Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

potrebna mi je pomoc;)
WWW:

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Linearna algebra 1 & 2 (za inženjerske smjerove)
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
rea
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
Sarma = la pohva - posuda
= 2 - 0

PostPostano: 20:30 ned, 13. 6. 2004    Naslov: potrebna mi je pomoc;) Citirajte i odgovorite

Postoji li ovdje itko kome se mogu obratiti sa nekim pitanjima iz LA2?

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Gost

PostPostano: 21:01 ned, 13. 6. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Kako glase pitanja? Izvoli...
Kako glase pitanja? Izvoli...

[Vrh]
veky
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

22 = 24 - 2

PostPostano: 21:03 ned, 13. 6. 2004    Naslov: Re: potrebna mi je pomoc;) Citirajte i odgovorite

[quote="rea"]Postoji li ovdje itko kome se mogu obratiti sa nekim pitanjima iz LA2?[/quote]

Što misliš? ;-) Ja mislim da se isplati riskirati. :-)
rea (napisa):

Što misliš? Wink Ja mislim da se isplati riskirati. Smile

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Gost

PostPostano: 21:51 ned, 13. 6. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

:lol:
Laughing

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 23:49 ned, 13. 6. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Natukli ste topic od 4 posta o [b]APSOLUTNO NICEMU[/b] :shock: Ma, kako vam je to samo uspjelo...? :grebgreb:
Natukli ste topic od 4 posta o APSOLUTNO NICEMU Shocked Ma, kako vam je to samo uspjelo...? Kotacici rade 100 na sat

[Vrh]
bily
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 74 - 66

PostPostano: 9:18 pon, 14. 6. 2004    Naslov: Re: potrebna mi je pomoc;) Citirajte i odgovorite

[quote="rea"]Postoji li ovdje itko kome se mogu obratiti sa nekim pitanjima iz LA2?[/quote]

pa ponajprije se mozes obratit asistetntima ili demostratorima a i pojedinim studentima za koje sam uvjerena da ce ti vrlo rado pomoc!
rea (napisa):

pa ponajprije se mozes obratit asistetntima ili demostratorima a i pojedinim studentima za koje sam uvjerena da ce ti vrlo rado pomoc!

[Vrh]
rea
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 2 - 0

PostPostano: 20:44 pon, 14. 6. 2004    Naslov: Re: potrebna mi je pomoc;) Citirajte i odgovorite

pa ponajprije se mozes obratit asistetntima ili demostratorima a i pojedinim studentima za koje sam uvjerena da ce ti vrlo rado pomoc![/quote]

Ma, joj, nisam tak mislila- trazila sam nekog "tu" na forumu-

jedan zadacic:
U prostoru Mn (C) kvadratnih kompleksnih matrica definiramo
(A,B)=tr(A,B*)
Kako pokazati da je uz to mnozenje Mn(C) kompleksni unitarni prostor?
pa ponajprije se mozes obratit asistetntima ili demostratorima a i pojedinim studentima za koje sam uvjerena da ce ti vrlo rado pomoc![/quote]

Ma, joj, nisam tak mislila- trazila sam nekog "tu" na forumu-

jedan zadacic:
U prostoru Mn (C) kvadratnih kompleksnih matrica definiramo
(A,B)=tr(A,B*)
Kako pokazati da je uz to mnozenje Mn(C) kompleksni unitarni prostor?

[Vrh]
Gost

PostPostano: 21:01 pon, 14. 6. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Trebaš provjeriti da su ispunjeni aksiomi unitarnog prostora. U tu svrhu dobro je najprije vidjeti što zapravo znači trag matrice AB* (i nije
tr(A,B*) nego tr AB*, to je produkt). Dakle, pomnoži A s matricom koju dobiješ od B transponiranjem i kompleksnim konjugiranjem pa ćeš vidjeti da zapravo dobiješ zbroj svih umnožaka oblika a_ij (b_ij)* (ovdje mi zvjezdica znači kompleksno konjugirani broj jer ne znam na brzinu kako bih dobio nešto nalik onoj crti iznad broja, "potez"). Onda nije teško provjeriti da vrijedi sve što treba za unitarni prostor (najbolje da sama prođeš kroz te aksiome) budući da je stvar u biti ista kao kad pomnožiš vektor s koordinatama a_i i vektor s koord. b_i u standardnom skalarnom produktu definiranom s obzirom na bilo koju bazu konačnodim. vektorskog prostora.
Trebaš provjeriti da su ispunjeni aksiomi unitarnog prostora. U tu svrhu dobro je najprije vidjeti što zapravo znači trag matrice AB* (i nije
tr(A,B*) nego tr AB*, to je produkt). Dakle, pomnoži A s matricom koju dobiješ od B transponiranjem i kompleksnim konjugiranjem pa ćeš vidjeti da zapravo dobiješ zbroj svih umnožaka oblika a_ij (b_ij)* (ovdje mi zvjezdica znači kompleksno konjugirani broj jer ne znam na brzinu kako bih dobio nešto nalik onoj crti iznad broja, "potez"). Onda nije teško provjeriti da vrijedi sve što treba za unitarni prostor (najbolje da sama prođeš kroz te aksiome) budući da je stvar u biti ista kao kad pomnožiš vektor s koordinatama a_i i vektor s koord. b_i u standardnom skalarnom produktu definiranom s obzirom na bilo koju bazu konačnodim. vektorskog prostora.

[Vrh]
Gost

PostPostano: 21:11 pon, 14. 6. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Dodatak uz prethodno, ako nije dosta:
Na predavanjima ili vježbama najvjerojatnije ste radili primjer skalarnog produkta na bilo kojem n-dim. vektorskom prostoru nad C, dobiven tako da se uzme bilo koja baza (e_i) i onda, ako su vektori a = suma alfa_i e_i, b = suma beta_i e_i, definira se (a,b) = suma alfa_i (beta_i)* (* mi opet znači kompleksno konjugiranje ovdje).
Primjer s matricama zapravo je ista stvar, prostor je dimenzije n^2 i ide se po svim koeficijentima matrice kao koordinatama (u kanonskoj bazi za matrice).
(Inače, kompl. konjugiranje u definiciji nužno je radi pozitivne definitnosti, (a,a)>=0, pritom =0 samo za a=0).
Dodatak uz prethodno, ako nije dosta:
Na predavanjima ili vježbama najvjerojatnije ste radili primjer skalarnog produkta na bilo kojem n-dim. vektorskom prostoru nad C, dobiven tako da se uzme bilo koja baza (e_i) i onda, ako su vektori a = suma alfa_i e_i, b = suma beta_i e_i, definira se (a,b) = suma alfa_i (beta_i)* (* mi opet znači kompleksno konjugiranje ovdje).
Primjer s matricama zapravo je ista stvar, prostor je dimenzije n^2 i ide se po svim koeficijentima matrice kao koordinatama (u kanonskoj bazi za matrice).
(Inače, kompl. konjugiranje u definiciji nužno je radi pozitivne definitnosti, (a,a)>=0, pritom =0 samo za a=0).

[Vrh]
rea
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 2 - 0

PostPostano: 23:58 uto, 15. 6. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ti guest tam gore, ja bi ti poslal pm-ic..
Ti guest tam gore, ja bi ti poslal pm-ic..

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Linearna algebra 1 & 2 (za inženjerske smjerove) Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum