Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
klara.2912 Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
slonic~tonic Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Lepi91 Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
slonic~tonic Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 21:29 ned, 29. 1. 2012 Naslov: |
|
|
[quote="Lepi91"][quote="slonic~tonic"]joj, hvala ti! :oops:
[size=9][color=#999999]Added after 57 minutes:[/color][/size]
moze mi netko ukratko objasniti kak se dokaze derivacijom da je funkcija rastuca??
(nisam imala analizu 2..pretpostavljam da se to tamo uci?!)[/quote]
znaci deriviras funkciju i ako derivacija funkcije veca od nule tada je funkcija rastuca,tj. f'(x)>0 => f(x) rastuca funkcija
to ti je tako samo po sebi,imas neki teorem u ma2 vezano za to koji ti to garantira.[/quote]
ok, super! HVALA!
samo jos nesto..
f'(x)>0 => f(x) rastuca funkcija, ali za x\{0}, zar ne?? :/
Lepi91 (napisa): | slonic~tonic (napisa): | joj, hvala ti!
Added after 57 minutes:
moze mi netko ukratko objasniti kak se dokaze derivacijom da je funkcija rastuca??
(nisam imala analizu 2..pretpostavljam da se to tamo uci?!) |
znaci deriviras funkciju i ako derivacija funkcije veca od nule tada je funkcija rastuca,tj. f'(x)>0 ⇒ f(x) rastuca funkcija
to ti je tako samo po sebi,imas neki teorem u ma2 vezano za to koji ti to garantira. |
ok, super! HVALA!
samo jos nesto..
f'(x)>0 ⇒ f(x) rastuca funkcija, ali za x\{0}, zar ne??
_________________ Lakše je naučiti matematiku nego raditi bez nje.
|
|
[Vrh] |
|
lutalica Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
jackass9 Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 22:24 ned, 29. 1. 2012 Naslov: |
|
|
[quote="lutalica"]jel moze pomoc oko 3 zadatka iz 2kolokvija.. trebalo je odrediti ortogonalnu projekciju matrice A na W < M2(C), gdje je W potprostor hermitskih matrica.
zanima me kako se odreduju te matrice iz potprostora..i kako znamo koliko ih mora biti?[/quote]
imaš taj zadatak riješen na drugoj temi u ovom podforumu...
treba ti neka matrica, općeniti oblik, koja to zadovoljava, odnosno A*=A pa to onda raspišeš tak da ove realne a,b,c,d ili kaj već ne "izlučiš" pa dobiješ ono kaj ti treba
lutalica (napisa): | jel moze pomoc oko 3 zadatka iz 2kolokvija.. trebalo je odrediti ortogonalnu projekciju matrice A na W < M2(C), gdje je W potprostor hermitskih matrica.
zanima me kako se odreduju te matrice iz potprostora..i kako znamo koliko ih mora biti? |
imaš taj zadatak riješen na drugoj temi u ovom podforumu...
treba ti neka matrica, općeniti oblik, koja to zadovoljava, odnosno A*=A pa to onda raspišeš tak da ove realne a,b,c,d ili kaj već ne "izlučiš" pa dobiješ ono kaj ti treba
_________________ Nema mozga do malog mozga
|
|
[Vrh] |
|
lutalica Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
Lepi91 Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 23:38 ned, 29. 1. 2012 Naslov: |
|
|
[quote="slonic~tonic"][quote="Lepi91"][quote="slonic~tonic"]joj, hvala ti! :oops:
[size=9][color=#999999]Added after 57 minutes:[/color][/size]
(nisam imala analizu 2..pretpostavljam da se to tamo uci?!)[/quote]
znaci deriviras funkciju i ako derivacija funkcije veca od nule tada je funkcija rastuca,tj. f'(x)>0 => f(x) rastuca funkcija
to ti je tako samo po sebi,imas neki teorem u ma2 vezano za to koji ti to garantira.[/quote]
ok, super! HVALA!
samo jos nesto..
f'(x)>0 => f(x) rastuca funkcija, ali za x\{0}, zar ne?? :/[/quote]
ne,to vrijedi za sve x. tebe vjerojatno zbunjuje sto u tvom zadatku za x=0 funkcija nije >0 jel tako...ali bas ta 0 nije nultocka vec je to tocka inflesksije tako da je to dovoljno pokazati,znaci mi smo napravili derivaciju i imamo da je uvijek veca od 0 osim u nuli,ali u f(0) nije 0 tako da nam to ne radi probleme.
slonic~tonic (napisa): | Lepi91 (napisa): | slonic~tonic (napisa): | joj, hvala ti!
Added after 57 minutes:
(nisam imala analizu 2..pretpostavljam da se to tamo uci?!) |
znaci deriviras funkciju i ako derivacija funkcije veca od nule tada je funkcija rastuca,tj. f'(x)>0 ⇒ f(x) rastuca funkcija
to ti je tako samo po sebi,imas neki teorem u ma2 vezano za to koji ti to garantira. |
ok, super! HVALA!
samo jos nesto..
f'(x)>0 ⇒ f(x) rastuca funkcija, ali za x\{0}, zar ne??  |
ne,to vrijedi za sve x. tebe vjerojatno zbunjuje sto u tvom zadatku za x=0 funkcija nije >0 jel tako...ali bas ta 0 nije nultocka vec je to tocka inflesksije tako da je to dovoljno pokazati,znaci mi smo napravili derivaciju i imamo da je uvijek veca od 0 osim u nuli,ali u f(0) nije 0 tako da nam to ne radi probleme.
_________________ tko rano rani,malo spava
|
|
[Vrh] |
|
|