kazu?
BoMark (napisa): | i sad me stvarno zanima jedna stvar...dal na seminar (skoro)nitko od matematicara nije dosao, jer se osjecao prije toga napadnut s moje strane...ili nitko nije odsao jer je tema ne zanimljiva...ili nije dosao jer nije imao vremena...iskreno se nadam da su neke od ove dvije zadnje opcije prevagnule, nemorate mi se opravdavati niti objasnjavati, ali za one koji su ipak odabrali ovu prvu, reci cu :" ...osveta je prvi znak straha" ... |
Ja sam tada bio u poshti u Jurisicevoj, davao neki zahtjev, jer mi je bilo usput nakon trazenja nove osobne i pasosha. Vrijedi li mi to kao ispricnica, s obzirom da me gospoda policajci ne bi lijepo gledali s isteklom osobnom?
BoMark, daj shvati: ti nesto organizirash, a ljudi dodju ili ne dodju! Ne mozes ih prisiliti i, jos vaznije, nemas nikakva prava prozivati ih ako ne dodju! Dotjerat ces do toga da ce studentima sve skupa postati odbojno i nece dolaziti ni kad inace bi... Ma, nece vjerojatno vishe ni citati obavijesti!
Zamisli da se ja po hodniku derem na studente koji nekoriste Forum...
Evo ti jos jedna ideja: mailing lista na koju se mogu prijaviti svi koji zele (i.e. preko sucelja na www.cumez.org). Onda tamo saljes obavijesti o seminarima, recimo tjedan dana unaprijed i jos podsjetnike, recimo 24 sata unaprijed.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
ZELENIZUBNAPLANETIDO SADE Forumaš(ica)

|
Postano: 15:46 sri, 16. 6. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]BoMark, daj shvati: ti nesto organizirash, a ljudi dodju ili ne dodju! :| [b]Ne mozes ih prisiliti[/b] i, jos vaznije, [b]nemas nikakva prava prozivati ih ako ne dodju![/b] :x Dotjerat ces do toga da ce studentima sve skupa postati odbojno i nece dolaziti ni kad inace bi... :( Ma, nece vjerojatno vishe ni citati obavijesti![/quote]
He got a point there bomark, pusti brojeve... Ideja cumeza i onih pola sata razgovora sa starim znanstvenim liscem poslije seminara ljudi koje to ZBILJA interesira ne mozes mjeriti posjecenostima predavanja. Mi cemo uciniti sto god mozemo da ih bude sto vise, ali to je to.
Postoji jedan skup ljudi koji na to vole dolaziti i cine to cesto i nas cilj mora biti da ti ljudi ostanu zainteresirani za ono sto im se moze ponuditi, tko jos dodje, jako je dobrodosao... Tko zna... Mozda mu se svidi ;) :)
[quote="vsego"]:idea: Evo ti jos jedna ideja: mailing lista na koju se mogu prijaviti svi koji zele (i.e. preko sucelja na [url]www.cumez.org[/url]). 8) Onda tamo saljes obavijesti o seminarima, recimo tjedan dana unaprijed i jos podsjetnike, recimo 24 sata unaprijed. :D[/quote]
d-obra, vsego, bomark, ovo bi bilo vrlo pametno. Plan za jesen, populariziranje sajta, dogovorit sa ostalim webmasterima linkove, mozda dogovoriti sa nasim adminom da transmitamo kakve bannere via cgi koje ti webmasteri mogu copy/pasteat jednom na svoj sajt pa da tamo ispadaju obavjesti 0-24 sa cumez.orga o razl. happeninzima?
Bannere ne bih znao izvesti, iako znam tko moze 8) al mailing listu ti mogu i ja sloziti.. Nesto slicno onom sms podsjetniku za volontere koji je spreman al nikad nije zazivio..
vsego (napisa): | BoMark, daj shvati: ti nesto organizirash, a ljudi dodju ili ne dodju! Ne mozes ih prisiliti i, jos vaznije, nemas nikakva prava prozivati ih ako ne dodju! Dotjerat ces do toga da ce studentima sve skupa postati odbojno i nece dolaziti ni kad inace bi... Ma, nece vjerojatno vishe ni citati obavijesti! |
He got a point there bomark, pusti brojeve... Ideja cumeza i onih pola sata razgovora sa starim znanstvenim liscem poslije seminara ljudi koje to ZBILJA interesira ne mozes mjeriti posjecenostima predavanja. Mi cemo uciniti sto god mozemo da ih bude sto vise, ali to je to.
Postoji jedan skup ljudi koji na to vole dolaziti i cine to cesto i nas cilj mora biti da ti ljudi ostanu zainteresirani za ono sto im se moze ponuditi, tko jos dodje, jako je dobrodosao... Tko zna... Mozda mu se svidi
vsego (napisa): | Evo ti jos jedna ideja: mailing lista na koju se mogu prijaviti svi koji zele (i.e. preko sucelja na www.cumez.org). Onda tamo saljes obavijesti o seminarima, recimo tjedan dana unaprijed i jos podsjetnike, recimo 24 sata unaprijed.  |
d-obra, vsego, bomark, ovo bi bilo vrlo pametno. Plan za jesen, populariziranje sajta, dogovorit sa ostalim webmasterima linkove, mozda dogovoriti sa nasim adminom da transmitamo kakve bannere via cgi koje ti webmasteri mogu copy/pasteat jednom na svoj sajt pa da tamo ispadaju obavjesti 0-24 sa cumez.orga o razl. happeninzima?
Bannere ne bih znao izvesti, iako znam tko moze al mailing listu ti mogu i ja sloziti.. Nesto slicno onom sms podsjetniku za volontere koji je spreman al nikad nije zazivio..
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk 
|
|
[Vrh] |
|
|