Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Kakve su Konačne geometrije?
WWW:

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji diplomskih i starih studija -> Konačne geometrije
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Crazylamb1
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
Sarma = la pohva - posuda
27 = 38 - 11

PostPostano: 13:35 pet, 17. 2. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ljudovi koji ste ovo upisali - kakav je kolegij, odnosno gradivo? Zanimljiv? Tezak? Itd? Bar kako vam se cini nakon prvog tjedna?

Mene je bolest sprijecila skoro cijeli tjedan (osim ponedjeljka) u dolasku na faks, pa su mi se planovi malo poremetili - plan je bio ici i na ovo i na Primijenjenu statistiku pa odluciti koji mi kolegij djeluje bolje/zanimljivije/lakse, no sad taj plan propade, pa pitam vas.

Otprilike me zanima sto se tu sve radi - kakvo je predznanje potrebno (iz kojih podrucja), itd.
Ljudovi koji ste ovo upisali - kakav je kolegij, odnosno gradivo? Zanimljiv? Tezak? Itd? Bar kako vam se cini nakon prvog tjedna?

Mene je bolest sprijecila skoro cijeli tjedan (osim ponedjeljka) u dolasku na faks, pa su mi se planovi malo poremetili - plan je bio ici i na ovo i na Primijenjenu statistiku pa odluciti koji mi kolegij djeluje bolje/zanimljivije/lakse, no sad taj plan propade, pa pitam vas.

Otprilike me zanima sto se tu sve radi - kakvo je predznanje potrebno (iz kojih podrucja), itd.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail MSNM
Milojko
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
17 = 68 - 51

PostPostano: 17:44 pet, 17. 2. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ovaj predmet ti drži krcko, tako da je to odmah jedan plus više (krcko čita ovo, pa je onda to i jedan plus za mene više :)). Tamo u prethodnicima piše da trebaju algebarske strukture, ali opet, čini mi se da ne moraš biti baš akademik na tom području da bi razumio konačne (ali bilo bi dobro da ti fali još kojih par radova do postizanja tog statusa :P). Opet, krcko to drži, i za sada, ovih 6 sati što smo imali, je poprilično zanimljivo. Radimo kodiranje poruka, što mi se ne čini prekomplicirano. Dobili smo zadaću koju treba predat do kraja drugog mjeseca, to svi imamo isto, a projekt svako je dobio svoj. Vježbi iz predmeta neće biti baš previše, nego su te zadaće zamišljene da budu svojevrsna vježba. To će najvjerojatnije izgledati tako da će par ljudi rješavati istu zadaću, pa onda međusobno si pojašnjavati nejasnoće. Naravno, krcko uvijek stoji na raspolaganju, čovjek je stvarno dobar (neee krcko, uopće se ne ulizujem :)). Drugi dio predmeta je nekakvi dizajn, ne znam što ćemo tu točno raditi, al garant ima neke veze s dizajnom.

Na stranu sve ovo, predmet mi izgleda zanimljivo, i čak, dosta korisno, pogotovo u usporedbi s nekim smećima koja smo slušali kroz ove 4,5,6 godina, koliko je tko već na studiju. Upiši ga, pogotovo ako si iza one druge polovice po prezimenu i statistika ti i nije baš toliko jaka strana.
Ovaj predmet ti drži krcko, tako da je to odmah jedan plus više (krcko čita ovo, pa je onda to i jedan plus za mene više Smile). Tamo u prethodnicima piše da trebaju algebarske strukture, ali opet, čini mi se da ne moraš biti baš akademik na tom području da bi razumio konačne (ali bilo bi dobro da ti fali još kojih par radova do postizanja tog statusa Razz). Opet, krcko to drži, i za sada, ovih 6 sati što smo imali, je poprilično zanimljivo. Radimo kodiranje poruka, što mi se ne čini prekomplicirano. Dobili smo zadaću koju treba predat do kraja drugog mjeseca, to svi imamo isto, a projekt svako je dobio svoj. Vježbi iz predmeta neće biti baš previše, nego su te zadaće zamišljene da budu svojevrsna vježba. To će najvjerojatnije izgledati tako da će par ljudi rješavati istu zadaću, pa onda međusobno si pojašnjavati nejasnoće. Naravno, krcko uvijek stoji na raspolaganju, čovjek je stvarno dobar (neee krcko, uopće se ne ulizujem Smile). Drugi dio predmeta je nekakvi dizajn, ne znam što ćemo tu točno raditi, al garant ima neke veze s dizajnom.

Na stranu sve ovo, predmet mi izgleda zanimljivo, i čak, dosta korisno, pogotovo u usporedbi s nekim smećima koja smo slušali kroz ove 4,5,6 godina, koliko je tko već na studiju. Upiši ga, pogotovo ako si iza one druge polovice po prezimenu i statistika ti i nije baš toliko jaka strana.

Bolonja je smeće i to pod hitno treba mijenjat
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku MSNM
Crazylamb1
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
27 = 38 - 11

PostPostano: 2:41 sub, 18. 2. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

Super info :) Hvala na preporukama. Valjda bude netko donio sljedeci put sto se radilo ova prva dva puta...

A za krcka ne znam, tj. ovo je prvi put da cu ga slusati, tako da hvala na informaciji da je i to plus - nadam se da se misli i po pitanju strogosti (tj. da nije relativno losa prolaznost) i po pitanju kvalitete nastave.

Jedino mi nije jasno sto mislis u vezi prezimena - kakve veze to ima? Statistika mi nije inace problematicna previse, ali mi je pomalo dosadna - tj. osobno me ne zanima toliko. Puno vise me privlace stvari poput teorije brojeva, kriptografije i slicno, tako da mi ovo djeluje dosta blize tome.
Super info Smile Hvala na preporukama. Valjda bude netko donio sljedeci put sto se radilo ova prva dva puta...

A za krcka ne znam, tj. ovo je prvi put da cu ga slusati, tako da hvala na informaciji da je i to plus - nadam se da se misli i po pitanju strogosti (tj. da nije relativno losa prolaznost) i po pitanju kvalitete nastave.

Jedino mi nije jasno sto mislis u vezi prezimena - kakve veze to ima? Statistika mi nije inace problematicna previse, ali mi je pomalo dosadna - tj. osobno me ne zanima toliko. Puno vise me privlace stvari poput teorije brojeva, kriptografije i slicno, tako da mi ovo djeluje dosta blize tome.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail MSNM
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji diplomskih i starih studija -> Konačne geometrije Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Možete otvarati nove teme.
Možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum