Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
kljuki Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 21:15 sri, 29. 6. 2011 Naslov: |
|
|
[quote="ikili"]mi moramo se upisati do utorka ujutro i tada sve ocjene moraju biti upisane u sistem... a problem je da više od onog minimuma nisam stigla naučiti...i sad me strah... ne bih voljela ne upisati zadnju godinu radi tog predmeta...[/quote]
Ma gledaj, nemoj se brinuti. Preleti malo preko svih predavanja (osim onih dijelova koji ti zbilja ne trebaju :D), pogledaj koja su se pitanja pojavljivala na kolokvijima ovih godina, izvuci si odgovore. To stigneš napraviti.
Opet, možda sutra i prekosutra bude kako je bilo i prošli tjedan. I ja sam isto čula da je netko dobio 3, a napisao je dobro prvo pitanje i jako malo u dodatnom pitanju. Nikad se ne zna.
Svakako vrijedi da strahovanje nimalo ne koristi.
Uf, nisam ništa trebala pisati. :D
ikili (napisa): | mi moramo se upisati do utorka ujutro i tada sve ocjene moraju biti upisane u sistem... a problem je da više od onog minimuma nisam stigla naučiti...i sad me strah... ne bih voljela ne upisati zadnju godinu radi tog predmeta... |
Ma gledaj, nemoj se brinuti. Preleti malo preko svih predavanja (osim onih dijelova koji ti zbilja ne trebaju ), pogledaj koja su se pitanja pojavljivala na kolokvijima ovih godina, izvuci si odgovore. To stigneš napraviti.
Opet, možda sutra i prekosutra bude kako je bilo i prošli tjedan. I ja sam isto čula da je netko dobio 3, a napisao je dobro prvo pitanje i jako malo u dodatnom pitanju. Nikad se ne zna.
Svakako vrijedi da strahovanje nimalo ne koristi.
Uf, nisam ništa trebala pisati.
_________________ If you decide to give up smoking and drinking, you don't actually live longer; it just seems longer.
|
|
[Vrh] |
|
umpa_lumpa Forumaš(ica)
|
Postano: 0:59 čet, 30. 6. 2011 Naslov: |
|
|
Ja sam bila na usmenom danas i bilo je sve u redu.
Izvučeš jedno pitanje iz minimuma i pišeš o njemu sve što znaš.. Ja sam izvukla prvu fundamentalnu formu, moraš znati i kako si došao do koeficijenata onih u karti.. Minimum je 2 ako je dobro napisan, bar je bio većini ljudi danas na usmenom.
Mene je osim toga pitala zašto je W>0(tj EG-F²>0), pitala je i formulu za površinu dijela plohe (valjda).. to je već za 3.. za 3 navodno ne morate znati dokaze, tako je nešto napomenula dok sam bila unutra.. S tim da neke manje izvode vjerojatno morate..
Često pitanje je Eulerov teorem (i dokaz) i povezati s asimptotskim krivuljama..
Eto, sretno!
Ja sam bila na usmenom danas i bilo je sve u redu.
Izvučeš jedno pitanje iz minimuma i pišeš o njemu sve što znaš.. Ja sam izvukla prvu fundamentalnu formu, moraš znati i kako si došao do koeficijenata onih u karti.. Minimum je 2 ako je dobro napisan, bar je bio većini ljudi danas na usmenom.
Mene je osim toga pitala zašto je W>0(tj EG-F²>0), pitala je i formulu za površinu dijela plohe (valjda).. to je već za 3.. za 3 navodno ne morate znati dokaze, tako je nešto napomenula dok sam bila unutra.. S tim da neke manje izvode vjerojatno morate..
Često pitanje je Eulerov teorem (i dokaz) i povezati s asimptotskim krivuljama..
Eto, sretno!
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
Postano: 5:50 čet, 30. 6. 2011 Naslov: |
|
|
i zakaj je W>0??
[quote="umpa_lumpa"]Ja sam bila na usmenom danas i bilo je sve u redu.
Eto, sretno![/quote]
i zakaj je W>0??
umpa_lumpa (napisa): | Ja sam bila na usmenom danas i bilo je sve u redu.
Eto, sretno! |
|
|
[Vrh] |
|
mrvica Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
kenny Petica iz zalaganja
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
ddduuu Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
thomary Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
mrvica Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
konjina Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
Postano: 22:40 pet, 1. 7. 2011 Naslov: |
|
|
oke???
S regularna ploha -> Xu x Xv != O -> |Xu x Xv|^2 > 0
Tvrdnja: |Xu x Xv|^2 = EG-F^2
Xu . Xv = |Xu||Xv| cos(Xu,Xv) /^2
F^2=EG cos(Xu,Xv)^2 -> cos(Xu,Xv)^2=F^2/EG
|Xu x Xv| =|Xu||Xv| sin(Xu,Xv) /^2
|Xu x Xv|^2=EG sin(Xu,Xv)^2=EG (1-F^2/EG)=EG-F^2
oke???
S regularna ploha -> Xu x Xv != O -> |Xu x Xv|^2 > 0
Tvrdnja: |Xu x Xv|^2 = EG-F^2
Xu . Xv = |Xu||Xv| cos(Xu,Xv) /^2
F^2=EG cos(Xu,Xv)^2 -> cos(Xu,Xv)^2=F^2/EG
|Xu x Xv| =|Xu||Xv| sin(Xu,Xv) /^2
|Xu x Xv|^2=EG sin(Xu,Xv)^2=EG (1-F^2/EG)=EG-F^2
|
|
[Vrh] |
|
Bug Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
thomary Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
xyz Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 11:03 sub, 2. 7. 2011 Naslov: |
|
|
ja znam za 3 pada u petak.. inace, bilo je bas ok, u grupi u kojoj sam ja bila su ljudi uglavnom odgovarali za visu ocjenu. a sto se tice odgovaranja za 2, profesorica je rekla da je onaj obavezni minimum nuzan uvjet za prolaz, ne i dovoljan. zato pita jos neko pitanje, uglavnom primjere. mene je konkretno pitala kada je Gaussova zakrivljenost konstantna i da navedem primjere ploha za koje je K veca, manja i jednaka nuli i kako glasi.
I jos me pitala opcu cilindricnu spiralu i sve sto znam o njoj. To je za 3..
ja znam za 3 pada u petak.. inace, bilo je bas ok, u grupi u kojoj sam ja bila su ljudi uglavnom odgovarali za visu ocjenu. a sto se tice odgovaranja za 2, profesorica je rekla da je onaj obavezni minimum nuzan uvjet za prolaz, ne i dovoljan. zato pita jos neko pitanje, uglavnom primjere. mene je konkretno pitala kada je Gaussova zakrivljenost konstantna i da navedem primjere ploha za koje je K veca, manja i jednaka nuli i kako glasi.
I jos me pitala opcu cilindricnu spiralu i sve sto znam o njoj. To je za 3..
Zadnja promjena: xyz; 11:09 sub, 2. 7. 2011; ukupno mijenjano 1 put.
|
|
[Vrh] |
|
Bug Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
thomary Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
ffan Forumaš(ica)
|
Postano: 13:35 sub, 2. 7. 2011 Naslov: |
|
|
ja sam pal u petak :)
dobil sam operator oblika plohe i svojstva, znao sve, a podpitanje, nisam znao izracunati Sp od kružnog cilindra i sfere. i pal sam mada sam imao 52 boda sveukupno...
nije bilo dovoljno za 2. ne zalim se :) nisam znao i nisam zadovoljio :) jos me pitala geografsku parametrizaciju sfere, sto me sram da nisam znao, al jednostavno sam vec zgubil volju i koncentraciju kad sam skuzil da ak to neznam da je to onda pad :)
tak da preporucam ljudima koji idu sljedeci tjedan da dobrano prosire onih 18 pitanja. nije dovoljno za 2 znat odgovore na obvezni minimum.
nego btw. da pitam. ja u skripti nemam nigdje primjer za taj operator oblika plohe za kruzni cilindar, se da netkom ukratko kak se to radi, nije da sam lijen sam prokuzavat, al svaka pomoc je dobro dosla.
T.M.
ja sam pal u petak
dobil sam operator oblika plohe i svojstva, znao sve, a podpitanje, nisam znao izracunati Sp od kružnog cilindra i sfere. i pal sam mada sam imao 52 boda sveukupno...
nije bilo dovoljno za 2. ne zalim se nisam znao i nisam zadovoljio jos me pitala geografsku parametrizaciju sfere, sto me sram da nisam znao, al jednostavno sam vec zgubil volju i koncentraciju kad sam skuzil da ak to neznam da je to onda pad
tak da preporucam ljudima koji idu sljedeci tjedan da dobrano prosire onih 18 pitanja. nije dovoljno za 2 znat odgovore na obvezni minimum.
nego btw. da pitam. ja u skripti nemam nigdje primjer za taj operator oblika plohe za kruzni cilindar, se da netkom ukratko kak se to radi, nije da sam lijen sam prokuzavat, al svaka pomoc je dobro dosla.
T.M.
|
|
[Vrh] |
|
kenny Petica iz zalaganja
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
ffan Forumaš(ica)