Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Problem s rasporedom
Idite na Prethodno  1, 2
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
mdoko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
199 = 237 - 38

PostPostano: 5:13 sri, 21. 9. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Charmed"]
Ja sam rađe da se kvaziparcijala zamjeni nekakvim dodatnim rokovima...[/quote]
Dodatnih rokova sigurno neće biti, a pogotovo neće biti paralelnog sustava rokova i kolokvija, jer i ovako asistenti imaju posla preko glave sa ispravljanjem kolokvija, a kad bi se tu još pojavili i pismeni ispiti, onda bi to bilo u potpunosti nehumano. :(

Moje osobno mišljenje nakon 6 godina ovako implementiranog bolonjskog sustava je da se što prije moramo vratiti na sustav rokova (bez kolokvija), ali ovo je već zašlo u duboki off topic, pa neću dalje na tu temu.
Charmed (napisa):

Ja sam rađe da se kvaziparcijala zamjeni nekakvim dodatnim rokovima...

Dodatnih rokova sigurno neće biti, a pogotovo neće biti paralelnog sustava rokova i kolokvija, jer i ovako asistenti imaju posla preko glave sa ispravljanjem kolokvija, a kad bi se tu još pojavili i pismeni ispiti, onda bi to bilo u potpunosti nehumano. Sad

Moje osobno mišljenje nakon 6 godina ovako implementiranog bolonjskog sustava je da se što prije moramo vratiti na sustav rokova (bez kolokvija), ali ovo je već zašlo u duboki off topic, pa neću dalje na tu temu.

kakt00s
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
33 = 43 - 10

PostPostano: 10:47 sri, 21. 9. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="krcko"]
@ivancica: Odobrenje molbe za kvaziparcijalu ne znaci da MORAS upisati te kolegije, nego da ih SMIJES upisati. Ako odustanes od upisa zbog kolizije u rasporedu ili zbog drugog razloga, ne placas skolarinu za njih.[/quote]

Cijelo ovo vrijeme sam na strani fakulteta što se tiče kvaziparcijale, ali ovo je bezobrazno.

...
Nekako ne vjerujem da iskreno misliš ovo što si izjavio. U biti, cijeli problem su molbe. Možda sam neinformiran ali nisam čuo za drugi fakultet na kojem se a4 papir plaća 100/200 kn.

Kvaziparcijala je super ideja ukoliko su uvjeti dobro postavljeni, što na našem fakultetu nije slučaj. Odobravati istu nekome tko "razvlači" preddiplomski studij nema smisla. Te dodatne obaveze ga jedino mogu dovesti do pada jednog ili više od preostalih kolegija sa preddipl.

KP bi trebala biti odobrena samo studentima kojima se na 3. godini zalomi pad od maksimalno (npr.) 10 ects bodova.

[size=3]Money makes the world go round.[/size]
krcko (napisa):

@ivancica: Odobrenje molbe za kvaziparcijalu ne znaci da MORAS upisati te kolegije, nego da ih SMIJES upisati. Ako odustanes od upisa zbog kolizije u rasporedu ili zbog drugog razloga, ne placas skolarinu za njih.

Cijelo ovo vrijeme sam na strani fakulteta što se tiče kvaziparcijale, ali ovo je bezobrazno.

...
Nekako ne vjerujem da iskreno misliš ovo što si izjavio. U biti, cijeli problem su molbe. Možda sam neinformiran ali nisam čuo za drugi fakultet na kojem se a4 papir plaća 100/200 kn.

Kvaziparcijala je super ideja ukoliko su uvjeti dobro postavljeni, što na našem fakultetu nije slučaj. Odobravati istu nekome tko "razvlači" preddiplomski studij nema smisla. Te dodatne obaveze ga jedino mogu dovesti do pada jednog ili više od preostalih kolegija sa preddipl.

KP bi trebala biti odobrena samo studentima kojima se na 3. godini zalomi pad od maksimalno (npr.) 10 ects bodova.

Money makes the world go round.

krcko
Forumaš nagrađen za životno djelo
Forumaš nagrađen za životno djelo

655 = 759 - 104

PostPostano: 11:41 sri, 21. 9. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ne kuzim sto je problematicno u tome sto sam izjavio. Nisam napisao apsolutno nista o naplacivanju molbi i mojem misljenju o tome. Ono sto sam napisao stoji. Znam za slucajeve kad su studenti trazili upis nekog kolegija ili prebacivanje na drugi studij, molba im je odobrena, a oni su odustali od upisa ili prebacivanja. Tada ne placaju skolarinu za taj kolegij, odnosno troskove upisa drugog studija (nego samo molbu).

Ako zelis pricati o cjeniku usluga referade, predlazem da otvoris drugi topic. Ili jos bolje stupi u kontakt sa studentskim predstavnicima i ispitaj moze li se nesto poduzeti u vezi toga. Osobno necu sudjelovati u inicijativi jer je cjenik sada u nadleznosti PMF-a i dosta mi je borbe s vjetrenjacama. Na Vijecu cu glasati po savjesti, kao i uvijek.
Ne kuzim sto je problematicno u tome sto sam izjavio. Nisam napisao apsolutno nista o naplacivanju molbi i mojem misljenju o tome. Ono sto sam napisao stoji. Znam za slucajeve kad su studenti trazili upis nekog kolegija ili prebacivanje na drugi studij, molba im je odobrena, a oni su odustali od upisa ili prebacivanja. Tada ne placaju skolarinu za taj kolegij, odnosno troskove upisa drugog studija (nego samo molbu).

Ako zelis pricati o cjeniku usluga referade, predlazem da otvoris drugi topic. Ili jos bolje stupi u kontakt sa studentskim predstavnicima i ispitaj moze li se nesto poduzeti u vezi toga. Osobno necu sudjelovati u inicijativi jer je cjenik sada u nadleznosti PMF-a i dosta mi je borbe s vjetrenjacama. Na Vijecu cu glasati po savjesti, kao i uvijek.

Ljudi su razliciti, a nula je paran broj.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2
Stranica 2 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum