Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Problem s rasporedom
Idite na 1, 2  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
niky
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
= 6 - 5

PostPostano: 11:35 pon, 19. 9. 2011    Naslov: Problem s rasporedom Citirajte i odgovorite

Što napraviti kada se preklapaju kolegiji u rasporedu ?!?

Jednostavno mi nije jasno kako se kolegiji mogu preklapati a nalaze se na listi za kvaziparcijalu. Ukoliko su nam ponudeni predmeti na kvaziparcijali koje [b]mozemo[/b] upisati, tada nam se mora omoguciti da slusamo i polazemo te iste kolegije, ili sam u krivu ?

Nadam se da ljudi koji su "gore" razumiju da se kvaziparcijala:
- Placa
- Nije moguce upisati bilo koje kolegije (nego samo one koje nam "oni" ponude)

Osim toga platili smo i molbu 200kn.
Odgovor na moje pitanje o ovom problemu je da nema dovoljno dvorana.
Zar se nije znalo koliko imamo dvorana i prije nego je odobrena molba za kolegije kvaziparcijale.
Bolje i jednostavnije bi bilo da nam onemoguce upis jer ovo je apsurd.
(citaj:plati, a kasnije koga briga sto ne mozes slusat kolegij)

Onemogucavanje slusanja kolegija je samo zakidanje [b]osnovnih studentskih prava[/b]. Neke stvari se mogu tolerirati ali da nije moguce sloziti raspored da se ne preklapaju kolegiji s kvaziparcijale je sramota.

Jos veci apsurd je da postoje svega [b]DVA[/b] kolegija koja se mogu upisivati (omogucen nam je upis) a [b]oba[/b] kolegija se preklapaju u rasporedu.

Pitam se:
Tko je odobravao raspored ?
Tko je zaduzen za njegovo slaganje?
Tko ce nam omoguciti osnovna studentska prava ?
Tko je odgovoran za ovakav propust ?
Što napraviti kada se preklapaju kolegiji u rasporedu ?!?

Jednostavno mi nije jasno kako se kolegiji mogu preklapati a nalaze se na listi za kvaziparcijalu. Ukoliko su nam ponudeni predmeti na kvaziparcijali koje mozemo upisati, tada nam se mora omoguciti da slusamo i polazemo te iste kolegije, ili sam u krivu ?

Nadam se da ljudi koji su "gore" razumiju da se kvaziparcijala:
- Placa
- Nije moguce upisati bilo koje kolegije (nego samo one koje nam "oni" ponude)

Osim toga platili smo i molbu 200kn.
Odgovor na moje pitanje o ovom problemu je da nema dovoljno dvorana.
Zar se nije znalo koliko imamo dvorana i prije nego je odobrena molba za kolegije kvaziparcijale.
Bolje i jednostavnije bi bilo da nam onemoguce upis jer ovo je apsurd.
(citaj:plati, a kasnije koga briga sto ne mozes slusat kolegij)

Onemogucavanje slusanja kolegija je samo zakidanje osnovnih studentskih prava. Neke stvari se mogu tolerirati ali da nije moguce sloziti raspored da se ne preklapaju kolegiji s kvaziparcijale je sramota.

Jos veci apsurd je da postoje svega DVA kolegija koja se mogu upisivati (omogucen nam je upis) a oba kolegija se preklapaju u rasporedu.

Pitam se:
Tko je odobravao raspored ?
Tko je zaduzen za njegovo slaganje?
Tko ce nam omoguciti osnovna studentska prava ?
Tko je odgovoran za ovakav propust ?

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 12:38 pon, 19. 9. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Sve mi se cini da ce sljedece godine problem biti rijesen na nacin da ne bude kvaziparcijale niti molbi za nju.
Sve mi se cini da ce sljedece godine problem biti rijesen na nacin da ne bude kvaziparcijale niti molbi za nju.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
mdoko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
199 = 237 - 38

PostPostano: 14:44 pon, 19. 9. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"]Sve mi se cini da ce sljedece godine problem biti rijesen na nacin da ne bude kvaziparcijale niti molbi za nju.[/quote]
To ja već duže vrijeme govorim...
krcko (napisa):

To ja već duže vrijeme govorim...

niky
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 6 - 5

PostPostano: 15:39 pon, 19. 9. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Da se razumijemo i meni bi bilo puno lakse da nema kvaziparcijale.
Sad bih znala sto mogu slusat i imala bih pare u dzepu.

Sto ce bit dogodine ne znam niti je neko rijesenje meni u ovom trenutku cinjenica da mozda nece biti parcijale iduce godine.
Ja samo iznosim cinjenicu da su mi ponudjeni kolegiji ujedno odobreni ali nemam ih mogucnost slusati a ujedno ni polagati.
Smatram da satnicar ne radi svoj posao. Rekao mi da ja dogovorim s nastavnikom i studentima jer da nema dvorana pa da ce on promjenit raspored. :(

Ako netko moze pomoci ili reci kome da se obratim bit cu zahvalna.
Sad bih znala sto mogu slusat i imala bih pare u dzepu.

Sto ce bit dogodine ne znam niti je neko rijesenje meni u ovom trenutku cinjenica da mozda nece biti parcijale iduce godine.
Ja samo iznosim cinjenicu da su mi ponudjeni kolegiji ujedno odobreni ali nemam ih mogucnost slusati a ujedno ni polagati.
Smatram da satnicar ne radi svoj posao. Rekao mi da ja dogovorim s nastavnikom i studentima jer da nema dvorana pa da ce on promjenit raspored. Sad

Ako netko moze pomoci ili reci kome da se obratim bit cu zahvalna.

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 15:48 pon, 19. 9. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Kvaziparcijala nije "osnovno studentsko pravo" (nadji jedan fakultet koji to ima, osim ovog jednog odsjeka jednog fakulteta). A ako bi tebi bilo lakse bez kvaziparcijale, onda ju nisi trebala upisivati i mir. Nije da je obavezna.

Raspored se orijentira prema studentima koji redovito studiraju, a ne prema onima koji - zbog padanja kolegija - slusaju kolegije s raznih godina ili, u slucaju kvaziparcijale, s raznih studija.

Nama (nastavnicima i asistentima) bi definitivno bilo lakse bez kvaziparcijale, ali sto to znaci za studente? Jedan padnuti kolegij = godina dana vise studiranja, s time da usred studija student ima "rupu" od godinu dana kad se bavi samo jednim kolegijem. Dva padnuta klegija, jedan na preddiplomskom i jedan na diplomskom studiju, znacili bi dvije godine studija vise. To smatras dobrim i pozeljnim?!

Kome se obratiti... za sto? Za uskladjivanje rasporeda - satnicar te vec uputio. Ne vidim za sto se jos zelis "obracati", pa molim objasnjenje.
Kvaziparcijala nije "osnovno studentsko pravo" (nadji jedan fakultet koji to ima, osim ovog jednog odsjeka jednog fakulteta). A ako bi tebi bilo lakse bez kvaziparcijale, onda ju nisi trebala upisivati i mir. Nije da je obavezna.

Raspored se orijentira prema studentima koji redovito studiraju, a ne prema onima koji - zbog padanja kolegija - slusaju kolegije s raznih godina ili, u slucaju kvaziparcijale, s raznih studija.

Nama (nastavnicima i asistentima) bi definitivno bilo lakse bez kvaziparcijale, ali sto to znaci za studente? Jedan padnuti kolegij = godina dana vise studiranja, s time da usred studija student ima "rupu" od godinu dana kad se bavi samo jednim kolegijem. Dva padnuta klegija, jedan na preddiplomskom i jedan na diplomskom studiju, znacili bi dvije godine studija vise. To smatras dobrim i pozeljnim?!

Kome se obratiti... za sto? Za uskladjivanje rasporeda - satnicar te vec uputio. Ne vidim za sto se jos zelis "obracati", pa molim objasnjenje.

[Vrh]
niky
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 6 - 5

PostPostano: 16:27 pon, 19. 9. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Zelim se obratiti nekome za ono pravo koje mi je omoguceno.
Konkretno da konkretnije ne moze biti, zelim da se uskladi raspored jer je NAMA omogucen upis tih kolegija. Zasto ?!?

Jednostavno je, kvaziparcijala je odobrena od strane PMF-MO. Kada je odobrena znaci da imam na nju pravo. Kako na nju imam pravo, a uostalom i placena je 1200kn zelim da mi se ista tretira ravnopravno kao i drugim studentima.

Zar ikako mogu biti jednostavnija ?!?

Sto, kako i zasto je na drugim fakultetima. Uopce me ne zanima, zanima me moje pravo koje mi je PMF-MO omogucio upisom i odobravanjem kvaziparcijale.

Moram se zapitati, ukoliko kvaziparcijala nije "osnovno studentsko pravo" zasto su nam odredili koje kolegije mozemo upisivati, tj zasto sami nismo birali pa se i raspored nebi preklapao (ili bismo sami bili krivi za preklapanje). Kada ti netko ponudi upis odredenih kolegija, smatram da postoji razlog zasto su bas ti kolegiji na popisu, a ne neki drugi. Kada se upise kolegij, omoguci upis onda jos preostaje studnetima da isti taj kolegij i poloze zar ne ?

Kako poloziti kolegij koji nemozes slusati ? Uostalom obavezni su dolasci ?

Uostalom, prilikom upisa kvaziparcijale nitko nije spomenuo moguce [b]preklapanje u rasporedu[/b] i koji su kriteriji slaganja rasporeda. Isto tako prilikom upisa nitko nije rekao sto s onih 1200kn ako se slucajno nesto nece poklapati u rasporedu a eto placeni su.

Trebamo dalje ... ?
Zelim se obratiti nekome za ono pravo koje mi je omoguceno.
Konkretno da konkretnije ne moze biti, zelim da se uskladi raspored jer je NAMA omogucen upis tih kolegija. Zasto ?!?

Jednostavno je, kvaziparcijala je odobrena od strane PMF-MO. Kada je odobrena znaci da imam na nju pravo. Kako na nju imam pravo, a uostalom i placena je 1200kn zelim da mi se ista tretira ravnopravno kao i drugim studentima.

Zar ikako mogu biti jednostavnija ?!?

Sto, kako i zasto je na drugim fakultetima. Uopce me ne zanima, zanima me moje pravo koje mi je PMF-MO omogucio upisom i odobravanjem kvaziparcijale.

Moram se zapitati, ukoliko kvaziparcijala nije "osnovno studentsko pravo" zasto su nam odredili koje kolegije mozemo upisivati, tj zasto sami nismo birali pa se i raspored nebi preklapao (ili bismo sami bili krivi za preklapanje). Kada ti netko ponudi upis odredenih kolegija, smatram da postoji razlog zasto su bas ti kolegiji na popisu, a ne neki drugi. Kada se upise kolegij, omoguci upis onda jos preostaje studnetima da isti taj kolegij i poloze zar ne ?

Kako poloziti kolegij koji nemozes slusati ? Uostalom obavezni su dolasci ?

Uostalom, prilikom upisa kvaziparcijale nitko nije spomenuo moguce preklapanje u rasporedu i koji su kriteriji slaganja rasporeda. Isto tako prilikom upisa nitko nije rekao sto s onih 1200kn ako se slucajno nesto nece poklapati u rasporedu a eto placeni su.

Trebamo dalje ... ?

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 16:58 pon, 19. 9. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ok, onda se obrati pomocniku procelnika za nastavu, prof. Vukovicu.

A ja mislim da se konacno slazem s Krckom i Markom.
Ok, onda se obrati pomocniku procelnika za nastavu, prof. Vukovicu.

A ja mislim da se konacno slazem s Krckom i Markom.

[Vrh]
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 21:02 pon, 19. 9. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Niky, stvarno mislim da ti ton nije primjeren situaciji. Nitko te nije namjerno htio zeznuti. Popis kolegija za kvaziparcijalu radi se puno prije rasporeda i ovisi iskljucivo o nositeljima kolegija (ako ne zele svoj predmet na kvaziparcijali mice se s liste). Satnicar ne moze uskladiti sve moguce kombinacije kolegija s raznih studija. Preklapanja ima i medju kolegijima s istog studija koji nisu na istoj godini.

Sto konkretno mozes napraviti? Probaj promijeniti grupu iz onog drugog kolegija koji se preklapa s kvaziparcijalom. Ako ne mozes, probaj dogovoriti s nastavnicima na koji ces dolaziti koliko (blicevi ili cega vec ima ne pisu se bas svaki tjedan). Ako nista ne upali, jos uvijek mozes ponistiti "kvaziparcijalni" kolegij koji ti je odobren. Tada 1200 kn ne moras platiti ili mozes dobiti natrag ako si vec platila. Onih 200 kn za molbu ti propada, a iduce godine ces biti pametnija i neces pisati takve molbe.
Niky, stvarno mislim da ti ton nije primjeren situaciji. Nitko te nije namjerno htio zeznuti. Popis kolegija za kvaziparcijalu radi se puno prije rasporeda i ovisi iskljucivo o nositeljima kolegija (ako ne zele svoj predmet na kvaziparcijali mice se s liste). Satnicar ne moze uskladiti sve moguce kombinacije kolegija s raznih studija. Preklapanja ima i medju kolegijima s istog studija koji nisu na istoj godini.

Sto konkretno mozes napraviti? Probaj promijeniti grupu iz onog drugog kolegija koji se preklapa s kvaziparcijalom. Ako ne mozes, probaj dogovoriti s nastavnicima na koji ces dolaziti koliko (blicevi ili cega vec ima ne pisu se bas svaki tjedan). Ako nista ne upali, jos uvijek mozes ponistiti "kvaziparcijalni" kolegij koji ti je odobren. Tada 1200 kn ne moras platiti ili mozes dobiti natrag ako si vec platila. Onih 200 kn za molbu ti propada, a iduce godine ces biti pametnija i neces pisati takve molbe.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
niky
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 6 - 5

PostPostano: 22:54 pon, 19. 9. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Sve u redu.

Rijesit cu ja to s dobrim i dragim profesorima i kolegama kao i sve do sad.
Zeljela sam samo objasnit moju situaciju nastalu necijom nepaznjom ili ne znam kako vec je doslo do toga te kako gore i pise pitat za neki savjet jer pretpostavljam da ima ljudi na forumu koji su se susreli vec s preklapanjima i slicno.
I dalje sam misljenja da je apsurd da se citava kvaziparcijala preklapa u svih 5 sati tjedno ali kao sto rekoh rijesit cu to.

A nisam trazila 200 kn od molbe natrag jer sam svjesno uplatila to znajuci da mi se mozda i ne odobri.
Jasno mi je zasto je cijeli sustav na nasem faxu ovakav kakav je.

Ali dobra je cinjenica da nas ima jos koji cemo biti pametniji sljedece godine :) :lol:

Svijetla buducnost dolazi s novim generacijama (2012.) 8)
Sve u redu.

Rijesit cu ja to s dobrim i dragim profesorima i kolegama kao i sve do sad.
Zeljela sam samo objasnit moju situaciju nastalu necijom nepaznjom ili ne znam kako vec je doslo do toga te kako gore i pise pitat za neki savjet jer pretpostavljam da ima ljudi na forumu koji su se susreli vec s preklapanjima i slicno.
I dalje sam misljenja da je apsurd da se citava kvaziparcijala preklapa u svih 5 sati tjedno ali kao sto rekoh rijesit cu to.

A nisam trazila 200 kn od molbe natrag jer sam svjesno uplatila to znajuci da mi se mozda i ne odobri.
Jasno mi je zasto je cijeli sustav na nasem faxu ovakav kakav je.

Ali dobra je cinjenica da nas ima jos koji cemo biti pametniji sljedece godine Smile Laughing

Svijetla buducnost dolazi s novim generacijama (2012.) Cool

[Vrh]
kenny
Petica iz zalaganja
Petica iz zalaganja

Spol: kućni ljubimac
43 = 94 - 51

PostPostano: 23:38 pon, 19. 9. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Kako ne razumiješ? Nije to nečija nepažnja, nego...

[quote]I dalje sam misljenja da je apsurd da se citava kvaziparcijala preklapa u svih 5 sati tjedno...[/quote]

...kad pročitam ovo meni je recimo apsurdno da netko tko studira matematiku smatra apsurdim nemogućnost sklapanja raspored sati koji će odgovarati [i]svima[/i]. Smiješno mi je kad kažeš da ti nitko nije spomenuo mogućnost preklapanja rasporeda. Pobogu, matematičarka si buduća, pa lako izračunaš koliko je mogućih kombinacija rasporeda, ne treba ti nitko posebno naglasiti da je broj tih kombinacija prevelik i da se ne može složiti raspored koji će baš svim biti super. Elem, da se vratim na ovo moje od prije neg sam citirao tebe. Previše je mogućih kombinacija rasporeda. U trenutku kada se slagala lista kolegija koji će se ponudi na kvaziparcijalnom upisu se [b]nije[/b] moglo reći "e, znate, nemojte uzeti kolegij A jer će kolidirati sa kolegijom B". Eh, a što je onda sa studentima koji upisuju na kvaziparcijali kolegije A i C? Ili kolegije B i D? Puno je tu parametara, a među njima je i taj da nisi JEDINA studentica na kvaziparcijali i da nisi JEDINA studentica na faxu. Pa onda je tu i parametar zaduženja i opterećenja nastavnika. Jednostavno - [u]nije moguće[/u] složiti tako da paše baš [i]svima[/i]. Ove godine ti se dogodilo tako. Na žalost. To nije razlog da satničara nazoveš nepažljivim/nesposobnim/kakvimgod i govoriš o nekakvom [i]propustu[/i]. Duboko udahni i pokušaj riješiti tu situaciju na najbolji mogući način. ;)

Valjda je sada jasno zašto je kvaziparcijala u samom startu loša ideja. Ne može se sve zadovoljiti.
Kako ne razumiješ? Nije to nečija nepažnja, nego...

Citat:
I dalje sam misljenja da je apsurd da se citava kvaziparcijala preklapa u svih 5 sati tjedno...

...kad pročitam ovo meni je recimo apsurdno da netko tko studira matematiku smatra apsurdim nemogućnost sklapanja raspored sati koji će odgovarati svima. Smiješno mi je kad kažeš da ti nitko nije spomenuo mogućnost preklapanja rasporeda. Pobogu, matematičarka si buduća, pa lako izračunaš koliko je mogućih kombinacija rasporeda, ne treba ti nitko posebno naglasiti da je broj tih kombinacija prevelik i da se ne može složiti raspored koji će baš svim biti super. Elem, da se vratim na ovo moje od prije neg sam citirao tebe. Previše je mogućih kombinacija rasporeda. U trenutku kada se slagala lista kolegija koji će se ponudi na kvaziparcijalnom upisu se nije moglo reći "e, znate, nemojte uzeti kolegij A jer će kolidirati sa kolegijom B". Eh, a što je onda sa studentima koji upisuju na kvaziparcijali kolegije A i C? Ili kolegije B i D? Puno je tu parametara, a među njima je i taj da nisi JEDINA studentica na kvaziparcijali i da nisi JEDINA studentica na faxu. Pa onda je tu i parametar zaduženja i opterećenja nastavnika. Jednostavno - nije moguće složiti tako da paše baš svima. Ove godine ti se dogodilo tako. Na žalost. To nije razlog da satničara nazoveš nepažljivim/nesposobnim/kakvimgod i govoriš o nekakvom propustu. Duboko udahni i pokušaj riješiti tu situaciju na najbolji mogući način. Wink

Valjda je sada jasno zašto je kvaziparcijala u samom startu loša ideja. Ne može se sve zadovoljiti.

by A.Einstein
[Vrh]
niky
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 6 - 5

PostPostano: 0:44 uto, 20. 9. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Tvoja tvrdnja ne stoji nazalost, jer postoji rupa u rasporedu gdje je moguce ubaciti predmet a da odgovara svim studentima, profesorima i da su dvije dvorane slobodne za taj kapacitet studenata. Iz cega jednostavno slijedi da netko nije dobro odradio svoj posao.

Nije se obracala paznja na kvaziparcijalu tj. nije se usporedila 3 i 4 godina.

Ponudjena su [b]ukupno 3 kolegija[/b] na [b]2 diplomska studija[/b] koja su se mogla upisat.
Dakle mogli smo upisati najvise 3 kolegija. Zbroj sati tjedno za ta 3 kolegija je 8 sati. U rasporedu se preklapa tocno [b] 7 od 8 sati tjedno[/b].
Dakle trebalo je gledati 3 godinu preddiplomskog i 4 diplomskog (jer oba diplomska te predmete slusaju zajedno ( u istom terminu i dvorani)

Ja sa trece godine slusam tjedno 11 sati. Mojih 11 sati s trece se preklapa sa 7 ( od 8 ) sati parcijale.

Nisam jedina u toj situaciji. Po prici mojih kolega navodno ce ponistit parcijalu sto po meni nije neko rjesenje.
Tvoja tvrdnja ne stoji nazalost, jer postoji rupa u rasporedu gdje je moguce ubaciti predmet a da odgovara svim studentima, profesorima i da su dvije dvorane slobodne za taj kapacitet studenata. Iz cega jednostavno slijedi da netko nije dobro odradio svoj posao.

Nije se obracala paznja na kvaziparcijalu tj. nije se usporedila 3 i 4 godina.

Ponudjena su ukupno 3 kolegija na 2 diplomska studija koja su se mogla upisat.
Dakle mogli smo upisati najvise 3 kolegija. Zbroj sati tjedno za ta 3 kolegija je 8 sati. U rasporedu se preklapa tocno 7 od 8 sati tjedno.
Dakle trebalo je gledati 3 godinu preddiplomskog i 4 diplomskog (jer oba diplomska te predmete slusaju zajedno ( u istom terminu i dvorani)

Ja sa trece godine slusam tjedno 11 sati. Mojih 11 sati s trece se preklapa sa 7 ( od 8 ) sati parcijale.

Nisam jedina u toj situaciji. Po prici mojih kolega navodno ce ponistit parcijalu sto po meni nije neko rjesenje.

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 1:07 uto, 20. 9. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="niky"]postoji rupa u rasporedu gdje je moguce ubaciti predmet a da odgovara svim studentima, profesorima i da su dvije dvorane slobodne za taj kapacitet studenata. Iz cega jednostavno slijedi da netko nije dobro odradio svoj posao.[/quote]

Dakle, imas prijedlog rjesenja i onda, umjesto da dogovoris s kolegama da se to prebaci, ti rantas po Forumu i pitas kome se obratiti (a satnicar te vec uputio na njih).

[quote="niky"]Po prici mojih kolega navodno ce ponistit parcijalu sto po meni nije neko rjesenje.[/quote]

To rjesenje je apsolutno u skladu s onime sto si sama zagovarala:

[quote="niky"]Da se razumijemo i meni bi bilo puno lakse da nema kvaziparcijale.[/quote]

Eto, ako ukinu, bit ce ti "puno lakse". Bas lijepo od Odsjeka. :D
niky (napisa):
postoji rupa u rasporedu gdje je moguce ubaciti predmet a da odgovara svim studentima, profesorima i da su dvije dvorane slobodne za taj kapacitet studenata. Iz cega jednostavno slijedi da netko nije dobro odradio svoj posao.

Dakle, imas prijedlog rjesenja i onda, umjesto da dogovoris s kolegama da se to prebaci, ti rantas po Forumu i pitas kome se obratiti (a satnicar te vec uputio na njih).

niky (napisa):
Po prici mojih kolega navodno ce ponistit parcijalu sto po meni nije neko rjesenje.

niky (napisa):

Eto, ako ukinu, bit ce ti "puno lakse". Bas lijepo od Odsjeka. Very Happy

[Vrh]
niky
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 6 - 5

PostPostano: 1:12 uto, 20. 9. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"][quote="niky"]Po prici mojih kolega navodno ce ponistit parcijalu sto po meni nije neko rjesenje.[/quote]

[quote="niky"]Da se razumijemo i meni bi bilo puno lakse da nema kvaziparcijale.[/quote]

Eto, ako ukinu, bit ce ti "puno lakse". Bas lijepo od Odsjeka. :D[/quote]

Ma nisi razumio. Kazem da ce moji kolege [b]ove godine[/b] ponistit svoje upise tj ispisat sve kolegije koje su planirali slusat na parcijali.

A dogodine mi to ne treba vise 8)
vsego (napisa):
niky (napisa):
Po prici mojih kolega navodno ce ponistit parcijalu sto po meni nije neko rjesenje.

niky (napisa):

Eto, ako ukinu, bit ce ti "puno lakse". Bas lijepo od Odsjeka. Very Happy

Ma nisi razumio. Kazem da ce moji kolege ove godine ponistit svoje upise tj ispisat sve kolegije koje su planirali slusat na parcijali.

A dogodine mi to ne treba vise Cool

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 1:16 uto, 20. 9. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pa, ponistit ce i to ce im biti kao da i nema kvaziparcijale. Opet u skladu s tvojom citiranom izjavom kao pozeljan razvoj dogadjaja.
Pa, ponistit ce i to ce im biti kao da i nema kvaziparcijale. Opet u skladu s tvojom citiranom izjavom kao pozeljan razvoj dogadjaja.

[Vrh]
i v a n č i c a
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 3 - 2

PostPostano: 10:11 uto, 20. 9. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ako se navedena kvaziparcijala odobrava, i PLACA se onda je nadlezni za tu kvaziparcijalu duzan pribavit profesora, asistenta, učionicu u pogodno vrijeme, jer u suprotnom nema smisla odobravat kvaziparcijalu....
Znaci da kod nas na ovom divnom fakultetu netko ne radi svoj posao ili krade pare....
Ako se navedena kvaziparcijala odobrava, i PLACA se onda je nadlezni za tu kvaziparcijalu duzan pribavit profesora, asistenta, učionicu u pogodno vrijeme, jer u suprotnom nema smisla odobravat kvaziparcijalu....
Znaci da kod nas na ovom divnom fakultetu netko ne radi svoj posao ili krade pare....

[Vrh]
Charmed
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

20 = 54 - 34

PostPostano: 11:46 uto, 20. 9. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="vsego"]

Dva padnuta klegija, jedan na preddiplomskom i jedan na diplomskom studiju, znacili bi dvije godine studija vise. To smatras dobrim i pozeljnim?!
[/quote]

Ovakvih slučajeva ima sad i sa kvaziparcijalom, tako da mislim da to i nije bilo neko rješenje...

Svakako mislim da je kvaziparcijala besmislena (možda bi i bila smislena da imamo kadra i prostora, ali ovako...)
vsego (napisa):

Dva padnuta klegija, jedan na preddiplomskom i jedan na diplomskom studiju, znacili bi dvije godine studija vise. To smatras dobrim i pozeljnim?!

Ovakvih slučajeva ima sad i sa kvaziparcijalom, tako da mislim da to i nije bilo neko rješenje...

Svakako mislim da je kvaziparcijala besmislena (možda bi i bila smislena da imamo kadra i prostora, ali ovako...)

[Vrh]
krcko

655 = 759 - 104

PostPostano: 12:39 uto, 20. 9. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ima li ikoga tko misli da je kvaziparcijala korisna? Rjesenje za one koji je smatraju besmislenom je da ne pisu molbe, ali i medju nastavnicima ima velikih otpora kvaziparcijali. Kad iduci puta dodje na dnevni red cisto da znam ima li se smisla konfrontirati s kolegama i braniti nesto sto nikome nije dobro...

@ivancica: Odobrenje molbe za kvaziparcijalu ne znaci da MORAS upisati te kolegije, nego da ih SMIJES upisati. Ako odustanes od upisa zbog kolizije u rasporedu ili zbog drugog razloga, ne placas skolarinu za njih.
Ima li ikoga tko misli da je kvaziparcijala korisna? Rjesenje za one koji je smatraju besmislenom je da ne pisu molbe, ali i medju nastavnicima ima velikih otpora kvaziparcijali. Kad iduci puta dodje na dnevni red cisto da znam ima li se smisla konfrontirati s kolegama i braniti nesto sto nikome nije dobro...

@ivancica: Odobrenje molbe za kvaziparcijalu ne znaci da MORAS upisati te kolegije, nego da ih SMIJES upisati. Ako odustanes od upisa zbog kolizije u rasporedu ili zbog drugog razloga, ne placas skolarinu za njih.

[Vrh]
Blockflöte
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 11 - 2

PostPostano: 14:33 uto, 20. 9. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

(Preletjeh preko cijele rasprave pa isprike ako mi je nešto promaklo.)

Po meni kvaziparcijala nikako nije besmislena, pogotovo u trenutnom sustavu, koji je takav da se studij jako lako može odužiti za godinu, dvije, ... Kad bi baccalaureus nešto značio kao diploma, ajde de. Ali ovako, kad ako želiš nešto pošteno imati od faksa [b]moraš[/b] upisati diplomski, sve što će ti ubrzati studij je dobrodošlo.
(Preletjeh preko cijele rasprave pa isprike ako mi je nešto promaklo.)

Po meni kvaziparcijala nikako nije besmislena, pogotovo u trenutnom sustavu, koji je takav da se studij jako lako može odužiti za godinu, dvije, ... Kad bi baccalaureus nešto značio kao diploma, ajde de. Ali ovako, kad ako želiš nešto pošteno imati od faksa moraš upisati diplomski, sve što će ti ubrzati studij je dobrodošlo.

sunny
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

12 = 30 - 18

PostPostano: 14:44 uto, 20. 9. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

ima jako puno studenata koji misle da je kvaziparcijala korisna i koji bi htijeli da se vise kolegija nalazi na molbi za kvaziparcijalu i da se vise molbi za kvaziparcijalu odobrava. ako netko misli da kvaziparcijala ne koristi nicemu nije prisiljen upisivati ju (pa tako ni placati ju). kvaziparcijala nije osnovno studentsko pravo nego dobra volja profesora i zato molim ne siriti dezinformacije da su studenti protiv toga jer ja znam dosta velik broj studenata koji su jako zahvalni na postojanju kvaziparcijale.
sto se tice rasporeda opcenito, ove godine je stvarno grozno napravljen... rupe od 5 sati stvarno nemaju smisla, ali sta je tu je. a sto se tice preklapanja kolegija s kvaziparcijale i s preddiplomskog, odaberi drugu grupu na preddiplomskom ili odredi sta ti je bitnije slusati i odi na to... budi mastovit/a.
ima jako puno studenata koji misle da je kvaziparcijala korisna i koji bi htijeli da se vise kolegija nalazi na molbi za kvaziparcijalu i da se vise molbi za kvaziparcijalu odobrava. ako netko misli da kvaziparcijala ne koristi nicemu nije prisiljen upisivati ju (pa tako ni placati ju). kvaziparcijala nije osnovno studentsko pravo nego dobra volja profesora i zato molim ne siriti dezinformacije da su studenti protiv toga jer ja znam dosta velik broj studenata koji su jako zahvalni na postojanju kvaziparcijale.
sto se tice rasporeda opcenito, ove godine je stvarno grozno napravljen... rupe od 5 sati stvarno nemaju smisla, ali sta je tu je. a sto se tice preklapanja kolegija s kvaziparcijale i s preddiplomskog, odaberi drugu grupu na preddiplomskom ili odredi sta ti je bitnije slusati i odi na to... budi mastovit/a.

[Vrh]
Charmed
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

20 = 54 - 34

PostPostano: 15:50 uto, 20. 9. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Imala je smisla prije 2 godine kada je bilo moguće upisati gotovo sve sa diplomskih studija, i nije se plaćalo ništa(ne bi ulazila u to koliko se od toga položilo, ali znam dosta ljudi koji su položili gotovo sve što su upisali...), ali recimo sad kad se plaća i kad se skoro ništa ne može upisati, baš i nema smisla, pogotovo, recimo ljudima koji plaćaju već pune školarine.
Ja sam rađe da se kvaziparcijala zamjeni nekakvim dodatnim rokovima...
Imala je smisla prije 2 godine kada je bilo moguće upisati gotovo sve sa diplomskih studija, i nije se plaćalo ništa(ne bi ulazila u to koliko se od toga položilo, ali znam dosta ljudi koji su položili gotovo sve što su upisali...), ali recimo sad kad se plaća i kad se skoro ništa ne može upisati, baš i nema smisla, pogotovo, recimo ljudima koji plaćaju već pune školarine.
Ja sam rađe da se kvaziparcijala zamjeni nekakvim dodatnim rokovima...

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2  Sljedeće
Stranica 1 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum