Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Mediji i pseudoznanost

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
bixodococo
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
= 11 - 2

PostPostano: 16:16 pet, 28. 10. 2011    Naslov: Mediji i pseudoznanost Citirajte i odgovorite

Eto, bliže se kolokviji, zadaće se množe i HRT jednostavno ne može pustiti jadne ljude na miru, nego baca ovakve bombončiće od tema na sve strane...

Sasvim slučajno nabasah na "Drugo mišljenje", emisiju o dosezima suvremene medicine i po n-ti put, na dragoj nam nacionalnoj televiziji, inače PREpunoj kvalitetnog programa i vrhunske produkcije, vidim očito kršenje zakona promoviranjem nadriliječništva (točnije homeopatije), da stvar bude zanimljivija, od strane doktora medicine!!! :shock:

Gdje to sve ide, ima li smisla uopće plaćati pretplatu, tko to dopušta i zašto ne odgovara, zanimljiva su pitanja, no bit će da je sve skupa realan odraz stanja u državi što rezultira raznim pojavama poput Šenkovečkog Hogwartsa, davanjem značaja mišljenju likova kalibra šaman Luka Hodak ili Drago Plečko...

Zaista je vrijeme da se čitava znanstvena zajednica odupre takvim stvarima i vrati svoj dignitet. S druge strane, treba jasno ukazati na razne varalice koji, ne samo da koštaju ljude golemih novaca, nego i direktno uzrokuju stradanja tvrdnjama tipa da HIV ne uzrokuje AIDS, da će malo svete vodice izliječit rak i slično.

Stoga, eto i link na zanimljivu tribinu o pseudoznanosti koja se nedavno odigrala, preporučam pogledati i rasprave nakon predavanja, urnebesne su: [url=http://www.youtube.com/watch?v=Mcji112VnuA&feature=related]KLIK[/url]
Eto, bliže se kolokviji, zadaće se množe i HRT jednostavno ne može pustiti jadne ljude na miru, nego baca ovakve bombončiće od tema na sve strane...

Sasvim slučajno nabasah na "Drugo mišljenje", emisiju o dosezima suvremene medicine i po n-ti put, na dragoj nam nacionalnoj televiziji, inače PREpunoj kvalitetnog programa i vrhunske produkcije, vidim očito kršenje zakona promoviranjem nadriliječništva (točnije homeopatije), da stvar bude zanimljivija, od strane doktora medicine!!! Shocked

Gdje to sve ide, ima li smisla uopće plaćati pretplatu, tko to dopušta i zašto ne odgovara, zanimljiva su pitanja, no bit će da je sve skupa realan odraz stanja u državi što rezultira raznim pojavama poput Šenkovečkog Hogwartsa, davanjem značaja mišljenju likova kalibra šaman Luka Hodak ili Drago Plečko...

Zaista je vrijeme da se čitava znanstvena zajednica odupre takvim stvarima i vrati svoj dignitet. S druge strane, treba jasno ukazati na razne varalice koji, ne samo da koštaju ljude golemih novaca, nego i direktno uzrokuju stradanja tvrdnjama tipa da HIV ne uzrokuje AIDS, da će malo svete vodice izliječit rak i slično.

Stoga, eto i link na zanimljivu tribinu o pseudoznanosti koja se nedavno odigrala, preporučam pogledati i rasprave nakon predavanja, urnebesne su: KLIK

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 17:54 pet, 28. 10. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Bas sam ti htio napisati da znanstvenu zajednicu nije briga, uz casnu iznimku D. Vinkovica... i eto ga na linku. :D

Losi djaci svijetom (za)vladali... i eto ti posljedice. [url=http://mojzagreb.info/zagreb/hrvatska/ubojica-osloboden-jer-je-ubio-prvi-put/]Ne kaznjavaju se ubojice[/url], gdje bi ti da netko kazni urednika koji zatupljuje mase, bas kako vlastima i odgovara?

P.S. Ne placam pretplatu i nemam namjeru. Nemam niti televizor; zdravije je tako.
Bas sam ti htio napisati da znanstvenu zajednicu nije briga, uz casnu iznimku D. Vinkovica... i eto ga na linku. Very Happy

Losi djaci svijetom (za)vladali... i eto ti posljedice. Ne kaznjavaju se ubojice, gdje bi ti da netko kazni urednika koji zatupljuje mase, bas kako vlastima i odgovara?

P.S. Ne placam pretplatu i nemam namjeru. Nemam niti televizor; zdravije je tako.

[Vrh]
bixodococo
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
= 11 - 2

PostPostano: 20:21 pet, 28. 10. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ne plaćam ni ja. Roditelji plaćaju. Osobno ne bih nikad, kao što uvijek radije ispijem kavu u birtiji umjesto trošenja na vodeće medije i njihova papirnata izdanja koja bi, oprostite mi, da ih se stavi u mrvu drugačiji kontekst uporabe unijela puno razdora u tržištu gdje trenutno vlada trolisnata Ceva softis :lol:

Znanstvenu zajednicu nije briga, pa se dešava da se HUPED infiltrira tj. organizira skupove, čak pod pokroviteljstvom MZŠO-a, plus koristi imena nekoliko fakulteta za svoju afirmaciju. Bravo.

Što se tiče onog ubice... Kao što rekoh, ovakve stvari mogu biti daleko smrtonosnije (sjetimo se što je sve propagirano u vezi kondoma, HIV-a). Neke ideje stvarno znaju biti opasne...

Veli Plečko, dao je homeopatski pripravak ljudima i potrovao ih olovom, srećom, smrtni ishodi su izbjegnuti (za dlaku). Otrovao je i sebe, naravno.

Nedavno vidjeh anketu koja pita vjerujemo li hrvatskim liječnicima. Ja sam uvjeren da ih je ogroman komad izuzetnih stručnjaka koji obavljaju posao za koji itekako treba imati želudac, no kad vidim ovakve stvari, pomalo me lovi jeza... :shock:
Ne plaćam ni ja. Roditelji plaćaju. Osobno ne bih nikad, kao što uvijek radije ispijem kavu u birtiji umjesto trošenja na vodeće medije i njihova papirnata izdanja koja bi, oprostite mi, da ih se stavi u mrvu drugačiji kontekst uporabe unijela puno razdora u tržištu gdje trenutno vlada trolisnata Ceva softis Laughing

Znanstvenu zajednicu nije briga, pa se dešava da se HUPED infiltrira tj. organizira skupove, čak pod pokroviteljstvom MZŠO-a, plus koristi imena nekoliko fakulteta za svoju afirmaciju. Bravo.

Što se tiče onog ubice... Kao što rekoh, ovakve stvari mogu biti daleko smrtonosnije (sjetimo se što je sve propagirano u vezi kondoma, HIV-a). Neke ideje stvarno znaju biti opasne...

Veli Plečko, dao je homeopatski pripravak ljudima i potrovao ih olovom, srećom, smrtni ishodi su izbjegnuti (za dlaku). Otrovao je i sebe, naravno.

Nedavno vidjeh anketu koja pita vjerujemo li hrvatskim liječnicima. Ja sam uvjeren da ih je ogroman komad izuzetnih stručnjaka koji obavljaju posao za koji itekako treba imati želudac, no kad vidim ovakve stvari, pomalo me lovi jeza... Shocked

[Vrh]
goranm
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
218 = 249 - 31

PostPostano: 21:05 pet, 28. 10. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Dara O'Briain vs. homeopathy:
http://www.youtube.com/watch?v=DHVVKAKWXcg

"The great thing about homeopathy is that you can't overdose on it." Well, you could frakkin' drown! :rofl:
Dara O'Briain vs. homeopathy:
http://www.youtube.com/watch?v=DHVVKAKWXcg

"The great thing about homeopathy is that you can't overdose on it." Well, you could frakkin' drown! Rolling On the Floor Laughing

nana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
95 = 158 - 63

PostPostano: 12:59 pon, 31. 10. 2011    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ovaj petak ce biti tribina na temu treba li medicini alternativa.
[url=http://www.cficroatia.com/javna-tribina-treba-li-medicini-alternativa]LINK[/url]
Ovaj petak ce biti tribina na temu treba li medicini alternativa.
LINK

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - opušteno -> Bućkuriš Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum