Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Marijan Gost
|
|
[Vrh] |
|
ZELENIZUBNAPLANETIDO SADE Forumaš(ica)

|
Postano: 19:12 sri, 5. 5. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="veky"][quote="ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE"]... u onih par minuta praznog hoda kada ne zna sta bi sa svojim onlajn vremenom a jos jedan refresh nije polucio nikakve nove zute papirice na displayu.... :)[/quote]
Odustani. Znaš da ću odgovorit prije tebe. :-p :- ))[/quote]
...my point exactly... ;) :D
[quote="Marijan"]Recimo mozda bi bilo ok da se pocne ovako:
-napravi se baza podataka,stranica i sto je vec potrebno
-podijeli se username i loginovi studentima jednog-dva kolegija i neka to bude u testnoj fazi sljedeci semestar (znati ce se tko je sto i kada upisivao jer ce se student morati logirati). Takodjer bi se ukljucio i asistent izabranih kolegija. Kako ce se to nagraditi, hm neznam, ali mozda da dok je projekt u testnoj fazi ne bude nicega pa da se kroz taj period definira kako ce se nagraditi vrijedne studente.
-ako prodje u redu ukljuci se vise studenata[/quote]
Problem jest, sto iako nema studenta koji sa radoscu nece docekati takav websajt skoro pa da ni nema studenta koji bi primio takvu _obvezu_ bez stvarnog poticaja sa strane fakulteta. S druge strane, poticaje od strane fakulteta, osim usmene pohvale, je skoro pa potpuno nemoguce ocekivati u buducnosti od iducih godinu dana. A asistenti su, opet, ljudi, tako da... :? ima ih svakakvih (i to u svakom smislu, u oba ekstrema. Dok postoje asistenti koji ce se polomiti da objasne stvari koje nemaju nikakve veze sa "njihovim" kolegijima, drugi nece ni prstom mrdnuti ni oko svojih kolegija izvan svakodnevnih zaduzenja, a kamoli volontirati za 0 kn na nekakvoj bazi podataka ? sati svaki dan :()
Ono sto se trazi jest nekakav koncept koji bi omogucio instituciju "vanjskog suradnika" i da se takav oblik suradnje sto je moguce vise ubrza i/ili automatizira. Moja bi zamisao bila da omanja (realno) skupina studenata za pocetak slozi osnovne kosture koji bi bili toliko sturi da ih mala skupina moze odraditi u konacnom vremenu a opet toliko sturi da nema pravog matematicara kojem tako nekakav unos nece povrijediti ponos u prolazu i uvrijediti ga dovoljno da napise nesto dobro, nadugo i nasiroko. Kada se dovrsi osnovni kostur, onda sirenje tvrdnji oko definicija i aksioma na vazne/srednje/manje vazne propozicije i... eventualno.. mozda cak i na neke dokaze u nadi da ce kroz kratko vrijeme to moci postati mjesto na koje ce studenti traziti svoje odgovore i.. ukoliko ih ne nadju, dati svoje odgovore ukoliko su njihovi unosi bolji od postojecih.
Sa osnovnom strukturom baze bi dalje trebalo biti dosta jednostavno linkati postojece unose sa onime sto se taj tjedan radilo na predavanjima.
?
...no ono sto nam treba jest neki pametni i dobri covjek koji se snalazi u php-u... :?
veky (napisa): | ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE (napisa): | ... u onih par minuta praznog hoda kada ne zna sta bi sa svojim onlajn vremenom a jos jedan refresh nije polucio nikakve nove zute papirice na displayu....  |
Odustani. Znaš da ću odgovorit prije tebe. :-p :- )) |
...my point exactly...
Marijan (napisa): | Recimo mozda bi bilo ok da se pocne ovako:
-napravi se baza podataka,stranica i sto je vec potrebno
-podijeli se username i loginovi studentima jednog-dva kolegija i neka to bude u testnoj fazi sljedeci semestar (znati ce se tko je sto i kada upisivao jer ce se student morati logirati). Takodjer bi se ukljucio i asistent izabranih kolegija. Kako ce se to nagraditi, hm neznam, ali mozda da dok je projekt u testnoj fazi ne bude nicega pa da se kroz taj period definira kako ce se nagraditi vrijedne studente.
-ako prodje u redu ukljuci se vise studenata |
Problem jest, sto iako nema studenta koji sa radoscu nece docekati takav websajt skoro pa da ni nema studenta koji bi primio takvu _obvezu_ bez stvarnog poticaja sa strane fakulteta. S druge strane, poticaje od strane fakulteta, osim usmene pohvale, je skoro pa potpuno nemoguce ocekivati u buducnosti od iducih godinu dana. A asistenti su, opet, ljudi, tako da... ima ih svakakvih (i to u svakom smislu, u oba ekstrema. Dok postoje asistenti koji ce se polomiti da objasne stvari koje nemaju nikakve veze sa "njihovim" kolegijima, drugi nece ni prstom mrdnuti ni oko svojih kolegija izvan svakodnevnih zaduzenja, a kamoli volontirati za 0 kn na nekakvoj bazi podataka ? sati svaki dan )
Ono sto se trazi jest nekakav koncept koji bi omogucio instituciju "vanjskog suradnika" i da se takav oblik suradnje sto je moguce vise ubrza i/ili automatizira. Moja bi zamisao bila da omanja (realno) skupina studenata za pocetak slozi osnovne kosture koji bi bili toliko sturi da ih mala skupina moze odraditi u konacnom vremenu a opet toliko sturi da nema pravog matematicara kojem tako nekakav unos nece povrijediti ponos u prolazu i uvrijediti ga dovoljno da napise nesto dobro, nadugo i nasiroko. Kada se dovrsi osnovni kostur, onda sirenje tvrdnji oko definicija i aksioma na vazne/srednje/manje vazne propozicije i... eventualno.. mozda cak i na neke dokaze u nadi da ce kroz kratko vrijeme to moci postati mjesto na koje ce studenti traziti svoje odgovore i.. ukoliko ih ne nadju, dati svoje odgovore ukoliko su njihovi unosi bolji od postojecih.
Sa osnovnom strukturom baze bi dalje trebalo biti dosta jednostavno linkati postojece unose sa onime sto se taj tjedan radilo na predavanjima.
?
...no ono sto nam treba jest neki pametni i dobri covjek koji se snalazi u php-u...
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk 
|
|
[Vrh] |
|
ZELENIZUBNAPLANETIDO SADE Forumaš(ica)

|
Postano: 21:11 uto, 6. 7. 2004 Naslov: |
|
|
Etoo :) dok neki piskaraju po forumima i predaju gluposti po fakultetskim vijecima, neki uistinu i raade :)
Cinik nam se potrudio i stavio biljeske iz LA2, MA2, modela geometrije, MA3 i 4, ODJ-a itd na svoj web.
link ovdje: [url]http://lnr.math.hr/~cinik/biljeske/[/url]
u svako slucaj, mnogo bravo cinik :)
:pivca:
Etoo dok neki piskaraju po forumima i predaju gluposti po fakultetskim vijecima, neki uistinu i raade
Cinik nam se potrudio i stavio biljeske iz LA2, MA2, modela geometrije, MA3 i 4, ODJ-a itd na svoj web.
link ovdje: http://lnr.math.hr/~cinik/biljeske/
u svako slucaj, mnogo bravo cinik
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk 
|
|
[Vrh] |
|
cinik Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 0:56 sri, 7. 7. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="ZELENIZUBNAPLANETID OSADE"]u svako slucaj, mnogo bravo cinik :)[/quote]
Hvala, medjutim, eto, nisam se bas ubio radeci (osim potrosenog 20. rodjendana na pisanje jedne od ovih stvari).
Nadam se da ce publicdomainost svega onoga biti od koristi - jed ono tamo je u JAKO losem stnaju, i iskreno se nadam da ce netko se marljiv naci to popraviti.
Jedino sto je u ne-JAAAAAAAKO-losem stanju jest Analiza 2.
Analiza 3 je samo opisno dokazivanje
Analiza 4 ce se pojaviti mozda uskoro (cini mi se da su gore samo stare vjezbe), no to mozda i nije tako.
Preko ljeta planiram (ne obecajem) posloziti UNM i ODJ jos malo bolje (pogodite sto sam si ostavio za 9. mjesec (: ).
i kolektivna molba - PLIIIIIIZ debagirajte.
'ave fun!
Sinisa
ZELENIZUBNAPLANETID OSADE (napisa): | u svako slucaj, mnogo bravo cinik  |
Hvala, medjutim, eto, nisam se bas ubio radeci (osim potrosenog 20. rodjendana na pisanje jedne od ovih stvari).
Nadam se da ce publicdomainost svega onoga biti od koristi - jed ono tamo je u JAKO losem stnaju, i iskreno se nadam da ce netko se marljiv naci to popraviti.
Jedino sto je u ne-JAAAAAAAKO-losem stanju jest Analiza 2.
Analiza 3 je samo opisno dokazivanje
Analiza 4 ce se pojaviti mozda uskoro (cini mi se da su gore samo stare vjezbe), no to mozda i nije tako.
Preko ljeta planiram (ne obecajem) posloziti UNM i ODJ jos malo bolje (pogodite sto sam si ostavio za 9. mjesec (: ).
i kolektivna molba - PLIIIIIIZ debagirajte.
'ave fun!
Sinisa
_________________ Oslobodjen Senata.
|
|
[Vrh] |
|
Nesi Inventar Foruma (Moderator)

Spol: 
Sarma: -
|
|
[Vrh] |
|
cinik Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 14:50 čet, 8. 7. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="Nesi"]
pitanja:
1. da li je ispravljanje krivo napisane rijeci debug, ili si pod debug mislio samo na math stuff?
2. kako prijaviti greske?
tj u kojem formatu?
tipa ime fajla/strana/red/greska i ispravak?
ili ti je neki drugi format bolji?[/quote]
Da (izrazito neformalno) definiram bugove u ovom kontekstu:
[b]Bug[/b] je bilo kakvo odstupanje napisanog od tocnog u matematickom ili bilo kojem drugom smislu.
Dakle, tipfeler je bug
1+1=1 u IR je bug.
[quote][b]Protokol za greske[/b]
1. Napisati patch za .tex file,
2. Ako 1 nije moguce iz bilo kojih razloga, promijeniti .tex file i poslati mi na mail
3. Ako ni pod 2 nije moguce, eksplicitno navesti greske u mailu meni
4. Ako ni pod 3 nije moguce, onda mi pm-ait eksplcitnu listu gresaka.
5. Ako niti jedno do nije moguce, reci nekome za koga pretpostavljate da ej moguce.
6. Ako niti pod 5 nije moguce, onda konatktirati svakog za koga je moguce da ce barem 6 biti moguce. (Warning - ovo bi moglo prerasti u flood informacija).
Analogno vrijedi i za sumnjive dijelove, tj. dijelove koji nisu nuzno netocni, ali citac nije sasvim siguran.[/quote]
eto, toliko.
'ave fun!
Sinisa
Nesi (napisa): |
pitanja:
1. da li je ispravljanje krivo napisane rijeci debug, ili si pod debug mislio samo na math stuff?
2. kako prijaviti greske?
tj u kojem formatu?
tipa ime fajla/strana/red/greska i ispravak?
ili ti je neki drugi format bolji? |
Da (izrazito neformalno) definiram bugove u ovom kontekstu:
Bug je bilo kakvo odstupanje napisanog od tocnog u matematickom ili bilo kojem drugom smislu.
Dakle, tipfeler je bug
1+1=1 u IR je bug.
Citat: | Protokol za greske
1. Napisati patch za .tex file,
2. Ako 1 nije moguce iz bilo kojih razloga, promijeniti .tex file i poslati mi na mail
3. Ako ni pod 2 nije moguce, eksplicitno navesti greske u mailu meni
4. Ako ni pod 3 nije moguce, onda mi pm-ait eksplcitnu listu gresaka.
5. Ako niti jedno do nije moguce, reci nekome za koga pretpostavljate da ej moguce.
6. Ako niti pod 5 nije moguce, onda konatktirati svakog za koga je moguce da ce barem 6 biti moguce. (Warning - ovo bi moglo prerasti u flood informacija).
Analogno vrijedi i za sumnjive dijelove, tj. dijelove koji nisu nuzno netocni, ali citac nije sasvim siguran. |
eto, toliko.
'ave fun!
Sinisa
_________________ Oslobodjen Senata.
|
|
[Vrh] |
|
|