Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
kratki89 Forumaš(ica)

|
Postano: 14:17 ned, 3. 4. 2011 Naslov: |
|
|
bitan je samo broj cesta, a ne njihov poredak, moguća je situacija da jednom cestom ideš 2 puta npr a1, a3, a1, ali kad ih spremaš u skup a1 drugi put neće biti ubačen jer si tom cestom već prošao, a broje se samo različite ceste.
bitan je samo broj cesta, a ne njihov poredak, moguća je situacija da jednom cestom ideš 2 puta npr a1, a3, a1, ali kad ih spremaš u skup a1 drugi put neće biti ubačen jer si tom cestom već prošao, a broje se samo različite ceste.
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
kratki89 Forumaš(ica)

|
Postano: 21:44 ned, 3. 4. 2011 Naslov: |
|
|
puno korištenja funkcije povezana, prvo ju pozovi za početni grad, pa za svaki grad koji si dobila u skupu za prvi grad,pa onda to sve vrti u nekoj petlji, pamti gradove za koje si pozvala funkciju i za njih ju više nemoj pozivati, pogledaj prošlogodišnju zadaću, postoji baš slična funkcija za graf.
puno korištenja funkcije povezana, prvo ju pozovi za početni grad, pa za svaki grad koji si dobila u skupu za prvi grad,pa onda to sve vrti u nekoj petlji, pamti gradove za koje si pozvala funkciju i za njih ju više nemoj pozivati, pogledaj prošlogodišnju zadaću, postoji baš slična funkcija za graf.
|
|
[Vrh] |
|
Cobs Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 14:08 pon, 4. 4. 2011 Naslov: |
|
|
evo jedan main u prilogu za zadacu sa CESTAMA, ako vam "zasteka" odmah, samo zakomentirajte prvi if jer se u njemu koriste ove najkompliciranije funkcije. ( na prvoj sam cesti stavio da ima 1000 gradova, a vi slobodno mjenjajte taj broj ako vam ne zeli izvrsiti funkciju da vidite kolko vam treba za rjesiti funkciju s manjim brojem gradova ).
Javite mi na pm ako uocite neku gresku u mojim rjesenjima.
evo jedan main u prilogu za zadacu sa CESTAMA, ako vam "zasteka" odmah, samo zakomentirajte prvi if jer se u njemu koriste ove najkompliciranije funkcije. ( na prvoj sam cesti stavio da ima 1000 gradova, a vi slobodno mjenjajte taj broj ako vam ne zeli izvrsiti funkciju da vidite kolko vam treba za rjesiti funkciju s manjim brojem gradova ).
Javite mi na pm ako uocite neku gresku u mojim rjesenjima.
Description: |
|
 Download |
Filename: |
main2.cpp |
Filesize: |
3.65 KB |
Downloaded: |
199 Time(s) |
|
|
[Vrh] |
|
kakt00s Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
kaj Forumaš(ica)

|
Postano: 11:44 uto, 5. 4. 2011 Naslov: |
|
|
Zadaću sam pisao na windowsima, tj. devcpp-u i i funkcija "substr" mi računa 1. mjesto kao nulto, znači ako hoću prvih nekoliko slova iz stringa moram napisati S.substr(0,3), a na vježbama smo rekli da treba S.substr(1,3) pa mi sad nije jasno hoće li na ispravljanju zadaće raditi S.substr(0,3) :?: (ja bih rekao da ne :( )
Mogu poslati jos samo jednom ako ovo ne radi ispravno.
Edit:
Skuzio sam, ipak je sve dobro. :carrotroll:
Zadaću sam pisao na windowsima, tj. devcpp-u i i funkcija "substr" mi računa 1. mjesto kao nulto, znači ako hoću prvih nekoliko slova iz stringa moram napisati S.substr(0,3), a na vježbama smo rekli da treba S.substr(1,3) pa mi sad nije jasno hoće li na ispravljanju zadaće raditi S.substr(0,3) (ja bih rekao da ne )
Mogu poslati jos samo jednom ako ovo ne radi ispravno.
Edit:
Skuzio sam, ipak je sve dobro.
|
|
[Vrh] |
|
ankovacic Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 15:51 uto, 5. 4. 2011 Naslov: |
|
|
Ok. u zadatku mi piše ovo:
Napišite f-ju:
vector<string> nadji(vector<string> pojmovi) koja vraća imena svih dokumenata koji sadrže
sve riječi iz vektora pojmovi. U vektoru neće biti praznih stringova. Izlazni podaci trebaju biti sortirani po
broju nađenih pojmova, te po imenu dokumenta ako je isti broj. Na početku trebaju biti dokumenti u kojima su
najviše puta nađeni pojmovi (ukupan broj svih pojmova). Ako je više s jednakim brojem, na početku treba biti
onaj kod kojeg je prva riječ nađena najviše puta. Ako je više takvih, onda se gleda druga riječ… Ako je sve isto,
prvi pojam treba biti onaj koji ima manje ime dokumenta.
Po čemu sad treba sortirati ako je broj pojmova jedank, po imenu dokumenta ili ovaj drugi način, misilm, prvi je znatno lakši :D
Ok. u zadatku mi piše ovo:
Napišite f-ju:
vector<string> nadji(vector<string> pojmovi) koja vraća imena svih dokumenata koji sadrže
sve riječi iz vektora pojmovi. U vektoru neće biti praznih stringova. Izlazni podaci trebaju biti sortirani po
broju nađenih pojmova, te po imenu dokumenta ako je isti broj. Na početku trebaju biti dokumenti u kojima su
najviše puta nađeni pojmovi (ukupan broj svih pojmova). Ako je više s jednakim brojem, na početku treba biti
onaj kod kojeg je prva riječ nađena najviše puta. Ako je više takvih, onda se gleda druga riječ… Ako je sve isto,
Po čemu sad treba sortirati ako je broj pojmova jedank, po imenu dokumenta ili ovaj drugi način, misilm, prvi je znatno lakši
|
|
[Vrh] |
|
crnacr Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
kakt00s Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 16:37 uto, 5. 4. 2011 Naslov: |
|
|
[quote="ankovacic"]Ok. u zadatku mi piše ovo:
Napišite f-ju:
sve riječi iz vektora pojmovi. U vektoru neće biti praznih stringova.[b] Izlazni podaci trebaju biti sortirani po
broju nađenih pojmova, te po imenu dokumenta ako je isti broj.[/b] Na početku trebaju biti dokumenti u kojima su
Po čemu sad treba sortirati ako je broj pojmova jedank, po imenu dokumenta ili ovaj drugi način, misilm, prvi je znatno lakši :D[/quote]
bold alert :)
ankovacic (napisa): | Ok. u zadatku mi piše ovo:
Napišite f-ju:
Po čemu sad treba sortirati ako je broj pojmova jedank, po imenu dokumenta ili ovaj drugi način, misilm, prvi je znatno lakši  |
bold alert
_________________ Muy importante!
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
kakt00s Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vancika Forumaš(ica)

|
Postano: 21:32 uto, 5. 4. 2011 Naslov: |
|
|
Ako dodamo slijedeće ceste:
d.dodaj( "a1", "osijek zagreb karlovac gospic zadar knin split dubrovnik" );
d.dodaj( "a2", "zagreb karlovac mostar knin");
d.dodaj( "a3", "zagreb rijeka pula");
d.dodaj( "a4", "split trogir sibenik zadar karlobag senj rijeka" );
d.dodaj( "a5", "pozega virovitica vukovar" );
d.dodaj( "a6", "bjelovar varazdin zagreb karlovac" );
d.dodaj( "a7", "cakovec krapina zabok" );
d.dodaj( "a8", "split makarska" );
d.dodaj( "a9", "makarska solin" );
d.dodaj( "a10", "solin metkovic" );
Zar ne bi put za
ispisi( d.nadjiPut( "zagreb", "split" ) ); // {(a1,karlovac),(a2,mostar),(a1,knin),(a1,split)}
trebao biti:
{(a1,karlovac), (a2,mostar), (a2,knin), (a1,split)}
odnosno za
ispisi( d.nadjiPut( "zadar", "metkovic" ) ); // {(a1,knin),(a1,split),
(a8,makarska),(a10,solin),(a10,metkovic)}
put je:
{(a1,knin), (a1,split), (a8,makarska), (a9,solin), (a10,metkovic)}
Jer cesta u paru (cesta, mjesto) je cesta kojom smo došli do mjesta, zar ne?
Ako dodamo slijedeće ceste:
Zar ne bi put za
ispisi( d.nadjiPut( "zagreb", "split" ) ); // {(a1,karlovac),(a2,mostar),(a1,knin),(a1,split)}
trebao biti:
odnosno za
put je:
Jer cesta u paru (cesta, mjesto) je cesta kojom smo došli do mjesta, zar ne?
_________________ People are strange when you're a stranger...
|
|
[Vrh] |
|
Cobs Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 22:24 uto, 5. 4. 2011 Naslov: |
|
|
[quote="vancika"]Ako dodamo slijedeće ceste:
Zar ne bi put za
trebao biti:
odnosno za
put je:
Jer cesta u paru (cesta, mjesto) je cesta kojom smo došli do mjesta, zar ne?[/quote]
Tako je, moja pogreška.
vancika (napisa): | Ako dodamo slijedeće ceste:
Zar ne bi put za
trebao biti:
odnosno za
put je:
Jer cesta u paru (cesta, mjesto) je cesta kojom smo došli do mjesta, zar ne? |
Tako je, moja pogreška.
|
|
[Vrh] |
|
ante003 Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
ante003 Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
kratki89 Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
kakt00s Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 19:07 pon, 18. 4. 2011 Naslov: |
|
|
[quote="kratki89"]nama je asistent Bujanović rekao da se za ceste neće ispitivati zadnje 2 funkcije, a sad je ispalo da se predzadnja ipak ispituje i poziva se u čak 3 main-a, znači bez te funkcije se gube 3 boda. mislim da to nije fer, ako se već i ispituje onda bi se mogla pozvati u jednom main-u, a ne u tri !!![/quote]
Shvaćam te, ali ako želiš nešto postići šalji mail asistentu. Nećeš valjda čekati dok [i]njemu netko javi da je netko drugi napisao nešto na forumu[/i].
To je sve uz pretpostavku da ti stvarno želiš te bodove. ;)
kratki89 (napisa): | nama je asistent Bujanović rekao da se za ceste neće ispitivati zadnje 2 funkcije, a sad je ispalo da se predzadnja ipak ispituje i poziva se u čak 3 main-a, znači bez te funkcije se gube 3 boda. mislim da to nije fer, ako se već i ispituje onda bi se mogla pozvati u jednom main-u, a ne u tri !!! |
Shvaćam te, ali ako želiš nešto postići šalji mail asistentu. Nećeš valjda čekati dok njemu netko javi da je netko drugi napisao nešto na forumu.
To je sve uz pretpostavku da ti stvarno želiš te bodove.
_________________ Muy importante!
|
|
[Vrh] |
|
nike Forumaš(ica)

|
Postano: 20:21 pon, 18. 4. 2011 Naslov: |
|
|
moze li mi netko rec,ako imam funkciju koja vraca bool,dakle ona vraca true ili false...ja kad napishem da mi vrati false,ona vrati nulu (sto je ok),a kad mi treba vratit true ona umjesto jedinice ispise neki broj različit od nule (poput 52 ili 20)...zasto pobogu ne vraca jedan,ako sam napisao return true; ?????
moze li mi netko rec,ako imam funkciju koja vraca bool,dakle ona vraca true ili false...ja kad napishem da mi vrati false,ona vrati nulu (sto je ok),a kad mi treba vratit true ona umjesto jedinice ispise neki broj različit od nule (poput 52 ili 20)...zasto pobogu ne vraca jedan,ako sam napisao return true; ?????
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
|