Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
RonnieColeman Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Vip Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Spectre Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
|
|
[Vrh] |
|
allllice Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Tvrtko Forumaš(ica)
|
Postano: 22:08 sub, 30. 4. 2011 Naslov: |
|
|
Mislim da je doslo vrijeme da mi jasno kazemo koliko se puta moze upisati isti kolegij, koliko se dugo moze studirat i na kojem studiju . . .
Prvo, ljudi ce se ozbiljnije pripremati. :!:
Drugo, ako na vrijeme ljudima kazemo da nisu za nas studij
oni jos imaju priliku da upisu neki drugi studij i prenesu
odredjenu kolicinu kolegija. :idea:
Trece, kad gledas studenta 100 godina i ako je dovoljno dosadan
na kraju ces ga iz samilosti pustiti, pogotovo ako je na nekoj
visoj godini ili je u medjuvremenu dao puno cesto manje bitnih kolegija. :(
Na kraju, imamo previse studenata i preoptereceni smo i MZOS :evil: ne pokazuje nikakav obzir prema tome, te zasto bi se igrali socijalne ustanove na stetu zaposlenika.
[quote="krcko"]
PMF ljudima koji izgube studentski status ipak dozvoljava zavrsavanje studija, uz placanje svakog ispita i diplomskog. [/quote]
Ima i PMF dobrih stvari i mislim da bi ovaj princip trebalo uvesti [b]svim starim studentima[/b]. Cuvajuci rokove za stare studente,
vise puta sam se uvjerio, da su studenti koristili svoje pravo na 3 izlaska neozbiljno i na nasu stetu. Primjerice student ne bi odjavio rok i opce se ne bi pojavio ili bi se pojavio i samo pokupio rok, ili bi pisao 30-60 minuta pa predao. :roll: Ovo je bila masovna pojava, stekao sam dojam da je od 40 izaslih njih mozda 10 ozbiljno se pripremilo.
Najbolji mi je bio primjerak studentice koja je prijavila 3 ispita (istovremeno), bila je jedina na roku koja ih je pisala, i sva 3 je pala. Dakle, troje ljudi je uzalud sastavilo rok i moralo gubiti vrijeme citajuci sto je osoba napisala, a od kad je pocela bilo je jasno kako ce to zavrsiti.
Kad se placa, ljudi nece tako neozbiljno postupati, idem treninga radi. 8)
Mislim da je doslo vrijeme da mi jasno kazemo koliko se puta moze upisati isti kolegij, koliko se dugo moze studirat i na kojem studiju . . .
Prvo, ljudi ce se ozbiljnije pripremati.
Drugo, ako na vrijeme ljudima kazemo da nisu za nas studij
oni jos imaju priliku da upisu neki drugi studij i prenesu
odredjenu kolicinu kolegija.
Trece, kad gledas studenta 100 godina i ako je dovoljno dosadan
na kraju ces ga iz samilosti pustiti, pogotovo ako je na nekoj
visoj godini ili je u medjuvremenu dao puno cesto manje bitnih kolegija.
Na kraju, imamo previse studenata i preoptereceni smo i MZOS ne pokazuje nikakav obzir prema tome, te zasto bi se igrali socijalne ustanove na stetu zaposlenika.
krcko (napisa): |
PMF ljudima koji izgube studentski status ipak dozvoljava zavrsavanje studija, uz placanje svakog ispita i diplomskog. |
Ima i PMF dobrih stvari i mislim da bi ovaj princip trebalo uvesti svim starim studentima. Cuvajuci rokove za stare studente,
vise puta sam se uvjerio, da su studenti koristili svoje pravo na 3 izlaska neozbiljno i na nasu stetu. Primjerice student ne bi odjavio rok i opce se ne bi pojavio ili bi se pojavio i samo pokupio rok, ili bi pisao 30-60 minuta pa predao. Ovo je bila masovna pojava, stekao sam dojam da je od 40 izaslih njih mozda 10 ozbiljno se pripremilo.
Najbolji mi je bio primjerak studentice koja je prijavila 3 ispita (istovremeno), bila je jedina na roku koja ih je pisala, i sva 3 je pala. Dakle, troje ljudi je uzalud sastavilo rok i moralo gubiti vrijeme citajuci sto je osoba napisala, a od kad je pocela bilo je jasno kako ce to zavrsiti.
Kad se placa, ljudi nece tako neozbiljno postupati, idem treninga radi.
|
|
[Vrh] |
|
|
Postano: 13:16 ned, 1. 5. 2011 Naslov: |
|
|
[quote="Tvrtko"]Drugo, ako na vrijeme ljudima kazemo da nisu za nas studij oni jos imaju priliku da upisu neki drugi studij i prenesu odredjenu kolicinu kolegija. :idea: [/quote]
Reci nekome nakon 6 godina da to nije studij za njega [b]nije[/b] na vrijeme. Vjerojatno je tada vec blizu kraja i nije OK izbaciti ga. Jedino razumno ogranicenje (od vazecih) je ono o 35 ECTS-a u dvije godine. Nazalost toga se svih ovih godina nismo drzali nego smo dozvoljavali prijelaz na drugi studij.
Cini se da broj upisa istog kolegija za sada ostaje [latex]\infty[/latex], iako ni to nije u skladu s PMF-om. Razlika je u tome sto dva upisa na PMF-u znaci 8 izlaza na ispit, a kod nas samo 2 izlaza.
[quote="Tvrtko"]Na kraju, imamo previse studenata i preoptereceni smo i MZOS :evil: ne pokazuje nikakav obzir prema tome, te zasto bi se igrali socijalne ustanove na stetu zaposlenika.[/quote]
Socijalnu ustanovu glumimo s kvotama. Kad nekoga upises, ne mozes se prema njemu ponasati kao da ga prvi puta vidis.
[quote="Tvrtko"]Cuvajuci rokove za stare studente,
vise puta sam se uvjerio, da su studenti koristili svoje pravo na 3 izlaska neozbiljno i na nasu stetu...[/quote]
Stari studenti su non-issue. Dok mogu diplomirati treba pojednostavniti pravila i olaksati im administrativnu stranu polaganja ispita sto je vise moguce. U ne tako dalekoj buducnosti ukinut cemo ispite, ugasiti stare studije i to ce biti kraj price.
Tvrtko (napisa): | Drugo, ako na vrijeme ljudima kazemo da nisu za nas studij oni jos imaju priliku da upisu neki drugi studij i prenesu odredjenu kolicinu kolegija. |
Reci nekome nakon 6 godina da to nije studij za njega nije na vrijeme. Vjerojatno je tada vec blizu kraja i nije OK izbaciti ga. Jedino razumno ogranicenje (od vazecih) je ono o 35 ECTS-a u dvije godine. Nazalost toga se svih ovih godina nismo drzali nego smo dozvoljavali prijelaz na drugi studij.
Cini se da broj upisa istog kolegija za sada ostaje , iako ni to nije u skladu s PMF-om. Razlika je u tome sto dva upisa na PMF-u znaci 8 izlaza na ispit, a kod nas samo 2 izlaza.
Tvrtko (napisa): | Na kraju, imamo previse studenata i preoptereceni smo i MZOS ne pokazuje nikakav obzir prema tome, te zasto bi se igrali socijalne ustanove na stetu zaposlenika. |
Socijalnu ustanovu glumimo s kvotama. Kad nekoga upises, ne mozes se prema njemu ponasati kao da ga prvi puta vidis.
Tvrtko (napisa): | Cuvajuci rokove za stare studente,
vise puta sam se uvjerio, da su studenti koristili svoje pravo na 3 izlaska neozbiljno i na nasu stetu... |
Stari studenti su non-issue. Dok mogu diplomirati treba pojednostavniti pravila i olaksati im administrativnu stranu polaganja ispita sto je vise moguce. U ne tako dalekoj buducnosti ukinut cemo ispite, ugasiti stare studije i to ce biti kraj price.
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
Tvrtko Forumaš(ica)
|
Postano: 17:48 ned, 1. 5. 2011 Naslov: |
|
|
[quote="krcko"]
Reci nekome nakon 6 godina da to nije studij za njega [b]nije[/b] na vrijeme. [/quote]
Slazem se.
[quote="krcko"]
Cini se da broj upisa istog kolegija za sada ostaje [latex]\infty[/latex], iako ni to nije u skladu s PMF-om. Razlika je u tome sto dva upisa na PMF-u znaci 8 izlaza na ispit, a kod nas samo 2 izlaza.[/quote]
Mislim da bi tu trebalo pristupiti modificirano.
Ako netko nije u stanju dati kolegije na prvoj godini u dva pokusaja, onda mu treba poruciti da studij nije za njega, neka proba negdje drugdje.
Sto se visih godina tice, tu se moze dat i veci broj pokusaja.
[quote="krcko"] Kad nekoga upises, ne mozes se prema njemu ponasati kao da ga prvi puta vidis.[/quote]
Reci to zn. novacima koji zbog nastavnog opterecenja i preopterecenosti
mentora nece stici doktorirati na vrijeme. :cry: Sto je s njihovih 6 godina potrosenih na studij?
Sve ovisi mozemo li mi pokriti broj studenata koje imamo, ako ne mozemo i MZOS nije briga, zasto bi nas bilo? Jedino ako studentima
mozemo naplatiti, tako da mozemo posteno platiti honorarce i
rasteretimo se.
[quote="krcko"]Stari studenti su non-issue. Dok mogu diplomirati treba pojednostavniti pravila i olaksati im administrativnu stranu polaganja ispita sto je vise moguce. U ne tako dalekoj buducnosti ukinut cemo ispite, ugasiti stare studije i to ce biti kraj price.[/quote]
Issue je u tome sto organizacija ovog sustava ipak trazi neciji rad,
koji se trenutno nikako ne vrednuje. Asistentima je ovo cisti gubitak vremena, a k tome imaju puno nastavno opterecenje i nemaju vremena na pretek.
U principu [b]bi se mogao sa svime sto kazes sloziti[/b], ali u drugim okolnostima. U ovim okolnostima, [b]ne[/b].
Reci nekome nakon 6 godina da to nije studij za njega nije na vrijeme. |
Slazem se.
Cini se da broj upisa istog kolegija za sada ostaje , iako ni to nije u skladu s PMF-om. Razlika je u tome sto dva upisa na PMF-u znaci 8 izlaza na ispit, a kod nas samo 2 izlaza. |
Mislim da bi tu trebalo pristupiti modificirano.
Ako netko nije u stanju dati kolegije na prvoj godini u dva pokusaja, onda mu treba poruciti da studij nije za njega, neka proba negdje drugdje.
Sto se visih godina tice, tu se moze dat i veci broj pokusaja.
krcko (napisa): | Kad nekoga upises, ne mozes se prema njemu ponasati kao da ga prvi puta vidis. |
Reci to zn. novacima koji zbog nastavnog opterecenja i preopterecenosti
mentora nece stici doktorirati na vrijeme. Sto je s njihovih 6 godina potrosenih na studij?
Sve ovisi mozemo li mi pokriti broj studenata koje imamo, ako ne mozemo i MZOS nije briga, zasto bi nas bilo? Jedino ako studentima
mozemo naplatiti, tako da mozemo posteno platiti honorarce i
rasteretimo se.
krcko (napisa): | Stari studenti su non-issue. Dok mogu diplomirati treba pojednostavniti pravila i olaksati im administrativnu stranu polaganja ispita sto je vise moguce. U ne tako dalekoj buducnosti ukinut cemo ispite, ugasiti stare studije i to ce biti kraj price. |
Issue je u tome sto organizacija ovog sustava ipak trazi neciji rad,
koji se trenutno nikako ne vrednuje. Asistentima je ovo cisti gubitak vremena, a k tome imaju puno nastavno opterecenje i nemaju vremena na pretek.
U principu bi se mogao sa svime sto kazes sloziti, ali u drugim okolnostima. U ovim okolnostima, ne.
|
|
[Vrh] |
|
nana Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
mlijeko555 Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
|
Postano: 20:47 pon, 2. 5. 2011 Naslov: |
|
|
@mlijeko555: nazalost ogranicenje je na broj upisa kolegija, a ne na broj polaganja. To sto ga sada nitko ne spominje ne znaci da se uskoro nece sjetiti pogledati u pravilnike i statute.
[quote="Tvrtko"]Sve ovisi mozemo li mi pokriti broj studenata koje imamo, ako ne mozemo i MZOS nije briga, zasto bi nas bilo?[/quote]
Previse studenata imamo zbog dva razloga: 1. prevelike kvote 2. studenti s <35 ECTS-a ne ispadaju, nego se prebacuju na druge studije. Ni za jedno ni za drugo nije krivo Ministarstvo, Sveuciliste i PMF, nego smo si sami krivi.
@nana: moze malo vise inf o novom pravilniku?
@mlijeko555: nazalost ogranicenje je na broj upisa kolegija, a ne na broj polaganja. To sto ga sada nitko ne spominje ne znaci da se uskoro nece sjetiti pogledati u pravilnike i statute.
Tvrtko (napisa): | Sve ovisi mozemo li mi pokriti broj studenata koje imamo, ako ne mozemo i MZOS nije briga, zasto bi nas bilo? |
Previse studenata imamo zbog dva razloga: 1. prevelike kvote 2. studenti s <35 ECTS-a ne ispadaju, nego se prebacuju na druge studije. Ni za jedno ni za drugo nije krivo Ministarstvo, Sveuciliste i PMF, nego smo si sami krivi.
@nana: moze malo vise inf o novom pravilniku?
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
Tvrtko Forumaš(ica)
|
Postano: 4:26 uto, 3. 5. 2011 Naslov: |
|
|
[quote="krcko"]
[/quote]
Dobro, malo sam pretjerao u grijehu MZOS-a, ali nije da ono nije poticalo ovakvo stanje. Oni zele sto vise studenata i diploma, pritom studenskoj prehrani ne dizu cijene, ali sve manje novaka odobravaju.
Vjeruj, kad bi nad studentima koji studiraju 6 godina, proveo ispit koliko toga su naucili, za mnoge bi ustanovio da ne znaju ni najosnovnije stvari, tipa sto su disjunktni skupovi ili kako se sumira geometrijski red (moja iskustva) i takvih bi se trebalo rijesiti. 8)
Nana, kad ti ponude vecu placu nesto obicno traze za nju. :wink:
Ekonomski fakulteti su poznati po svojim "dodacima" na placu.
Ne vjerujem da ce se pravilnik donositi prije zakona koji su u proceduri,
a ako se usvoje, onda ce se i mijenjat i statuti sveucilista, pa se mozda rijese i ovi problemi, makar ne vjerujem.
|
Dobro, malo sam pretjerao u grijehu MZOS-a, ali nije da ono nije poticalo ovakvo stanje. Oni zele sto vise studenata i diploma, pritom studenskoj prehrani ne dizu cijene, ali sve manje novaka odobravaju.
Vjeruj, kad bi nad studentima koji studiraju 6 godina, proveo ispit koliko toga su naucili, za mnoge bi ustanovio da ne znaju ni najosnovnije stvari, tipa sto su disjunktni skupovi ili kako se sumira geometrijski red (moja iskustva) i takvih bi se trebalo rijesiti.
Nana, kad ti ponude vecu placu nesto obicno traze za nju.
Ekonomski fakulteti su poznati po svojim "dodacima" na placu.
Ne vjerujem da ce se pravilnik donositi prije zakona koji su u proceduri,
a ako se usvoje, onda ce se i mijenjat i statuti sveucilista, pa se mozda rijese i ovi problemi, makar ne vjerujem.
|
|
[Vrh] |
|
eustahije Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 12:16 uto, 3. 5. 2011 Naslov: |
|
|
1. Taj pravilnik je na razini Sveucilista (dao sam link), pa prouci sto pise o prijelaznim odredbama (clanak 59). Na nama je da to provodimo, a ti mozes na visim instancama (Sveuciliste) prigovarati ako mislis da to nije u redu.
2. PMF-MO je od pocetka ove akademske godine integriran u PMF i sada nas se njihovi (tj. nasi) propisi ticu (no to za ovu temu, IMO, nije bitno).
1. Taj pravilnik je na razini Sveucilista (dao sam link), pa prouci sto pise o prijelaznim odredbama (clanak 59). Na nama je da to provodimo, a ti mozes na visim instancama (Sveuciliste) prigovarati ako mislis da to nije u redu.
2. PMF-MO je od pocetka ove akademske godine integriran u PMF i sada nas se njihovi (tj. nasi) propisi ticu (no to za ovu temu, IMO, nije bitno).
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
eustahije Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
nana Forumaš(ica)
Spol:
|