Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
malalodacha Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Zenon Forumaš(ica)

Sarma: -
|
|
[Vrh] |
|
malalodacha Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Zenon Forumaš(ica)

Sarma: -
|
|
[Vrh] |
|
satja Forumaš(ica)

|
Postano: 10:39 sub, 31. 12. 2011 Naslov: |
|
|
Na nekim kolegijima rješenja kolokvija se objavljuju, npr: http://web.math.pmf.unizg.hr/nastava/uuv/kolokviji/vjer-0910-kol1.pdf
Netko je jednom pitao nekog asistenta, možda iz analize, nemojte me držati za riječ, zašto nema rješenja kolokvija na webu, a odgovor je bio nešto poput "mi nismo plaćeni za to". Ima i tu nešto.
Na nekim kolegijima rješenja kolokvija se objavljuju, npr: http://web.math.pmf.unizg.hr/nastava/uuv/kolokviji/vjer-0910-kol1.pdf
Netko je jednom pitao nekog asistenta, možda iz analize, nemojte me držati za riječ, zašto nema rješenja kolokvija na webu, a odgovor je bio nešto poput "mi nismo plaćeni za to". Ima i tu nešto.
|
|
[Vrh] |
|
malalodacha Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
ebartos Forumaš(ica)

|
Postano: 18:29 sub, 31. 12. 2011 Naslov: |
|
|
Na stranici linearne algebre imas pod linkovima puno korisnih stvari, npr. riješi ti sustav linearnih jednadžbi itd. Tako možeš to provjeriti. Onda upiši u google matrix calculator i imaš sve za matrice pa možeš provjeravat rangove determinante inverze množit ih i sve, onda za determinantu n-tog reda možes uzet proizvoljan n i onda ukucat takvu matricu pa uvrstit u svoje rješenje i tak na 2 primjera pa vidiš jel ti dobro, zatim imaš wolphram alfa gdje napišeš npr lim x to 0 f(x) = sin(x)/x i on ti izbaci rješenje i tako za kakvu god fukciju, tamo još možeš i puno drugih stvari dobit rješenje.
Prouči ove stranice i imat ćeš rješenje većine zadataka koje si rješavao. A onda još ono malo, (stvarno malo) na koje ne možeš dobit rješenje pitaš na forumu. Nadam se da će pomoći. :)
Na stranici linearne algebre imas pod linkovima puno korisnih stvari, npr. riješi ti sustav linearnih jednadžbi itd. Tako možeš to provjeriti. Onda upiši u google matrix calculator i imaš sve za matrice pa možeš provjeravat rangove determinante inverze množit ih i sve, onda za determinantu n-tog reda možes uzet proizvoljan n i onda ukucat takvu matricu pa uvrstit u svoje rješenje i tak na 2 primjera pa vidiš jel ti dobro, zatim imaš wolphram alfa gdje napišeš npr lim x to 0 f(x) = sin(x)/x i on ti izbaci rješenje i tako za kakvu god fukciju, tamo još možeš i puno drugih stvari dobit rješenje.
Prouči ove stranice i imat ćeš rješenje većine zadataka koje si rješavao. A onda još ono malo, (stvarno malo) na koje ne možeš dobit rješenje pitaš na forumu. Nadam se da će pomoći.
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 18:49 sub, 31. 12. 2011 Naslov: |
|
|
@malalodacha:
Mozes:
1. Pitati na Forumu kako Zenon predlaze. Jednom kad netko dobije potvrdu da mu/joj je rjesenje tocno, drugi mogu odatle provjeriti.
2. Prosetati do demosa ili na konzultacije da ti provjere rjesenja.
[tex]\forall x \in \{1,2\}:[/tex]
x.1. Mozes lijepo i pregledno sloziti tako dobivena rjesenja i objaviti ih (npr. kao zasebni topic na Forumu).
x.2. Ne prihvacam "ne placaju me za to" argument, jer onda ne mozes niti od asistenata traziti taj dodatni angazman za djabe. Asistenti za vratom imaju: nastavu, kolokvije, doktorate (as in "izmisli nesto u matematici sto jos nitko nije, opravdaj da je korisno i napisi suvisli rad od 100tinjak ili vise stranica"), ispite koji se samostalno mogu mjeriti s vasim cijelim semestrima (neki i s cijelim godinama), proucavanje izuzetno naprednih podrucja, razna dodatna zaduzenja (organiziranja i dezuranja po kolokvijima, vodjenje nastavnih statistika, tajnistva seminara, predstavljanja po vijecima, sistemasenja i programiranja za projekte,...) itd.
Izrugivanje Zenonu sto koristi dostupne mu resurse (namely, Forum), govori o tebi cak imanje pohvalno nego ti pokusavas o njemu.
Ne tako davno, rokove se skupljalo IRL, od kolega, i fotokopiralo. Rjesenja su bila nesto sto smo sami radili i nismo bili lijeni pitati demose/asistente. Prezivjeli smo... prezivjet cete i vi.
Nadam se da ne ocekujes i u zivotu da ti bas sve bude isporuceno na srebrnom pladnju...
@malalodacha:
Mozes:
1. Pitati na Forumu kako Zenon predlaze. Jednom kad netko dobije potvrdu da mu/joj je rjesenje tocno, drugi mogu odatle provjeriti.
2. Prosetati do demosa ili na konzultacije da ti provjere rjesenja.
[tex]\forall x \in \{1,2\}:[/tex]
x.1. Mozes lijepo i pregledno sloziti tako dobivena rjesenja i objaviti ih (npr. kao zasebni topic na Forumu).
x.2. Ne prihvacam "ne placaju me za to" argument, jer onda ne mozes niti od asistenata traziti taj dodatni angazman za djabe. Asistenti za vratom imaju: nastavu, kolokvije, doktorate (as in "izmisli nesto u matematici sto jos nitko nije, opravdaj da je korisno i napisi suvisli rad od 100tinjak ili vise stranica"), ispite koji se samostalno mogu mjeriti s vasim cijelim semestrima (neki i s cijelim godinama), proucavanje izuzetno naprednih podrucja, razna dodatna zaduzenja (organiziranja i dezuranja po kolokvijima, vodjenje nastavnih statistika, tajnistva seminara, predstavljanja po vijecima, sistemasenja i programiranja za projekte,...) itd.
Izrugivanje Zenonu sto koristi dostupne mu resurse (namely, Forum), govori o tebi cak imanje pohvalno nego ti pokusavas o njemu.
Ne tako davno, rokove se skupljalo IRL, od kolega, i fotokopiralo. Rjesenja su bila nesto sto smo sami radili i nismo bili lijeni pitati demose/asistente. Prezivjeli smo... prezivjet cete i vi.
Nadam se da ne ocekujes i u zivotu da ti bas sve bude isporuceno na srebrnom pladnju...
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
malalodacha Forumaš(ica)

|
Postano: 14:52 ned, 1. 1. 2012 Naslov: |
|
|
ma ok, nije mi cilj ovog topica bio komentirati kako netko svoja rješenja provjerava ili tako nešto, nego eto, zanimale su me samo tak te stvari jer jednostavno osim da postavim svaki zadatak na forum, drugačije nikako ne mogu provjeriti rješenje svojih zadataka ;) a mislim da opet forum nije zamišljen da se svaki zadatak stavi ovdje, nego da se na primjerima sličnih pokaže princip rješavanja raznih tipova zadataka ;) ali u redu je, dobio sam odgovor na pitanje koje me zanimalo, bacam se na analizu :D
ma ok, nije mi cilj ovog topica bio komentirati kako netko svoja rješenja provjerava ili tako nešto, nego eto, zanimale su me samo tak te stvari jer jednostavno osim da postavim svaki zadatak na forum, drugačije nikako ne mogu provjeriti rješenje svojih zadataka a mislim da opet forum nije zamišljen da se svaki zadatak stavi ovdje, nego da se na primjerima sličnih pokaže princip rješavanja raznih tipova zadataka ali u redu je, dobio sam odgovor na pitanje koje me zanimalo, bacam se na analizu
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin

Spol: 
|
Postano: 17:33 ned, 1. 1. 2012 Naslov: |
|
|
[quote="malalodacha"]zanimale su me samo tak te stvari jer jednostavno osim da postavim svaki zadatak na forum, drugačije nikako ne mogu provjeriti rješenje svojih zadataka ;)[/quote]
Ponavljam: osim pisanja na Forumu, imas i trazenje po Forumu (medju postojecim postovima), demonstrature, konzultacije i samostalne provjere (ono sto je ebartos savjetovao).
malalodacha (napisa): | zanimale su me samo tak te stvari jer jednostavno osim da postavim svaki zadatak na forum, drugačije nikako ne mogu provjeriti rješenje svojih zadataka  |
Ponavljam: osim pisanja na Forumu, imas i trazenje po Forumu (medju postojecim postovima), demonstrature, konzultacije i samostalne provjere (ono sto je ebartos savjetovao).
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju. 
|
|
[Vrh] |
|
kenny Petica iz zalaganja

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
|