Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
niky Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
|
[Vrh] |
|
mdoko Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
niky Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 15:48 pon, 19. 9. 2011 Naslov: |
|
|
Kvaziparcijala nije "osnovno studentsko pravo" (nadji jedan fakultet koji to ima, osim ovog jednog odsjeka jednog fakulteta). A ako bi tebi bilo lakse bez kvaziparcijale, onda ju nisi trebala upisivati i mir. Nije da je obavezna.
Raspored se orijentira prema studentima koji redovito studiraju, a ne prema onima koji - zbog padanja kolegija - slusaju kolegije s raznih godina ili, u slucaju kvaziparcijale, s raznih studija.
Nama (nastavnicima i asistentima) bi definitivno bilo lakse bez kvaziparcijale, ali sto to znaci za studente? Jedan padnuti kolegij = godina dana vise studiranja, s time da usred studija student ima "rupu" od godinu dana kad se bavi samo jednim kolegijem. Dva padnuta klegija, jedan na preddiplomskom i jedan na diplomskom studiju, znacili bi dvije godine studija vise. To smatras dobrim i pozeljnim?!
Kome se obratiti... za sto? Za uskladjivanje rasporeda - satnicar te vec uputio. Ne vidim za sto se jos zelis "obracati", pa molim objasnjenje.
Kvaziparcijala nije "osnovno studentsko pravo" (nadji jedan fakultet koji to ima, osim ovog jednog odsjeka jednog fakulteta). A ako bi tebi bilo lakse bez kvaziparcijale, onda ju nisi trebala upisivati i mir. Nije da je obavezna.
Raspored se orijentira prema studentima koji redovito studiraju, a ne prema onima koji - zbog padanja kolegija - slusaju kolegije s raznih godina ili, u slucaju kvaziparcijale, s raznih studija.
Nama (nastavnicima i asistentima) bi definitivno bilo lakse bez kvaziparcijale, ali sto to znaci za studente? Jedan padnuti kolegij = godina dana vise studiranja, s time da usred studija student ima "rupu" od godinu dana kad se bavi samo jednim kolegijem. Dva padnuta klegija, jedan na preddiplomskom i jedan na diplomskom studiju, znacili bi dvije godine studija vise. To smatras dobrim i pozeljnim?!
Kome se obratiti... za sto? Za uskladjivanje rasporeda - satnicar te vec uputio. Ne vidim za sto se jos zelis "obracati", pa molim objasnjenje.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
niky Forumaš(ica)

|
Postano: 16:27 pon, 19. 9. 2011 Naslov: |
|
|
Zelim se obratiti nekome za ono pravo koje mi je omoguceno.
Konkretno da konkretnije ne moze biti, zelim da se uskladi raspored jer je NAMA omogucen upis tih kolegija. Zasto ?!?
Jednostavno je, kvaziparcijala je odobrena od strane PMF-MO. Kada je odobrena znaci da imam na nju pravo. Kako na nju imam pravo, a uostalom i placena je 1200kn zelim da mi se ista tretira ravnopravno kao i drugim studentima.
Zar ikako mogu biti jednostavnija ?!?
Sto, kako i zasto je na drugim fakultetima. Uopce me ne zanima, zanima me moje pravo koje mi je PMF-MO omogucio upisom i odobravanjem kvaziparcijale.
Moram se zapitati, ukoliko kvaziparcijala nije "osnovno studentsko pravo" zasto su nam odredili koje kolegije mozemo upisivati, tj zasto sami nismo birali pa se i raspored nebi preklapao (ili bismo sami bili krivi za preklapanje). Kada ti netko ponudi upis odredenih kolegija, smatram da postoji razlog zasto su bas ti kolegiji na popisu, a ne neki drugi. Kada se upise kolegij, omoguci upis onda jos preostaje studnetima da isti taj kolegij i poloze zar ne ?
Kako poloziti kolegij koji nemozes slusati ? Uostalom obavezni su dolasci ?
Uostalom, prilikom upisa kvaziparcijale nitko nije spomenuo moguce [b]preklapanje u rasporedu[/b] i koji su kriteriji slaganja rasporeda. Isto tako prilikom upisa nitko nije rekao sto s onih 1200kn ako se slucajno nesto nece poklapati u rasporedu a eto placeni su.
Trebamo dalje ... ?
Zelim se obratiti nekome za ono pravo koje mi je omoguceno.
Konkretno da konkretnije ne moze biti, zelim da se uskladi raspored jer je NAMA omogucen upis tih kolegija. Zasto ?!?
Jednostavno je, kvaziparcijala je odobrena od strane PMF-MO. Kada je odobrena znaci da imam na nju pravo. Kako na nju imam pravo, a uostalom i placena je 1200kn zelim da mi se ista tretira ravnopravno kao i drugim studentima.
Zar ikako mogu biti jednostavnija ?!?
Sto, kako i zasto je na drugim fakultetima. Uopce me ne zanima, zanima me moje pravo koje mi je PMF-MO omogucio upisom i odobravanjem kvaziparcijale.
Moram se zapitati, ukoliko kvaziparcijala nije "osnovno studentsko pravo" zasto su nam odredili koje kolegije mozemo upisivati, tj zasto sami nismo birali pa se i raspored nebi preklapao (ili bismo sami bili krivi za preklapanje). Kada ti netko ponudi upis odredenih kolegija, smatram da postoji razlog zasto su bas ti kolegiji na popisu, a ne neki drugi. Kada se upise kolegij, omoguci upis onda jos preostaje studnetima da isti taj kolegij i poloze zar ne ?
Kako poloziti kolegij koji nemozes slusati ? Uostalom obavezni su dolasci ?
Uostalom, prilikom upisa kvaziparcijale nitko nije spomenuo moguce preklapanje u rasporedu i koji su kriteriji slaganja rasporeda. Isto tako prilikom upisa nitko nije rekao sto s onih 1200kn ako se slucajno nesto nece poklapati u rasporedu a eto placeni su.
Trebamo dalje ... ?
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|

|
Postano: 21:02 pon, 19. 9. 2011 Naslov: |
|
|
Niky, stvarno mislim da ti ton nije primjeren situaciji. Nitko te nije namjerno htio zeznuti. Popis kolegija za kvaziparcijalu radi se puno prije rasporeda i ovisi iskljucivo o nositeljima kolegija (ako ne zele svoj predmet na kvaziparcijali mice se s liste). Satnicar ne moze uskladiti sve moguce kombinacije kolegija s raznih studija. Preklapanja ima i medju kolegijima s istog studija koji nisu na istoj godini.
Sto konkretno mozes napraviti? Probaj promijeniti grupu iz onog drugog kolegija koji se preklapa s kvaziparcijalom. Ako ne mozes, probaj dogovoriti s nastavnicima na koji ces dolaziti koliko (blicevi ili cega vec ima ne pisu se bas svaki tjedan). Ako nista ne upali, jos uvijek mozes ponistiti "kvaziparcijalni" kolegij koji ti je odobren. Tada 1200 kn ne moras platiti ili mozes dobiti natrag ako si vec platila. Onih 200 kn za molbu ti propada, a iduce godine ces biti pametnija i neces pisati takve molbe.
Niky, stvarno mislim da ti ton nije primjeren situaciji. Nitko te nije namjerno htio zeznuti. Popis kolegija za kvaziparcijalu radi se puno prije rasporeda i ovisi iskljucivo o nositeljima kolegija (ako ne zele svoj predmet na kvaziparcijali mice se s liste). Satnicar ne moze uskladiti sve moguce kombinacije kolegija s raznih studija. Preklapanja ima i medju kolegijima s istog studija koji nisu na istoj godini.
Sto konkretno mozes napraviti? Probaj promijeniti grupu iz onog drugog kolegija koji se preklapa s kvaziparcijalom. Ako ne mozes, probaj dogovoriti s nastavnicima na koji ces dolaziti koliko (blicevi ili cega vec ima ne pisu se bas svaki tjedan). Ako nista ne upali, jos uvijek mozes ponistiti "kvaziparcijalni" kolegij koji ti je odobren. Tada 1200 kn ne moras platiti ili mozes dobiti natrag ako si vec platila. Onih 200 kn za molbu ti propada, a iduce godine ces biti pametnija i neces pisati takve molbe.
_________________ Vedran Krcadinac
Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
|
|
[Vrh] |
|
niky Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
kenny Petica iz zalaganja

Spol: 
|
Postano: 23:38 pon, 19. 9. 2011 Naslov: |
|
|
Kako ne razumiješ? Nije to nečija nepažnja, nego...
[quote]I dalje sam misljenja da je apsurd da se citava kvaziparcijala preklapa u svih 5 sati tjedno...[/quote]
...kad pročitam ovo meni je recimo apsurdno da netko tko studira matematiku smatra apsurdim nemogućnost sklapanja raspored sati koji će odgovarati [i]svima[/i]. Smiješno mi je kad kažeš da ti nitko nije spomenuo mogućnost preklapanja rasporeda. Pobogu, matematičarka si buduća, pa lako izračunaš koliko je mogućih kombinacija rasporeda, ne treba ti nitko posebno naglasiti da je broj tih kombinacija prevelik i da se ne može složiti raspored koji će baš svim biti super. Elem, da se vratim na ovo moje od prije neg sam citirao tebe. Previše je mogućih kombinacija rasporeda. U trenutku kada se slagala lista kolegija koji će se ponudi na kvaziparcijalnom upisu se [b]nije[/b] moglo reći "e, znate, nemojte uzeti kolegij A jer će kolidirati sa kolegijom B". Eh, a što je onda sa studentima koji upisuju na kvaziparcijali kolegije A i C? Ili kolegije B i D? Puno je tu parametara, a među njima je i taj da nisi JEDINA studentica na kvaziparcijali i da nisi JEDINA studentica na faxu. Pa onda je tu i parametar zaduženja i opterećenja nastavnika. Jednostavno - [u]nije moguće[/u] složiti tako da paše baš [i]svima[/i]. Ove godine ti se dogodilo tako. Na žalost. To nije razlog da satničara nazoveš nepažljivim/nesposobnim/kakvimgod i govoriš o nekakvom [i]propustu[/i]. Duboko udahni i pokušaj riješiti tu situaciju na najbolji mogući način. ;)
Valjda je sada jasno zašto je kvaziparcijala u samom startu loša ideja. Ne može se sve zadovoljiti.
Kako ne razumiješ? Nije to nečija nepažnja, nego...
Citat: | I dalje sam misljenja da je apsurd da se citava kvaziparcijala preklapa u svih 5 sati tjedno... |
...kad pročitam ovo meni je recimo apsurdno da netko tko studira matematiku smatra apsurdim nemogućnost sklapanja raspored sati koji će odgovarati svima. Smiješno mi je kad kažeš da ti nitko nije spomenuo mogućnost preklapanja rasporeda. Pobogu, matematičarka si buduća, pa lako izračunaš koliko je mogućih kombinacija rasporeda, ne treba ti nitko posebno naglasiti da je broj tih kombinacija prevelik i da se ne može složiti raspored koji će baš svim biti super. Elem, da se vratim na ovo moje od prije neg sam citirao tebe. Previše je mogućih kombinacija rasporeda. U trenutku kada se slagala lista kolegija koji će se ponudi na kvaziparcijalnom upisu se nije moglo reći "e, znate, nemojte uzeti kolegij A jer će kolidirati sa kolegijom B". Eh, a što je onda sa studentima koji upisuju na kvaziparcijali kolegije A i C? Ili kolegije B i D? Puno je tu parametara, a među njima je i taj da nisi JEDINA studentica na kvaziparcijali i da nisi JEDINA studentica na faxu. Pa onda je tu i parametar zaduženja i opterećenja nastavnika. Jednostavno - nije moguće složiti tako da paše baš svima. Ove godine ti se dogodilo tako. Na žalost. To nije razlog da satničara nazoveš nepažljivim/nesposobnim/kakvimgod i govoriš o nekakvom propustu. Duboko udahni i pokušaj riješiti tu situaciju na najbolji mogući način.
Valjda je sada jasno zašto je kvaziparcijala u samom startu loša ideja. Ne može se sve zadovoljiti.
_________________ Dvije stvari su beskonacne: svemir i ljudska glupost. Za ono prvo nisam siguran.
by A.Einstein
|
|
[Vrh] |
|
niky Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 1:07 uto, 20. 9. 2011 Naslov: |
|
|
[quote="niky"]postoji rupa u rasporedu gdje je moguce ubaciti predmet a da odgovara svim studentima, profesorima i da su dvije dvorane slobodne za taj kapacitet studenata. Iz cega jednostavno slijedi da netko nije dobro odradio svoj posao.[/quote]
Dakle, imas prijedlog rjesenja i onda, umjesto da dogovoris s kolegama da se to prebaci, ti rantas po Forumu i pitas kome se obratiti (a satnicar te vec uputio na njih).
[quote="niky"]Po prici mojih kolega navodno ce ponistit parcijalu sto po meni nije neko rjesenje.[/quote]
To rjesenje je apsolutno u skladu s onime sto si sama zagovarala:
[quote="niky"]Da se razumijemo i meni bi bilo puno lakse da nema kvaziparcijale.[/quote]
Eto, ako ukinu, bit ce ti "puno lakse". Bas lijepo od Odsjeka. :D
niky (napisa): | postoji rupa u rasporedu gdje je moguce ubaciti predmet a da odgovara svim studentima, profesorima i da su dvije dvorane slobodne za taj kapacitet studenata. Iz cega jednostavno slijedi da netko nije dobro odradio svoj posao. |
Dakle, imas prijedlog rjesenja i onda, umjesto da dogovoris s kolegama da se to prebaci, ti rantas po Forumu i pitas kome se obratiti (a satnicar te vec uputio na njih).
niky (napisa): | Po prici mojih kolega navodno ce ponistit parcijalu sto po meni nije neko rjesenje. |
To rjesenje je apsolutno u skladu s onime sto si sama zagovarala:
niky (napisa): | Da se razumijemo i meni bi bilo puno lakse da nema kvaziparcijale. |
Eto, ako ukinu, bit ce ti "puno lakse". Bas lijepo od Odsjeka.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
niky Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
i v a n č i c a Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Charmed Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|

|
|
[Vrh] |
|
Blockflöte Forumaš(ica)

|
Postano: 14:33 uto, 20. 9. 2011 Naslov: |
|
|
(Preletjeh preko cijele rasprave pa isprike ako mi je nešto promaklo.)
Po meni kvaziparcijala nikako nije besmislena, pogotovo u trenutnom sustavu, koji je takav da se studij jako lako može odužiti za godinu, dvije, ... Kad bi baccalaureus nešto značio kao diploma, ajde de. Ali ovako, kad ako želiš nešto pošteno imati od faksa [b]moraš[/b] upisati diplomski, sve što će ti ubrzati studij je dobrodošlo.
(Preletjeh preko cijele rasprave pa isprike ako mi je nešto promaklo.)
Po meni kvaziparcijala nikako nije besmislena, pogotovo u trenutnom sustavu, koji je takav da se studij jako lako može odužiti za godinu, dvije, ... Kad bi baccalaureus nešto značio kao diploma, ajde de. Ali ovako, kad ako želiš nešto pošteno imati od faksa moraš upisati diplomski, sve što će ti ubrzati studij je dobrodošlo.
_________________ -山よ,山よ! 山は活きて居る!-
|
|
[Vrh] |
|
sunny Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Charmed Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 15:50 uto, 20. 9. 2011 Naslov: |
|
|
Imala je smisla prije 2 godine kada je bilo moguće upisati gotovo sve sa diplomskih studija, i nije se plaćalo ništa(ne bi ulazila u to koliko se od toga položilo, ali znam dosta ljudi koji su položili gotovo sve što su upisali...), ali recimo sad kad se plaća i kad se skoro ništa ne može upisati, baš i nema smisla, pogotovo, recimo ljudima koji plaćaju već pune školarine.
Ja sam rađe da se kvaziparcijala zamjeni nekakvim dodatnim rokovima...
Imala je smisla prije 2 godine kada je bilo moguće upisati gotovo sve sa diplomskih studija, i nije se plaćalo ništa(ne bi ulazila u to koliko se od toga položilo, ali znam dosta ljudi koji su položili gotovo sve što su upisali...), ali recimo sad kad se plaća i kad se skoro ništa ne može upisati, baš i nema smisla, pogotovo, recimo ljudima koji plaćaju već pune školarine.
Ja sam rađe da se kvaziparcijala zamjeni nekakvim dodatnim rokovima...
|
|
[Vrh] |
|
|