Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

domena
WWW:
Idite na Prethodno  1, 2
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Matematička analiza 1 i 2
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Gost

PostPostano: 15:08 sri, 16. 6. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote]Need to agrue.
U suprotnom se stvarno nemamo pravo čuditi kako je većini klinaca matematika najomraženiji predmet.
[/quote]
E pa vidiš kako se slažemo,ja sam također protiv šablonskog načina učenja iliti kako bi prof Šikić mlađi rekao 'inženjerske logike',osim što ubija gušt razmišljanja stvari čini težima nego što jesu.
[quote]Meni samo nije jasno otkud taj mit o cijelom ljetu slobodnom...
moj prijatelj je profesor. Radi preko ljeta sigurno više od mene.
[/quote]

Ma mislio sam na one profesore koji puštaju svoje učenike da ih isti nebi ''zabavljali'' na popravnima tokom i predkraj ljeta,one profesore koji su se pomirili sa znanjem kojega imaju i svaka nadogradnja im je neželjena,e vjeruj mi takvi imaju cijelo ljeto na raspolaganju + bonus(maturalne ekskurzije);)
[quote]Isto jedna od urbanih legandi... vjeruj mi, ne trebaš se prikivati za stolicu da bi učio math. [/quote]
I sam si rekao-''potrebno je _puuuuno_ truda,vremena i rada'',matematika zahtjeva puni angažman,mada ipak ajde ja nisam kompetentan da o tome pričam ali sjetim se filma o Nikoli Tesli gdje mu je zavidni Thomas Edison(valjda on?) rekao 98 posto je rad,a 2 posto talent(pliz,nemoj me loviti za postotak,iznad 90 je sigurno;)),a i sjetim se našeg profaća Šikića starijeg(drag mi je,koliko i tebi prof Kurepa) koji kaže:šest sati rada pa pola sata C vitamina pa opet šest sati rada pa opet vitamini.
E dragi moj Veky ako to nije prikivanje za stolicu onda neznam što je!
[quote]Ok then. Nadam se da ćeš u međuvremenu shvatiti koliko su opasne šale poput ove tvoje gornje...[/quote]
Zašto misliš da sam to rekao u šali ?Misliš li možda da sam se zbog šale doveo u tu nezahvalnu situaciju ?

PS:bily,ja se samo šalim ništa više,pa nemoj mi se sada ljutiti. :wink:
Citat:
Need to agrue.
U suprotnom se stvarno nemamo pravo čuditi kako je većini klinaca matematika najomraženiji predmet.

E pa vidiš kako se slažemo,ja sam također protiv šablonskog načina učenja iliti kako bi prof Šikić mlađi rekao 'inženjerske logike',osim što ubija gušt razmišljanja stvari čini težima nego što jesu.
Citat:
Meni samo nije jasno otkud taj mit o cijelom ljetu slobodnom...

Ma mislio sam na one profesore koji puštaju svoje učenike da ih isti nebi ''zabavljali'' na popravnima tokom i predkraj ljeta,one profesore koji su se pomirili sa znanjem kojega imaju i svaka nadogradnja im je neželjena,e vjeruj mi takvi imaju cijelo ljeto na raspolaganju + bonus(maturalne ekskurzije)Wink
Citat:
Isto jedna od urbanih legandi... vjeruj mi, ne trebaš se prikivati za stolicu da bi učio math.

I sam si rekao-''potrebno je _puuuuno_ truda,vremena i rada'',matematika zahtjeva puni angažman,mada ipak ajde ja nisam kompetentan da o tome pričam ali sjetim se filma o Nikoli Tesli gdje mu je zavidni Thomas Edison(valjda on?) rekao 98 posto je rad,a 2 posto talent(pliz,nemoj me loviti za postotak,iznad 90 je sigurno;)),a i sjetim se našeg profaća Šikića starijeg(drag mi je,koliko i tebi prof Kurepa) koji kaže:šest sati rada pa pola sata C vitamina pa opet šest sati rada pa opet vitamini.
Citat:
Ok then. Nadam se da ćeš u međuvremenu shvatiti koliko su opasne šale poput ove tvoje gornje...

Zašto misliš da sam to rekao u šali ?Misliš li možda da sam se zbog šale doveo u tu nezahvalnu situaciju ?

PS:bily,ja se samo šalim ništa više,pa nemoj mi se sada ljutiti. Wink

[Vrh]
veky
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
22 = 24 - 2

PostPostano: 16:27 sri, 16. 6. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"][quote]Need to agrue.
[/quote]
E pa vidiš kako se slažemo,ja sam također protiv šablonskog načina učenja iliti kako bi prof Šikić mlađi rekao 'inženjerske logike',osim što ubija gušt razmišljanja stvari čini težima nego što jesu.[/quote]

Naravno. Samo, ako to napraviš sebi, kriv si samo za sebe. A ako to napraviš generacijama učenikâ... Trebao bi se zapitati.

[quote][quote]Meni samo nije jasno otkud taj mit o cijelom ljetu slobodnom...
[/quote]

Ma mislio sam na one profesore koji puštaju svoje učenike da ih isti nebi ''zabavljali'' na popravnima tokom i predkraj ljeta,one profesore koji su se pomirili sa znanjem kojega imaju i svaka nadogradnja im je neželjena,e vjeruj mi takvi imaju cijelo ljeto na raspolaganju + bonus(maturalne ekskurzije);)[/quote]

Mhm. Samo se nadaj.

Što misliš, zašto su tako frustrirani? IMO, upravo zbog neispunjenih očekivanjâ poput ovog gornjeg.

[quote][quote]Isto jedna od urbanih legandi... vjeruj mi, ne trebaš se prikivati za stolicu da bi učio math. [/quote]
E dragi moj Veky ako to nije prikivanje za stolicu onda neznam što je![/quote]

Nije (bar ne u mojoj terminologiji), ako to voliš.
A ako ne voliš, neće ti pomoći ni prikivanje 26 sati dnevno. IMHO.

Mislim da smo se misrazumjeli... puuno vremena, truda i rada - svakako. Ali prisiljavanje nema smisla. Nakon nekog vremena jednostavno će ti dosaditi sve skupa.
Radije uloži energiju u promjenu percepcije. _Moraš_ to zavoljeti, ovako ili onako.

[quote][quote]Ok then. Nadam se da ćeš u međuvremenu shvatiti koliko su opasne šale poput ove tvoje gornje...[/quote]
Zašto misliš da sam to rekao u šali ?[/quote]

Mislim na [quote]Istinu ne žele oni koji idu na profesorske smjerove,njima je taman dovoljno onoliko koliko piše jer su svjesni da u svojim školama neće biti nadobudnih učenika...a i ako ih bude uvijek postoji pedagoška metoda slanja pametnjakovića u kut ili u magareću klupu...eh to su bila vremena... [/quote]... bio je smajli na kraju IIRC.

[quote]Misliš li možda da sam se zbog šale doveo u tu nezahvalnu situaciju ?[/quote]

Ne znam što misliš pod nezahvalnom situacijom. Bit će ti teže kao profesoru, sigurno.
Anonymous (napisa):
Citat:
Need to agrue.

Naravno. Samo, ako to napraviš sebi, kriv si samo za sebe. A ako to napraviš generacijama učenikâ... Trebao bi se zapitati.

Citat:
Citat:
Meni samo nije jasno otkud taj mit o cijelom ljetu slobodnom...

Ma mislio sam na one profesore koji puštaju svoje učenike da ih isti nebi ''zabavljali'' na popravnima tokom i predkraj ljeta,one profesore koji su se pomirili sa znanjem kojega imaju i svaka nadogradnja im je neželjena,e vjeruj mi takvi imaju cijelo ljeto na raspolaganju + bonus(maturalne ekskurzije)Wink

Mhm. Samo se nadaj.

Što misliš, zašto su tako frustrirani? IMO, upravo zbog neispunjenih očekivanjâ poput ovog gornjeg.

Citat:
Citat:
Isto jedna od urbanih legandi... vjeruj mi, ne trebaš se prikivati za stolicu da bi učio math.

Nije (bar ne u mojoj terminologiji), ako to voliš.
A ako ne voliš, neće ti pomoći ni prikivanje 26 sati dnevno. IMHO.

Mislim da smo se misrazumjeli... puuno vremena, truda i rada - svakako. Ali prisiljavanje nema smisla. Nakon nekog vremena jednostavno će ti dosaditi sve skupa.
Radije uloži energiju u promjenu percepcije. _Moraš_ to zavoljeti, ovako ili onako.

Citat:
Citat:
Ok then. Nadam se da ćeš u međuvremenu shvatiti koliko su opasne šale poput ove tvoje gornje...

Zašto misliš da sam to rekao u šali ?

Mislim na
Citat:
Istinu ne žele oni koji idu na profesorske smjerove,njima je taman dovoljno onoliko koliko piše jer su svjesni da u svojim školama neće biti nadobudnih učenika...a i ako ih bude uvijek postoji pedagoška metoda slanja pametnjakovića u kut ili u magareću klupu...eh to su bila vremena...
... bio je smajli na kraju IIRC.

Citat:
Misliš li možda da sam se zbog šale doveo u tu nezahvalnu situaciju ?

Ne znam što misliš pod nezahvalnom situacijom. Bit će ti teže kao profesoru, sigurno.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Gost

PostPostano: 17:41 sri, 16. 6. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote]Naravno. Samo, ako to napraviš sebi, kriv si samo za sebe. A ako to napraviš generacijama učenikâ... Trebao bi se zapitati.[/quote]
Eh,bilo bi lijepo kada bi većinu ljudi grickala savjest…
[quote]Mhm. Samo se nadaj.

[/quote]
:cry:
[quote]Ne znam što misliš pod nezahvalnom situacijom. Bit će ti teže kao profesoru, sigurno.[/quote]
Ma profesora imam u vidu kao backup plan,ukoliko se izjalovi traženje apsolutne istine ili ta istina ne bude onakva kakvom sam ju smatrao
;))
Citat:

Eh,bilo bi lijepo kada bi većinu ljudi grickala savjest…
Citat:
Mhm. Samo se nadaj.

Crying or Very sad
Citat:

Ma profesora imam u vidu kao backup plan,ukoliko se izjalovi traženje apsolutne istine ili ta istina ne bude onakva kakvom sam ju smatrao
Wink)

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Matematička analiza 1 i 2 Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2
Stranica 2 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum