Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
anamarie Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 14:13 pon, 16. 1. 2012 Naslov: |
|
|
[quote="kiara"]Bravo, i hvala! Sta znaci da ako te pita na prvom pitanju padas? Pa moze me pitat neko potpitanje.[/quote]
recimo da ti ti da dokazati je kovergentan niz ograničen,moraš sve sama dokazati,on samo sluša tebe i piše bilješke,ne postavlja pitanja,ako ti on nešto pita vjerojatno si krivo riješila pa padaš
jedino ako je baš nešto teže,onda to neće zamjeriti,ali prvo pitanje ne postavi jako teško,tek shvati da shvaćaš onda te pita dalje(jedino ako si jedva prošla kolokvij,onda te pita samo jedno pitanje(npr.limes je jedinstven)
kiara (napisa): | Bravo, i hvala! Sta znaci da ako te pita na prvom pitanju padas? Pa moze me pitat neko potpitanje. |
recimo da ti ti da dokazati je kovergentan niz ograničen,moraš sve sama dokazati,on samo sluša tebe i piše bilješke,ne postavlja pitanja,ako ti on nešto pita vjerojatno si krivo riješila pa padaš
jedino ako je baš nešto teže,onda to neće zamjeriti,ali prvo pitanje ne postavi jako teško,tek shvati da shvaćaš onda te pita dalje(jedino ako si jedva prošla kolokvij,onda te pita samo jedno pitanje(npr.limes je jedinstven)
|
|
[Vrh] |
|
kiara Forumaš(ica)

|
Postano: 14:38 pon, 16. 1. 2012 Naslov: |
|
|
[quote="anamarie"][quote="kiara"]Bravo, i hvala! Sta znaci da ako te pita na prvom pitanju padas? Pa moze me pitat neko potpitanje.[/quote]
jedino ako je baš nešto teže,onda to neće zamjeriti,ali prvo pitanje ne postavi jako teško,tek shvati da shvaćaš onda te pita dalje(jedino ako si jedva prošla kolokvij,onda te pita samo jedno pitanje(npr.limes je jedinstven)[/quote]
Ok,hvala! :)
[size=9][color=#999999]Added after 15 minutes:[/color][/size]
[quote="anamarie"](jedino ako si jedva prošla kolokvij,onda te pita samo jedno pitanje(npr.limes je jedinstven)[/quote]
Oprosti,sad sam uocila ovo pa da te pitam jos samo nesto. Sta znaci jedva proci kolokvij? To je 25-26 bodova ili više? I koliko si ti imala bodova ukupno na kolokvijima da te pitao za 4?
anamarie (napisa): | kiara (napisa): | Bravo, i hvala! Sta znaci da ako te pita na prvom pitanju padas? Pa moze me pitat neko potpitanje. |
jedino ako je baš nešto teže,onda to neće zamjeriti,ali prvo pitanje ne postavi jako teško,tek shvati da shvaćaš onda te pita dalje(jedino ako si jedva prošla kolokvij,onda te pita samo jedno pitanje(npr.limes je jedinstven) |
Ok,hvala!
Added after 15 minutes:
anamarie (napisa): | (jedino ako si jedva prošla kolokvij,onda te pita samo jedno pitanje(npr.limes je jedinstven) |
Oprosti,sad sam uocila ovo pa da te pitam jos samo nesto. Sta znaci jedva proci kolokvij? To je 25-26 bodova ili više? I koliko si ti imala bodova ukupno na kolokvijima da te pitao za 4?
|
|
[Vrh] |
|
anamarie Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 16:18 pon, 16. 1. 2012 Naslov: |
|
|
[quote="kiara"][quote="anamarie"][quote="kiara"]Bravo, i hvala! Sta znaci da ako te pita na prvom pitanju padas? Pa moze me pitat neko potpitanje.[/quote]
jedino ako je baš nešto teže,onda to neće zamjeriti,ali prvo pitanje ne postavi jako teško,tek shvati da shvaćaš onda te pita dalje(jedino ako si jedva prošla kolokvij,onda te pita samo jedno pitanje(npr.limes je jedinstven)[/quote]
Ok,hvala! :)
[size=9][color=#999999]Added after 15 minutes:[/color][/size]
[quote="anamarie"](jedino ako si jedva prošla kolokvij,onda te pita samo jedno pitanje(npr.limes je jedinstven)[/quote]
Oprosti,sad sam uocila ovo pa da te pitam jos samo nesto. Sta znaci jedva proci kolokvij? To je 25-26 bodova ili više? I koliko si ti imala bodova ukupno na kolokvijima da te pitao za 4?[/quote]
mislim ako imaš oko 25,26 bodova da te neće pitati odmah neki težak dokaz,on ti skuži po prvom pitanju da li ti stvarno znaš ili ne,pa te pita dalje..cura koja je dobila 2 imala 31 bod,a ja sam imala 34,ali sam dobro znala(pogotovo prvo pitanje),pa mi je dao 4,ali ispitivao me skoro pola sata,trebaš mu reći zašto nešto vrijedi a ne tek tako napisati
kiara (napisa): | anamarie (napisa): | kiara (napisa): | Bravo, i hvala! Sta znaci da ako te pita na prvom pitanju padas? Pa moze me pitat neko potpitanje. |
jedino ako je baš nešto teže,onda to neće zamjeriti,ali prvo pitanje ne postavi jako teško,tek shvati da shvaćaš onda te pita dalje(jedino ako si jedva prošla kolokvij,onda te pita samo jedno pitanje(npr.limes je jedinstven) |
Ok,hvala!
Added after 15 minutes:
anamarie (napisa): | (jedino ako si jedva prošla kolokvij,onda te pita samo jedno pitanje(npr.limes je jedinstven) |
Oprosti,sad sam uocila ovo pa da te pitam jos samo nesto. Sta znaci jedva proci kolokvij? To je 25-26 bodova ili više? I koliko si ti imala bodova ukupno na kolokvijima da te pitao za 4? |
mislim ako imaš oko 25,26 bodova da te neće pitati odmah neki težak dokaz,on ti skuži po prvom pitanju da li ti stvarno znaš ili ne,pa te pita dalje..cura koja je dobila 2 imala 31 bod,a ja sam imala 34,ali sam dobro znala(pogotovo prvo pitanje),pa mi je dao 4,ali ispitivao me skoro pola sata,trebaš mu reći zašto nešto vrijedi a ne tek tako napisati
|
|
[Vrh] |
|
Alia3 Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
student_92 Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Vishykc Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Jurinho Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 19:58 pon, 16. 1. 2012 Naslov: |
|
|
Neće vas prof.Šikić ugristi,jedini recept da prođete je da naučite sve iz biljeznice, i to je to. Glupo mi je to,a šta pita,a šta pita, nauči sve i budi siguran u to. Mi smo matematičari, ako nešto ne znaš,padaš,što je logično,ako sad ne naučiš kad ćeš,a imaš popravni,tako da nije toliko strašno.Najveći problem je što se mi uplašimo,pa i ono što znamo više ne znamo...zato ne dajmo se da budemo uplašeni,,SAMO NAPRIJED MATEMATIČARI,I SVE ĆE BITI DOBRO NA KRAJU.--------> Oni koji rade,neka se ne boje :D :D rad se isplati :BIG: :duel: :duel: :swing:
Neće vas prof.Šikić ugristi,jedini recept da prođete je da naučite sve iz biljeznice, i to je to. Glupo mi je to,a šta pita,a šta pita, nauči sve i budi siguran u to. Mi smo matematičari, ako nešto ne znaš,padaš,što je logično,ako sad ne naučiš kad ćeš,a imaš popravni,tako da nije toliko strašno.Najveći problem je što se mi uplašimo,pa i ono što znamo više ne znamo...zato ne dajmo se da budemo uplašeni,,SAMO NAPRIJED MATEMATIČARI,I SVE ĆE BITI DOBRO NA KRAJU.--------> Oni koji rade,neka se ne boje rad se isplati
|
|
[Vrh] |
|
dalmatinčica Forumaš(ica)

|
Postano: 20:08 pon, 16. 1. 2012 Naslov: |
|
|
[quote="Jurinho"]Neće vas prof.Šikić ugristi,jedini recept da prođete je da naučite sve iz biljeznice, i to je to. Glupo mi je to,a šta pita,a šta pita, nauči sve i budi siguran u to. Mi smo matematičari, ako nešto ne znaš,padaš,što je logično,ako sad ne naučiš kad ćeš,a imaš popravni,tako da nije toliko strašno.Najveći problem je što se mi uplašimo,pa i ono što znamo više ne znamo...zato ne dajmo se da budemo uplašeni,,SAMO NAPRIJED MATEMATIČARI,I SVE ĆE BITI DOBRO NA KRAJU.--------> Oni koji rade,neka se ne boje :D :D rad se isplati :BIG: :duel: :duel: :swing:[/quote]
uff
skoro me rasplakalo ovo koliko je lijepo napisano
trebao/la si ti u pjesnike, a ne matematičare
Jurinho (napisa): | Neće vas prof.Šikić ugristi,jedini recept da prođete je da naučite sve iz biljeznice, i to je to. Glupo mi je to,a šta pita,a šta pita, nauči sve i budi siguran u to. Mi smo matematičari, ako nešto ne znaš,padaš,što je logično,ako sad ne naučiš kad ćeš,a imaš popravni,tako da nije toliko strašno.Najveći problem je što se mi uplašimo,pa i ono što znamo više ne znamo...zato ne dajmo se da budemo uplašeni,,SAMO NAPRIJED MATEMATIČARI,I SVE ĆE BITI DOBRO NA KRAJU.--------> Oni koji rade,neka se ne boje rad se isplati  |
uff
trebao/la si ti u pjesnike, a ne matematičare
|
|
[Vrh] |
|
wrathchild Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
anamarie Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 21:16 pon, 16. 1. 2012 Naslov: |
|
|
[quote="student_92"]@anamarie
Rekla si da Šikić pita jedno pitanje ako je kolokvij napisan za 2, znači li to da pita jedno i samo jedno?
Malo je glupo pitanje, ali samo se obazirem na ono što si rekla.[/quote]
znam samo da ne pita dalje ako prvo pitanje ne znaš,znači ako prvo pitanje znaš to je prolaz,a svi koji su pali danas,pali su na prvom pitanju
[size=9][color=#999999]Added after 2 minutes:[/color][/size]
[quote="dalmatinčica"][quote="Jurinho"]Neće vas prof.Šikić ugristi,jedini recept da prođete je da naučite sve iz biljeznice, i to je to. Glupo mi je to,a šta pita,a šta pita, nauči sve i budi siguran u to. Mi smo matematičari, ako nešto ne znaš,padaš,što je logično,ako sad ne naučiš kad ćeš,a imaš popravni,tako da nije toliko strašno.Najveći problem je što se mi uplašimo,pa i ono što znamo više ne znamo...zato ne dajmo se da budemo uplašeni,,SAMO NAPRIJED MATEMATIČARI,I SVE ĆE BITI DOBRO NA KRAJU.--------> Oni koji rade,neka se ne boje :D :D rad se isplati :BIG: :duel: :duel: :swing:[/quote]
uff
trebao/la si ti u pjesnike, a ne matematičare[/quote]
istina,ja sam se čak ugodno iznenadila danas na usmenom,nije uopće tako teško kako starije generacije pričaju,već mi smo se zbog njih uplašili pa su neki odustali od učenja pa su zbog toga pali
student_92 (napisa): | @anamarie
Rekla si da Šikić pita jedno pitanje ako je kolokvij napisan za 2, znači li to da pita jedno i samo jedno?
Malo je glupo pitanje, ali samo se obazirem na ono što si rekla. |
znam samo da ne pita dalje ako prvo pitanje ne znaš,znači ako prvo pitanje znaš to je prolaz,a svi koji su pali danas,pali su na prvom pitanju
Added after 2 minutes:
dalmatinčica (napisa): | Jurinho (napisa): | Neće vas prof.Šikić ugristi,jedini recept da prođete je da naučite sve iz biljeznice, i to je to. Glupo mi je to,a šta pita,a šta pita, nauči sve i budi siguran u to. Mi smo matematičari, ako nešto ne znaš,padaš,što je logično,ako sad ne naučiš kad ćeš,a imaš popravni,tako da nije toliko strašno.Najveći problem je što se mi uplašimo,pa i ono što znamo više ne znamo...zato ne dajmo se da budemo uplašeni,,SAMO NAPRIJED MATEMATIČARI,I SVE ĆE BITI DOBRO NA KRAJU.--------> Oni koji rade,neka se ne boje rad se isplati  |
uff
trebao/la si ti u pjesnike, a ne matematičare |
istina,ja sam se čak ugodno iznenadila danas na usmenom,nije uopće tako teško kako starije generacije pričaju,već mi smo se zbog njih uplašili pa su neki odustali od učenja pa su zbog toga pali
|
|
[Vrh] |
|
student_92 Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Jurinho Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 21:29 pon, 16. 1. 2012 Naslov: |
|
|
[quote="dalmatinčica"]
uff
trebao/la si ti u pjesnike, a ne matematičare[/quote]
ok.
[quote="wrathchild"]@Jurinho.. čime se pucaš? daj meni bar pola..[/quote]
neznam na šta misliš,al malo se suzdrži s komentarima, bolje ti stoji.
[quote="anamarie"]
istina,ja sam se čak ugodno iznenadila danas na usmenom,nije uopće tako teško kako starije generacije pričaju,već mi smo se zbog njih uplašili pa su neki odustali od učenja pa su zbog toga pali[/quote]
Slažem se s tobom :cheering: :valovi: :bounce:
dalmatinčica (napisa): |
uff
trebao/la si ti u pjesnike, a ne matematičare |
ok.
wrathchild (napisa): | @Jurinho.. čime se pucaš? daj meni bar pola.. |
neznam na šta misliš,al malo se suzdrži s komentarima, bolje ti stoji.
anamarie (napisa): |
istina,ja sam se čak ugodno iznenadila danas na usmenom,nije uopće tako teško kako starije generacije pričaju,već mi smo se zbog njih uplašili pa su neki odustali od učenja pa su zbog toga pali |
Slažem se s tobom
|
|
[Vrh] |
|
Zenon Forumaš(ica)

Sarma: -
|
Postano: 4:40 uto, 17. 1. 2012 Naslov: |
|
|
Teorem:
Neka je [tex]f:D_f\to\mathbb R, \ \emptyset\neq D_f\subseteq\mathbb R[/tex] funkcija i neka je [tex]c\in\mathbb R[/tex] takav da postoje [tex]a,b\in\mathbb R[/tex] takvi da je [tex]a<b[/tex] i [tex]c\in\left<a,b\right>[/tex] i [tex]\left<a,b\right>\setminus\{c\}\subseteq D_f[/tex].
Tada je
[dtex]L=\lim_{x\to c}f(x)\Longleftrightarrow \left(\forall\epsilon >0\right)\left(\exists\delta >0\right)\left(x\in\left<a,b\right>, \ 0<|x-c|<\delta\Longrightarrow |f(x)-L|<\epsilon\right)[/dtex]
Zašto je, prije nego što se dođe do neprekidnosti funkcija, ovdje bitno da se radi o ovim otvorenim intervalima <a,b>?
Hvala unaprijed!
Teorem:
Neka je [tex]f:D_f\to\mathbb R, \ \emptyset\neq D_f\subseteq\mathbb R[/tex] funkcija i neka je [tex]c\in\mathbb R[/tex] takav da postoje [tex]a,b\in\mathbb R[/tex] takvi da je [tex]a<b[/tex] i [tex]c\in\left<a,b\right>[/tex] i [tex]\left<a,b\right>\setminus\{c\}\subseteq D_f[/tex].
Tada je
[dtex]L=\lim_{x\to c}f(x)\Longleftrightarrow \left(\forall\epsilon >0\right)\left(\exists\delta >0\right)\left(x\in\left<a,b\right>, \ 0<|x-c|<\delta\Longrightarrow |f(x)-L|<\epsilon\right)[/dtex]
Zašto je, prije nego što se dođe do neprekidnosti funkcija, ovdje bitno da se radi o ovim otvorenim intervalima <a,b>?
Hvala unaprijed!
|
|
[Vrh] |
|
satja Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Zenon Forumaš(ica)

Sarma: -
|
Postano: 16:05 uto, 17. 1. 2012 Naslov: |
|
|
[quote="satja"]Zato što je za postojanje limesa funkcije u točki c nužno postojanje nekog otvorenog intervala oko c.
Kad bi na primjer domena od f bila skup cijelih brojeva, oko c ne postoji otvoreni interval koji je cijeli u domeni i zato nema govora o limesu funckije.
S druge strane, kad bi se radilo o zatvorenom (a ne otvorenom) intervalu oko c, onda imaš problem ako je a=c (tada će postoji samo limes zdesna) ili b=c (postojat će samo limes slijeva).
Ideja otvorenog intervala (i u višim kolegijima otvorenog skupa) jest da ne postoji rubna točka, tj. oko svake točke iz otvorenog intervala možeš se kretati lijevo i desno bez da izađeš iz intervala. Zato su otvoreni intervali toliko zgodniji od zatvorenih.[/quote]
Po običaju, puno hvala! :D
satja (napisa): | Zato što je za postojanje limesa funkcije u točki c nužno postojanje nekog otvorenog intervala oko c.
Kad bi na primjer domena od f bila skup cijelih brojeva, oko c ne postoji otvoreni interval koji je cijeli u domeni i zato nema govora o limesu funckije.
S druge strane, kad bi se radilo o zatvorenom (a ne otvorenom) intervalu oko c, onda imaš problem ako je a=c (tada će postoji samo limes zdesna) ili b=c (postojat će samo limes slijeva).
Ideja otvorenog intervala (i u višim kolegijima otvorenog skupa) jest da ne postoji rubna točka, tj. oko svake točke iz otvorenog intervala možeš se kretati lijevo i desno bez da izađeš iz intervala. Zato su otvoreni intervali toliko zgodniji od zatvorenih. |
Po običaju, puno hvala!
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 17:00 uto, 17. 1. 2012 Naslov: |
|
|
[quote="satja"]Kad bi na primjer domena od f bila skup cijelih brojeva, oko c ne postoji otvoreni interval koji je cijeli u domeni i zato nema govora o limesu funckije.[/quote]
Čudan odabir protuprimjera. Ima li smisla govoriti o limesu niza? Niz nije ništa drugo nego funkcija čija je domena skup prirodnih brojeva. Slično, nema razloga zašto se ne bi moglo govoriti o limesu u točki c funkcije čija je domena skup cijelih brojeva. [size=7]Taj skup ima diskretnu topologiju, tj. svi njegovi podskupovi su otvoreni, a jedini zahtjev na točku c je da bude gomilište nekog podskupa od Z.[/size]
[quote]Ideja otvorenog intervala (i u višim kolegijima otvorenog skupa) jest da ne postoji rubna točka, tj. oko svake točke iz otvorenog intervala možeš se kretati lijevo i desno bez da izađeš iz intervala. Zato su otvoreni intervali toliko zgodniji od zatvorenih.[/quote]
Nije to ideja otvorenog skupa. To je samo zgodno svojstvo otvorenih skupova u R^n [size=7](općenitije, u metričkim prostorima ili prostorima s uređajnom topologijom)[/size]. Općenito otvoreni skupovi nemaju to svojstvo. [size=7]Npr. {n} je otvoren skup u Z, za svaki n iz Z, a ne možeš se pomaknuti niti lijevo niti desno bez da ispadneš iz {n}.[/size]
Otvoreni intervali su u ovom slučaju zgodni jer odgovaraju našoj intuiciji "lokalnog" i jer nas zanimaju lokalna svojstva realnih funkcija. Inače su zatvoreni skupovi puno poželjniji jer samo takvi mogu biti kandidati za kompaktne prostore (u Hausdorffovom prostoru). A jednom kad imamo kompaktnost, imamo Bolzano-Weierstrassov teorem, teorem o uniformnoj neprekidnosti, Lagrangeov teorem o srednjoj vrijednosti, itd. :)
satja (napisa): | Kad bi na primjer domena od f bila skup cijelih brojeva, oko c ne postoji otvoreni interval koji je cijeli u domeni i zato nema govora o limesu funckije. |
Čudan odabir protuprimjera. Ima li smisla govoriti o limesu niza? Niz nije ništa drugo nego funkcija čija je domena skup prirodnih brojeva. Slično, nema razloga zašto se ne bi moglo govoriti o limesu u točki c funkcije čija je domena skup cijelih brojeva. Taj skup ima diskretnu topologiju, tj. svi njegovi podskupovi su otvoreni, a jedini zahtjev na točku c je da bude gomilište nekog podskupa od Z.
Citat: | Ideja otvorenog intervala (i u višim kolegijima otvorenog skupa) jest da ne postoji rubna točka, tj. oko svake točke iz otvorenog intervala možeš se kretati lijevo i desno bez da izađeš iz intervala. Zato su otvoreni intervali toliko zgodniji od zatvorenih. |
Nije to ideja otvorenog skupa. To je samo zgodno svojstvo otvorenih skupova u R^n (općenitije, u metričkim prostorima ili prostorima s uređajnom topologijom). Općenito otvoreni skupovi nemaju to svojstvo. Npr. {n} je otvoren skup u Z, za svaki n iz Z, a ne možeš se pomaknuti niti lijevo niti desno bez da ispadneš iz {n}.
Otvoreni intervali su u ovom slučaju zgodni jer odgovaraju našoj intuiciji "lokalnog" i jer nas zanimaju lokalna svojstva realnih funkcija. Inače su zatvoreni skupovi puno poželjniji jer samo takvi mogu biti kandidati za kompaktne prostore (u Hausdorffovom prostoru). A jednom kad imamo kompaktnost, imamo Bolzano-Weierstrassov teorem, teorem o uniformnoj neprekidnosti, Lagrangeov teorem o srednjoj vrijednosti, itd.
_________________ The Dude Abides
Zadnja promjena: goranm; 20:54 uto, 17. 1. 2012; ukupno mijenjano 2 put/a.
|
|
[Vrh] |
|
satja Forumaš(ica)

|
Postano: 17:06 uto, 17. 1. 2012 Naslov: |
|
|
Ok, vjerojatno si u pravu, ali budući da te zbog manjka znanja jednim dijelom nisam razumio, siguran sam da nisu ni ljudi s prve godine. Ovo je ipak podforum analize 1, tvoj post je njima beskoristan, a ja sam samo htio pojasniti zašto je ondje otvoreni interval <a, b>. Ništa više.
Ok, vjerojatno si u pravu, ali budući da te zbog manjka znanja jednim dijelom nisam razumio, siguran sam da nisu ni ljudi s prve godine. Ovo je ipak podforum analize 1, tvoj post je njima beskoristan, a ja sam samo htio pojasniti zašto je ondje otvoreni interval <a, b>. Ništa više.
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 17:15 uto, 17. 1. 2012 Naslov: |
|
|
[quote="satja"]Ok, vjerojatno si u pravu, ali budući da te zbog manjka znanja jednim dijelom nisam razumio, siguran sam da nisu ni ljudi s prve godine. Ovo je ipak podforum analize 1, tvoj post je njima beskoristan, a ja sam samo htio pojasniti zašto je ondje otvoreni interval <a, b>. Ništa više.[/quote]
Shvati to ovako: prvi dio posta je za studente koji slušaju MA1, a drugi za tebe. :wink: Riječi poput diskretna topologija i slično se trenutno mogu ignorirati, to su samo protuprimjeri za tvoj protuprimjer :)
satja (napisa): | Ok, vjerojatno si u pravu, ali budući da te zbog manjka znanja jednim dijelom nisam razumio, siguran sam da nisu ni ljudi s prve godine. Ovo je ipak podforum analize 1, tvoj post je njima beskoristan, a ja sam samo htio pojasniti zašto je ondje otvoreni interval <a, b>. Ništa više. |
Shvati to ovako: prvi dio posta je za studente koji slušaju MA1, a drugi za tebe. Riječi poput diskretna topologija i slično se trenutno mogu ignorirati, to su samo protuprimjeri za tvoj protuprimjer
_________________ The Dude Abides
|
|
[Vrh] |
|
linus Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
mew_17 Forumaš(ica)

Spol: