Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

ALGEBRA, PISMENI, RJEŠENJA...
WWW:
Idite na 1, 2  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Linearna algebra 1 & 2 (za inženjerske smjerove)
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Gost

PostPostano: 21:11 pon, 21. 6. 2004    Naslov: ALGEBRA, PISMENI, RJEŠENJA... Citirajte i odgovorite

JA BI DA NEKO DA RJEŠENJA OVIH STARIH PISMENI, DA BAR ZNAN JEL DOBRO RADIN I TAKO TO.....
JA BI DA NEKO DA RJEŠENJA OVIH STARIH PISMENI, DA BAR ZNAN JEL DOBRO RADIN I TAKO TO.....

[Vrh]
bily
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
Sarma = la pohva - posuda
= 74 - 66

PostPostano: 23:32 pon, 21. 6. 2004    Naslov: Re: ALGEBRA, PISMENI, RJEŠENJA... Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]JA BI DA NEKO DA RJEŠENJA OVIH STARIH PISMENI, DA BAR ZNAN JEL DOBRO RADIN I TAKO TO.....[/quote]

moj savjet ti je da to probas izracunat u programu mathematica ako ju imas instliranu......
Anonymous (napisa):

moj savjet ti je da to probas izracunat u programu mathematica ako ju imas instliranu......

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Gost

PostPostano: 12:16 uto, 22. 6. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

hej bily zanimljiva ideja,ajde se fino malo raspiši i pojasni kako to učiniti.
Čuo sam za taj svemogući programčić....

[Vrh]
bily
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 74 - 66

PostPostano: 12:51 uto, 22. 6. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]hej bily zanimljiva ideja,ajde se fino malo raspiši i pojasni kako to učiniti.
Čuo sam za taj svemogući programčić....[/quote]

ajoj ja sam ti tek nedavno skuzila i sada ga jos prucabvam i nije bas ttako kompliciran mislim da bi ti to najbolje mogo objasnit veky jer je on i meni to pojasnio veky je maher za mathmaticu!
Anonymous (napisa):

ajoj ja sam ti tek nedavno skuzila i sada ga jos prucabvam i nije bas ttako kompliciran mislim da bi ti to najbolje mogo objasnit veky jer je on i meni to pojasnio veky je maher za mathmaticu!

[Vrh]
Gost

PostPostano: 13:09 uto, 22. 6. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ne razumijem samo kako čovjeku savjetuješ da si zadatke iz linearne provjerava u Mathematici kada su zadaci u 90 posto slučajeva u pisanom obliku :?:

Pa onda u skladu s tvojim postom:

Veky,može kratki tutor Mathematice? :w
Ne razumijem samo kako čovjeku savjetuješ da si zadatke iz linearne provjerava u Mathematici kada su zadaci u 90 posto slučajeva u pisanom obliku Question

Veky,može kratki tutor Mathematice? Wave

[Vrh]
bily
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 74 - 66

PostPostano: 13:38 uto, 22. 6. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]Ne razumijem samo kako čovjeku savjetuješ da si zadatke iz linearne provjerava u Mathematici kada su zadaci u 90 posto slučajeva u pisanom obliku :?:

Veky,može kratki tutor Mathematice? :w[/quote]

cekaj ti mislis da se ti zadaci ne mogu rijesit u mathmatici ...... :roll:
Anonymous (napisa):
Ne razumijem samo kako čovjeku savjetuješ da si zadatke iz linearne provjerava u Mathematici kada su zadaci u 90 posto slučajeva u pisanom obliku Question

cekaj ti mislis da se ti zadaci ne mogu rijesit u mathmatici ...... Rolling Eyes

[Vrh]
veky
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

22 = 24 - 2

PostPostano: 16:44 uto, 22. 6. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]Ne razumijem samo kako čovjeku savjetuješ da si zadatke iz linearne provjerava u Mathematici kada su zadaci u 90 posto slučajeva u pisanom obliku :?: [/quote]

?? Ti bi rješavao _usmene_ zadatke u Mma-i ?? [:-)]

[quote]Pa onda u skladu s tvojim postom:[/quote]

Bily mene obično idealizira. Nije joj previše za vjerovati... :-)

[quote]Veky,može kratki tutor Mathematice? :w[/quote]

Daj zadatak. :-)
(U pismenom obliku, po mogućnosti.: ))

A neke stvarčice možeš vidjeti ako odeš na [url=news:hr.comp.mathematica]odgovarajuću njuzgrupu[/url].
Anonymous (napisa):

?? Ti bi rješavao _usmene_ zadatke u Mma-i ?? [Smile]

Citat:

Bily mene obično idealizira. Nije joj previše za vjerovati... Smile

Citat:

Daj zadatak. Smile
(U pismenom obliku, po mogućnosti.: ))

A neke stvarčice možeš vidjeti ako odeš na [url=news:hr.comp.mathematica]odgovarajuću njuzgrupu[/url].

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
bily
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 74 - 66

PostPostano: 16:53 uto, 22. 6. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

to nije bilo idealiziranje veky to je istina pa ja sam samo rekla da si me ti naucio mathmaticu....sto je u tome bilo lose mislim!
to nije bilo idealiziranje veky to je istina pa ja sam samo rekla da si me ti naucio mathmaticu....sto je u tome bilo lose mislim!

[Vrh]
Gost

PostPostano: 19:13 uto, 22. 6. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote]?? Ti bi rješavao _usmene_ zadatke u Mma-i ?? []
[/quote]

Ah,zaboravio sam na tvoj besprijekorni ''skener'' :wink:
Citat:
?? Ti bi rješavao _usmene_ zadatke u Mma-i ?? []

Ah,zaboravio sam na tvoj besprijekorni ''skener'' Wink

[Vrh]
Gost

PostPostano: 19:16 uto, 22. 6. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote]Bily mene obično idealizira. Nije joj previše za vjerovati... [/quote]

Hehe,pa i ja te sponzoriram posvuda :lol:
Tvoja skromnost se cijeni :mrgreen:
Citat:
Bily mene obično idealizira. Nije joj previše za vjerovati...

Hehe,pa i ja te sponzoriram posvuda Laughing
Tvoja skromnost se cijeni Mr. Green

[Vrh]
Gost

PostPostano: 19:28 uto, 22. 6. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote]A neke stvarčice možeš vidjeti ako odeš na [url=news:hr.comp.mathematica]odgovarajuću njuzgrupu[/url].[/quote]

postoji li negdje jednostavan over-all tutorial na hrvatskom :?:
Citat:

postoji li negdje jednostavan over-all tutorial na hrvatskom Question

[Vrh]
Gost

PostPostano: 19:52 uto, 22. 6. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nekako mi se čini ta mathematica kao kompleksna materija,bio sam na njuzama i lagano se zbediro,sve neki ''englezi'' tamo :cry:
Koliko mi se isplati posvećivati tome programu?
Reći češ 'jaaako' znam.

Privlači me ideja da mi može rješavati zadatke,jako me privlači :D

Veky daj neke savjete!
Nekako mi se čini ta mathematica kao kompleksna materija,bio sam na njuzama i lagano se zbediro,sve neki ''englezi'' tamo Crying or Very sad
Reći češ 'jaaako' znam.

Privlači me ideja da mi može rješavati zadatke,jako me privlači Very Happy

Veky daj neke savjete!

[Vrh]
veky
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

22 = 24 - 2

PostPostano: 20:23 uto, 22. 6. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"][quote]?? Ti bi rješavao _usmene_ zadatke u Mma-i ?? []
[/quote]

Ah,zaboravio sam na tvoj besprijekorni ''skener'' :wink:[/quote]

Kako si samo mogao na to zaboraviti? :-)
Anonymous (napisa):
Citat:
?? Ti bi rješavao _usmene_ zadatke u Mma-i ?? []

Ah,zaboravio sam na tvoj besprijekorni ''skener'' Wink

Kako si samo mogao na to zaboraviti? Smile

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
veky
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

22 = 24 - 2

PostPostano: 20:24 uto, 22. 6. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"][quote]Bily mene obično idealizira. Nije joj previše za vjerovati... [/quote]

Hehe,pa i ja te sponzoriram posvuda :lol: [/quote]

Ali ti si samo neki tamo gost. Što ja znam tko si... :-)

[quote]Tvoja skromnost se cijeni :mrgreen:[/quote]

Moja skromnost je prilično nebitna. :-)
Anonymous (napisa):
Citat:
Bily mene obično idealizira. Nije joj previše za vjerovati...

Hehe,pa i ja te sponzoriram posvuda Laughing

Ali ti si samo neki tamo gost. Što ja znam tko si... Smile

Citat:
Tvoja skromnost se cijeni Mr. Green

Moja skromnost je prilično nebitna. Smile

[Vrh]
veky
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

22 = 24 - 2

PostPostano: 20:26 uto, 22. 6. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"][quote]A neke stvarčice možeš vidjeti ako odeš na [url=news:hr.comp.mathematica]odgovarajuću njuzgrupu[/url].[/quote]

postoji li negdje jednostavan over-all tutorial na hrvatskom :?:[/quote]

http://mrc.math.hr/ je najbolje što imam.

Mislim da ipak tražiš previše... :-o
Anonymous (napisa):
Citat:

postoji li negdje jednostavan over-all tutorial na hrvatskom Question

http://mrc.math.hr/ je najbolje što imam.

Mislim da ipak tražiš previše... Surprised

[Vrh]
veky
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

22 = 24 - 2

PostPostano: 20:34 uto, 22. 6. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"]Nekako mi se čini ta mathematica kao kompleksna materija,bio sam na njuzama i lagano se zbediro,sve neki ''englezi'' tamo :cry: [/quote]

Pa i ja sam jedan od tih "engleza". Zašto ne voliš "engleze" (nadam se da nema veze s prvenstvom u nogometu; )?

[quote]Koliko mi se isplati posvećivati tome programu?
Reći češ 'jaaako' znam.[/quote]

Što onda pitaš? :-)

[quote]Privlači me ideja da mi može rješavati zadatke,jako me privlači :D [/quote]

Onda ti evo nešto da te malo odbije. :-)
Mma rješava zadatke prilično drugačijim metodama nego što ih ljudi obično rješavaju - što i nije tako čudno, uzevši u obzir fundamentalne razlike između bićâ na bazi silicija i ugljika:-), ali puno puta ljudi na to zaborave, pa pitaju "ok, tu je rješenje, a gdje je postupak?". Postupka nema. Ili zapravo, ima ga, ali ga ne želiš vidjeti, vjeruj mi. :-)

Naravno, u Mma-i se sve da isprogramirati, pa tako i postupak. Dakle, ako _dobro_ znaš provesti neki algoritam (ie, tako dobro da ga znaš kompjuteru objasniti, u praktički bilo kojoj paradigmi programiranja), možeš zamoliti Mma-u da ga provede umjesto tebe, ali nemoj očekivati da ćeš to dobiti a priori. Prethodno se trebaš sprijateljiti s postupkom.

Drugim riječima, Mma neće riješiti ništa što ti _ne znaš_ riješiti (ako i hoće, od samog rješenja vjerojatno nećeš imati puno koristi). Samo ono što ti se _ne da_ jer je premehaničko/predugo/predosadno.

OK?

[quote]Veky daj neke savjete![/quote]

Još nešto? :-)
Anonymous (napisa):
Nekako mi se čini ta mathematica kao kompleksna materija,bio sam na njuzama i lagano se zbediro,sve neki ''englezi'' tamo Crying or Very sad

Pa i ja sam jedan od tih "engleza". Zašto ne voliš "engleze" (nadam se da nema veze s prvenstvom u nogometu; )?

Citat:
Reći češ 'jaaako' znam.

Što onda pitaš? Smile

Citat:
Privlači me ideja da mi može rješavati zadatke,jako me privlači Very Happy

Onda ti evo nešto da te malo odbije. Smile
Mma rješava zadatke prilično drugačijim metodama nego što ih ljudi obično rješavaju - što i nije tako čudno, uzevši u obzir fundamentalne razlike između bićâ na bazi silicija i ugljika:-), ali puno puta ljudi na to zaborave, pa pitaju "ok, tu je rješenje, a gdje je postupak?". Postupka nema. Ili zapravo, ima ga, ali ga ne želiš vidjeti, vjeruj mi. Smile

Naravno, u Mma-i se sve da isprogramirati, pa tako i postupak. Dakle, ako _dobro_ znaš provesti neki algoritam (ie, tako dobro da ga znaš kompjuteru objasniti, u praktički bilo kojoj paradigmi programiranja), možeš zamoliti Mma-u da ga provede umjesto tebe, ali nemoj očekivati da ćeš to dobiti a priori. Prethodno se trebaš sprijateljiti s postupkom.

Drugim riječima, Mma neće riješiti ništa što ti _ne znaš_ riješiti (ako i hoće, od samog rješenja vjerojatno nećeš imati puno koristi). Samo ono što ti se _ne da_ jer je premehaničko/predugo/predosadno.

OK?

Citat:
Veky daj neke savjete!

Još nešto? Smile

[Vrh]
Gost

PostPostano: 21:32 uto, 22. 6. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote]Ali ti si samo neki tamo gost. Što ja znam tko si... [/quote]
Eh,vjeruj mi,bolje da neznaš,ja sam na tvojim vježbama(bio rijetko :D ) bio dosta glasan,sve u svrhu revolta prema tebi,zapravo tvojoj zapanjujućoj brzini iznošenja građe i vrlo (po nas :evil: )''opasnoj'' rečenici koju si izgovorio već na prvim vježbama,citiram:neću vam dozvoliti da pišete,simboli su dovoljni.
Od tada(već od prvih vježbi :oops: ) te ''zamrzih''(namjerno u navodnicima da ublažim riječ-mržnja :D ) i trebalo je proći mnogo vremena da shvatim da si zapravo jedan od odličnih predavača i to što si rekao(i činio) na početku je kasnije doista urodilo plodom,jer,ovdje se bavimo matematikom,a ne pisanjem romana.
Naravno i sam si svjestan koliko je ljudi bilo užasnuto tvojim predavanjima,vjeruj mi danas ih većina misli kao i ja,izuzeci koji tako ne misle sada se pripremaju za ekonomiju i slične plavo-kuvertaške fakultete.
[quote]Pa i ja sam jedan od tih "engleza". Zašto ne voliš "engleze" (nadam se da nema veze s prvenstvom u nogometu; )?[/quote]

Loše se nadaš :D ,mah,ma engleski mi je škripav,nikako da mu se posvetim,mada sam krenuo gledati zvjezdane ne čitajući naše titlove već sa usana Benjamina Siska i puno mi dragog Quarka. :lol:
[quote]Onda ti evo nešto da te malo odbije.
Mma rješava zadatke prilično drugačijim metodama nego što ih ljudi obično rješavaju - što i nije tako čudno, uzevši u obzir fundamentalne razlike između bićâ na bazi silicija i ugljika:-), ali puno puta ljudi na to zaborave, pa pitaju "ok, tu je rješenje, a gdje je postupak?". Postupka nema. Ili zapravo, ima ga, ali ga ne želiš vidjeti, vjeruj mi.

OK?
[/quote]
Ovom zadnjom rečenicom si sve rekao,by-by Mma,see you some-day some-where for shore.
Citat:
Ali ti si samo neki tamo gost. Što ja znam tko si...

Eh,vjeruj mi,bolje da neznaš,ja sam na tvojim vježbama(bio rijetko Very Happy ) bio dosta glasan,sve u svrhu revolta prema tebi,zapravo tvojoj zapanjujućoj brzini iznošenja građe i vrlo (po nas Evil or Very Mad )''opasnoj'' rečenici koju si izgovorio već na prvim vježbama,citiram:neću vam dozvoliti da pišete,simboli su dovoljni.
Od tada(već od prvih vježbi Embarassed ) te ''zamrzih''(namjerno u navodnicima da ublažim riječ-mržnja Very Happy ) i trebalo je proći mnogo vremena da shvatim da si zapravo jedan od odličnih predavača i to što si rekao(i činio) na početku je kasnije doista urodilo plodom,jer,ovdje se bavimo matematikom,a ne pisanjem romana.
Naravno i sam si svjestan koliko je ljudi bilo užasnuto tvojim predavanjima,vjeruj mi danas ih većina misli kao i ja,izuzeci koji tako ne misle sada se pripremaju za ekonomiju i slične plavo-kuvertaške fakultete.
Citat:

Loše se nadaš Very Happy ,mah,ma engleski mi je škripav,nikako da mu se posvetim,mada sam krenuo gledati zvjezdane ne čitajući naše titlove već sa usana Benjamina Siska i puno mi dragog Quarka. Laughing
Citat:
Onda ti evo nešto da te malo odbije.
Mma rješava zadatke prilično drugačijim metodama nego što ih ljudi obično rješavaju - što i nije tako čudno, uzevši u obzir fundamentalne razlike između bićâ na bazi silicija i ugljika:-), ali puno puta ljudi na to zaborave, pa pitaju "ok, tu je rješenje, a gdje je postupak?". Postupka nema. Ili zapravo, ima ga, ali ga ne želiš vidjeti, vjeruj mi.

OK?

Ovom zadnjom rečenicom si sve rekao,by-by Mma,see you some-day some-where for shore.

[Vrh]
bily
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 74 - 66

PostPostano: 21:46 uto, 22. 6. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

joj veky evo jos nekoga ko cijeni tvoje nacin objasnjavanja ah pa nisam jedina koja to tvrdi .....
pa ipak bily i ne pretjeruje zar ne?
joj veky evo jos nekoga ko cijeni tvoje nacin objasnjavanja ah pa nisam jedina koja to tvrdi .....

[Vrh]
veky
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

22 = 24 - 2

PostPostano: 22:50 uto, 22. 6. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Anonymous"][quote]Ali ti si samo neki tamo gost. Što ja znam tko si... [/quote]
Eh,vjeruj mi,bolje da neznaš,[/quote]

Zašto? Pa to je baš simpatično. :-)

[quote]ja sam na tvojim vježbama(bio rijetko :D )[/quote]

A zašto ovo? :evil: :-)

[quote] bio dosta glasan,sve u svrhu revolta prema tebi,zapravo tvojoj zapanjujućoj brzini iznošenja građe i vrlo (po nas :evil: )''opasnoj'' rečenici koju si izgovorio već na prvim vježbama,citiram:neću vam dozvoliti da pišete,simboli su dovoljni.[/quote]

Naravno da su dovoljni. I mislim da su u međuvremenu to shvatili svi koji su trebali shvatiti... nije se radilo o nekoj posebnoj _brzini_. Samo o posebnom time-sharingu prilagođenom umu koji razmišlja matematički. Trebalo mi je neko vrijeme da to shvatim, čak sam onda išao kompenzirati neke stvari, ali nadam se da je sad jasno da to nisam radio namjerno, iz nekih sadističkih motivâ, već sam jednostavno se trudio aproksimirati ono što je moj sustav vrijednosti smatrao idealnim vježbama.

[quote]Od tada(već od prvih vježbi :oops: ) te ''zamrzih''(namjerno u navodnicima da ublažim riječ-mržnja :D )[/quote]

Tko se zadrži na prvom dojmu, nije ni zaslužio drugi. ;-)

[quote] i trebalo je proći mnogo vremena da shvatim da si zapravo jedan od odličnih predavača i to što si rekao(i činio) na početku je kasnije doista urodilo plodom,jer,ovdje se bavimo matematikom,a ne pisanjem romana.[/quote]

Između ostalog. :-)
Nije baš tako jednostavno, ali kad čovjek želi dokazati neki point, često je prisiljen karikirati. No dugoročno, sustav efikasnog i konzistentnog zapisivanja math-mislî će ti sigurno pomoći.

[quote]Naravno i sam si svjestan koliko je ljudi bilo užasnuto tvojim predavanjima,[/quote]

Potpuno.
Vidio sam i Forum, i evaluacijske ankete, i čuo priče sa zadnjih redova 226ice... :-)

[quote]vjeruj mi danas ih većina misli kao i ja,izuzeci koji tako ne misle sada se pripremaju za ekonomiju i slične plavo-kuvertaške fakultete.[/quote]

Mah. Radiš istu vrstu greške kao i HijenA sa svojim izjavama "ja predstavljam 30oricu studenata" (samo što ova ljepše zvuči: ).

Shvati da je to posljedica tvog odabira ljudî s kojima želiš izmjenjivati mišljenja, više nego stvarne statistike.

[quote][quote]Pa i ja sam jedan od tih "engleza". Zašto ne voliš "engleze" (nadam se da nema veze s prvenstvom u nogometu; )?[/quote]

Loše se nadaš :D[/quote]

Ma znao sam. :-)

[quote] ,mah,ma engleski mi je škripav,nikako da mu se posvetim,mada sam krenuo gledati zvjezdane ne čitajući naše titlove već sa usana Benjamina Siska i puno mi dragog Quarka. :lol: [/quote]

Hm. Kao prvo, engleski će ti definitivno trebati. Što prije se baciš na njega, to bolje.
A kao drugo, math-english baš i nećeš naučiti praćenjem STa bez titlova. :-/ Ako želiš nešto učiniti po tom planu, preporučam upravo praćenje njuza. sci.math za početak. Ima totalnih glupostî (kao i na većini Useneta: ), ali ako ne gledaš to s math-strane, već pokušaš naučiti jezik kojim se matematičari služe na međunarodnoj razini, mogao bi profitirati.

[quote][quote]Onda ti evo nešto da te malo odbije.

OK?
[/quote]
Ovom zadnjom rečenicom si sve rekao,by-by Mma,see you some-day some-where for shore.[/quote]

Good decision. .-)
Anonymous (napisa):
Citat:
Ali ti si samo neki tamo gost. Što ja znam tko si...

Eh,vjeruj mi,bolje da neznaš,

Zašto? Pa to je baš simpatično. Smile

Citat:
ja sam na tvojim vježbama(bio rijetko Very Happy )

A zašto ovo? Evil or Very Mad Smile

Citat:
bio dosta glasan,sve u svrhu revolta prema tebi,zapravo tvojoj zapanjujućoj brzini iznošenja građe i vrlo (po nas Evil or Very Mad )''opasnoj'' rečenici koju si izgovorio već na prvim vježbama,citiram:neću vam dozvoliti da pišete,simboli su dovoljni.

Naravno da su dovoljni. I mislim da su u međuvremenu to shvatili svi koji su trebali shvatiti... nije se radilo o nekoj posebnoj _brzini_. Samo o posebnom time-sharingu prilagođenom umu koji razmišlja matematički. Trebalo mi je neko vrijeme da to shvatim, čak sam onda išao kompenzirati neke stvari, ali nadam se da je sad jasno da to nisam radio namjerno, iz nekih sadističkih motivâ, već sam jednostavno se trudio aproksimirati ono što je moj sustav vrijednosti smatrao idealnim vježbama.

Citat:
Od tada(već od prvih vježbi Embarassed ) te ''zamrzih''(namjerno u navodnicima da ublažim riječ-mržnja Very Happy )

Tko se zadrži na prvom dojmu, nije ni zaslužio drugi. Wink

Citat:
i trebalo je proći mnogo vremena da shvatim da si zapravo jedan od odličnih predavača i to što si rekao(i činio) na početku je kasnije doista urodilo plodom,jer,ovdje se bavimo matematikom,a ne pisanjem romana.

Između ostalog. Smile
Nije baš tako jednostavno, ali kad čovjek želi dokazati neki point, često je prisiljen karikirati. No dugoročno, sustav efikasnog i konzistentnog zapisivanja math-mislî će ti sigurno pomoći.

Citat:
Naravno i sam si svjestan koliko je ljudi bilo užasnuto tvojim predavanjima,

Potpuno.
Vidio sam i Forum, i evaluacijske ankete, i čuo priče sa zadnjih redova 226ice... Smile

Citat:
vjeruj mi danas ih većina misli kao i ja,izuzeci koji tako ne misle sada se pripremaju za ekonomiju i slične plavo-kuvertaške fakultete.

Mah. Radiš istu vrstu greške kao i HijenA sa svojim izjavama "ja predstavljam 30oricu studenata" (samo što ova ljepše zvuči: ).

Shvati da je to posljedica tvog odabira ljudî s kojima želiš izmjenjivati mišljenja, više nego stvarne statistike.

Citat:
Citat:

Loše se nadaš Very Happy

Ma znao sam. Smile

Citat:
,mah,ma engleski mi je škripav,nikako da mu se posvetim,mada sam krenuo gledati zvjezdane ne čitajući naše titlove već sa usana Benjamina Siska i puno mi dragog Quarka. Laughing

Hm. Kao prvo, engleski će ti definitivno trebati. Što prije se baciš na njega, to bolje.
A kao drugo, math-english baš i nećeš naučiti praćenjem STa bez titlova. :-/ Ako želiš nešto učiniti po tom planu, preporučam upravo praćenje njuza. sci.math za početak. Ima totalnih glupostî (kao i na većini Useneta: ), ali ako ne gledaš to s math-strane, već pokušaš naučiti jezik kojim se matematičari služe na međunarodnoj razini, mogao bi profitirati.

Citat:
Citat:
Onda ti evo nešto da te malo odbije.

OK?

Good decision. .-)

[Vrh]
veky
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

22 = 24 - 2

PostPostano: 22:52 uto, 22. 6. 2004    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="bily"]joj veky evo jos nekoga ko cijeni tvoje nacin objasnjavanja ah pa nisam jedina koja to tvrdi .....
pa ipak bily i ne pretjeruje zar ne?[/quote]

vsego, jel postoji neki filter na ovom forumu? :roll:
bily (napisa):

vsego, jel postoji neki filter na ovom forumu? Rolling Eyes

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, preddiplomski studij Matematika -> Linearna algebra 1 & 2 (za inženjerske smjerove) Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2  Sljedeće
Stranica 1 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum