Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

2.zadaca
WWW:
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji diplomskih i starih studija -> Baze podataka
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
~sanja~
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
= 1 - 1

PostPostano: 15:39 sri, 11. 5. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]skinula sam putty i sad mi javlja server unexpectedly closed network connection, pa me zanima dal će to proraditi,jer kad sam prvi put otvorila je sve bilo ok?[/quote]

imam isti problem. nije prvi put, ali do sad mi nije bilo toliko bitno. ja sam se spajala od doma, ujutro bez problema, ali sada vise ne mogu. s obzirom da sam se prijavila za zadacu za drugi termin 16.5. i nisam iz zagreba, nemogucnost spajanja mi stvara poveci problem.. :?
Anonymous (napisa):
skinula sam putty i sad mi javlja server unexpectedly closed network connection, pa me zanima dal će to proraditi,jer kad sam prvi put otvorila je sve bilo ok?

imam isti problem. nije prvi put, ali do sad mi nije bilo toliko bitno. ja sam se spajala od doma, ujutro bez problema, ali sada vise ne mogu. s obzirom da sam se prijavila za zadacu za drugi termin 16.5. i nisam iz zagreba, nemogucnost spajanja mi stvara poveci problem.. Confused

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Ančica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
26 = 31 - 5

PostPostano: 21:21 sri, 11. 5. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Sad radi :)
Sad radi Smile

slash
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 7 - 7

PostPostano: 18:44 sri, 18. 5. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

oslobađam svoje mjesto u terminu 3
oslobađam svoje mjesto u terminu 3

[Vrh]
karaga
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

133 = 134 - 1

PostPostano: 17:34 sri, 25. 5. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ako neko iz bilo kojeg razloga ne preda zadacu niti nakon zadnjeg redovnog termina sutra, zadnja prilika za predati drugu zadacu biti ce u srijedu, 1.6. u 14:00. Potrazite me u mom kabinetu.

Na zalost tada predane zadace ce vrijediti maksimalno 6 bodova (a ne 8 kao u "redovnim" terminima).
Ako neko iz bilo kojeg razloga ne preda zadacu niti nakon zadnjeg redovnog termina sutra, zadnja prilika za predati drugu zadacu biti ce u srijedu, 1.6. u 14:00. Potrazite me u mom kabinetu.

Na zalost tada predane zadace ce vrijediti maksimalno 6 bodova (a ne 8 kao u "redovnim" terminima).

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
karaga
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

133 = 134 - 1

PostPostano: 14:22 ned, 13. 5. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

Objavljen je raspored predaje druge domace zadace:
[url]http://web.math.pmf.unizg.hr/~karaga/bpobavijesti.html[/url]
Objavljen je raspored predaje druge domace zadace:
http://web.math.pmf.unizg.hr/~karaga/bpobavijesti.html

[Vrh]
kkarlo
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: zombi
64 = 72 - 8

PostPostano: 17:56 čet, 17. 5. 2012    Naslov: pitanjce... Citirajte i odgovorite

ako recimo imamo neku tablicu, i napunimo je, kada unesemo select* iz te tablice, ispadne da nam fali recimo prva dva stupca, nekak sve cudno ispise, ali kad selectom trazimo stupac onda ispada ok, i to za bilo koji stupac, cak i vise njih odjednom, ali bitno da nisu svi, onda se stvar raskupusa-nije tako u svim tablicama, vec samo u nekima... jel nas to treba brinut i da li itko zna gdje se krije greska???
Hvala!
ako recimo imamo neku tablicu, i napunimo je, kada unesemo select* iz te tablice, ispadne da nam fali recimo prva dva stupca, nekak sve cudno ispise, ali kad selectom trazimo stupac onda ispada ok, i to za bilo koji stupac, cak i vise njih odjednom, ali bitno da nisu svi, onda se stvar raskupusa-nije tako u svim tablicama, vec samo u nekima... jel nas to treba brinut i da li itko zna gdje se krije greska???
Hvala!

[Vrh]
fireball
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
26 = 100 - 74

PostPostano: 20:07 čet, 17. 5. 2012    Naslov: Re: pitanjce... Citirajte i odgovorite

[quote="kkarlo"]ako recimo imamo neku tablicu, i napunimo je, kada unesemo select* iz te tablice, ispadne da nam fali recimo prva dva stupca, nekak sve cudno ispise, ali kad selectom trazimo stupac onda ispada ok, i to za bilo koji stupac, cak i vise njih odjednom, ali bitno da nisu svi, onda se stvar raskupusa-nije tako u svim tablicama, vec samo u nekima... jel nas to treba brinut i da li itko zna gdje se krije greska???
Hvala![/quote]

ajde ovdje napisi svoju CREATE TABLE i jedan (ili 2,3) INSERT INTO pa da vidimo sta tamo kaze
kkarlo (napisa):
Hvala!

ajde ovdje napisi svoju CREATE TABLE i jedan (ili 2,3) INSERT INTO pa da vidimo sta tamo kaze

karaga
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

133 = 134 - 1

PostPostano: 20:30 čet, 17. 5. 2012    Naslov: Re: pitanjce... Citirajte i odgovorite

[quote="kkarlo"]ako recimo imamo neku tablicu, i napunimo je, kada unesemo select* iz te tablice, ispadne da nam fali recimo prva dva stupca, nekak sve cudno ispise, ali kad selectom trazimo stupac onda ispada ok, i to za bilo koji stupac, cak i vise njih odjednom, ali bitno da nisu svi, onda se stvar raskupusa-nije tako u svim tablicama, vec samo u nekima... jel nas to treba brinut i da li itko zna gdje se krije greska???
Hvala![/quote]

Vjerovatno vam je tablica presiroka da stane u terminal (tj ima previse atributa). Probajte povecati terminal do maksimuma pa ce mozda biti dobro. Ako je jos uvijek prevelika nije problem jer sam ja naucena citati i takve tablice.
kkarlo (napisa):
Hvala!

Vjerovatno vam je tablica presiroka da stane u terminal (tj ima previse atributa). Probajte povecati terminal do maksimuma pa ce mozda biti dobro. Ako je jos uvijek prevelika nije problem jer sam ja naucena citati i takve tablice.

[Vrh]
kkarlo
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

64 = 72 - 8

PostPostano: 7:27 pet, 18. 5. 2012    Naslov: Re: pitanjce... Citirajte i odgovorite

[quote="fireball"][quote="kkarlo"]ako recimo imamo neku tablicu, i napunimo je, kada unesemo select* iz te tablice, ispadne da nam fali recimo prva dva stupca, nekak sve cudno ispise, ali kad selectom trazimo stupac onda ispada ok, i to za bilo koji stupac, cak i vise njih odjednom, ali bitno da nisu svi, onda se stvar raskupusa-nije tako u svim tablicama, vec samo u nekima... jel nas to treba brinut i da li itko zna gdje se krije greska???
Hvala![/quote]

ajde ovdje napisi svoju CREATE TABLE i jedan (ili 2,3) INSERT INTO pa da vidimo sta tamo kaze[/quote]

Recimo ovako:
CREATE TABLE SERVIS
(BROJ_SERVISA NUMERIC(10) UNSIGNED NOT NULL,
DATUM DATE,
CIJENA NUMERIC(10) UNSIGNED,
OPIS_KVARA CHAR(200),
PRIMARY KEY(BROJ_SERVISA));

I ovo je jedan redak:
1 2011-3-2 547 Kvar pri resetiranju uredjaja. Uredjaj ne dolazi u home position iz razloga sto je otpao magnet kod kotaca za boje.

Nisam koristio INSERT INTO, nego sam ih iz txt-a ubacivao, ali nije bilo ni warninga i pisalo je da je sve lijepo spremio, sto sam mogao i vidjeti kad sam trazio pojedini redak... Pretpostavljao sam da je zbog velicine tablice, ali nisam bio 100%...

A i u ovoj drugoj imam BLOB gdje se to pojavljuje, samo ono sto me buni je da nema toliko znakova da ne bi stalo na ekran a makar razvucem terminal preko cijelog ekrana opet mi nece dat lijepi ispis...

No bitno je da Maja kaze da njoj ne smeta!
:D
fireball (napisa):
kkarlo (napisa):
Hvala!

Recimo ovako:
CREATE TABLE SERVIS
(BROJ_SERVISA NUMERIC(10) UNSIGNED NOT NULL,
DATUM DATE,
CIJENA NUMERIC(10) UNSIGNED,
OPIS_KVARA CHAR(200),
PRIMARY KEY(BROJ_SERVISA));

I ovo je jedan redak:
1 2011-3-2 547 Kvar pri resetiranju uredjaja. Uredjaj ne dolazi u home position iz razloga sto je otpao magnet kod kotaca za boje.

Nisam koristio INSERT INTO, nego sam ih iz txt-a ubacivao, ali nije bilo ni warninga i pisalo je da je sve lijepo spremio, sto sam mogao i vidjeti kad sam trazio pojedini redak... Pretpostavljao sam da je zbog velicine tablice, ali nisam bio 100%...

A i u ovoj drugoj imam BLOB gdje se to pojavljuje, samo ono sto me buni je da nema toliko znakova da ne bi stalo na ekran a makar razvucem terminal preko cijelog ekrana opet mi nece dat lijepi ispis...

No bitno je da Maja kaze da njoj ne smeta!
Very Happy

[Vrh]
Gost

PostPostano: 9:39 pet, 18. 5. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

jel smijemo izbaciti neke od atributa (ako ih je puno) iz tablica u 1.zadaci?

[Vrh]
tihana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

134 = 153 - 19

PostPostano: 10:19 pet, 18. 5. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]jel smijemo izbaciti neke od atributa (ako ih je puno) iz tablica u 1.zadaci?[/quote]

pogledaj [url=http://web.math.pmf.unizg.hr/~karaga/bpzadace.html]ovdje[/url]
Anonymous (napisa):

pogledaj ovdje

karaga
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

133 = 134 - 1

PostPostano: 12:48 pet, 18. 5. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]jel smijemo izbaciti neke od atributa (ako ih je puno) iz tablica u 1.zadaci?[/quote]
Smijete mjenjati bazu u drugoj zadaci kako god vam to odgovara; i za ocekivati je da ste u medjuvremenu mozda nesto bolje ili jednostavnije smislili
:).
Anonymous (napisa):

Smijete mjenjati bazu u drugoj zadaci kako god vam to odgovara; i za ocekivati je da ste u medjuvremenu mozda nesto bolje ili jednostavnije smislili
Smile.

[Vrh]
Alisa
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 5 - 0

PostPostano: 14:46 pet, 18. 5. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

Kako da uploadam svoju tablicu?

Napravila sam
1. CREATE TABLE CD_SHOP(IME_SHOP CHAR(20) NOT NULL,ADRESA_SHOP CHAR(20),BR_TEL_SHOP NUMERIC(10) UNSIGNED, PRIMARY KEY(IME_SHOP));

2. INSERT INTO CD_SHOP SELECT * FROM mojekorisničkoime.CD_SHOP;

3. LOAD DATA INFILE "datashop.txt" INTO TABLE CD_SHOP;

Ali mi javlja grešku da taj file ne postoji. Sve svoje txt datoteke stavila sam na svoj desktop.

Napravila sam:
1. CREATE TABLE CD_SHOP(IME_SHOP CHAR(20) NOT NULL,ADRESA_SHOP CHAR(20),BR_TEL_SHOP NUMERIC(10) UNSIGNED, PRIMARY KEY(IME_SHOP));

Ali mi javlja grešku da taj file ne postoji. Sve svoje txt datoteke stavila sam na svoj desktop.

[Vrh]
Alia3
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 3 - 0

PostPostano: 21:55 pet, 18. 5. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

Kako se od doma iz terminala linuxa spaja na studenta? :)
Kako se od doma iz terminala linuxa spaja na studenta? Smile

[Vrh]
mdoko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

199 = 237 - 38

PostPostano: 1:01 sub, 19. 5. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Alia3"]Kako se od doma iz terminala linuxa spaja na studenta?[/quote]
[tt]ssh username@student.math.hr[/tt]
Alia3 (napisa):
Kako se od doma iz terminala linuxa spaja na studenta?

ssh username@student.math.hr

Alia3
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 3 - 0

PostPostano: 8:24 sub, 19. 5. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

hvala puno!! :)
hvala puno!! Smile

[Vrh]
karaga
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

133 = 134 - 1

PostPostano: 12:13 pon, 21. 5. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Alisa"]Kako da uploadam svoju tablicu?

Ali mi javlja grešku da taj file ne postoji. Sve svoje txt datoteke stavila sam na svoj desktop.[/quote]

Tekst datoteke trebate staviti u svoj home folder na studentu. Ako ih stavite negdje drugdje trebate uz ime filea navesti i kompletan path do filea.
Alisa (napisa):

Tekst datoteke trebate staviti u svoj home folder na studentu. Ako ih stavite negdje drugdje trebate uz ime filea navesti i kompletan path do filea.

[Vrh]
kkarlo
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

64 = 72 - 8

PostPostano: 13:48 pon, 21. 5. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Alisa"]Kako da uploadam svoju tablicu?

Napravila sam:

Ali mi javlja grešku da taj file ne postoji. Sve svoje txt datoteke stavila sam na svoj desktop.[/quote]

http://dev.mysql.com/doc/refman/5.1/en/load-data.html
Alisa (napisa):

Napravila sam:

http://dev.mysql.com/doc/refman/5.1/en/load-data.html

[Vrh]
RonnieColeman
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 45 - 39

PostPostano: 21:46 pon, 21. 5. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

Dodatnog roka za predaju zadaće neće biti?

Prošle godine je bilo uz maksimalno ostvarivanje 6 bodova.

karaga
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

133 = 134 - 1

PostPostano: 13:58 uto, 22. 5. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="RonnieColeman"]Dodatnog roka za predaju zadaće neće biti?

Prošle godine je bilo uz maksimalno ostvarivanje 6 bodova.[/quote]
Ako neko iz nekog razloga ne stigne/ne moze/whatever predati zadacu u srijedu neka mi se javi mailom pa cemo nesto dogovoriti. Naravno, treba se javiti mailom prije kraja nastave a ne u npr. 7. mjesecu :) (da ne bi neko krivo shvatio :) ).
RonnieColeman (napisa):

Ako neko iz nekog razloga ne stigne/ne moze/whatever predati zadacu u srijedu neka mi se javi mailom pa cemo nesto dogovoriti. Naravno, treba se javiti mailom prije kraja nastave a ne u npr. 7. mjesecu Smile (da ne bi neko krivo shvatio Smile ).

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji diplomskih i starih studija -> Baze podataka Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeće
Stranica 2 / 5.

Forum(o)Bir:  
Možete otvarati nove teme.
Možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum