Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
GauSs_ Moderator
Spol:
|
Postano: 12:44 ned, 8. 1. 2012 Naslov: |
|
|
[quote="Lucifer"][quote="Atomised"]Zato da se pokrije veći dio obrađenog gradiva? Mislim, vježbe su 90% asembler. A zašto na papiru? Nije izvedivo drugačije, i sam asistent je rekao da bi bilo bolje da se to piše za kompom (ali nije moguće)...
Uglavnom, sad prestajem nagađati i bacam se na učenje. :)[/quote]
Ali to samo delegira pitanje. Zašto je onda 90% vježbi asembler? I ako već je 90% vježbi asembler, zašto je onda problem da bude 90% bodova iz problemskih iz asemblera. Jer, mislim, ispada da se održava nastava za koju ne postoje materijalni preduvjeti. Ekonomskom je zbog toga upitan upis studenata....
[/quote]
Zato sto na problemskom dijelu ne mora nuzno doci samo ono sto se radi na vjezbama.
Ovo s ekonomskim i materijalima cu ostaviti bez komentara.
Lucifer (napisa): | Atomised (napisa): | Zato da se pokrije veći dio obrađenog gradiva? Mislim, vježbe su 90% asembler. A zašto na papiru? Nije izvedivo drugačije, i sam asistent je rekao da bi bilo bolje da se to piše za kompom (ali nije moguće)...
Uglavnom, sad prestajem nagađati i bacam se na učenje. |
Ali to samo delegira pitanje. Zašto je onda 90% vježbi asembler? I ako već je 90% vježbi asembler, zašto je onda problem da bude 90% bodova iz problemskih iz asemblera. Jer, mislim, ispada da se održava nastava za koju ne postoje materijalni preduvjeti. Ekonomskom je zbog toga upitan upis studenata....
|
Zato sto na problemskom dijelu ne mora nuzno doci samo ono sto se radi na vjezbama.
Ovo s ekonomskim i materijalima cu ostaviti bez komentara.
_________________ The purpose of life is to end
Prosle su godine kolokviji bili laksi, zar ne?
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
googol Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Atomised Forumaš(ica)
|
Postano: 9:40 čet, 12. 1. 2012 Naslov: |
|
|
[quote="googol"][quote="Anonymous"]Kada se mogu ocekivati rezultati drugog kolokvija?[/quote]
Uvid je sljedecu srijedu u 18h.
1. Kada je tocno prakticni i kako se prijavljujemo?
2. Jeli moguce ici na popravni s ciljem poboljsanja ocjene?
3. Jesam li dobro interpretirala zadnji zad iz kolokvija s ASCII znakovima? To je isti kao i ovaj s vjezbi: http://brale.math.hr/nastava/gr/materijali/v05/gr-v5-08.x68 ?[/quote]
Hm, ja sam zapisao da je uvid u srijedu u 10. Možda sam ja nešto krivo zapisao, ali srijeda je 18. pa mi se čini logičnijim da si ti pobrkala datum i sat.
1. [i]Prijaviti se možete tako da pošaljete asistentu mail s naslovom "GR-prakticni" do srijede 11.1. Termini će biti objavljeni u četvrtak 12.1. u 12 sati.[/i] - sa stranice kolegija. Dakle, kasniš već, ali možda ako požuriš...?
2. Pretpostavljam da ne, jer za to postoji ono odgovaranje kod profesora.
3. E to ne znam! Riješio sam ga ali ne želim razmišljati o zadacima s kolokvija. :D
googol (napisa): | Anonymous (napisa): | Kada se mogu ocekivati rezultati drugog kolokvija? |
3. Jesam li dobro interpretirala zadnji zad iz kolokvija s ASCII znakovima? To je isti kao i ovaj s vjezbi: http://brale.math.hr/nastava/gr/materijali/v05/gr-v5-08.x68 ? |
Hm, ja sam zapisao da je uvid u srijedu u 10. Možda sam ja nešto krivo zapisao, ali srijeda je 18. pa mi se čini logičnijim da si ti pobrkala datum i sat.
1. Prijaviti se možete tako da pošaljete asistentu mail s naslovom "GR-prakticni" do srijede 11.1. Termini će biti objavljeni u četvrtak 12.1. u 12 sati. - sa stranice kolegija. Dakle, kasniš već, ali možda ako požuriš...?
2. Pretpostavljam da ne, jer za to postoji ono odgovaranje kod profesora.
3. E to ne znam! Riješio sam ga ali ne želim razmišljati o zadacima s kolokvija.
|
|
[Vrh] |
|
GauSs_ Moderator
Spol:
|
Postano: 11:40 čet, 12. 1. 2012 Naslov: |
|
|
[quote="googol"][quote="Anonymous"]Kada se mogu ocekivati rezultati drugog kolokvija?[/quote]
[/quote]
Rezultati ce biti na sluzbenoj stranici u srijedu 18.1. u 10 sati, a zalbe su isti dan u 16 sati
[quote]
[/quote]
prakticni je 14.1. i trebalo se prijaviti do (ukljucujuci) jucer
[quote]
[/quote]
Da, ali nije preporucljivo jer se na popravnom pise cijelo gradivo
Za poboljsanje ocjene mozete ici na usmeni kod profesora (+/- 1 ocjena)
googol (napisa): | Anonymous (napisa): | Kada se mogu ocekivati rezultati drugog kolokvija? |
|
Rezultati ce biti na sluzbenoj stranici u srijedu 18.1. u 10 sati, a zalbe su isti dan u 16 sati
Citat: |
|
prakticni je 14.1. i trebalo se prijaviti do (ukljucujuci) jucer
|
Za poboljsanje ocjene mozete ici na usmeni kod profesora (+/- 1 ocjena)
|
|
[Vrh] |
|
insane_raver Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 12:49 čet, 12. 1. 2012 Naslov: |
|
|
[quote]
[quote]
[/quote]
Za poboljsanje ocjene mozete ici na usmeni kod profesora (+/- 1 ocjena)[/quote]
Samo bih dao informaciju, kolega je prošle godine išao na usmeni iz građe kod profesora i kaže da je to bio jedan od najugodnijih usmenih ikada.
Znanje je naravno potrebno, ali kaže ugodno, opušteno razgovarali o gradivu, crtao i pisao i odgovarao profesoru i podigao ocjenu.
|
Za poboljsanje ocjene mozete ici na usmeni kod profesora (+/- 1 ocjena) |
Samo bih dao informaciju, kolega je prošle godine išao na usmeni iz građe kod profesora i kaže da je to bio jedan od najugodnijih usmenih ikada.
Znanje je naravno potrebno, ali kaže ugodno, opušteno razgovarali o gradivu, crtao i pisao i odgovarao profesoru i podigao ocjenu.
|
|
[Vrh] |
|
googol Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
radoznali kaktus Forumaš(ica)
|
Postano: 5:46 pet, 13. 1. 2012 Naslov: |
|
|
šta točno radi DBEQ? BEQ se brancha kada je rezultat zadnje operacije jednako 0 tj. kad je Z flag 1, a DBEQ se u sljedećem primjeru brancha dok je Z različit od 0 , a kad Z postane 1 onda izlazi iz petlje.
zadatak gr-v8-2010_01.x68
ključni dio koda
LOOP: CMP.W (A0)+, D0
DBEQ D1, LOOP
BEQ.S DONE
i btw, koliko će bit zadataka iz assemblera na popravnom?
šta točno radi DBEQ? BEQ se brancha kada je rezultat zadnje operacije jednako 0 tj. kad je Z flag 1, a DBEQ se u sljedećem primjeru brancha dok je Z različit od 0 , a kad Z postane 1 onda izlazi iz petlje.
ključni dio koda
DBEQ D1, LOOP
BEQ.S DONE
i btw, koliko će bit zadataka iz assemblera na popravnom?
|
|
[Vrh] |
|
GauSs_ Moderator
Spol:
|
Postano: 10:40 pet, 13. 1. 2012 Naslov: |
|
|
[quote="googol"][quote="GauSs_"]
Za poboljsanje ocjene mozete ici na usmeni kod profesora (+/- 1 ocjena)[/quote]
Mozete li u detalje to objasniti, za koliko se moze dici/spustiti ocjena?[/quote]
Za 1 ocjenu, osim ako ne budete katastrofalno znali pa u tom slucaju mozete i pasti
googol (napisa): | GauSs_ (napisa): |
Za poboljsanje ocjene mozete ici na usmeni kod profesora (+/- 1 ocjena) |
Mozete li u detalje to objasniti, za koliko se moze dici/spustiti ocjena? |
Za 1 ocjenu, osim ako ne budete katastrofalno znali pa u tom slucaju mozete i pasti
|
|
[Vrh] |
|
Ally Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 12:10 pet, 13. 1. 2012 Naslov: |
|
|
[quote="radoznali kaktus"]šta točno radi DBEQ? BEQ se brancha kada je rezultat zadnje operacije jednako 0 tj. kad je Z flag 1, a DBEQ se u sljedećem primjeru brancha dok je Z različit od 0 , a kad Z postane 1 onda izlazi iz petlje.
ključni dio koda
DBEQ D1, LOOP
BEQ.S DONE
i btw, koliko će bit zadataka iz assemblera na popravnom?[/quote]
Evo, objasnit ću ja svoje shvaćanje. Ako je krivo, nek me netko slobodno ispravi, da ne živim u zabludi.
DBEQ Dn, LOOP u svakom prolazu kroz petlju LOOP dekrementira Dn za 1. Izlazi iz petlje ako je Dn=-1 ili se ispostavi da je zadani uvjet istinit. U ovom slučaju "uvjet" je BEQ.
radoznali kaktus (napisa): | šta točno radi DBEQ? BEQ se brancha kada je rezultat zadnje operacije jednako 0 tj. kad je Z flag 1, a DBEQ se u sljedećem primjeru brancha dok je Z različit od 0 , a kad Z postane 1 onda izlazi iz petlje.
ključni dio koda
DBEQ D1, LOOP
BEQ.S DONE
i btw, koliko će bit zadataka iz assemblera na popravnom? |
Evo, objasnit ću ja svoje shvaćanje. Ako je krivo, nek me netko slobodno ispravi, da ne živim u zabludi.
DBEQ Dn, LOOP u svakom prolazu kroz petlju LOOP dekrementira Dn za 1. Izlazi iz petlje ako je Dn=-1 ili se ispostavi da je zadani uvjet istinit. U ovom slučaju "uvjet" je BEQ.
_________________ I just wanna dance..
|
|
[Vrh] |
|
|
Postano: 12:43 pet, 13. 1. 2012 Naslov: |
|
|
[quote="Ally"][quote="radoznali kaktus"]šta točno radi DBEQ? BEQ se brancha kada je rezultat zadnje operacije jednako 0 tj. kad je Z flag 1, a DBEQ se u sljedećem primjeru brancha dok je Z različit od 0 , a kad Z postane 1 onda izlazi iz petlje.
ključni dio koda
DBEQ D1, LOOP
BEQ.S DONE
DBEQ Dn, LOOP u svakom prolazu kroz petlju LOOP dekrementira Dn za 1. Izlazi iz petlje ako je Dn=-1 ili se ispostavi da je zadani uvjet istinit. U ovom slučaju "uvjet" je BEQ.[/quote]
DBEQ izlazi iz petlje kada je Dn=0 i kada je Z=0.
Ally (napisa): | radoznali kaktus (napisa): | šta točno radi DBEQ? BEQ se brancha kada je rezultat zadnje operacije jednako 0 tj. kad je Z flag 1, a DBEQ se u sljedećem primjeru brancha dok je Z različit od 0 , a kad Z postane 1 onda izlazi iz petlje.
ključni dio koda
DBEQ D1, LOOP
BEQ.S DONE
DBEQ Dn, LOOP u svakom prolazu kroz petlju LOOP dekrementira Dn za 1. Izlazi iz petlje ako je Dn=-1 ili se ispostavi da je zadani uvjet istinit. U ovom slučaju "uvjet" je BEQ. |
|
|
[Vrh] |
|
|
Postano: 14:04 pet, 13. 1. 2012 Naslov: |
|
|
[quote="Ally"][quote="radoznali kaktus"]šta točno radi DBEQ? BEQ se brancha kada je rezultat zadnje operacije jednako 0 tj. kad je Z flag 1, a DBEQ se u sljedećem primjeru brancha dok je Z različit od 0 , a kad Z postane 1 onda izlazi iz petlje.
ključni dio koda
DBEQ D1, LOOP
BEQ.S DONE
DBEQ Dn, LOOP u svakom prolazu kroz petlju LOOP dekrementira Dn za 1. Izlazi iz petlje ako je Dn=-1 ili se ispostavi da je zadani uvjet istinit. U ovom slučaju "uvjet" je BEQ.[/quote]
Ally (napisa): | radoznali kaktus (napisa): | šta točno radi DBEQ? BEQ se brancha kada je rezultat zadnje operacije jednako 0 tj. kad je Z flag 1, a DBEQ se u sljedećem primjeru brancha dok je Z različit od 0 , a kad Z postane 1 onda izlazi iz petlje.
ključni dio koda
DBEQ D1, LOOP
BEQ.S DONE
DBEQ Dn, LOOP u svakom prolazu kroz petlju LOOP dekrementira Dn za 1. Izlazi iz petlje ako je Dn=-1 ili se ispostavi da je zadani uvjet istinit. U ovom slučaju "uvjet" je BEQ. |
|
|
[Vrh] |
|
Crazylamb1 Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Ally Forumaš(ica)
Spol: