Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
YMP Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
glava Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 20:30 sri, 23. 3. 2011 Naslov: |
|
|
Nije tekstualni dio, al evo .h file. Nadam se da sam sve prepisao s projektora.
Pozdrav
Nije tekstualni dio, al evo .h file. Nadam se da sam sve prepisao s projektora.
Pozdrav
Description: |
|
Download |
Filename: |
polinom.h |
Filesize: |
713 Bytes |
Downloaded: |
340 Time(s) |
|
|
[Vrh] |
|
YMP Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
SvekY Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
YMP Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
glava Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 19:34 uto, 29. 3. 2011 Naslov: |
|
|
Imam jedno pitanje u vezi ovog zadatka polinom:
Znači ukoliko probamo npr.
cout << p[5];
kad p[5] ne postoji, funkcija operator[] bi trebala vratiti 0. Ima li netko ideju kako to napraviti? Naime, return 0 očito ne pali, compiler javi da ne može pretvoriti npr. double& u int (ukoliko je Polinom<double>). Inače muči me još što bi nama taj operator trebao biti takav da bi mi mogli promjeniti npr. varijablu p[5] = 4, no što se tek tada treba dogoditi u tom slučaju ako ne postoji p[5]? Zar bi compiler mogao nešto tako progutati da radi?
Možda sam ja tu nešto krivo shvatio ovdje, pa ako netko ima ideju nek javi!
Hvala
[size=9][color=#999999]Added after 6 minutes:[/color][/size]
Evo samo jedan primjer da dam kako sam si ja to sve zamislio da bude sve jasnije:
Imam polinom p(x) = x^2 + x + 1
Koliko sam ja shvatio kada bi napisao:
cout << p[5];
tu bi se trebalo ispisati 0.
Što bi se trebalo dogoditi ako ja napišem p[5] = 4? Ne pada mi napamet niš drugo osim izbacivanja van, al vjerovatno se to ne bi smjelo događati, pa zato mislim da sam nešto krivo shvatio...
Eto hvala na svakom odgovoru!
Imam jedno pitanje u vezi ovog zadatka polinom:
Znači ukoliko probamo npr.
cout << p[5];
kad p[5] ne postoji, funkcija operator[] bi trebala vratiti 0. Ima li netko ideju kako to napraviti? Naime, return 0 očito ne pali, compiler javi da ne može pretvoriti npr. double& u int (ukoliko je Polinom<double>). Inače muči me još što bi nama taj operator trebao biti takav da bi mi mogli promjeniti npr. varijablu p[5] = 4, no što se tek tada treba dogoditi u tom slučaju ako ne postoji p[5]? Zar bi compiler mogao nešto tako progutati da radi?
Možda sam ja tu nešto krivo shvatio ovdje, pa ako netko ima ideju nek javi!
Hvala
Added after 6 minutes:
Evo samo jedan primjer da dam kako sam si ja to sve zamislio da bude sve jasnije:
Imam polinom p(x) = x^2 + x + 1
Koliko sam ja shvatio kada bi napisao:
cout << p[5];
tu bi se trebalo ispisati 0.
Što bi se trebalo dogoditi ako ja napišem p[5] = 4? Ne pada mi napamet niš drugo osim izbacivanja van, al vjerovatno se to ne bi smjelo događati, pa zato mislim da sam nešto krivo shvatio...
Eto hvala na svakom odgovoru!
|
|
[Vrh] |
|
finalni Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
glava Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Ally Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Charmed Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
glava Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 17:05 pet, 15. 4. 2011 Naslov: |
|
|
[quote="Charmed"]Što mislite kakva pitanja u zadaći bi mogli očekivati? Ja sam sama radila zadaću,ali neke stvari i dalje ne kužim...pa ne znam kaj da očekujem kod ispitivanja...[/quote]
Može tu biti svašta, npr. pokažite gdje je implementirano to i to, opišite kako ste riješili to ti to, ili npr napravite operator koji vraca simetričnu razliku i sl. Mislim tako si to ja zamišljam, a sad šta će bit tko zna.
Nego što se tiče kolokvija do kojeg slajda smo došli?? Najviše me zanima zbog izuzetaka, hoće li oni biti u kolokviju?
Charmed (napisa): | Što mislite kakva pitanja u zadaći bi mogli očekivati? Ja sam sama radila zadaću,ali neke stvari i dalje ne kužim...pa ne znam kaj da očekujem kod ispitivanja... |
Može tu biti svašta, npr. pokažite gdje je implementirano to i to, opišite kako ste riješili to ti to, ili npr napravite operator koji vraca simetričnu razliku i sl. Mislim tako si to ja zamišljam, a sad šta će bit tko zna.
Nego što se tiče kolokvija do kojeg slajda smo došli?? Najviše me zanima zbog izuzetaka, hoće li oni biti u kolokviju?
|
|
[Vrh] |
|
finalni Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Taurus Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
glava Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Charmed Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Tygy Forumaš(ica)
|
Postano: 22:35 pet, 24. 6. 2011 Naslov: |
|
|
Zamolba za asistente:
Bilo bi vrlo korisno da imamo zadaće/kolokvije proteklih godina. Ne rješenja, nego zadatke.
Materjale s vježbi sam prošla jednom za kolokvije i sad drugi put...al... nema baš koristi od toga....
A ono što mi (vjerujem da nisam jedina) fali jest brzina....a to se vježba... Npr, sutra još utrošit vrijeme za uzet neki kolokvij pa ga riješit...i ne jedan.... kak drukčije vježbat...?
I, za vježbu treba proć raznovrsne zadatke...a jedino kaj ja imam je sjećanje na ovogodišnje kolokvije....
Nije valjda da sam jedina koja tako misli....
Pa ako bi mogli osvanut negdje dostupni, to bi mi (nam) pomoglo jaaaaaaaaako.
Neću rješenja.... samo hoću zadatke.... kme (strahota da se ovo mora ovako tražit)
P.S. "Pa, osmisli si neku klasu, neke funkcije...." hmmm... da znam kaj sve trebam znat ne bih bila na popravnom
Zamolba za asistente:
Bilo bi vrlo korisno da imamo zadaće/kolokvije proteklih godina. Ne rješenja, nego zadatke.
Materjale s vježbi sam prošla jednom za kolokvije i sad drugi put...al... nema baš koristi od toga....
A ono što mi (vjerujem da nisam jedina) fali jest brzina....a to se vježba... Npr, sutra još utrošit vrijeme za uzet neki kolokvij pa ga riješit...i ne jedan.... kak drukčije vježbat...?
I, za vježbu treba proć raznovrsne zadatke...a jedino kaj ja imam je sjećanje na ovogodišnje kolokvije....
Nije valjda da sam jedina koja tako misli....
Pa ako bi mogli osvanut negdje dostupni, to bi mi (nam) pomoglo jaaaaaaaaako.
Neću rješenja.... samo hoću zadatke.... kme (strahota da se ovo mora ovako tražit)
P.S. "Pa, osmisli si neku klasu, neke funkcije...." hmmm... da znam kaj sve trebam znat ne bih bila na popravnom
|
|
[Vrh] |
|
insane_raver Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Tygy Forumaš(ica)
|