U pravu si, nije isto.
Taj dio o ubijanju zivotinja je bilo samo tu kao moja usporedba da ne bi trebalo to gledati razlicito - abortus kod ljudi/zivotinja (sto je Milojko spomenuo), isto tako ne bi trebalo biti razlicito ubojstvo zivotinja/ljudi ili eutanazija zivotinja/ljudi (o cemu zapravo i govori prvobitni post ove teme). Sve bi to (po meni bar) trebalo biti isto - kako za ljude, tako za zivotinje. No, u praksi bas i nije tako. Kao sto rekoh, vecina ce puno prije uspavati (neka vrsta eutanazije) / abortirati (jaja) / ubiti zivotinju nego covjeka.
A kukci su dosli u pricu samo kao nesto sto vecina ljudi ipak s lakocom ubije, iako druge zivotinje i ljude ne ubijaju (pa bilo to u svrhu hrane, uspavljivanja/okoncavanja muka/eutanazije ili nesto trece).
Super mi je sto ne ubijas nikakve te kukce osim u svrhu obrane... Ja ili ih ne diram nikako, ili ako su "leteci" pokusam istjerati kroz prozor, ili trazim curu da ih uhvati i izbaci (ona ih se bas i ne boji :D)... a u rijetkim slucajevima (kao tad kad je pauk bio na podu ili pcela koja nikako da napusti moj stan) ako se bas bojim da ce doci na mene a nema nikog da ih uhvati i izbaci van, nekako cu ih ubiti, ali je to veoma traumaticno iskustvo za mene i nerado to cinim, mada je i to na neki nacin samoobrana (pcele - zaista je, zbog alergije, a kod pauka je ipak irracionalni strah da ce mi nesto grozno biti ako dodje do mene).
U pravu si, nije isto.
Taj dio o ubijanju zivotinja je bilo samo tu kao moja usporedba da ne bi trebalo to gledati razlicito - abortus kod ljudi/zivotinja (sto je Milojko spomenuo), isto tako ne bi trebalo biti razlicito ubojstvo zivotinja/ljudi ili eutanazija zivotinja/ljudi (o cemu zapravo i govori prvobitni post ove teme). Sve bi to (po meni bar) trebalo biti isto - kako za ljude, tako za zivotinje. No, u praksi bas i nije tako. Kao sto rekoh, vecina ce puno prije uspavati (neka vrsta eutanazije) / abortirati (jaja) / ubiti zivotinju nego covjeka.
A kukci su dosli u pricu samo kao nesto sto vecina ljudi ipak s lakocom ubije, iako druge zivotinje i ljude ne ubijaju (pa bilo to u svrhu hrane, uspavljivanja/okoncavanja muka/eutanazije ili nesto trece).
Super mi je sto ne ubijas nikakve te kukce osim u svrhu obrane... Ja ili ih ne diram nikako, ili ako su "leteci" pokusam istjerati kroz prozor, ili trazim curu da ih uhvati i izbaci (ona ih se bas i ne boji )... a u rijetkim slucajevima (kao tad kad je pauk bio na podu ili pcela koja nikako da napusti moj stan) ako se bas bojim da ce doci na mene a nema nikog da ih uhvati i izbaci van, nekako cu ih ubiti, ali je to veoma traumaticno iskustvo za mene i nerado to cinim, mada je i to na neki nacin samoobrana (pcele - zaista je, zbog alergije, a kod pauka je ipak irracionalni strah da ce mi nesto grozno biti ako dodje do mene).
|