Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

nastavnički smjer
WWW:
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9, 10, 11  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 3. godine -> Algebarske strukture
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Gost

PostPostano: 19:57 uto, 7. 6. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ili, npr. ako je netko dokazivao pomoću definicije i za komutativnost napisao da je očita (riječ koju smo prečesto zapisali u toku rješavanja zadataka na vježbama i predavanjima), odmah je dobio bod manje.
Ili, npr. ako je netko dokazivao pomoću definicije i za komutativnost napisao da je očita (riječ koju smo prečesto zapisali u toku rješavanja zadataka na vježbama i predavanjima), odmah je dobio bod manje.

[Vrh]
Crvenkapica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
11 = 24 - 13

PostPostano: 20:05 uto, 7. 6. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

U prvom kolokviju je prva dva zadatka ispravljao Iljazović, a ostala tri Širola.
U prvom kolokviju je prva dva zadatka ispravljao Iljazović, a ostala tri Širola.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
milicic
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 20:20 uto, 7. 6. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"][quote="goranm"]Može li netko objasnit što je toliko teško bilo na tom kolokviju?[/quote]

Ne znam tko je ispravljao 1. kolokvij, ali ovaj je ispravljao profesor, po mom skromnom mišljenju, ispravljao je prestrogo i zato su rezultati takvi kakvi jesu, a i studenti su zbunjeni.

Npr., u prvom zadatku je trebalo pokazati da je neki skup S prsten. Ništa lakše. Mogli smo pokazati da je to podprsten od skupa realnih brojeva ili po definiciji dokazati da je to prsten. Ako je netko znao postupak dokazivanja, a pogriješio je u najobičnijem množenju, dobio je samo 1 bod od mogućih 8. :([/quote]

I po mom mišljenju je tih 8 bodova po zadatku u pojedinim zadacima nepravedno raspoređeno. Kriterij bodovanja je bio poprilično strog. Inače ne mogu prihvatiti da je moguće dati 0 bodova osobi koja ima ispisan list obostrano (uz grešku), a jednako tako dati 0 bodova osobi koja je predala prazan papir.
Anonymous (napisa):
goranm (napisa):
Može li netko objasnit što je toliko teško bilo na tom kolokviju?

Ne znam tko je ispravljao 1. kolokvij, ali ovaj je ispravljao profesor, po mom skromnom mišljenju, ispravljao je prestrogo i zato su rezultati takvi kakvi jesu, a i studenti su zbunjeni.

Npr., u prvom zadatku je trebalo pokazati da je neki skup S prsten. Ništa lakše. Mogli smo pokazati da je to podprsten od skupa realnih brojeva ili po definiciji dokazati da je to prsten. Ako je netko znao postupak dokazivanja, a pogriješio je u najobičnijem množenju, dobio je samo 1 bod od mogućih 8. Sad

I po mom mišljenju je tih 8 bodova po zadatku u pojedinim zadacima nepravedno raspoređeno. Kriterij bodovanja je bio poprilično strog. Inače ne mogu prihvatiti da je moguće dati 0 bodova osobi koja ima ispisan list obostrano (uz grešku), a jednako tako dati 0 bodova osobi koja je predala prazan papir.

[Vrh]
goranm
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
218 = 249 - 31

PostPostano: 22:14 uto, 7. 6. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]Npr., u prvom zadatku je trebalo pokazati da je neki skup S prsten. Ništa lakše. Mogli smo pokazati da je to podprsten od skupa realnih brojeva(...)[/quote]
Pitanje je samo kako ste formulirali to rješenje. Ako ste napisali kao ovdje da je S potprsten skupa realnih brojeva, i ja bih skidao bodove. S može biti potprsten prstena realnih brojeva, ali ne i skupa realnih brojeva. Istina je da je S podskup skupa realnih brojeva, no skup i algebarska struktura na skupu nisu iste stvari.

Čini se kao sitnica, no ako pričate o skupu R, umjesto o prstenu R, ne znate u odnosu na koje operacije zbrajanja i množenja pokazujete da je S potprsten.

[quote="Anonymous"]Ili, npr. ako je netko dokazivao pomoću definicije i za komutativnost napisao da je očita (riječ koju smo prečesto zapisali u toku rješavanja zadataka na vježbama i predavanjima), odmah je dobio bod manje.[/quote]
Pretpostavljam da ste tu gubili bodove jer niste pisali zbog čega je komutativnost očita. Kada su stvari očite, onda su očite zbog nekog jednostavnog razloga - potrebno je napisati i taj razlog.

Što se tiče rješavanja zadataka na vježbama, kad asistent/profesor na bilo kojem kolegiju kaže da je nešto očito, pitajte zašto.

[quote]Inače ne mogu prihvatiti da je moguće dati 0 bodova osobi koja ima ispisan list obostrano (uz grešku), a jednako tako dati 0 bodova osobi koja je predala prazan papir.[/quote]
Moram priznati da ne razumijem zašto bi to bilo neprihvatljivo. Nije poanta provjeriti da li netko može (ne)suvislo ispisati papir, nego da li zna baratati pojmovima koji su uvedeni na kolegiju. Greška može biti takva da obezvrijedi i esej od 50 stranica.

[quote="Crvenkapica"]Vi inžinjeri koji se isčuđavate kako su naši rezultati loši, samo da vas uputim u neke stvari koje mi učimo na našem smjeru u pedagoškim predmetima...ako nitko od učenika/studenata ne zna riješiti jedan zadatak tada nije problem u njima već u zadatku ili u profesoru jer to nije objašnjeno onako kako treba. Ako su rezultati predobri znači da je ispit bio prelagan što nije dobro, a ako su rezultati jako loši (kao što je kod nas slučaj) onda to nije masovna lijenost i nerad učenika/studenata već je problem u profesoru bilo to u načinu predavanja ili u saatavljanju ispita.[/quote]
Ja niti ne tvrdim (niti sam na topicu igdje napisao) da je za loše rezultate kriva masovna lijenost i nerad. Pitao sam zašto je kolokvij bio težak? Zašto je na 5. zadatku sveukupno ostvareno 6 bodova?
Anonymous (napisa):
Npr., u prvom zadatku je trebalo pokazati da je neki skup S prsten. Ništa lakše. Mogli smo pokazati da je to podprsten od skupa realnih brojeva(...)

Pitanje je samo kako ste formulirali to rješenje. Ako ste napisali kao ovdje da je S potprsten skupa realnih brojeva, i ja bih skidao bodove. S može biti potprsten prstena realnih brojeva, ali ne i skupa realnih brojeva. Istina je da je S podskup skupa realnih brojeva, no skup i algebarska struktura na skupu nisu iste stvari.

Čini se kao sitnica, no ako pričate o skupu R, umjesto o prstenu R, ne znate u odnosu na koje operacije zbrajanja i množenja pokazujete da je S potprsten.

Anonymous (napisa):

Pretpostavljam da ste tu gubili bodove jer niste pisali zbog čega je komutativnost očita. Kada su stvari očite, onda su očite zbog nekog jednostavnog razloga - potrebno je napisati i taj razlog.

Što se tiče rješavanja zadataka na vježbama, kad asistent/profesor na bilo kojem kolegiju kaže da je nešto očito, pitajte zašto.

Citat:
Inače ne mogu prihvatiti da je moguće dati 0 bodova osobi koja ima ispisan list obostrano (uz grešku), a jednako tako dati 0 bodova osobi koja je predala prazan papir.

Moram priznati da ne razumijem zašto bi to bilo neprihvatljivo. Nije poanta provjeriti da li netko može (ne)suvislo ispisati papir, nego da li zna baratati pojmovima koji su uvedeni na kolegiju. Greška može biti takva da obezvrijedi i esej od 50 stranica.

Crvenkapica (napisa):
Vi inžinjeri koji se isčuđavate kako su naši rezultati loši, samo da vas uputim u neke stvari koje mi učimo na našem smjeru u pedagoškim predmetima...ako nitko od učenika/studenata ne zna riješiti jedan zadatak tada nije problem u njima već u zadatku ili u profesoru jer to nije objašnjeno onako kako treba. Ako su rezultati predobri znači da je ispit bio prelagan što nije dobro, a ako su rezultati jako loši (kao što je kod nas slučaj) onda to nije masovna lijenost i nerad učenika/studenata već je problem u profesoru bilo to u načinu predavanja ili u saatavljanju ispita.

Ja niti ne tvrdim (niti sam na topicu igdje napisao) da je za loše rezultate kriva masovna lijenost i nerad. Pitao sam zašto je kolokvij bio težak? Zašto je na 5. zadatku sveukupno ostvareno 6 bodova?

Gost

PostPostano: 6:46 sri, 8. 6. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="romkinja"]Molim ljude koji su prošli da nas upute iz kojih materijala su učili i na što su se usredotočili, jer ja sam prošla ovogodišnje vježbe i predavanja ali i prošlogodišnje.[/quote]

Ja sam prošla ovogodišnje vježbe. Ali sve zadatke, i one koje smo rješili na satu, i one koje smo dobili za zadaću. I ne, nisam ih sve znala sama rješit, pa sam otišla na konzultacije. Teoriju sam naučila samo osnovne definicije i iskaze teorema potrebne za razumijevanje zadataka (zato i imam čak jedan bod u zadnjem zadatku :P ) stare kolokvije i rokove ni takla. I to je bilo dovoljno da skupim 33 boda.

Kolokvij nije bio težak, od ova prva 4 zadatka, svi osim 3. (ii) su već viđeni na vježbama, neke smo riješili (ok, ne iste, ali vrlo slične) neki su (identični kao u kolokviju) ostavljeni za zadaću. Eh sad, što se tiče bodovanja, ne znam, nisam bila na žalbama pa ne znam kak je to sve funkcioniralo, osobno nisam zakinuta ni u prvom ni u drugom kolokviju ni za bod. :)
romkinja (napisa):
Molim ljude koji su prošli da nas upute iz kojih materijala su učili i na što su se usredotočili, jer ja sam prošla ovogodišnje vježbe i predavanja ali i prošlogodišnje.

Ja sam prošla ovogodišnje vježbe. Ali sve zadatke, i one koje smo rješili na satu, i one koje smo dobili za zadaću. I ne, nisam ih sve znala sama rješit, pa sam otišla na konzultacije. Teoriju sam naučila samo osnovne definicije i iskaze teorema potrebne za razumijevanje zadataka (zato i imam čak jedan bod u zadnjem zadatku Razz ) stare kolokvije i rokove ni takla. I to je bilo dovoljno da skupim 33 boda.

Kolokvij nije bio težak, od ova prva 4 zadatka, svi osim 3. (ii) su već viđeni na vježbama, neke smo riješili (ok, ne iste, ali vrlo slične) neki su (identični kao u kolokviju) ostavljeni za zadaću. Eh sad, što se tiče bodovanja, ne znam, nisam bila na žalbama pa ne znam kak je to sve funkcioniralo, osobno nisam zakinuta ni u prvom ni u drugom kolokviju ni za bod. Smile

[Vrh]
romkinja
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 8:25 sri, 8. 6. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Hvala na pomoći ekipi koja je poslala upute za učenje!!
Hvala na pomoći ekipi koja je poslala upute za učenje!!

[Vrh]
merkat
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 0

PostPostano: 8:37 sri, 8. 6. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="marlen"][quote="merkat"]Sad dobih informaciju da je popravni 27.6. :sigh:[/quote]

mooolim? otkud ti to?
lijepo stoji u planu popravnih kolokvija da su AS 13.06.[/quote]

Profesor je rekao kolegicama koje su jučer bile na žalbama. A sad piše i na stranici kolegija.

Između ostalog profesor je jučer govorio zašto smo mi uopće upisivali ovaj kolegij. Kao da imamo izbora i da nam je to izborni pa možemo kak hoćemo. :???:
marlen (napisa):
merkat (napisa):
Sad dobih informaciju da je popravni 27.6. Uzdah...

mooolim? otkud ti to?
lijepo stoji u planu popravnih kolokvija da su AS 13.06.

Profesor je rekao kolegicama koje su jučer bile na žalbama. A sad piše i na stranici kolegija.

Između ostalog profesor je jučer govorio zašto smo mi uopće upisivali ovaj kolegij. Kao da imamo izbora i da nam je to izborni pa možemo kak hoćemo. Confused

[Vrh]
Gost

PostPostano: 8:47 sri, 8. 6. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

E da, mene je nekoliko ljudi zamolilo da im riješim taj drugi kolokvij, pa ak ima još zainteresiranih, budite poslije kolokvija iz VIS-a (znači danas oko 2) kod oglasne.

Maša
E da, mene je nekoliko ljudi zamolilo da im riješim taj drugi kolokvij, pa ak ima još zainteresiranih, budite poslije kolokvija iz VIS-a (znači danas oko 2) kod oglasne.

Maša

[Vrh]
Crvenkapica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

11 = 24 - 13

PostPostano: 12:02 sri, 8. 6. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Evo onda kratko i jasno, kolovij je bio težak zbog nekvalitetnog načina predavanja i držanja vježbi...barem meni. Bila sam na svim predavanjima i vježbama i fakat sam radila i učila a imam samo 50 bodova...po meni žalosno kao i cijela ova situacija. Pitanje za one koji idu na popravni, jeste li vi rekli profesoru da bi ocjene trebale biti unešene do 1.7.? Nekako mi se čini da će bit premalo vremena da se svi kolokviji isprave i još da se organizira i provede završni.
Evo onda kratko i jasno, kolovij je bio težak zbog nekvalitetnog načina predavanja i držanja vježbi...barem meni. Bila sam na svim predavanjima i vježbama i fakat sam radila i učila a imam samo 50 bodova...po meni žalosno kao i cijela ova situacija. Pitanje za one koji idu na popravni, jeste li vi rekli profesoru da bi ocjene trebale biti unešene do 1.7.? Nekako mi se čini da će bit premalo vremena da se svi kolokviji isprave i još da se organizira i provede završni.

[Vrh]
Gost

PostPostano: 23:43 pet, 10. 6. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Jel ima netko možda primjer prvog kolokvija? :)
Jel ima netko možda primjer prvog kolokvija? Smile

[Vrh]
Bug
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
20 = 35 - 15

PostPostano: 13:18 sub, 11. 6. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Kratko i jasno pitanje... jel sam zbunjen... Kada je popravni kolokvij za nastavnicki smjer? Jel u ponedjeljak 13.06 u 12h? Nesto se prica 27.06 pa mi nistavise nije jasno

Pise u onim terminima popravnih 13.06, a na stranici 27.06. pa ne znam koje je mjerodavno
Kratko i jasno pitanje... jel sam zbunjen... Kada je popravni kolokvij za nastavnicki smjer? Jel u ponedjeljak 13.06 u 12h? Nesto se prica 27.06 pa mi nistavise nije jasno

Pise u onim terminima popravnih 13.06, a na stranici 27.06. pa ne znam koje je mjerodavno

Non scholae, sed vitae discimus
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku MSNM
Gost

PostPostano: 14:23 sub, 11. 6. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Mjerodavno je na stranici kolegija, popravni je 27.6.
Mjerodavno je na stranici kolegija, popravni je 27.6.

[Vrh]
Bug
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

20 = 35 - 15

PostPostano: 15:00 sub, 11. 6. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Najljepse zahvaljujem...
Najljepse zahvaljujem...

Non scholae, sed vitae discimus
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku MSNM
ecimirko
Gost

PostPostano: 15:47 ned, 12. 6. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Da li netko zna nekakvu zbirku rješenih zadataka iz algebarskih struktura? Može i na engleskom. Ono što smo radili na vježbama su lagani primjeri i nisu u rangu kolokvija. Prošao sam kroz sve i jedan zadatak i naučio svu teoriju što mi je bilo dosta samo za 8 bodova iz drugog kolokvija. Prilično razočaravajuće.
Da li netko zna nekakvu zbirku rješenih zadataka iz algebarskih struktura? Može i na engleskom. Ono što smo radili na vježbama su lagani primjeri i nisu u rangu kolokvija. Prošao sam kroz sve i jedan zadatak i naučio svu teoriju što mi je bilo dosta samo za 8 bodova iz drugog kolokvija. Prilično razočaravajuće.

[Vrh]
some_dude
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

17 = 17 - 0

PostPostano: 16:46 ned, 12. 6. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ecimirko"]Da li netko zna nekakvu zbirku rješenih zadataka iz algebarskih struktura? Može i na engleskom. Ono što smo radili na vježbama su lagani primjeri i nisu u rangu kolokvija. Prošao sam kroz sve i jedan zadatak i naučio svu teoriju što mi je bilo dosta samo za 8 bodova iz drugog kolokvija. Prilično razočaravajuće.[/quote]

http://books.google.com/books/about/Algebra.html?id=piwKmqalFswC

Pogledaj tu knjigu i one pod Related. Možeš preview knjige viditi, pa ako ti se svidi, odes do knjiznice i digneš je... Al te sve knjige su ti dosta slične našoj skripti i zadaci su slični zadacima sa vježbi onima u skripti.
ecimirko (napisa):

http://books.google.com/books/about/Algebra.html?id=piwKmqalFswC

Pogledaj tu knjigu i one pod Related. Možeš preview knjige viditi, pa ako ti se svidi, odes do knjiznice i digneš je... Al te sve knjige su ti dosta slične našoj skripti i zadaci su slični zadacima sa vježbi onima u skripti.

[Vrh]
ecimirko
Gost

PostPostano: 17:36 ned, 12. 6. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Navedena knjiga sadrži samo teoriju i zadatke za vježbu, u mom zahtjevu je bio naglasak na riješene primjere. Uspio sam naći u zbirki zadataka Linearna algebra od profesora Bakića nešto riješenih zadataka i grupa, prstenova i polja ali jako malo.
Navedena knjiga sadrži samo teoriju i zadatke za vježbu, u mom zahtjevu je bio naglasak na riješene primjere. Uspio sam naći u zbirki zadataka Linearna algebra od profesora Bakića nešto riješenih zadataka i grupa, prstenova i polja ali jako malo.

[Vrh]
goranm
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

218 = 249 - 31

PostPostano: 18:27 ned, 12. 6. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

http://www.math.umn.edu/~garrett/m/algebra/

S tim da je to nešto naprednije gradivo, ali ima dosta riješenih zadataka iz grupa, prstena itd.

Postoji i nepotpun Solutions Manual za Hungerfordov udžbenik iz Algebre pa pogledaj i to.
http://www.math.umn.edu/~garrett/m/algebra/

S tim da je to nešto naprednije gradivo, ali ima dosta riješenih zadataka iz grupa, prstena itd.

Postoji i nepotpun Solutions Manual za Hungerfordov udžbenik iz Algebre pa pogledaj i to.

ecimirko
Gost

PostPostano: 19:32 ned, 12. 6. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Hvala puno na ovom postu.
Hvala puno na ovom postu.

[Vrh]
marlen
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

10 = 13 - 3

PostPostano: 17:29 pon, 13. 6. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

i?
hoće li sretnici podijeliti iskustva s usmenog danas?
što je profesor pitao, oko čega se najviše vrti, kakva je prolaznost danas bila i sl.?
i?
hoće li sretnici podijeliti iskustva s usmenog danas?
što je profesor pitao, oko čega se najviše vrti, kakva je prolaznost danas bila i sl.?

zabela
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 8 - 0

PostPostano: 18:45 pon, 13. 6. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ja sam danas odgovarala četvrta i svi smo prošli, ocjene su bile 2,3,2,2. Kasnije ne znam. Jedna cura je došla i rekla da ne želi odgovarat jer nije spremna i ponudio joj je da odgovara 27. prije popravnog, pa ako eventualno padne da može ići na popravni. Bio je susretljiv (vjerovali ili ne).

A što se tiče pitanja, vrtio je ona koja već pišu da će pitati za ocjenu dva. Pomagao je maskimalno, navodio na odgovore, ponekad i rekao šta da napišemo.
Za sve je tražio neki primjer (normalna grupa u grupi, kvocijentna grupa, ideli, prosti i maksimalni ideali). Inače je primjer maksimalnog idela 2Z ;)

Sretno svim ostalim (ne)sretnicima ;)
Ja sam danas odgovarala četvrta i svi smo prošli, ocjene su bile 2,3,2,2. Kasnije ne znam. Jedna cura je došla i rekla da ne želi odgovarat jer nije spremna i ponudio joj je da odgovara 27. prije popravnog, pa ako eventualno padne da može ići na popravni. Bio je susretljiv (vjerovali ili ne).

A što se tiče pitanja, vrtio je ona koja već pišu da će pitati za ocjenu dva. Pomagao je maskimalno, navodio na odgovore, ponekad i rekao šta da napišemo.
Za sve je tražio neki primjer (normalna grupa u grupi, kvocijentna grupa, ideli, prosti i maksimalni ideali). Inače je primjer maksimalnog idela 2Z Wink

Sretno svim ostalim (ne)sretnicima Wink

Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 3. godine -> Algebarske strukture Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9, 10, 11  Sljedeće
Stranica 5 / 11.

Forum(o)Bir:  
Možete otvarati nove teme.
Možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum