Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 2:30 čet, 11. 3. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="Blockflöte"]kaj on mora ostavit onu svoju ružu i umrijet da joj se vrati...Tko zna kaj je bilo s njom... :([/quote]
Uvenula je, naravno. :twisted:
[quote="Blockflöte"]P.S. Zeko i potočić. Definitivno ful tužna. Iz nekog razloga na mene nije nikad intenzivnije djelovala... :grebgreb:[/quote]
Zapravo, meni je to bilo tuzno kad sam bio full mali (aka 4-5 godina), no brzo mi je postalo jasno da moja majka ima pravo: "[i]Nije to tuzno nego smjesno: zec je jednostavno bedast![/i]" :g:
[color=darkred]Molba modovima: Ako se nekome da ovo posplitati (nisam bas siguran kako) jer smo malo izletjeli iz sfere preporuka za knjigu...[/color] :grebgreb:
Blockflöte (napisa): | kaj on mora ostavit onu svoju ružu i umrijet da joj se vrati...Tko zna kaj je bilo s njom...  |
Uvenula je, naravno.
Blockflöte (napisa): | P.S. Zeko i potočić. Definitivno ful tužna. Iz nekog razloga na mene nije nikad intenzivnije djelovala...  |
Zapravo, meni je to bilo tuzno kad sam bio full mali (aka 4-5 godina), no brzo mi je postalo jasno da moja majka ima pravo: "Nije to tuzno nego smjesno: zec je jednostavno bedast!"
Molba modovima: Ako se nekome da ovo posplitati (nisam bas siguran kako) jer smo malo izletjeli iz sfere preporuka za knjigu...
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
Prox Forumski umjetnik

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 1:31 pet, 12. 3. 2004 Naslov: |
|
|
Eh, kad vec toliko pricate o lektiri... Nama je teta :bow: Rudez :bow: dodala jednu knjigu u popis, a koja inace nije za lektiru... "[i][b]Nove[/b] patnje mladog Verthera[/i]"... Ne znam od koga, ali (meni) prilicno zabavno... 8)
Eh, kad vec toliko pricate o lektiri... Nama je teta Rudez dodala jednu knjigu u popis, a koja inace nije za lektiru... "Nove patnje mladog Verthera"... Ne znam od koga, ali (meni) prilicno zabavno...
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
Blockflöte Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
steelworker Site Admin

Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.
|
Postano: 21:19 sub, 13. 3. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="C'Tebo"][quote="Markec"]
[quote="C'Tebo"]Ima iz romantizma i boljih stvari.[/quote]
wha? Friedrich Schiller mozda "Razbojnici" ili "Wilhelm Tell" ? :D[/quote]
E razbojnici su sasvim solidno (ali nekako se tog doba lektire slabo sjećam, sjećam se da mu je u toj knjizi vrijeme išlo ko i stardateovi u star treku (onak random))[/quote]
Malo offtopic:
[img]http://student.math.hr/~robisorn/IMAGES/schiller_kucica.jpg[/img]
Malena kucica u vrtu iza Schillerove kuce (koja je danas muzej) u Jeni. U njoj je Schiller u miru pisao i napisao [i]Razbojnike[/i]. Sliku sam snimio tako da sam gurnuo glavu i fotic kroz ogradu :oops: iz dvorista susjednog Carl Zeiss instituta.
Back on-topic:
Inace ja bih preporucio jednu knjigu koja je meni jedna od najomiljenijih, ne zbog toga ako je napisana, nego zbog ideja i misli koje se u njoj iznose (nije da sam se bas sa svima njima 100% slozio, ali sa velikom vecinom jesam). Ona mozda nije bas neka beletristika (makar sam je ja kao takvu posudio :wacky: ), pomalo je filozovska, ali mislim da bi dosta posluzila studentima prve i druge godine u [i]pranju mozga[/i], a mozda i stvaranju vlastite filozofije, stava i odnosa prema zivotu. Radi se o knjizi [i][b]Albert Einstein - Moj pogled na svijet[/b][/i].
C'Tebo (napisa): | Markec (napisa): |
C'Tebo (napisa): | Ima iz romantizma i boljih stvari. |
wha? Friedrich Schiller mozda "Razbojnici" ili "Wilhelm Tell" ?  |
E razbojnici su sasvim solidno (ali nekako se tog doba lektire slabo sjećam, sjećam se da mu je u toj knjizi vrijeme išlo ko i stardateovi u star treku (onak random)) |
Malo offtopic:
Malena kucica u vrtu iza Schillerove kuce (koja je danas muzej) u Jeni. U njoj je Schiller u miru pisao i napisao Razbojnike. Sliku sam snimio tako da sam gurnuo glavu i fotic kroz ogradu iz dvorista susjednog Carl Zeiss instituta.
Back on-topic:
Inace ja bih preporucio jednu knjigu koja je meni jedna od najomiljenijih, ne zbog toga ako je napisana, nego zbog ideja i misli koje se u njoj iznose (nije da sam se bas sa svima njima 100% slozio, ali sa velikom vecinom jesam). Ona mozda nije bas neka beletristika (makar sam je ja kao takvu posudio ), pomalo je filozovska, ali mislim da bi dosta posluzila studentima prve i druge godine u pranju mozga, a mozda i stvaranju vlastite filozofije, stava i odnosa prema zivotu. Radi se o knjizi Albert Einstein - Moj pogled na svijet.
_________________ I live like this 'cause I like it
And I've seen too much to pretend
You can't ignore the beauty in the things that you love
Like you can't stand the hatred and the lies
|
|
[Vrh] |
|
Crni Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
bily Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Blockflöte Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
defar Forumaš(ica)

|
Postano: 10:31 pet, 18. 6. 2004 Naslov: |
|
|
e, ovaj einsteinov pogled na svijet bi si ja rado prisvojila na koji dan za nakon rokova...imaju li je mozda slucajno u mat knjiznici?
i, da, kako svi mi prolazimo slicne faze kad tad...ja sam se jedno vrijeme jako palila na biografije poznatih, naravno, meni osobno dragih/znacajnih ljudi, od toga mislim da bi romansirana biografija leonarda daVincija mogla bit zanimljiva sirem spektru ljudi...al ne znam vise kako se zove...ima i michelangelova koja se prodaje pod naslovom "agonija i ekstaza". sto se Lea tice, mogu se pronaci i njegove sabrane biljeske negdje. drag covo. :D
iz iste faze su mi i huxley i george orwel. ima neko da nije citao zivotinjsku farmu? 1984.?
pa onda neposredno nakon faza "19. na 20. stoljece pariz "... miller i "rakova obratnica", "moulin rouge" - biografija dragoG malog toulouse lautreca....ima u toj klasi i jedna manje poznata, prva knjiga georga orwela : "down and out in paris and london"... a kome mi ono preporucujemo knjige? :?
e, ovaj einsteinov pogled na svijet bi si ja rado prisvojila na koji dan za nakon rokova...imaju li je mozda slucajno u mat knjiznici?
i, da, kako svi mi prolazimo slicne faze kad tad...ja sam se jedno vrijeme jako palila na biografije poznatih, naravno, meni osobno dragih/znacajnih ljudi, od toga mislim da bi romansirana biografija leonarda daVincija mogla bit zanimljiva sirem spektru ljudi...al ne znam vise kako se zove...ima i michelangelova koja se prodaje pod naslovom "agonija i ekstaza". sto se Lea tice, mogu se pronaci i njegove sabrane biljeske negdje. drag covo.
iz iste faze su mi i huxley i george orwel. ima neko da nije citao zivotinjsku farmu? 1984.?
pa onda neposredno nakon faza "19. na 20. stoljece pariz "... miller i "rakova obratnica", "moulin rouge" - biografija dragoG malog toulouse lautreca....ima u toj klasi i jedna manje poznata, prva knjiga georga orwela : "down and out in paris and london"... a kome mi ono preporucujemo knjige?
_________________ `To begin with, a dog's not mad. You grant that? 'Well, then,' the Cat went on, `you see, a dog growls when it's angry, and wags its tail when it's pleased. Now I growl when I'm pleased, and wag my tail when I'm angry. Therefore I'm mad.'
|
|
[Vrh] |
|
defar Forumaš(ica)

|
Postano: 10:44 pet, 18. 6. 2004 Naslov: |
|
|
off topic:
simpaticna fotka, jos simpaticnija kucica...hm, ne znam, jedno vrijeme sam se onako naivno tinejdjerski divila tako raznim genijalnim ljudima, a onda sam odjednom shvatila da je karijera "velikog covjeka", genijalca, kako hoces ustvari full time job. i da sve skupa jako sebicno. pogledaj samo van gogha, kolko je on namucio sve oko sebe - pocevsi od brata i njegove zene, pa gaugen, i bezbroj neimenovanih.. ajde, kad vec nabacujem, i jedno malo feministicko zapazanje: u povijesti ima puno manje takvih zenskih likova - mozda zato jer si one nisu mogle priustiti takvu sebicnost? u pokusajima da se to na neki nacin opravda, ljudi prihvacaju kako je "to" (takav nacin zivota) jace od pojedinca. medjutim, koliko je to svjesna odluka, a koliko djelovanje nekih "vanjskih sila"? mislim, koliko je covjek predodredjen svojim genomom, a koliko je u zivotu slucajnost (utjecaj okoline)?
jos moram primjetiti da je puno vise "genijalaca" na podrucju umjetnosti imalo po nekakvim normama za ljudsku vrstu (u cisto zivotinjsko-biolosko-evolucijskom pogledu) neispunjen zivot, dok su matematicari, fizicari, kompozitori zivjeli duze, imali obitelj i sve po redu. i nisu toliko autodestruktivni, mozda zato sto opcenito nisu toliko egocentricni?
off topic:
simpaticna fotka, jos simpaticnija kucica...hm, ne znam, jedno vrijeme sam se onako naivno tinejdjerski divila tako raznim genijalnim ljudima, a onda sam odjednom shvatila da je karijera "velikog covjeka", genijalca, kako hoces ustvari full time job. i da sve skupa jako sebicno. pogledaj samo van gogha, kolko je on namucio sve oko sebe - pocevsi od brata i njegove zene, pa gaugen, i bezbroj neimenovanih.. ajde, kad vec nabacujem, i jedno malo feministicko zapazanje: u povijesti ima puno manje takvih zenskih likova - mozda zato jer si one nisu mogle priustiti takvu sebicnost? u pokusajima da se to na neki nacin opravda, ljudi prihvacaju kako je "to" (takav nacin zivota) jace od pojedinca. medjutim, koliko je to svjesna odluka, a koliko djelovanje nekih "vanjskih sila"? mislim, koliko je covjek predodredjen svojim genomom, a koliko je u zivotu slucajnost (utjecaj okoline)?
jos moram primjetiti da je puno vise "genijalaca" na podrucju umjetnosti imalo po nekakvim normama za ljudsku vrstu (u cisto zivotinjsko-biolosko-evolucijskom pogledu) neispunjen zivot, dok su matematicari, fizicari, kompozitori zivjeli duze, imali obitelj i sve po redu. i nisu toliko autodestruktivni, mozda zato sto opcenito nisu toliko egocentricni?
_________________ `To begin with, a dog's not mad. You grant that? 'Well, then,' the Cat went on, `you see, a dog growls when it's angry, and wags its tail when it's pleased. Now I growl when I'm pleased, and wag my tail when I'm angry. Therefore I'm mad.'
|
|
[Vrh] |
|
ZELENIZUBNAPLANETIDO SADE Forumaš(ica)

|
Postano: 10:58 pet, 18. 6. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="defar"]pa onda neposredno nakon faza "19. na 20. stoljece pariz "... miller i "rakova obratnica", "moulin rouge" - biografija dragoG malog toulouse lautreca....ima u toj klasi i jedna manje poznata, prva knjiga georga orwela : "down and out in paris and london"... a kome mi ono preporucujemo knjige? :?[/quote]
Mirni dani na Clychiju? ;)
defar (napisa): | pa onda neposredno nakon faza "19. na 20. stoljece pariz "... miller i "rakova obratnica", "moulin rouge" - biografija dragoG malog toulouse lautreca....ima u toj klasi i jedna manje poznata, prva knjiga georga orwela : "down and out in paris and london"... a kome mi ono preporucujemo knjige?  |
Mirni dani na Clychiju?
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk 
|
|
[Vrh] |
|
defar Forumaš(ica)

|
Postano: 11:31 pet, 18. 6. 2004 Naslov: |
|
|
pjekini namigivat po forumu i jepo reci ljudma za onog fantasy autora, onaj neki znas..s lijepim naslovnicama, sta je igrica radjena po knjizi...i oni stakori-kriminalci! sve to! imas ti dobrih knjiga....a ona djedova iz jugica? :lol:
pjekini namigivat po forumu i jepo reci ljudma za onog fantasy autora, onaj neki znas..s lijepim naslovnicama, sta je igrica radjena po knjizi...i oni stakori-kriminalci! sve to! imas ti dobrih knjiga....a ona djedova iz jugica?
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
ZELENIZUBNAPLANETIDO SADE Forumaš(ica)

|
Postano: 14:40 pet, 18. 6. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="defar"]pjekini namigivat po forumu i jepo reci ljudma za onog fantasy autora, onaj neki znas..s lijepim naslovnicama, sta je igrica radjena po knjizi...i oni stakori-kriminalci! sve to! imas ti dobrih knjiga....a ona djedova iz jugica? :lol:[/quote]
Aaaa :) Terry Pratchett :) Ova sa stakorima se, mislim, zove [i]Amazing Maurice and his Educated Rodents[/i] i prica je o macki Mauriceu i skupini hiperinteligentnih stakora koji su jeli sa hrpe smeca iza kuhinje lokalnog Carobnjackog sveucilista i isli okolo po gradovima i glumili infestaciju da bi dobili pare od gradskog poglavarstva :) ono.. djecak sa frulicom i stakori veselo odlaze sa puno para a sve u reziji pokvarenog macka :)
Koja djedova knjigica? :)
defar (napisa): | pjekini namigivat po forumu i jepo reci ljudma za onog fantasy autora, onaj neki znas..s lijepim naslovnicama, sta je igrica radjena po knjizi...i oni stakori-kriminalci! sve to! imas ti dobrih knjiga....a ona djedova iz jugica?  |
Aaaa Terry Pratchett Ova sa stakorima se, mislim, zove Amazing Maurice and his Educated Rodents i prica je o macki Mauriceu i skupini hiperinteligentnih stakora koji su jeli sa hrpe smeca iza kuhinje lokalnog Carobnjackog sveucilista i isli okolo po gradovima i glumili infestaciju da bi dobili pare od gradskog poglavarstva ono.. djecak sa frulicom i stakori veselo odlaze sa puno para a sve u reziji pokvarenog macka
Koja djedova knjigica?
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk 
|
|
[Vrh] |
|
steelworker Site Admin

Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.
|
Postano: 16:36 pet, 18. 6. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="defar"]e, ovaj einsteinov pogled na svijet bi si ja rado prisvojila na koji dan za nakon rokova...imaju li je mozda slucajno u mat knjiznici?[/quote]
Mislim da nema. Vidio sam ju prekjucer na Trgu na onim standovima koji su tamo do nedjelje. Mislim da je bila 70 ili 90 KN.
Ako odes na [url=http://student.math.hr/~robisorn]moju stranicu[/url], naci ces top listu meni najdrazih knjiga, pa i link na jedan ruski site koji ju je objavio on-line. [size=9][color=gray]Nisam ziher jel je to bas legalno pa necu stavljati link ovdje, a ako netko sazna da nije nek mi pliz javi, pa da ga maknem i sa svoje stranice. Hvala. :D[/color][/size]
defar (napisa): | e, ovaj einsteinov pogled na svijet bi si ja rado prisvojila na koji dan za nakon rokova...imaju li je mozda slucajno u mat knjiznici? |
Mislim da nema. Vidio sam ju prekjucer na Trgu na onim standovima koji su tamo do nedjelje. Mislim da je bila 70 ili 90 KN.
Ako odes na moju stranicu, naci ces top listu meni najdrazih knjiga, pa i link na jedan ruski site koji ju je objavio on-line. Nisam ziher jel je to bas legalno pa necu stavljati link ovdje, a ako netko sazna da nije nek mi pliz javi, pa da ga maknem i sa svoje stranice. Hvala.
|
|
[Vrh] |
|
defar Forumaš(ica)

|
Postano: 18:32 sub, 19. 6. 2004 Naslov: |
|
|
hvala, celicni! :D
postoje, mislim, nekakvi zakoni o zastari autorskih prava, 50 god od smrti autora, or sth...uglavnom, u australiji su kriteriji za zastaru najblazi, pa ako upisete u google "project guttemberg australia" bi se trebali lako dokopati velike online legalne zbirke knjiga. za one koji nisu znali. :)
hvala, celicni!
postoje, mislim, nekakvi zakoni o zastari autorskih prava, 50 god od smrti autora, or sth...uglavnom, u australiji su kriteriji za zastaru najblazi, pa ako upisete u google "project guttemberg australia" bi se trebali lako dokopati velike online legalne zbirke knjiga. za one koji nisu znali.
|
|
[Vrh] |
|
veky Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
defar Forumaš(ica)

|
Postano: 1:57 pon, 21. 6. 2004 Naslov: |
|
|
sigurno! ...i jedno "t", da. ispricafam se. :oops:
sigurno! ...i jedno "t", da. ispricafam se.
|
|
[Vrh] |
|
steelworker Site Admin

|
Postano: 11:00 pon, 21. 6. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="defar"]hvala, celicni! :D[/quote]
I drugi put. :D
[quote="defar"]postoje, mislim, nekakvi zakoni o zastari autorskih prava, 50 god od smrti autora, or sth...uglavnom[/quote]
Dap, ali autor te knjige nije A. E. vec su u njoj skupljene njegova misljenja i pogledi na razne stvari koje, koja je iznosio za vrijeme zivota. Mislim da je autor jos ziv.
[quote="defar"]u australiji su kriteriji za zastaru najblazi, pa ako upisete u google "project guttemberg australia" bi se trebali lako dokopati velike online legalne zbirke knjiga. za one koji nisu znali. :)[/quote]
:banana:
Da, knjiga bila je 90 KN na standovima na Trgu. U novo otvorenom 3-katnom Profilu (koji po mom misljenju ima premalo knjiga, a strucne literature za nas nikakve :( ) je 120 KN, zaboravio sam kolko je u Algicu.
defar (napisa): | hvala, celicni!  |
I drugi put.
defar (napisa): | postoje, mislim, nekakvi zakoni o zastari autorskih prava, 50 god od smrti autora, or sth...uglavnom |
Dap, ali autor te knjige nije A. E. vec su u njoj skupljene njegova misljenja i pogledi na razne stvari koje, koja je iznosio za vrijeme zivota. Mislim da je autor jos ziv.
defar (napisa): | u australiji su kriteriji za zastaru najblazi, pa ako upisete u google "project guttemberg australia" bi se trebali lako dokopati velike online legalne zbirke knjiga. za one koji nisu znali.  |
Da, knjiga bila je 90 KN na standovima na Trgu. U novo otvorenom 3-katnom Profilu (koji po mom misljenju ima premalo knjiga, a strucne literature za nas nikakve ) je 120 KN, zaboravio sam kolko je u Algicu.
Zadnja promjena: steelworker; 23:52 uto, 22. 6. 2004; ukupno mijenjano 1 put.
|
|
[Vrh] |
|
|