Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
VRS1 Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Atomised Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
VRS1 Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Atomised Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
ja666 Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
GauSs_ Moderator
Spol:
|
Postano: 20:52 pon, 5. 12. 2011 Naslov: |
|
|
[quote="ja666"]Jel prvi rok idući tj, i jel 2. rok tjedan dana nakon prvog? Jel imamo vježbe ovaj tjedan?[/quote]
prvi prakticni je u tjednu 12.-15.12.
drugi prakticni ce biti u 1. mjesecu
imamo vjezbe ovaj tjedan
ja666 (napisa): | Jel prvi rok idući tj, i jel 2. rok tjedan dana nakon prvog? Jel imamo vježbe ovaj tjedan? |
prvi prakticni je u tjednu 12.-15.12.
drugi prakticni ce biti u 1. mjesecu
imamo vjezbe ovaj tjedan
_________________ The purpose of life is to end
Prosle su godine kolokviji bili laksi, zar ne?
|
|
[Vrh] |
|
ja666 Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
A-tom Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Phoenix Forumaš(ica)
Sarma: -
|
|
[Vrh] |
|
Atomised Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
(s)Venn Forumaš(ica)
|
Postano: 16:18 sri, 7. 12. 2011 Naslov: |
|
|
Zanima me je li u 30. zadatku, u sortu, dovoljno samo swapati (po potrebi) 16-bitne vrijednosti, ili se inzistira na swapanju adresa prethodnika i sljedbenika elemenata liste..?
Možda pitanje izgleda pomalo banalno, ali u tom slučaju klasični bubble-sort uz poznavanje duljine liste odmah riješi stvar, a potrebno je poznavati samo adresu sljedbenika (drugim riječima, adresu prethodnika nigdje nisam koristio)... :oops:
S druge strane, u 29. zadatku očito treba paziti da novi element liste koji za vrijednost sadrži sumu ne smjestimo na adresu koja je otprije zauzeta nekim od elemenata liste. Imate li kakav pametan prijedlog na koji način sa sigurnošću odrediti slobodnu adresu?
Ja sam riješio zadatak na način da sam sumirao adrese svih postojećih elemenata liste, no čini mi se da u nekim slučajevima mogu naići na koliziju...
Zanima me je li u 30. zadatku, u sortu, dovoljno samo swapati (po potrebi) 16-bitne vrijednosti, ili se inzistira na swapanju adresa prethodnika i sljedbenika elemenata liste..?
Možda pitanje izgleda pomalo banalno, ali u tom slučaju klasični bubble-sort uz poznavanje duljine liste odmah riješi stvar, a potrebno je poznavati samo adresu sljedbenika (drugim riječima, adresu prethodnika nigdje nisam koristio)...
S druge strane, u 29. zadatku očito treba paziti da novi element liste koji za vrijednost sadrži sumu ne smjestimo na adresu koja je otprije zauzeta nekim od elemenata liste. Imate li kakav pametan prijedlog na koji način sa sigurnošću odrediti slobodnu adresu?
Ja sam riješio zadatak na način da sam sumirao adrese svih postojećih elemenata liste, no čini mi se da u nekim slučajevima mogu naići na koliziju...
_________________ ..pišem pjesme, sviram bluz, radost i tugu na stihove lomim..
|
|
[Vrh] |
|
GauSs_ Moderator
Spol:
|
Postano: 18:26 sri, 7. 12. 2011 Naslov: |
|
|
[quote="(s)Venn"]Zanima me je li u 30. zadatku, u sortu, dovoljno samo swapati (po potrebi) 16-bitne vrijednosti, ili se inzistira na swapanju adresa prethodnika i sljedbenika elemenata liste..?
Možda pitanje izgleda pomalo banalno, ali u tom slučaju klasični bubble-sort uz poznavanje duljine liste odmah riješi stvar, a potrebno je poznavati samo adresu sljedbenika (drugim riječima, adresu prethodnika nigdje nisam koristio)... :oops:
[/quote]
da. to je uredno rjesenje.
[quote]
Ja sam riješio zadatak na način da sam sumirao adrese svih postojećih elemenata liste, no čini mi se da u nekim slučajevima mogu naići na koliziju...[/quote]
Mozete uzeti da su sve adrese poslije $9000 slobodne
(s)Venn (napisa): | Zanima me je li u 30. zadatku, u sortu, dovoljno samo swapati (po potrebi) 16-bitne vrijednosti, ili se inzistira na swapanju adresa prethodnika i sljedbenika elemenata liste..?
Možda pitanje izgleda pomalo banalno, ali u tom slučaju klasični bubble-sort uz poznavanje duljine liste odmah riješi stvar, a potrebno je poznavati samo adresu sljedbenika (drugim riječima, adresu prethodnika nigdje nisam koristio)...
|
da. to je uredno rjesenje.
Citat: |
Ja sam riješio zadatak na način da sam sumirao adrese svih postojećih elemenata liste, no čini mi se da u nekim slučajevima mogu naići na koliziju... |
Mozete uzeti da su sve adrese poslije $9000 slobodne
|
|
[Vrh] |
|
VRS1 Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
GauSs_ Moderator
Spol:
|
Postano: 1:18 pet, 9. 12. 2011 Naslov: |
|
|
[quote="VRS1"]Zanima me u vezi zadatka 19... Da li konvertiramo samo brojeve i velika slova?[/quote]
da
VRS1 (napisa): | Zanima me u vezi zadatka 19... Da li konvertiramo samo brojeve i velika slova? |
da
|
|
[Vrh] |
|
Ledicka Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 15:04 pet, 9. 12. 2011 Naslov: |
|
|
Opet 26. zadatak...
Zanima me je li problem ako program doslovno pomakne brojeve iza ITEM na njegovo mjesto, bez da ih kopira i bez da ostaju 'iza' liste? Npr, ako je lista imala duljinu $2, ITEM=$03 i lista oblika $03 , $06 | $FF , moze li lista izgledati ovako:
$02 , $06 | $FF ?
Mozda je glupo pitanje, ali u primjeru danom na stranici, vrijednost koja se nalazi iza ITEM je kopirana na njeno mjesto, a nekima su liste i dalje nepoznanica... Hvala :)
Opet 26. zadatak...
Zanima me je li problem ako program doslovno pomakne brojeve iza ITEM na njegovo mjesto, bez da ih kopira i bez da ostaju 'iza' liste? Npr, ako je lista imala duljinu $2, ITEM=$03 i lista oblika $03 , $06 | $FF , moze li lista izgledati ovako:
$02 , $06 | $FF ?
Mozda je glupo pitanje, ali u primjeru danom na stranici, vrijednost koja se nalazi iza ITEM je kopirana na njeno mjesto, a nekima su liste i dalje nepoznanica... Hvala
|
|
[Vrh] |
|
VRS1 Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Lucifer Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 9:06 ned, 11. 12. 2011 Naslov: |
|
|
Imam jedno metapitanje u vezi praktičnih zadataka. Možda sam krivo shvatio, ili mi nedostaje dio informacija, no jeli maksimalni broj bodova koje možemo dobiti na praktičnim zadacima 20? Ako da, postoji li poanta odabiranja rješavanja grupe od 20 bodova (s obzirom da, po uvjetima rješavanja praktičnih zadataka, tada može dobiti minimalno 25 bodova)? :?
Imam jedno metapitanje u vezi praktičnih zadataka. Možda sam krivo shvatio, ili mi nedostaje dio informacija, no jeli maksimalni broj bodova koje možemo dobiti na praktičnim zadacima 20? Ako da, postoji li poanta odabiranja rješavanja grupe od 20 bodova (s obzirom da, po uvjetima rješavanja praktičnih zadataka, tada može dobiti minimalno 25 bodova)?
|
|
[Vrh] |
|
Atomised Forumaš(ica)
|
Postano: 9:45 ned, 11. 12. 2011 Naslov: |
|
|
[quote="Lucifer"]Imam jedno metapitanje u vezi praktičnih zadataka. Možda sam krivo shvatio, ili mi nedostaje dio informacija, no jeli maksimalni broj bodova koje možemo dobiti na praktičnim zadacima 20? Ako da, postoji li poanta odabiranja rješavanja grupe od 20 bodova (s obzirom da, po uvjetima rješavanja praktičnih zadataka, tada može dobiti minimalno 25 bodova)? :?[/quote]
Ne zbrajaju ti se bodovi na zadacima. Ako uzmeš zadatke za 5 bodova i riješiš oba točno, nećeš dobiti 10 bodova (nego 5).
Lucifer (napisa): | Imam jedno metapitanje u vezi praktičnih zadataka. Možda sam krivo shvatio, ili mi nedostaje dio informacija, no jeli maksimalni broj bodova koje možemo dobiti na praktičnim zadacima 20? Ako da, postoji li poanta odabiranja rješavanja grupe od 20 bodova (s obzirom da, po uvjetima rješavanja praktičnih zadataka, tada može dobiti minimalno 25 bodova)? |
Ne zbrajaju ti se bodovi na zadacima. Ako uzmeš zadatke za 5 bodova i riješiš oba točno, nećeš dobiti 10 bodova (nego 5).
|
|
[Vrh] |
|
insane_raver Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 11:12 ned, 11. 12. 2011 Naslov: |
|
|
[quote="Lucifer"]Imam jedno metapitanje u vezi praktičnih zadataka. Možda sam krivo shvatio, ili mi nedostaje dio informacija, no jeli maksimalni broj bodova koje možemo dobiti na praktičnim zadacima 20? Ako da, postoji li poanta odabiranja rješavanja grupe od 20 bodova (s obzirom da, po uvjetima rješavanja praktičnih zadataka, tada može dobiti minimalno 25 bodova)? :?[/quote]
Poanta je da dobiješ jedan zadatak iz skupine bodova za koje pišeš i bilo koji drugi zadatak iz nižih skupina.
Za 20 znači onih 5 jedan je siguran i bilo koji drugi zadatak od 25 preostalih.
Lucifer (napisa): | Imam jedno metapitanje u vezi praktičnih zadataka. Možda sam krivo shvatio, ili mi nedostaje dio informacija, no jeli maksimalni broj bodova koje možemo dobiti na praktičnim zadacima 20? Ako da, postoji li poanta odabiranja rješavanja grupe od 20 bodova (s obzirom da, po uvjetima rješavanja praktičnih zadataka, tada može dobiti minimalno 25 bodova)? |
Poanta je da dobiješ jedan zadatak iz skupine bodova za koje pišeš i bilo koji drugi zadatak iz nižih skupina.
Za 20 znači onih 5 jedan je siguran i bilo koji drugi zadatak od 25 preostalih.
|
|
[Vrh] |
|
CrustiCroc Gost
|
|
[Vrh] |
|
|