Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

UDG - pitanja
Idite na Prethodno  1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji siročići (oni koji nemaju svoj podforum) -> Matematički kolegiji
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
kljuki
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
Sarma = la pohva - posuda
15 = 40 - 25

PostPostano: 21:15 sri, 29. 6. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="ikili"]mi moramo se upisati do utorka ujutro i tada sve ocjene moraju biti upisane u sistem... a problem je da više od onog minimuma nisam stigla naučiti...i sad me strah... ne bih voljela ne upisati zadnju godinu radi tog predmeta...[/quote]

Ma gledaj, nemoj se brinuti. Preleti malo preko svih predavanja (osim onih dijelova koji ti zbilja ne trebaju :D), pogledaj koja su se pitanja pojavljivala na kolokvijima ovih godina, izvuci si odgovore. To stigneš napraviti.

Opet, možda sutra i prekosutra bude kako je bilo i prošli tjedan. I ja sam isto čula da je netko dobio 3, a napisao je dobro prvo pitanje i jako malo u dodatnom pitanju. Nikad se ne zna.

Svakako vrijedi da strahovanje nimalo ne koristi.
Uf, nisam ništa trebala pisati. :D
ikili (napisa):
mi moramo se upisati do utorka ujutro i tada sve ocjene moraju biti upisane u sistem... a problem je da više od onog minimuma nisam stigla naučiti...i sad me strah... ne bih voljela ne upisati zadnju godinu radi tog predmeta...

Ma gledaj, nemoj se brinuti. Preleti malo preko svih predavanja (osim onih dijelova koji ti zbilja ne trebaju Very Happy), pogledaj koja su se pitanja pojavljivala na kolokvijima ovih godina, izvuci si odgovore. To stigneš napraviti.

Opet, možda sutra i prekosutra bude kako je bilo i prošli tjedan. I ja sam isto čula da je netko dobio 3, a napisao je dobro prvo pitanje i jako malo u dodatnom pitanju. Nikad se ne zna.

Svakako vrijedi da strahovanje nimalo ne koristi.
Uf, nisam ništa trebala pisati. Very Happy

umpa_lumpa
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 0

PostPostano: 0:59 čet, 30. 6. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ja sam bila na usmenom danas i bilo je sve u redu.
Izvučeš jedno pitanje iz minimuma i pišeš o njemu sve što znaš.. Ja sam izvukla prvu fundamentalnu formu, moraš znati i kako si došao do koeficijenata onih u karti.. Minimum je 2 ako je dobro napisan, bar je bio većini ljudi danas na usmenom.
Mene je osim toga pitala zašto je W>0(tj EG-F²>0), pitala je i formulu za površinu dijela plohe (valjda).. to je već za 3.. za 3 navodno ne morate znati dokaze, tako je nešto napomenula dok sam bila unutra.. S tim da neke manje izvode vjerojatno morate..
Često pitanje je Eulerov teorem (i dokaz) i povezati s asimptotskim krivuljama..
Eto, sretno!
Izvučeš jedno pitanje iz minimuma i pišeš o njemu sve što znaš.. Ja sam izvukla prvu fundamentalnu formu, moraš znati i kako si došao do koeficijenata onih u karti.. Minimum je 2 ako je dobro napisan, bar je bio većini ljudi danas na usmenom.
Mene je osim toga pitala zašto je W>0(tj EG-F²>0), pitala je i formulu za površinu dijela plohe (valjda).. to je već za 3.. za 3 navodno ne morate znati dokaze, tako je nešto napomenula dok sam bila unutra.. S tim da neke manje izvode vjerojatno morate..
Često pitanje je Eulerov teorem (i dokaz) i povezati s asimptotskim krivuljama..
Eto, sretno!

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Gost

PostPostano: 5:50 čet, 30. 6. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

i zakaj je W>0??

[quote="umpa_lumpa"]Ja sam bila na usmenom danas i bilo je sve u redu.
Eto, sretno![/quote]
i zakaj je W>0??

umpa_lumpa (napisa):
Eto, sretno!

[Vrh]
mrvica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 0

PostPostano: 17:03 čet, 30. 6. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

e da, i mene to zanima...
e da, i mene to zanima...

[Vrh]
kenny
Petica iz zalaganja
Petica iz zalaganja

Spol: kućni ljubimac
43 = 94 - 51

PostPostano: 17:34 čet, 30. 6. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pa formula je [latex]W = \sqrt{EG-F^2}[/latex]. Zbilja treba objašnjenje zašto to mora biti pozitivno? :D
Pa formula je . Zbilja treba objašnjenje zašto to mora biti pozitivno? Very Happy

by A.Einstein

Zadnja promjena: kenny; 19:14 čet, 30. 6. 2011; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Gost

PostPostano: 18:41 čet, 30. 6. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Jel netko zna kada su trebali pocet usmeni u srijedu?? tj. da li ipak ostaje isto ili npr tko je trebao u 6 odg, odg u 13?
Jel netko zna kada su trebali pocet usmeni u srijedu?? tj. da li ipak ostaje isto ili npr tko je trebao u 6 odg, odg u 13?

[Vrh]
ddduuu
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 20 - 16

PostPostano: 19:31 čet, 30. 6. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

usmeni pocinje ujutro u 10. znaci kao onaj od 18 bi bia u 13, ali mozes doc i ranije jer su neki sta su u sridu tribali odg vec odgovarali
usmeni pocinje ujutro u 10. znaci kao onaj od 18 bi bia u 13, ali mozes doc i ranije jer su neki sta su u sridu tribali odg vec odgovarali

[Vrh]
thomary
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

15 = 15 - 0

PostPostano: 19:38 čet, 30. 6. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pa zar usmeni u srijedu nisu trebali biti od 10 isto? Nisam 100% sigurna, ali mislila sam da je tako...
Pa zar usmeni u srijedu nisu trebali biti od 10 isto? Nisam 100% sigurna, ali mislila sam da je tako...

[Vrh]
mrvica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 0

PostPostano: 19:41 čet, 30. 6. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="kenny"]Pa formula je [latex]W = \sqrt{EG-F^2}[/latex]. Zbilja treba objašnjenje zašto to mora biti pozitivno? :D[/quote]

haha a bas :). To je kad se uci zadnji tren na paniku pa mozak vise ne radi :P

[size=9][color=#999999]Added after 2 minutes:[/color][/size]

usmeni u sridu su trebali pocet u 15h sata, tako da su sutra u 10 oni koji su bili u sridu u 3, u 11 koji su trebali bit u 16h...
kenny (napisa):
Pa formula je . Zbilja treba objašnjenje zašto to mora biti pozitivno? Very Happy

haha a bas Smile. To je kad se uci zadnji tren na paniku pa mozak vise ne radi Razz

Added after 2 minutes:

usmeni u sridu su trebali pocet u 15h sata, tako da su sutra u 10 oni koji su bili u sridu u 3, u 11 koji su trebali bit u 16h...

[Vrh]
konjina
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 19 - 14

PostPostano: 20:39 čet, 30. 6. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

pa u biti treba... ako želiš pokazat da je definicija dobra... mislim no shit da je korijen pozitivan ali mislim da se pitanje ne odnosi na to, već da pokažeš da tako možeš definirat i da će bit dobro definirano!

Dakle pitanje je bilo zašto je EG-F^2 > 0 :D

ali W^2= ||Xu x Xv||^2 i sad je oke!

[quote="kenny"]Pa formula je [latex]W = \sqrt{EG-F^2}[/latex]. Zbilja treba objašnjenje zašto to mora biti pozitivno? :D[/quote]
pa u biti treba... ako želiš pokazat da je definicija dobra... mislim no shit da je korijen pozitivan ali mislim da se pitanje ne odnosi na to, već da pokažeš da tako možeš definirat i da će bit dobro definirano!

Dakle pitanje je bilo zašto je EG-F^2 > 0 Very Happy

ali W^2= ||Xu x Xv||^2 i sad je oke!

kenny (napisa):

Gost

PostPostano: 22:40 pet, 1. 7. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

oke???

S regularna ploha -> Xu x Xv != O -> |Xu x Xv|^2 > 0
Tvrdnja: |Xu x Xv|^2 = EG-F^2

Xu . Xv = |Xu||Xv| cos(Xu,Xv) /^2
F^2=EG cos(Xu,Xv)^2 -> cos(Xu,Xv)^2=F^2/EG

|Xu x Xv| =|Xu||Xv| sin(Xu,Xv) /^2
|Xu x Xv|^2=EG sin(Xu,Xv)^2=EG (1-F^2/EG)=EG-F^2
oke???

S regularna ploha -> Xu x Xv != O -> |Xu x Xv|^2 > 0
Tvrdnja: |Xu x Xv|^2 = EG-F^2

Xu . Xv = |Xu||Xv| cos(Xu,Xv) /^2
F^2=EG cos(Xu,Xv)^2 -> cos(Xu,Xv)^2=F^2/EG

|Xu x Xv| =|Xu||Xv| sin(Xu,Xv) /^2
|Xu x Xv|^2=EG sin(Xu,Xv)^2=EG (1-F^2/EG)=EG-F^2

[Vrh]
Bug
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
20 = 35 - 15

PostPostano: 10:42 sub, 2. 7. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Kako je bilo u petak na usmenima? Cuo sam da je bilo padova...
Kako je bilo u petak na usmenima? Cuo sam da je bilo padova...

Non scholae, sed vitae discimus
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku MSNM
thomary
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

15 = 15 - 0

PostPostano: 10:57 sub, 2. 7. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Bilo je padova. Za 2 stvarno nije dosta samo onih 18 pitanja. Nikoga ne pita samo to. Kada lijepo odgovoris an svoje pitanje, napise ti novo na papir... Zato bi bilo lijepo kad bi ljudi tu napisali ta druga pitanja koja ima je postavila jer pretpostavljam da ponvaljda ta druga pitanja. Pliz!
Ja cu zapoceti: minimalne plohe+ primjeri, konstantne zakrivljenosti.
Bilo je padova. Za 2 stvarno nije dosta samo onih 18 pitanja. Nikoga ne pita samo to. Kada lijepo odgovoris an svoje pitanje, napise ti novo na papir... Zato bi bilo lijepo kad bi ljudi tu napisali ta druga pitanja koja ima je postavila jer pretpostavljam da ponvaljda ta druga pitanja. Pliz!
Ja cu zapoceti: minimalne plohe+ primjeri, konstantne zakrivljenosti.

[Vrh]
xyz
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

13 = 15 - 2

PostPostano: 11:03 sub, 2. 7. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

ja znam za 3 pada u petak.. inace, bilo je bas ok, u grupi u kojoj sam ja bila su ljudi uglavnom odgovarali za visu ocjenu. a sto se tice odgovaranja za 2, profesorica je rekla da je onaj obavezni minimum nuzan uvjet za prolaz, ne i dovoljan. zato pita jos neko pitanje, uglavnom primjere. mene je konkretno pitala kada je Gaussova zakrivljenost konstantna i da navedem primjere ploha za koje je K veca, manja i jednaka nuli i kako glasi.

I jos me pitala opcu cilindricnu spiralu i sve sto znam o njoj. To je za 3..
ja znam za 3 pada u petak.. inace, bilo je bas ok, u grupi u kojoj sam ja bila su ljudi uglavnom odgovarali za visu ocjenu. a sto se tice odgovaranja za 2, profesorica je rekla da je onaj obavezni minimum nuzan uvjet za prolaz, ne i dovoljan. zato pita jos neko pitanje, uglavnom primjere. mene je konkretno pitala kada je Gaussova zakrivljenost konstantna i da navedem primjere ploha za koje je K veca, manja i jednaka nuli i kako glasi.

I jos me pitala opcu cilindricnu spiralu i sve sto znam o njoj. To je za 3..

Zadnja promjena: xyz; 11:09 sub, 2. 7. 2011; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Bug
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
20 = 35 - 15

PostPostano: 11:05 sub, 2. 7. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pa jel tako cijelo vrijeme ispituje? Od pocetka usmenih?
Pa jel tako cijelo vrijeme ispituje? Od pocetka usmenih?

Non scholae, sed vitae discimus
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku MSNM
thomary
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

15 = 15 - 0

PostPostano: 11:23 sub, 2. 7. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Na pocetku sam dobila dojam od ljudi da je za dvojku dovoljno znati samo ovih 18 pitanja, sada provjereno, nije.
Na pocetku sam dobila dojam od ljudi da je za dvojku dovoljno znati samo ovih 18 pitanja, sada provjereno, nije.

[Vrh]
ffan
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 0

PostPostano: 13:35 sub, 2. 7. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

ja sam pal u petak :)

dobil sam operator oblika plohe i svojstva, znao sve, a podpitanje, nisam znao izracunati Sp od kružnog cilindra i sfere. i pal sam mada sam imao 52 boda sveukupno...
nije bilo dovoljno za 2. ne zalim se :) nisam znao i nisam zadovoljio :) jos me pitala geografsku parametrizaciju sfere, sto me sram da nisam znao, al jednostavno sam vec zgubil volju i koncentraciju kad sam skuzil da ak to neznam da je to onda pad :)

tak da preporucam ljudima koji idu sljedeci tjedan da dobrano prosire onih 18 pitanja. nije dovoljno za 2 znat odgovore na obvezni minimum.

nego btw. da pitam. ja u skripti nemam nigdje primjer za taj operator oblika plohe za kruzni cilindar, se da netkom ukratko kak se to radi, nije da sam lijen sam prokuzavat, al svaka pomoc je dobro dosla.

T.M.
ja sam pal u petak Smile

dobil sam operator oblika plohe i svojstva, znao sve, a podpitanje, nisam znao izracunati Sp od kružnog cilindra i sfere. i pal sam mada sam imao 52 boda sveukupno...
nije bilo dovoljno za 2. ne zalim se Smile nisam znao i nisam zadovoljio Smile jos me pitala geografsku parametrizaciju sfere, sto me sram da nisam znao, al jednostavno sam vec zgubil volju i koncentraciju kad sam skuzil da ak to neznam da je to onda pad Smile

tak da preporucam ljudima koji idu sljedeci tjedan da dobrano prosire onih 18 pitanja. nije dovoljno za 2 znat odgovore na obvezni minimum.

nego btw. da pitam. ja u skripti nemam nigdje primjer za taj operator oblika plohe za kruzni cilindar, se da netkom ukratko kak se to radi, nije da sam lijen sam prokuzavat, al svaka pomoc je dobro dosla.

T.M.

[Vrh]
kenny
Petica iz zalaganja
Petica iz zalaganja

Spol: kućni ljubimac
43 = 94 - 51

PostPostano: 14:00 sub, 2. 7. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

[url=http://web.math.hr/nastava/udg/dio7.pdf]LINK[/url]

Strana 54, Primjer 2.
LINK

Strana 54, Primjer 2.

by A.Einstein
[Vrh]
ffan
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 0

PostPostano: 14:17 sub, 2. 7. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="kenny"][url=http://web.math.hr/nastava/udg/dio7.pdf]LINK[/url]

Strana 54, Primjer 2.[/quote]

isss hvala. nisam si isprintao 5 strane :) 52, 57
kenny (napisa):
LINK

Strana 54, Primjer 2.

isss hvala. nisam si isprintao 5 strane Smile 52, 57

[Vrh]
Gost

PostPostano: 22:55 ned, 3. 7. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

a jel dovoljno za 2 ako naučimo minimum taj malo opširnije? tj.jel pita drugo pitanje vezano za taj minimum ili neko sasvim drugo?
a jel dovoljno za 2 ako naučimo minimum taj malo opširnije? tj.jel pita drugo pitanje vezano za taj minimum ili neko sasvim drugo?

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji siročići (oni koji nemaju svoj podforum) -> Matematički kolegiji Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11  Sljedeće
Stranica 8 / 11.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum