[quote="Anonymous"][quote]Need to agrue.
U suprotnom se stvarno nemamo pravo čuditi kako je većini klinaca matematika najomraženiji predmet.
[/quote]
E pa vidiš kako se slažemo,ja sam također protiv šablonskog načina učenja iliti kako bi prof Šikić mlađi rekao 'inženjerske logike',osim što ubija gušt razmišljanja stvari čini težima nego što jesu.[/quote]
Naravno. Samo, ako to napraviš sebi, kriv si samo za sebe. A ako to napraviš generacijama učenikâ... Trebao bi se zapitati.
[quote][quote]Meni samo nije jasno otkud taj mit o cijelom ljetu slobodnom...
moj prijatelj je profesor. Radi preko ljeta sigurno više od mene.
[/quote]
Ma mislio sam na one profesore koji puštaju svoje učenike da ih isti nebi ''zabavljali'' na popravnima tokom i predkraj ljeta,one profesore koji su se pomirili sa znanjem kojega imaju i svaka nadogradnja im je neželjena,e vjeruj mi takvi imaju cijelo ljeto na raspolaganju + bonus(maturalne ekskurzije);)[/quote]
Mhm. Samo se nadaj.
Što misliš, zašto su tako frustrirani? IMO, upravo zbog neispunjenih očekivanjâ poput ovog gornjeg.
[quote][quote]Isto jedna od urbanih legandi... vjeruj mi, ne trebaš se prikivati za stolicu da bi učio math. [/quote]
I sam si rekao-''potrebno je _puuuuno_ truda,vremena i rada'',matematika zahtjeva puni angažman,mada ipak ajde ja nisam kompetentan da o tome pričam ali sjetim se filma o Nikoli Tesli gdje mu je zavidni Thomas Edison(valjda on?) rekao 98 posto je rad,a 2 posto talent(pliz,nemoj me loviti za postotak,iznad 90 je sigurno;)),a i sjetim se našeg profaća Šikića starijeg(drag mi je,koliko i tebi prof Kurepa) koji kaže:šest sati rada pa pola sata C vitamina pa opet šest sati rada pa opet vitamini.
E dragi moj Veky ako to nije prikivanje za stolicu onda neznam što je![/quote]
Nije (bar ne u mojoj terminologiji), ako to voliš.
A ako ne voliš, neće ti pomoći ni prikivanje 26 sati dnevno. IMHO.
Mislim da smo se misrazumjeli... puuno vremena, truda i rada - svakako. Ali prisiljavanje nema smisla. Nakon nekog vremena jednostavno će ti dosaditi sve skupa.
Radije uloži energiju u promjenu percepcije. _Moraš_ to zavoljeti, ovako ili onako.
[quote][quote]Ok then. Nadam se da ćeš u međuvremenu shvatiti koliko su opasne šale poput ove tvoje gornje...[/quote]
Zašto misliš da sam to rekao u šali ?[/quote]
Mislim na [quote]Istinu ne žele oni koji idu na profesorske smjerove,njima je taman dovoljno onoliko koliko piše jer su svjesni da u svojim školama neće biti nadobudnih učenika...a i ako ih bude uvijek postoji pedagoška metoda slanja pametnjakovića u kut ili u magareću klupu...eh to su bila vremena... [/quote]... bio je smajli na kraju IIRC.
[quote]Misliš li možda da sam se zbog šale doveo u tu nezahvalnu situaciju ?[/quote]
Ne znam što misliš pod nezahvalnom situacijom. Bit će ti teže kao profesoru, sigurno.
Anonymous (napisa): | Citat: | Need to agrue.
U suprotnom se stvarno nemamo pravo čuditi kako je većini klinaca matematika najomraženiji predmet.
|
E pa vidiš kako se slažemo,ja sam također protiv šablonskog načina učenja iliti kako bi prof Šikić mlađi rekao 'inženjerske logike',osim što ubija gušt razmišljanja stvari čini težima nego što jesu. |
Naravno. Samo, ako to napraviš sebi, kriv si samo za sebe. A ako to napraviš generacijama učenikâ... Trebao bi se zapitati.
Citat: | Citat: | Meni samo nije jasno otkud taj mit o cijelom ljetu slobodnom...
moj prijatelj je profesor. Radi preko ljeta sigurno više od mene.
|
Ma mislio sam na one profesore koji puštaju svoje učenike da ih isti nebi ''zabavljali'' na popravnima tokom i predkraj ljeta,one profesore koji su se pomirili sa znanjem kojega imaju i svaka nadogradnja im je neželjena,e vjeruj mi takvi imaju cijelo ljeto na raspolaganju + bonus(maturalne ekskurzije) |
Mhm. Samo se nadaj.
Što misliš, zašto su tako frustrirani? IMO, upravo zbog neispunjenih očekivanjâ poput ovog gornjeg.
Citat: | Citat: | Isto jedna od urbanih legandi... vjeruj mi, ne trebaš se prikivati za stolicu da bi učio math. |
I sam si rekao-''potrebno je _puuuuno_ truda,vremena i rada'',matematika zahtjeva puni angažman,mada ipak ajde ja nisam kompetentan da o tome pričam ali sjetim se filma o Nikoli Tesli gdje mu je zavidni Thomas Edison(valjda on?) rekao 98 posto je rad,a 2 posto talent(pliz,nemoj me loviti za postotak,iznad 90 je sigurno;)),a i sjetim se našeg profaća Šikića starijeg(drag mi je,koliko i tebi prof Kurepa) koji kaže:šest sati rada pa pola sata C vitamina pa opet šest sati rada pa opet vitamini.
E dragi moj Veky ako to nije prikivanje za stolicu onda neznam što je! |
Nije (bar ne u mojoj terminologiji), ako to voliš.
A ako ne voliš, neće ti pomoći ni prikivanje 26 sati dnevno. IMHO.
Mislim da smo se misrazumjeli... puuno vremena, truda i rada - svakako. Ali prisiljavanje nema smisla. Nakon nekog vremena jednostavno će ti dosaditi sve skupa.
Radije uloži energiju u promjenu percepcije. _Moraš_ to zavoljeti, ovako ili onako.
Citat: | Citat: | Ok then. Nadam se da ćeš u međuvremenu shvatiti koliko su opasne šale poput ove tvoje gornje... |
Zašto misliš da sam to rekao u šali ? |
Mislim na Citat: | Istinu ne žele oni koji idu na profesorske smjerove,njima je taman dovoljno onoliko koliko piše jer su svjesni da u svojim školama neće biti nadobudnih učenika...a i ako ih bude uvijek postoji pedagoška metoda slanja pametnjakovića u kut ili u magareću klupu...eh to su bila vremena... | ... bio je smajli na kraju IIRC.
Citat: | Misliš li možda da sam se zbog šale doveo u tu nezahvalnu situaciju ? |
Ne znam što misliš pod nezahvalnom situacijom. Bit će ti teže kao profesoru, sigurno.
|