Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Malcolm Gost
|
|
[Vrh] |
|
Malcolm Gost
|
|
[Vrh] |
|
lanek Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Cobs Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 18:40 pet, 1. 4. 2011 Naslov: |
|
|
[quote="nike"]Program se kompajlira,al kad ga pokrenem kompajler samo izbaci poruku:
" Segmentation fault <core dumped>"
Šta to znači?[/quote]
vrlo vjerojatno se tu radi o pokušaju dohvaćanja zabranjenog dijela memorije ( zanči ako imaš neko polje onda je moguće da ti se u nekom konkretnom slučaju dođe do polje[-1] ili polje[neka_veličina_veća_od_veličine_polja], ili nešto slično s iteratorima, npr. uništavanje iteratora, a onda pokušaj šetnje po nekom kontejneru s istim iteratorom ). Uglavnom problem s lošim upravljanjem memorije. Najbolji način je da to ispraviš je da nađeš u kojoj je funkciji problem ( isprobavaj samo jednu po jednu ) i kad je nađeš, onda si na papir napiši što se točno događa u programu kada se vrti ta funkcija i vjerojatno ćeš doći do greške.
nike (napisa): | Program se kompajlira,al kad ga pokrenem kompajler samo izbaci poruku:
" Segmentation fault <core dumped>"
Šta to znači? |
vrlo vjerojatno se tu radi o pokušaju dohvaćanja zabranjenog dijela memorije ( zanči ako imaš neko polje onda je moguće da ti se u nekom konkretnom slučaju dođe do polje[-1] ili polje[neka_veličina_veća_od_veličine_polja], ili nešto slično s iteratorima, npr. uništavanje iteratora, a onda pokušaj šetnje po nekom kontejneru s istim iteratorom ). Uglavnom problem s lošim upravljanjem memorije. Najbolji način je da to ispraviš je da nađeš u kojoj je funkciji problem ( isprobavaj samo jednu po jednu ) i kad je nađeš, onda si na papir napiši što se točno događa u programu kada se vrti ta funkcija i vjerojatno ćeš doći do greške.
|
|
[Vrh] |
|
vinko Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
.anchy. Forumaš(ica)

|
Postano: 10:49 sub, 2. 4. 2011 Naslov: |
|
|
što mi je krivo u kodu? ovo zakomentirano sam prvo napravila,compile-iralo se,ali je bila beskonačna petlja,onda sam napisala onako kako je vinko napisao,opet nije dobro :?:
[code:1]
void ceste::dodaj(string naziv,string mjestaf){
list<string> P;
string pom;
string s = mjestaf, t;
istringstream is(s);
while (is >> t)
P.push_back(t);
//while((mjestaf.size())!=1){
// pom=mjestaf.substr( 0, mjestaf.find(" ",0 ));
// P.push_back(pom);
// mjestaf.erase(0,mjestaf.find(" ",0)+1);
// }
C[naziv]=P;
}
[/code:1]
C mi je map<string,list<string> >
što mi je krivo u kodu? ovo zakomentirano sam prvo napravila,compile-iralo se,ali je bila beskonačna petlja,onda sam napisala onako kako je vinko napisao,opet nije dobro
Kod: |
void ceste::dodaj(string naziv,string mjestaf){
list<string> P;
string pom;
string s = mjestaf, t;
istringstream is(s);
while (is >> t)
P.push_back(t);
//while((mjestaf.size())!=1){
// pom=mjestaf.substr( 0, mjestaf.find(" ",0 ));
// P.push_back(pom);
// mjestaf.erase(0,mjestaf.find(" ",0)+1);
// }
C[naziv]=P;
}
|
C mi je map<string,list<string> >
|
|
[Vrh] |
|
eve Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
.anchy. Forumaš(ica)

|
Postano: 14:31 sub, 2. 4. 2011 Naslov: |
|
|
ja neznam kakve su druge zadaće,nisam vidjela zadatke,ali opet da se izbace zadnje 2 funkcije, pretpostavljam da bi onda bila puno lakša od drugih.
Meni jedino smeta težina algoritama. Tražila sam po internetu,pitala dosta ljudi ako bi znali pomoći,i još uvijek nemam algoritam za zadnje 2 funkcije :roll:
Zna netko kako se to rješava?
ja neznam kakve su druge zadaće,nisam vidjela zadatke,ali opet da se izbace zadnje 2 funkcije, pretpostavljam da bi onda bila puno lakša od drugih.
Meni jedino smeta težina algoritama. Tražila sam po internetu,pitala dosta ljudi ako bi znali pomoći,i još uvijek nemam algoritam za zadnje 2 funkcije
Zna netko kako se to rješava?
|
|
[Vrh] |
|
eve Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
kratki89 Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
.anchy. Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Ally Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
dex Forumaš(ica)

|
Postano: 17:12 sub, 2. 4. 2011 Naslov: |
|
|
Ovo su "ispiši funkcije" iz ofišl main-a:
void ispisi(vector<string> vs)
void ispisi(vector<pair<string,string>> vs)
void ispisi(set<string> vs)
void ispisi(list<string> vs)
Tu dakle ne postoji ispisi funkcija koja prima bool.
Drugim riječima, za funkciju:
bool postojiPut(string pocetak, string kraj)
ovo ne bi trebalo raditi (?) :
ispisi(c.postojiPut("rijeka", "cakovec")); //1
ispisi(c.postojiPut("osijek", "cakovec")); //0
ps.
ispisi(g.nadjiPut("rijeka", "cakovec"));
ispisi(g.jednostavnoTrazi("brod", "rijeka"));
ispisi(g.nadjiCeste("rijeka", "cakovec"));
u mainu ne postoji instanca objekta g, klase cesta.....
Ovo su "ispiši funkcije" iz ofišl main-a:
void ispisi(vector<string> vs)
void ispisi(vector<pair<string,string>> vs)
void ispisi(set<string> vs)
void ispisi(list<string> vs)
Tu dakle ne postoji ispisi funkcija koja prima bool.
Drugim riječima, za funkciju:
bool postojiPut(string pocetak, string kraj)
ovo ne bi trebalo raditi (?) :
ispisi(c.postojiPut("rijeka", "cakovec")); //1
ispisi(c.postojiPut("osijek", "cakovec")); //0
ps.
ispisi(g.nadjiPut("rijeka", "cakovec"));
ispisi(g.jednostavnoTrazi("brod", "rijeka"));
ispisi(g.nadjiCeste("rijeka", "cakovec"));
u mainu ne postoji instanca objekta g, klase cesta.....
|
|
[Vrh] |
|
Cobs Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 20:02 sub, 2. 4. 2011 Naslov: |
|
|
[quote="Ally"]Kaj nije da je zadnju funkciju lako napisati preko predzadnje?
Ali, hmm, kako napisati predzadnju? :x[/quote]
ja bih reko da je puno lakše napisati zadnju uz malu modifikaciju funkcije postojiput( bar se meni tako čini, s obzirom na način kak sam rješio funkciju postojiput ), a za predzadnju se treba malo više pomučiti.
kolko sam skuzio ovo g iz primjera maina iz zadatka treba zamijeniti sa c, ovu funkciju koja vraca bool nije tesko nadopisati, jedino me buni ova funkcija: jednostavnoTrazi, nema je u zadatku ( evo par postova gore asistent napisao da je neće bit )
Ally (napisa): | Kaj nije da je zadnju funkciju lako napisati preko predzadnje?
Ali, hmm, kako napisati predzadnju?  |
ja bih reko da je puno lakše napisati zadnju uz malu modifikaciju funkcije postojiput( bar se meni tako čini, s obzirom na način kak sam rješio funkciju postojiput ), a za predzadnju se treba malo više pomučiti.
kolko sam skuzio ovo g iz primjera maina iz zadatka treba zamijeniti sa c, ovu funkciju koja vraca bool nije tesko nadopisati, jedino me buni ova funkcija: jednostavnoTrazi, nema je u zadatku ( evo par postova gore asistent napisao da je neće bit )
|
|
[Vrh] |
|
lol Gost
|
|
[Vrh] |
|
eve Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
ante c Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
kaj Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
ante003 Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 13:29 ned, 3. 4. 2011 Naslov: |
|
|
[quote]vector<string> nadji(vector<string> pojmovi) koja vraća imena svih dokumenata koji sadrže
sve riječi iz vektora pojmovi. U vektoru neće biti praznih stringova. Izlazni podaci trebaju biti sortirani po
broju nađenih pojmova, te po imenu dokumenta ako je isti broj. Na početku trebaju biti dokumenti u kojima su
najviše puta nađeni pojmovi (ukupan broj svih pojmova). Ako je više s jednakim brojem, na početku treba biti
onaj kod kojeg je prva riječ nađena najviše puta. Ako je više takvih, onda se gleda druga riječ... Ako je sve isto,
prvi pojam treba biti onaj koji ima manje ime dokumenta.
[/quote]
Nije mi bas jasno po cemu ja sad na kraju trebam sortirat elemente u vektoru. prvo pise da treba po broju pronadenih pojmova i ako su brojevi jednaki po velicini imena dokumenta (jel se tu misli na leksikografsko usporedivanje ili jednostavno po broju slova ?!) a kasnije pise da treba prvo po broju pojmova i onda kasnije po ovom drugom svojstvu :S
prvi dio sam napravio ali za drugi nemam nikakvu ideju di da jos sve to spremam :S
edit: nevermind, rjesio i drugi slucaj
Citat: | vector<string> nadji(vector<string> pojmovi) koja vraća imena svih dokumenata koji sadrže
sve riječi iz vektora pojmovi. U vektoru neće biti praznih stringova. Izlazni podaci trebaju biti sortirani po
broju nađenih pojmova, te po imenu dokumenta ako je isti broj. Na početku trebaju biti dokumenti u kojima su
najviše puta nađeni pojmovi (ukupan broj svih pojmova). Ako je više s jednakim brojem, na početku treba biti
onaj kod kojeg je prva riječ nađena najviše puta. Ako je više takvih, onda se gleda druga riječ... Ako je sve isto,
prvi pojam treba biti onaj koji ima manje ime dokumenta.
|
Nije mi bas jasno po cemu ja sad na kraju trebam sortirat elemente u vektoru. prvo pise da treba po broju pronadenih pojmova i ako su brojevi jednaki po velicini imena dokumenta (jel se tu misli na leksikografsko usporedivanje ili jednostavno po broju slova ?!) a kasnije pise da treba prvo po broju pojmova i onda kasnije po ovom drugom svojstvu :S
prvi dio sam napravio ali za drugi nemam nikakvu ideju di da jos sve to spremam :S
edit: nevermind, rjesio i drugi slucaj
_________________ Ako ste previše otvorenog uma, ispast će vam mozak
------------------------------------------------------
Racunalo bez Windowsa je kao riba bez bicikla
Zadnja promjena: ante003; 14:07 ned, 3. 4. 2011; ukupno mijenjano 1 put.
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
|