Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Nema više besplatnog pokaza od 1.5 (informacija)
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Charmed
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
Sarma = la pohva - posuda
20 = 54 - 34

PostPostano: 10:34 sub, 23. 4. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ok,neka su oni ukinuli besplatne pokaze(mislim da je to čisto realno),ali da nisu mogli pričekati da ovo kaj su nam dali ne istekne...Ali i poskupljenje u odnosu na stari cjenik...zašto Banditos ne vrati sve te pare kaj su smuljali, a ne ovako bezobrazno prelamati sve preko leđa građana
Ok,neka su oni ukinuli besplatne pokaze(mislim da je to čisto realno),ali da nisu mogli pričekati da ovo kaj su nam dali ne istekne...Ali i poskupljenje u odnosu na stari cjenik...zašto Banditos ne vrati sve te pare kaj su smuljali, a ne ovako bezobrazno prelamati sve preko leđa građana

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
tihana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
134 = 153 - 19

PostPostano: 10:55 sub, 23. 4. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="eve"]Ali imamo one markice koje smo dobili kad smo produzivali pokaz za ovu godinu..[/quote]

ja markicu nemam (niti bilo kakav datum) - mislim da markicu imaju samo oni koji su uzeli i vlakove

nije fer da ukidaju nešto što je plaćeno do 10.mjeseca (ili kad već) ali to su radili i prije - za parking u centru grada, isto tako je bilo, ljudi su platili parking za godinu dana pa im je ukinut. vadilil su se na to da ga zapravo plaćaju mjesečno (a ne jedna uplata za cijelu godinu) pa da ga mogu ukinuti :roll: možemo se žaliti, organizirati prosvjed i štoveć al to neće upaliti (pogledajte kaj se događa s vrtićima) :roll: s budalom nikako na zelenu granu...
eve (napisa):
Ali imamo one markice koje smo dobili kad smo produzivali pokaz za ovu godinu..

ja markicu nemam (niti bilo kakav datum) - mislim da markicu imaju samo oni koji su uzeli i vlakove

nije fer da ukidaju nešto što je plaćeno do 10.mjeseca (ili kad već) ali to su radili i prije - za parking u centru grada, isto tako je bilo, ljudi su platili parking za godinu dana pa im je ukinut. vadilil su se na to da ga zapravo plaćaju mjesečno (a ne jedna uplata za cijelu godinu) pa da ga mogu ukinuti Rolling Eyes možemo se žaliti, organizirati prosvjed i štoveć al to neće upaliti (pogledajte kaj se događa s vrtićima) Rolling Eyes s budalom nikako na zelenu granu...

eve
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-21 = 37 - 58

PostPostano: 12:35 sub, 23. 4. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Slazem se da nije u redu..
Mene samo zanima ko ce nas koji imamo markicu na kojoj pise datum do kad vrijedi natjerat da ponovo platimo nesto sto je vec placeno..

Ne znam zakaj si ovo s vrticima spomenula, ali mislim da je to izvrsna ideja s obzirom na situaciju (generalno gledajuci nije posteno) - onaj ko ima tih par sto kuna mu nis ne znaci, a onome ko nema ce bit puno lakse...
Slazem se da nije u redu..
Mene samo zanima ko ce nas koji imamo markicu na kojoj pise datum do kad vrijedi natjerat da ponovo platimo nesto sto je vec placeno..

Ne znam zakaj si ovo s vrticima spomenula, ali mislim da je to izvrsna ideja s obzirom na situaciju (generalno gledajuci nije posteno) - onaj ko ima tih par sto kuna mu nis ne znaci, a onome ko nema ce bit puno lakse...

[Vrh]
tihana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

134 = 153 - 19

PostPostano: 13:54 sub, 23. 4. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="eve"]Ne znam zakaj si ovo s vrticima spomenula[/quote]

spomenula sam jer se traže izbori ako se ne vrati na staro. a izbori se odnose na izbornu skupštinu a ne na samog bandića. pa čak i ako do izbora dođe, nova ekipa će opet biti pod bandićevom cipelicom - odnosno, neće se ništa promijeniti.
time sam htjela reći da prosvjed ili nešto slično neće pomoći...
eve (napisa):
Ne znam zakaj si ovo s vrticima spomenula

spomenula sam jer se traže izbori ako se ne vrati na staro. a izbori se odnose na izbornu skupštinu a ne na samog bandića. pa čak i ako do izbora dođe, nova ekipa će opet biti pod bandićevom cipelicom - odnosno, neće se ništa promijeniti.
time sam htjela reći da prosvjed ili nešto slično neće pomoći...

eve
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-21 = 37 - 58

PostPostano: 14:14 sub, 23. 4. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nece, slazem se..
Ja mislim je najbolje ne obazirat se na to i ne kupovat markice..
Ne znam dal znate, al po nasem zakonu - kondukter vas moze trazit osobnu, ali ju vi niste duzni dat, a u tom slucaju moze zvat muriju, ali vas nemre zadrzat dok murija ne dodje -po mom skromnom misljenju to znaci da vam uopce nemre napisat kasnu (osim ako ju vi ne zelite)
Nece, slazem se..
Ja mislim je najbolje ne obazirat se na to i ne kupovat markice..
Ne znam dal znate, al po nasem zakonu - kondukter vas moze trazit osobnu, ali ju vi niste duzni dat, a u tom slucaju moze zvat muriju, ali vas nemre zadrzat dok murija ne dodje -po mom skromnom misljenju to znaci da vam uopce nemre napisat kasnu (osim ako ju vi ne zelite)

[Vrh]
tihana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

134 = 153 - 19

PostPostano: 14:30 sub, 23. 4. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="eve"]Ne znam dal znate, al po nasem zakonu - kondukter vas moze trazit osobnu, ali ju vi niste duzni dat, a u tom slucaju moze zvat muriju, ali vas nemre zadrzat dok murija ne dodje -po mom skromnom misljenju to znaci da vam uopce nemre napisat kasnu (osim ako ju vi ne zelite)[/quote]

tako je, samo policija može tražiti osobnu iskaznicu :)
eve (napisa):

tako je, samo policija može tražiti osobnu iskaznicu Smile

desire
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

31 = 34 - 3

PostPostano: 15:36 sub, 23. 4. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

A kaj, ak me ulovi da dam petama vjetra prije nego policija dodje? Mislim, nekako mi se to ne cini ko opcija bjezat pred covjekom ko kriminalac. :/
A s druge strane, ak imas losu srecu ko moja mama, fino ces naletit na konduktera i policajca koji sjedi ispred tebe u civilu. Pa kad fino kazes da nemas osobnu, policajac bu se okrenuo, pokazao znacku i rekao "Goospodjo, molim vas isprave." Kako se osjecala i koju je sramotu imala pred cijelim tramvajema ne moram spominjati. :/
A kaj, ak me ulovi da dam petama vjetra prije nego policija dodje? Mislim, nekako mi se to ne cini ko opcija bjezat pred covjekom ko kriminalac. Ehm?
A s druge strane, ak imas losu srecu ko moja mama, fino ces naletit na konduktera i policajca koji sjedi ispred tebe u civilu. Pa kad fino kazes da nemas osobnu, policajac bu se okrenuo, pokazao znacku i rekao "Goospodjo, molim vas isprave." Kako se osjecala i koju je sramotu imala pred cijelim tramvajema ne moram spominjati. Ehm?

eve
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-21 = 37 - 58

PostPostano: 16:06 sub, 23. 4. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Sorry al ja ne vidim zasto bi se ja lose ili neugodno osjecala zato sto ne zelim kondukteru dat osobnu..

Ja nemam nista protiv da se ukine djabe pokaz (cak mislim da bi se na takav nacin konacno mogo rjesit problem sa hrpom staraca koji se po cjele dane za bezveze vozaju u tramvaju/busu i rade guzvu, a uz to ih vecina vode i sapuna nije vidla u zadnje vrijeme) - ali ne na ovakav nacin..
Da ne pricam o tome da je ove nove tramvaje kupio grad zagreb nasim novcem a sad bi nam voznju u tim istim tramvajima naplatio 800kn godisnje...
Sorry al ja ne vidim zasto bi se ja lose ili neugodno osjecala zato sto ne zelim kondukteru dat osobnu..

Ja nemam nista protiv da se ukine djabe pokaz (cak mislim da bi se na takav nacin konacno mogo rjesit problem sa hrpom staraca koji se po cjele dane za bezveze vozaju u tramvaju/busu i rade guzvu, a uz to ih vecina vode i sapuna nije vidla u zadnje vrijeme) - ali ne na ovakav nacin..
Da ne pricam o tome da je ove nove tramvaje kupio grad zagreb nasim novcem a sad bi nam voznju u tim istim tramvajima naplatio 800kn godisnje...

[Vrh]
desire
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

31 = 34 - 3

PostPostano: 17:20 ned, 24. 4. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

zato sta se to kosi sa svim nekim moralnim nacelima. kao sta je njemu posao da ide iz tramvaja u tramvaj i naplacuje kazne tako je i tebi onda duznost ili kupit kartu ili snosit posljedice. :/
mislim, znam i ja da ima puno rupa u sistemu, da bi mogli sada pricati o postenju i ne znam cemu. ali realno, rijetko gdje (zapravo ne znam uopce gdje toga ima) studenti imaju besplatan prijevoz. prijevoz se placa. i zasto bi ja sada onda glumila buntovnika koji nece kupit kartu ili koji ce bjezati pred kontrolorom koji zove policiju, a covjek samo radi svoj posao i ulovio me bez karte. neki ce reci, zakoni su tu da se krse, ja cu rec, zato nam i je tako kako nam je jer nam je metalitet ja necu, idem izvarat kako znam i umijem. :/
zato sta se to kosi sa svim nekim moralnim nacelima. kao sta je njemu posao da ide iz tramvaja u tramvaj i naplacuje kazne tako je i tebi onda duznost ili kupit kartu ili snosit posljedice. Ehm?
mislim, znam i ja da ima puno rupa u sistemu, da bi mogli sada pricati o postenju i ne znam cemu. ali realno, rijetko gdje (zapravo ne znam uopce gdje toga ima) studenti imaju besplatan prijevoz. prijevoz se placa. i zasto bi ja sada onda glumila buntovnika koji nece kupit kartu ili koji ce bjezati pred kontrolorom koji zove policiju, a covjek samo radi svoj posao i ulovio me bez karte. neki ce reci, zakoni su tu da se krse, ja cu rec, zato nam i je tako kako nam je jer nam je metalitet ja necu, idem izvarat kako znam i umijem. Ehm?

eve
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-21 = 37 - 58

PostPostano: 19:29 ned, 24. 4. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Djelomicno se slazem..
Mislim da je nama tak kak nam je zbog toga sta vecina ljudi suti i prihvaca situaciju onakvom kakva ona je (ovo sto si ti nap je mentalitet politicara...)..

Vec sam napisala da ja nemam nis protiv da se prijevoz placa - ali ne na takav nacin!
Ja definitivno odbijam kupit kartu do 10. mjeseca - imam pokaz na kojem pise da vrijedi do 10. mj - stvarno ne vidim kako mene sad neko moze uvjeravat da taj pokaz vise ne vrijedi (to bi cak moralo bit protiv nekog zakona..)..
A nama je tak kak nam je bas zbog takvih ljudi koji ce sad npr rec -a jbg, nemremo nis, kupit cemo pokaz....
Djelomicno se slazem..
Mislim da je nama tak kak nam je zbog toga sta vecina ljudi suti i prihvaca situaciju onakvom kakva ona je (ovo sto si ti nap je mentalitet politicara...)..

Vec sam napisala da ja nemam nis protiv da se prijevoz placa - ali ne na takav nacin!
Ja definitivno odbijam kupit kartu do 10. mjeseca - imam pokaz na kojem pise da vrijedi do 10. mj - stvarno ne vidim kako mene sad neko moze uvjeravat da taj pokaz vise ne vrijedi (to bi cak moralo bit protiv nekog zakona..)..
A nama je tak kak nam je bas zbog takvih ljudi koji ce sad npr rec -a jbg, nemremo nis, kupit cemo pokaz....

[Vrh]
desire
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

31 = 34 - 3

PostPostano: 19:44 ned, 24. 4. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

hm da, tu si u pravu. :) cinjenica da se pravila/zakoni mijenjaju u hodu isto nije bas prihvatljiva... ovaj moj post bi u principu stajao vise za one koji dizu pobunu na placanje poslije 10. mjeseca. istina je da dopustanje da se stvar mijenja ovak iz vedra neba, a mi letargicno to promatramo govori da se sa nama moze raditi sto god se zeli. prihvacamo ovakvu "sitnicu", prihvatit cemo i nesto vece i sa puno gorim posljedicama od gubitka 83kn mjesecno. :/
hm da, tu si u pravu. Smile cinjenica da se pravila/zakoni mijenjaju u hodu isto nije bas prihvatljiva... ovaj moj post bi u principu stajao vise za one koji dizu pobunu na placanje poslije 10. mjeseca. istina je da dopustanje da se stvar mijenja ovak iz vedra neba, a mi letargicno to promatramo govori da se sa nama moze raditi sto god se zeli. prihvacamo ovakvu "sitnicu", prihvatit cemo i nesto vece i sa puno gorim posljedicama od gubitka 83kn mjesecno. Ehm?

eve
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-21 = 37 - 58

PostPostano: 20:19 ned, 24. 4. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Tako je :) , sad se slazemo..
Meni se sve cini da bi neugodno trebalo bit osobi koja me pred punim tramvajem/busom misli uvjeravat da pokaz na kojem pise da vrijedi do 10.mj 2011. vise ne vrijedi, a ne meni jer ne zelim dat osobnu :rotfl:
Tako je Smile , sad se slazemo..
Meni se sve cini da bi neugodno trebalo bit osobi koja me pred punim tramvajem/busom misli uvjeravat da pokaz na kojem pise da vrijedi do 10.mj 2011. vise ne vrijedi, a ne meni jer ne zelim dat osobnu Valjam se po podu od smijeha

[Vrh]
Charmed
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

20 = 54 - 34

PostPostano: 20:41 ned, 24. 4. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ja sam za to da se udružimo i do 31.10 bojkotiramo kupovanje pokaza, ne zato što mislim da treba biti besplatan,nego zato što mislim da se sve to odvija na jedan jako mutan način i "preko noći"!
Ja sam za to da se udružimo i do 31.10 bojkotiramo kupovanje pokaza, ne zato što mislim da treba biti besplatan,nego zato što mislim da se sve to odvija na jedan jako mutan način i "preko noći"!

[Vrh]
eve
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-21 = 37 - 58

PostPostano: 20:48 ned, 24. 4. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Charmed"]Ja sam za to da se udružimo i do 31.10 bojkotiramo kupovanje pokaza, ne zato što mislim da treba biti besplatan,nego zato što mislim da se sve to odvija na jedan jako mutan način i "preko noći"![/quote]
Slazem se!!
:2gunfire: zet
Charmed (napisa):

Slazem se!!
#2gunfire zet

[Vrh]
Antonija
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

16 = 18 - 2

PostPostano: 12:54 pon, 25. 4. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

ja definitivno ne kupujem kartu do 10.mjeseca.

kaj ne postoji negdje neki zakon koji kaze da ti se jednom stecena prava ne mogu ukinut ili ja samo previse gledam CSI i Zakon i red? :D
ja definitivno ne kupujem kartu do 10.mjeseca.

kaj ne postoji negdje neki zakon koji kaze da ti se jednom stecena prava ne mogu ukinut ili ja samo previse gledam CSI i Zakon i red? Very Happy

Tvrtko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

26 = 65 - 39

PostPostano: 17:03 pon, 25. 4. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Sad bi u ovom trenutku bi postavio jedno pitanje: A cemu sluzi studenski zbor sveucilista? On bi valjda odmah trebao postaviti pitanje zet-u i traziti sluzbeni odgovor. Usput, ima li sveuciliste studenski zbor? :roll:

Pojam stecenog prava ne postoji, postoji jedino zastita potrosaca. Nisam siguran dal se ovdje to moze primijeniti. Vi i grad imate sa ZET-om ugovor.

ZET je obecao uslugu dokle god se pojedinac i grad pridrzavaju svojih obaveza. Obzirom da je grad odustao, ZET vise ne mora pruzati uslugu.

No kazem, trebao bi netko traziti sluzbeno ocitovanje ZET-a.
Vjerojatno bi ZET pricekao kraj godine, ali su u tolikim problemima da to ne zele. Jedino ne znam kako nakon svih ovih godina besplatne voznje misle provesti naplatu. :?
Sad bi u ovom trenutku bi postavio jedno pitanje: A cemu sluzi studenski zbor sveucilista? On bi valjda odmah trebao postaviti pitanje zet-u i traziti sluzbeni odgovor. Usput, ima li sveuciliste studenski zbor? Rolling Eyes

Pojam stecenog prava ne postoji, postoji jedino zastita potrosaca. Nisam siguran dal se ovdje to moze primijeniti. Vi i grad imate sa ZET-om ugovor.

ZET je obecao uslugu dokle god se pojedinac i grad pridrzavaju svojih obaveza. Obzirom da je grad odustao, ZET vise ne mora pruzati uslugu.

No kazem, trebao bi netko traziti sluzbeno ocitovanje ZET-a.
Vjerojatno bi ZET pricekao kraj godine, ali su u tolikim problemima da to ne zele. Jedino ne znam kako nakon svih ovih godina besplatne voznje misle provesti naplatu. Confused

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
stuey
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
39 = 41 - 2

PostPostano: 23:03 uto, 26. 4. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

piše na teletekstu da će se besplatni pokazi produžiti do 1.7., dakle ipak imamo još 2 i po mjeseca (ako je vjerovati tome). razlog je taj što je premalo vremena do 30.4. da ljudi skupe svu potrebnu dokumentaciju.

evo i na stranicama hrt-a:

[url]http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_ttnews%5Btt_news%5D=113662&tx_ttnews%5BbackPid%5D=38&cHash=88dd5efe74[/url]
piše na teletekstu da će se besplatni pokazi produžiti do 1.7., dakle ipak imamo još 2 i po mjeseca (ako je vjerovati tome). razlog je taj što je premalo vremena do 30.4. da ljudi skupe svu potrebnu dokumentaciju.

evo i na stranicama hrt-a:

http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_ttnews%5Btt_news%5D=113662&tx_ttnews%5BbackPid%5D=38&cHash=88dd5efe74

[Vrh]
ivo34
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

35 = 43 - 8

PostPostano: 23:40 uto, 26. 4. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="stuey"]piše na teletekstu da će se besplatni pokazi produžiti do 1.7., dakle ipak imamo još 2 i po mjeseca (ako je vjerovati tome). razlog je taj što je premalo vremena do 30.4. da ljudi skupe svu potrebnu dokumentaciju.[/quote]
Zvao sam danas svoj podrucni ured, i dokumentacija je sljedeca:
- preslika osobnih iskaznica SVIH clanova kucanstva
- potvrda o prebivalistu
- potvrda od porezne sluzbe da nemas stalna primanja

Inace, brat i otac su se provozali do Petrinjske danas da brat uzme potvrdu o prebivalistu, i kad su vidjeli kolonu penzica ispred zgrade samo su prosli dalje. Tako da nemojte ici u MUP jos barem mjesec dana :)
stuey (napisa):

Zvao sam danas svoj podrucni ured, i dokumentacija je sljedeca:
- preslika osobnih iskaznica SVIH clanova kucanstva
- potvrda o prebivalistu
- potvrda od porezne sluzbe da nemas stalna primanja

Inace, brat i otac su se provozali do Petrinjske danas da brat uzme potvrdu o prebivalistu, i kad su vidjeli kolonu penzica ispred zgrade samo su prosli dalje. Tako da nemojte ici u MUP jos barem mjesec dana Smile
[Vrh]
desire
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

31 = 34 - 3

PostPostano: 6:45 sri, 27. 4. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pretpostavljam da se ovo sa dokumentacijom odnosi na one koji imaju pravo na besplatan pokaz i nakon 1.5. (tj. 1.7.) ili?
Pretpostavljam da se ovo sa dokumentacijom odnosi na one koji imaju pravo na besplatan pokaz i nakon 1.5. (tj. 1.7.) ili?

ivo34
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

35 = 43 - 8

PostPostano: 6:57 sri, 27. 4. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="desire"]Pretpostavljam da se ovo sa dokumentacijom odnosi na one koji imaju pravo na besplatan pokaz i nakon 1.5. (tj. 1.7.) ili?[/quote]
Da :)
desire (napisa):

Da Smile
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeće
Stranica 4 / 6.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum