Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
ekatarina Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 21:44 pet, 6. 4. 2012 Naslov: Najomraženiji i najdraži predmet? |
|
|
Baš bi me zanimalo vidjeti koji su vam predmeti do sada bili najgori, a koji najdraži. Recimo da vidim koliko se to da smjestiti u nekakve grupacije.. i koliko sam fulala sa smjerom :)
Na 5.sam godini, FPM, evo top 3 iz svake grupe:
najmrži (a i najteži, kod mene je to skoro isto :D ):
Slučajni procesi - bez konkurencije, ništa mi nije bilo teže
Mat.statistika
Mjera i integral
Najdraži:
Diskretna matematika
Programiranje
Teorija skupova
p.s. Naravno da je tema posljedica toga što upravo učim za mrzak mi predmet :D
Baš bi me zanimalo vidjeti koji su vam predmeti do sada bili najgori, a koji najdraži. Recimo da vidim koliko se to da smjestiti u nekakve grupacije.. i koliko sam fulala sa smjerom
Na 5.sam godini, FPM, evo top 3 iz svake grupe:
najmrži (a i najteži, kod mene je to skoro isto ):
Slučajni procesi - bez konkurencije, ništa mi nije bilo teže
Mat.statistika
Mjera i integral
Najdraži:
Diskretna matematika
Programiranje
Teorija skupova
p.s. Naravno da je tema posljedica toga što upravo učim za mrzak mi predmet
|
|
[Vrh] |
|
Atomised Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
ekatarina Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Atomised Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
fireball Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 4:47 sub, 7. 4. 2012 Naslov: |
|
|
uglavnom su mi svi bili mrski jer sam za svaki morao nešto radit. a pogotovo su mi mrski bili oni u kojima često nisam znao što uopće radim.
imam samo više neisključivih kategorija mrskih. mrski jer su dosadni (teorija skupova, logika, numerička, sva programiranja/računarstva, sve statistike), mrski jer su preopširni (algebra, analiza 3 i 4, pdj, vjerojatnost, logika), mrski jer se očekivalo da znam stvari iz prethodnih kolegija (svi koji nisu iz 1. semestra), mrski jer se ispostavilo da moram puno više učiti nego u srednjoj (svi iz 1. semestra), mrski jer su suvišni (metrički, logika, dif. geo, alg. strukture, vektorski 1, rp1 - pogotovo onaj dio gdje smo učili html, css i unix), mrski jer su bili ponedjeljkom ujutro (topologija, dif. geo), mrski jer su bili u zimskom semestru (svi iz zimskih semestara), mrski jer nisu imali kolokvije, mrski jer su imali kolokvije na koje nisam izašao, mrski jer sam dobio dobru ocjenu, ne zato što sam dobro naučio nego zato što sam znao za dobru taktiku pripreme za usmeni, mrski jer nisam dobio dobru ocjenu, mrski jer ih nisam trebao polagati pa sam kasnije imao samo više posla kod prevođenja prijepisa ocjena, mrski jer nemaju očit prijevod na engleski.
uglavnom su mi svi bili mrski jer sam za svaki morao nešto radit. a pogotovo su mi mrski bili oni u kojima često nisam znao što uopće radim.
imam samo više neisključivih kategorija mrskih. mrski jer su dosadni (teorija skupova, logika, numerička, sva programiranja/računarstva, sve statistike), mrski jer su preopširni (algebra, analiza 3 i 4, pdj, vjerojatnost, logika), mrski jer se očekivalo da znam stvari iz prethodnih kolegija (svi koji nisu iz 1. semestra), mrski jer se ispostavilo da moram puno više učiti nego u srednjoj (svi iz 1. semestra), mrski jer su suvišni (metrički, logika, dif. geo, alg. strukture, vektorski 1, rp1 - pogotovo onaj dio gdje smo učili html, css i unix), mrski jer su bili ponedjeljkom ujutro (topologija, dif. geo), mrski jer su bili u zimskom semestru (svi iz zimskih semestara), mrski jer nisu imali kolokvije, mrski jer su imali kolokvije na koje nisam izašao, mrski jer sam dobio dobru ocjenu, ne zato što sam dobro naučio nego zato što sam znao za dobru taktiku pripreme za usmeni, mrski jer nisam dobio dobru ocjenu, mrski jer ih nisam trebao polagati pa sam kasnije imao samo više posla kod prevođenja prijepisa ocjena, mrski jer nemaju očit prijevod na engleski.
_________________ The Dude Abides
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo

|
|
[Vrh] |
|
kenny Petica iz zalaganja

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Valica Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
bernhard Forumaš(ica)

Lokacija: Multiple users - od 2012 profil iskljucivo koristi Maria Culjak
|
|
[Vrh] |
|
fireball Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
ekatarina Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 0:34 pon, 9. 4. 2012 Naslov: |
|
|
Ja sam jako nezadovoljna svojim izborom diplomskog studija, (znači, Atomised, mislimo isto :D ), pa možda nekome tko se odlučuje pomognem ako kažem da mi se čini da bi osoba mojih afiniteta, i Atomisedovih kad smo kod toga, najzadovoljnija bila na računarstvu..
Jer to su valjda kriteriji kad biraš smjer, gledaš koje su ti grupe predmeta najbolje sjele, jedino je mali problemčić prepoznati grupe.. barem manje iskusnim matematičarima.
Mislim i da je priča koja kola našim faksom ( i truje mlade mozgove :) ) kako je FPM najlakši smjer netočna, može biti da su predrasude tome dijelom krive.
Ja sam jako nezadovoljna svojim izborom diplomskog studija, (znači, Atomised, mislimo isto ), pa možda nekome tko se odlučuje pomognem ako kažem da mi se čini da bi osoba mojih afiniteta, i Atomisedovih kad smo kod toga, najzadovoljnija bila na računarstvu..
Jer to su valjda kriteriji kad biraš smjer, gledaš koje su ti grupe predmeta najbolje sjele, jedino je mali problemčić prepoznati grupe.. barem manje iskusnim matematičarima.
Mislim i da je priča koja kola našim faksom ( i truje mlade mozgove ) kako je FPM najlakši smjer netočna, može biti da su predrasude tome dijelom krive.
|
|
[Vrh] |
|
nana Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Borgcube Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
finalni Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 13:01 pon, 9. 4. 2012 Naslov: |
|
|
I ja sam 5. godina, RiM,
zadovoljan izborom diplomskog ali ne i preddiplomskog studija :lol:
Najmrži kolegiji su mi bili vektorski prostori (kolegij u kojem se može naučit valjda jedna nova stvar u odnosu na prijašnje kolegije a ja sam uspio propustiti i tu jednu stvar :oops:), statistika (malo tog sam stvarno razumio ali neke potrebe za razumijevanjem ionako nije bilo jer se kolokviji rješavaju tak da pogledaš u tablice i vidiš u što se mogu ubacit brojevi iz zadatka), MMF (posebno drugi dio) i naravno algebarske strukture (prva četvorka :O, a i stvarno mi je bilo dosadnogradivo).
Najdraži - vjerojatnost, teorija skupova, diskretna, mreže.. zapravo mreže ipak ne, ti striktno računarski kolegiji mi nisu bili najdraži ali sam na njima nekako najviše naučio pa mi je to bio heuristik za odabir smjera :D
A na diplomskom.. mrski su mi bili softversko inženjerstvo (korisno je al dosadno ko Proust) i matematički softver (imao sam kriva očekivanja valjda),
a najdraži su mi bili rp2, primjena paralelnih, metaheuristike, kriptografija, interpretacija.. uh ima ih :) i složenost (to da se potaknem sad učit to :lol:)
I ja sam 5. godina, RiM,
zadovoljan izborom diplomskog ali ne i preddiplomskog studija
Najmrži kolegiji su mi bili vektorski prostori (kolegij u kojem se može naučit valjda jedna nova stvar u odnosu na prijašnje kolegije a ja sam uspio propustiti i tu jednu stvar ), statistika (malo tog sam stvarno razumio ali neke potrebe za razumijevanjem ionako nije bilo jer se kolokviji rješavaju tak da pogledaš u tablice i vidiš u što se mogu ubacit brojevi iz zadatka), MMF (posebno drugi dio) i naravno algebarske strukture (prva četvorka :O, a i stvarno mi je bilo dosadnogradivo).
Najdraži - vjerojatnost, teorija skupova, diskretna, mreže.. zapravo mreže ipak ne, ti striktno računarski kolegiji mi nisu bili najdraži ali sam na njima nekako najviše naučio pa mi je to bio heuristik za odabir smjera
A na diplomskom.. mrski su mi bili softversko inženjerstvo (korisno je al dosadno ko Proust) i matematički softver (imao sam kriva očekivanja valjda),
a najdraži su mi bili rp2, primjena paralelnih, metaheuristike, kriptografija, interpretacija.. uh ima ih i složenost (to da se potaknem sad učit to )
_________________ Nikola Adžaga
Građevinski fakultet, Sveučilište u Zagrebu
|
|
[Vrh] |
|
Milojko Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
fireball Forumaš(ica)

Spol: 
|
Postano: 22:58 uto, 10. 4. 2012 Naslov: |
|
|
[quote="Milojko"]Analiza 2 (savršena kombinacija Hrvojevih predavanja i Tominog usmenog)[/quote]
neko je okinuo MA? :) slazem se sa gore napisanim (i da ja sam okinuo kod h a prosao kod t)
Omraženi:
[quote="Milojko"]Engleski - [b]čovječe, pa zašto matematičare jeziku struke mora učiti žena s filozofskog koja ne zna apsolutno ništa o našoj struci?[/b]. Ovo me stvarno lijepo živcira[/quote]
kad sam ja to polagao ucio sam o propadanju tropskih suma (jako puno struke, nema sta), da se mene pita sve bi ja te sa filozofskog, pedagoskog, uciteljskog ukinuo i dao 'nasim' ljudima da to drze;
a) nebi bilo katastroficno kao kod ovih za predavanja/vjezbe/seminare
b) nebi se obradivalo njihovo sugavo gradivo vec nesto sto nama eksli treba (od engleskog do pedagoskih kolegija)
c) nacini ispitivanja bi bili 'po nasem' a ne oni neki njihovi cudni splacini...
a znam da je to prakticki neostvarivo jer oni su 'znastvenici' i 'veliki strucnjaci' (ako je itko procitao nesto od ovih sa psihologija i pedagogija zna koliko je to katastrofalno lose, jadno, i ocajno napisano)
Milojko (napisa): | Analiza 2 (savršena kombinacija Hrvojevih predavanja i Tominog usmenog) |
neko je okinuo MA? slazem se sa gore napisanim (i da ja sam okinuo kod h a prosao kod t)
Omraženi:
Milojko (napisa): | Engleski - čovječe, pa zašto matematičare jeziku struke mora učiti žena s filozofskog koja ne zna apsolutno ništa o našoj struci?. Ovo me stvarno lijepo živcira |
kad sam ja to polagao ucio sam o propadanju tropskih suma (jako puno struke, nema sta), da se mene pita sve bi ja te sa filozofskog, pedagoskog, uciteljskog ukinuo i dao 'nasim' ljudima da to drze;
a) nebi bilo katastroficno kao kod ovih za predavanja/vjezbe/seminare
b) nebi se obradivalo njihovo sugavo gradivo vec nesto sto nama eksli treba (od engleskog do pedagoskih kolegija)
c) nacini ispitivanja bi bili 'po nasem' a ne oni neki njihovi cudni splacini...
a znam da je to prakticki neostvarivo jer oni su 'znastvenici' i 'veliki strucnjaci' (ako je itko procitao nesto od ovih sa psihologija i pedagogija zna koliko je to katastrofalno lose, jadno, i ocajno napisano)
|
|
[Vrh] |
|
Milojko Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
Lovre Forumaš(ica)

Spol: