Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Raspored 1.kolokvija 2011./2012. (informacija)
Idite na Prethodno  1, 2, 3  Sljedeće
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
chinchi
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
Sarma = la pohva - posuda
= 10 - 5

PostPostano: 13:00 čet, 27. 10. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ne trebaju nam uskrsni praznici nakon Uskrsa, u tom smislu da smo slobodni od nastave. Uskrsni ponedjeljak slobodno, dalje nastavimo s nastavom, samo da ipak nakon kolokvija možemo otic doma za Uskrs. Jednostavno ne razumijem zašto se netko toliko trudio zaribat nam 1.11, bozicne i uskrsne praznike, sve u jednom potezu. Da ne govorim odlazak na faks u 9. mjesecu dok još ljeto debelo traje. Zašto ne možemo ko sav normalan svijet počinjat s nastavnom krajem devetog, il tako nešto, i završavat 15.-20.7.
Ne trebaju nam uskrsni praznici nakon Uskrsa, u tom smislu da smo slobodni od nastave. Uskrsni ponedjeljak slobodno, dalje nastavimo s nastavom, samo da ipak nakon kolokvija možemo otic doma za Uskrs. Jednostavno ne razumijem zašto se netko toliko trudio zaribat nam 1.11, bozicne i uskrsne praznike, sve u jednom potezu. Da ne govorim odlazak na faks u 9. mjesecu dok još ljeto debelo traje. Zašto ne možemo ko sav normalan svijet počinjat s nastavnom krajem devetog, il tako nešto, i završavat 15.-20.7.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
frutabella
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-5 = 42 - 47

PostPostano: 14:51 čet, 27. 10. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pa ode nam onda citav 7. mjesec, najdeblji dio ljeta. :D :D :D
Pa ode nam onda citav 7. mjesec, najdeblji dio ljeta. Very Happy Very Happy Very Happy

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 15:06 čet, 27. 10. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

A da mi ukinemo predavanja, pa vam/nam ostanu i rujan i srpanj i Božići, Uskrsi, Beltanei i sto vec slavite? :D
A da mi ukinemo predavanja, pa vam/nam ostanu i rujan i srpanj i Božići, Uskrsi, Beltanei i sto vec slavite? Very Happy

[Vrh]
tihana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

134 = 153 - 19

PostPostano: 16:04 čet, 27. 10. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

nekima odgovara početak faxa u 9.mjesecu, onda nemamo kolokvije i završne po najvećim vrućinama u 7.mjesecu :D
nekima odgovara početak faxa u 9.mjesecu, onda nemamo kolokvije i završne po najvećim vrućinama u 7.mjesecu Very Happy

mdoko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
199 = 237 - 38

PostPostano: 16:57 čet, 27. 10. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="tihana"]nekima odgovara početak faxa u 9.mjesecu, onda nemamo kolokvije i završne po najvećim vrućinama u 7.mjesecu.[/quote]
Točno tako. Jedini razlog za početak nastave u listopadu je ako će se rujan iskoristiti za ispitne rokove, što na MO nije slučaj.
tihana (napisa):
nekima odgovara početak faxa u 9.mjesecu, onda nemamo kolokvije i završne po najvećim vrućinama u 7.mjesecu.

Točno tako. Jedini razlog za početak nastave u listopadu je ako će se rujan iskoristiti za ispitne rokove, što na MO nije slučaj.

Borgcube
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

24 = 27 - 3

PostPostano: 17:42 čet, 27. 10. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Uskrsni ponedjeljak je neradni dan - u tome je stvar. Jedno je imati više vremena, npr. 3 dana slobodna, da se ode doma i bez brige oko kolokvija provede s obitelji, a drugo je kad to isto vrijeme moramo provesti učeći.
Tko nam je kriv što nismo učili ranije? Ali, i da jesmo, svejedno treba ponoviti sve i sasvim sigurno si većina ne može priuštiti provesti to vrijeme neučeći.

Uostalom, kako god bilo na papiru, iz većine predmeta nije obavezan dolazak, a kod kolokvija je ipak druga stvar.
Uskrsni ponedjeljak je neradni dan - u tome je stvar. Jedno je imati više vremena, npr. 3 dana slobodna, da se ode doma i bez brige oko kolokvija provede s obitelji, a drugo je kad to isto vrijeme moramo provesti učeći.
Tko nam je kriv što nismo učili ranije? Ali, i da jesmo, svejedno treba ponoviti sve i sasvim sigurno si većina ne može priuštiti provesti to vrijeme neučeći.

Uostalom, kako god bilo na papiru, iz većine predmeta nije obavezan dolazak, a kod kolokvija je ipak druga stvar.

vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 18:10 čet, 27. 10. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nisu ni kolokviji obavezni. :lol:

Da ponovim, kao i svaki put: rant na Forumu = nula bodova.

Pravi put: dogovoriti se sto zapravo zelite, oformiti prijedlog, skupit podrsku (potpise) znacajnog broja studenata, zamoliti stud predstavnike za pomoc i slanje u proceduru. Kad vec imate ideju sto zelite, mozete (s predstavnicima ili bez) popricati s pomocnikom za nastavu (ne svaki sam, naravno, nego 2-3 predstavnika onih koji nesto zele).

Uzeti u obzir da neka veca promjena nece ici u zadnji cas. Ako neki prijedlog dodje u veljaci/ozujku, garantiram da nece proci, sve i da je najbolji na Svijetu. IMO, rijesite to odmah u tjedan-dva nakon kolokvija.
Nisu ni kolokviji obavezni. Laughing

Da ponovim, kao i svaki put: rant na Forumu = nula bodova.

Pravi put: dogovoriti se sto zapravo zelite, oformiti prijedlog, skupit podrsku (potpise) znacajnog broja studenata, zamoliti stud predstavnike za pomoc i slanje u proceduru. Kad vec imate ideju sto zelite, mozete (s predstavnicima ili bez) popricati s pomocnikom za nastavu (ne svaki sam, naravno, nego 2-3 predstavnika onih koji nesto zele).

Uzeti u obzir da neka veca promjena nece ici u zadnji cas. Ako neki prijedlog dodje u veljaci/ozujku, garantiram da nece proci, sve i da je najbolji na Svijetu. IMO, rijesite to odmah u tjedan-dva nakon kolokvija.

[Vrh]
ddduuu
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 20 - 16

PostPostano: 23:03 čet, 27. 10. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Vezano za Uskrs:
prije nekoliko dana poslala sam mail asistentu Puljicu da se kolokviji prebace na sedmi i osmi tjedan tako da za Uskrs mozemo doma i uz jos neke argumente.
Odgovorio mi je da je ideja dobra i da je vec proslijedia mail nadleznima, te da ce vidit sta ce oni odlucit.

Savjetujen ljudima koji pisu ideje na forum, da isto tako ponekad upute koji korisni mail ¨zaduzenima¨ za odluke, a ne samo jadikovat na forumu i nista ne poduzimat.
Npr, mogu sada, ako imaju jos neke pametne argumente, poslat mail prof. Vukovicu ili nekom slicno. Tako da kad oni budu odlucivali, uzmu sve u obzir. Veca je sansa da ce prebacit kolokvije.
Vezano za Uskrs:
prije nekoliko dana poslala sam mail asistentu Puljicu da se kolokviji prebace na sedmi i osmi tjedan tako da za Uskrs mozemo doma i uz jos neke argumente.
Odgovorio mi je da je ideja dobra i da je vec proslijedia mail nadleznima, te da ce vidit sta ce oni odlucit.

Savjetujen ljudima koji pisu ideje na forum, da isto tako ponekad upute koji korisni mail ¨zaduzenima¨ za odluke, a ne samo jadikovat na forumu i nista ne poduzimat.
Npr, mogu sada, ako imaju jos neke pametne argumente, poslat mail prof. Vukovicu ili nekom slicno. Tako da kad oni budu odlucivali, uzmu sve u obzir. Veca je sansa da ce prebacit kolokvije.

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 2:49 pet, 28. 10. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Hmmm... ajmo malo drugacije.

Ako netko zeli uhvatiti se nekog problema ili "problema", neka to kaze (npr. na Forumu), izlozi svoj pocetni stav i argumente te neka zada rok do kada da mu/joj se ljudi jave (na topic, PM, mail,... kako god taj dobrovoljac zeli). Onda ta [b]jedna[/b] osoba slozi mail, prica s ljudima,...

Ne bih da stvari krenu u smjeru u kojem netko "nadlezni" prima desetke mailova na istu temu, ponekad redundantnih, a ponekad kontradiktornih,... To nece koristiti niti vama niti nama.
Hmmm... ajmo malo drugacije.

Ako netko zeli uhvatiti se nekog problema ili "problema", neka to kaze (npr. na Forumu), izlozi svoj pocetni stav i argumente te neka zada rok do kada da mu/joj se ljudi jave (na topic, PM, mail,... kako god taj dobrovoljac zeli). Onda ta jedna osoba slozi mail, prica s ljudima,...

Ne bih da stvari krenu u smjeru u kojem netko "nadlezni" prima desetke mailova na istu temu, ponekad redundantnih, a ponekad kontradiktornih,... To nece koristiti niti vama niti nama.

[Vrh]
Annoying
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 4 - 2

PostPostano: 19:45 čet, 2. 2. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

Malo gledam na stranici faksa i u onom redu predavanja i kalendaru nastave piše da su kolokviji nakon 7 tjedana nastave, odnosno 8. i 9. tjedan, a tamo gdje pišu termini kolokvija po ispitnim razredima pišu datumi iz 9. i 10. tjedna nastave što mi je malo neobično da bi prije prvog kolokvija bilo 8 tjedana, a za drugi samo 5 tjedana. Zna li netko koje je od ovga točno?
Malo gledam na stranici faksa i u onom redu predavanja i kalendaru nastave piše da su kolokviji nakon 7 tjedana nastave, odnosno 8. i 9. tjedan, a tamo gdje pišu termini kolokvija po ispitnim razredima pišu datumi iz 9. i 10. tjedna nastave što mi je malo neobično da bi prije prvog kolokvija bilo 8 tjedana, a za drugi samo 5 tjedana. Zna li netko koje je od ovga točno?

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 20:05 čet, 2. 2. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

Tocno je ovo koje ti je cudno (8+5). Pomaknuto je zbog Uskrsa.
Tocno je ovo koje ti je cudno (8+5). Pomaknuto je zbog Uskrsa.

[Vrh]
pupi
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 12 - 5

PostPostano: 20:18 čet, 2. 2. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

Kaka je ovo bolje od prvotnog rasporeda? :o
Kaka je ovo bolje od prvotnog rasporeda? Surprised

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
mdoko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

199 = 237 - 38

PostPostano: 20:41 čet, 2. 2. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="pupi"]Kako je ovo bolje od prvotnog rasporeda? :o[/quote]
Nije bolje :( , ali je bolje od prijedloga da kolokviji budu nakon 6. tjedna nastave.
pupi (napisa):
Kako je ovo bolje od prvotnog rasporeda? Surprised

Nije bolje Sad , ali je bolje od prijedloga da kolokviji budu nakon 6. tjedna nastave.

pupi
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 12 - 5

PostPostano: 21:18 čet, 2. 2. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pa ako je rijec o studentima koji bi isli kuci za uskrs svakako je najbolja opcija da kolokviji budu nakon 6. tjedana , :D (nakon svega lipo doma)
Ovako je ista situacija ko prije :) Samo sto cemo imat previse gradiva za prve kolokvije
Pa ako je rijec o studentima koji bi isli kuci za uskrs svakako je najbolja opcija da kolokviji budu nakon 6. tjedana , Very Happy (nakon svega lipo doma)
Ovako je ista situacija ko prije Smile Samo sto cemo imat previse gradiva za prve kolokvije

[Vrh]
Atomised
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

70 = 95 - 25

PostPostano: 21:34 čet, 2. 2. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

Meni se čini da gradivo za drugi kolokvij obično bude teže i/ili da ga ima više (a i često se nadovezuje na gradivo za prvi kolokvij + ponekad postoje usmeni/završni koji pokrivaju sve) pa mi 8 + 5 zvuči ok.
Meni se čini da gradivo za drugi kolokvij obično bude teže i/ili da ga ima više (a i često se nadovezuje na gradivo za prvi kolokvij + ponekad postoje usmeni/završni koji pokrivaju sve) pa mi 8 + 5 zvuči ok.

[Vrh]
xyz
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

13 = 15 - 2

PostPostano: 0:03 pet, 3. 2. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="Atomised"]Meni se čini da gradivo za drugi kolokvij obično bude teže i/ili da ga ima više (a i često se nadovezuje na gradivo za prvi kolokvij + ponekad postoje usmeni/završni koji pokrivaju sve) pa mi 8 + 5 zvuči ok.[/quote]

Slazem se. Bolje vise toga rijesiti prije pa ti manje ostaje za poslje.
Atomised (napisa):

Slazem se. Bolje vise toga rijesiti prije pa ti manje ostaje za poslje.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
mdoko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

199 = 237 - 38

PostPostano: 0:08 pet, 3. 2. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="pupi"]Pa ako je rijec o studentima koji bi isli kuci za uskrs svakako je najbolja opcija da kolokviji budu nakon 6. tjedana , :D (nakon svega lipo doma)[/quote]
Ako bi kolokviji bili nakon 6. tjedna, onda bi bilo jako nezgodno sastaviti te kolokvije, jer iz većine kolegija se ne bi obradilo dovoljno "kvalitetnog" gradiva, dakle nema nikakvoga smisla stavljati kolokvije nakon 6. tjedna nastave (jedne godine smo bili tako organizirani i pokazalo se jako lošim).

[quote]Samo sto cemo imat previse gradiva za prve kolokvije[/quote]
Nije vam palo na pamet da se ne mora baš sve što je obrađeno u prvih 8 tjedana ubaciti u prvi kolokvij? :wink:
pupi (napisa):
Pa ako je rijec o studentima koji bi isli kuci za uskrs svakako je najbolja opcija da kolokviji budu nakon 6. tjedana , Very Happy (nakon svega lipo doma)

Ako bi kolokviji bili nakon 6. tjedna, onda bi bilo jako nezgodno sastaviti te kolokvije, jer iz većine kolegija se ne bi obradilo dovoljno "kvalitetnog" gradiva, dakle nema nikakvoga smisla stavljati kolokvije nakon 6. tjedna nastave (jedne godine smo bili tako organizirani i pokazalo se jako lošim).

Citat:
Samo sto cemo imat previse gradiva za prve kolokvije

Nije vam palo na pamet da se ne mora baš sve što je obrađeno u prvih 8 tjedana ubaciti u prvi kolokvij? Wink

pupi
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 12 - 5

PostPostano: 0:55 pet, 3. 2. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

A onda jednostavno nisu trebali nista minjat :D
A onda jednostavno nisu trebali nista minjat Very Happy

[Vrh]
mdoko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

199 = 237 - 38

PostPostano: 4:25 pet, 3. 2. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="pupi"]A onda jednostavno nisu trebali nista minjat[/quote]
Moj stav je čitavo vrijeme bio da kolokviji trebaju biti nakon 7. tjedna nastave. U lipnju su čak tri državna praznika, pa nitko nije komplicirao termine kolokvija radi toga. :roll:
pupi (napisa):
A onda jednostavno nisu trebali nista minjat

Moj stav je čitavo vrijeme bio da kolokviji trebaju biti nakon 7. tjedna nastave. U lipnju su čak tri državna praznika, pa nitko nije komplicirao termine kolokvija radi toga. Rolling Eyes

buzdinci
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

-1 = 3 - 4

PostPostano: 14:09 ned, 5. 2. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="mdoko"]U lipnju su čak tri državna praznika, pa nitko nije komplicirao termine kolokvija radi toga. :roll:[/quote]

Valjda zato sto nema puno onih koji vole proslaviti Dan antifašističke borbe doma, sa obitelji! :D :D :D
mdoko (napisa):
U lipnju su čak tri državna praznika, pa nitko nije komplicirao termine kolokvija radi toga. Rolling Eyes

Valjda zato sto nema puno onih koji vole proslaviti Dan antifašističke borbe doma, sa obitelji! Very Happy Very Happy Very Happy

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3  Sljedeće
Stranica 2 / 3.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum