Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

RP2p vježbe - grupe UTO 10-12 i 18-20
WWW:

Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, nastavnički studiji -> Računarski praktikumi (smjer nastavnički)
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
nuno
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Sarma = la pohva - posuda
= 4 - 1

PostPostano: 12:36 pon, 19. 3. 2012    Naslov: RP2p vježbe - grupe UTO 10-12 i 18-20 Citirajte i odgovorite

Studenti koji RP2p vježbe slušaju kod asistenta Puljića, utorkom 10-12 i 18-20, a završili su Excel i Frontpage dio, ipak trebaju dolaziti na vježbe i prije prvog kolovija.

Naime, nakon prvog kolokvija ostaje samo 5 tjedana nastave, a jedan termin gubimo zbog praznika u utorak 1.5.2012. Stoga dio vjezbi vezanih uz drugi kolokvij treba odraditi i prije prvog kolokvija :D
Studenti koji RP2p vježbe slušaju kod asistenta Puljića, utorkom 10-12 i 18-20, a završili su Excel i Frontpage dio, ipak trebaju dolaziti na vježbe i prije prvog kolovija.

Naime, nakon prvog kolokvija ostaje samo 5 tjedana nastave, a jedan termin gubimo zbog praznika u utorak 1.5.2012. Stoga dio vjezbi vezanih uz drugi kolokvij treba odraditi i prije prvog kolokvija Very Happy

Gost

PostPostano: 18:53 ned, 8. 4. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

Moze mi netko reci kada se pise prvi kolokvij iz rp2? Da li je po rasporedu ili je profesor nesto drugacije rekao?
Moze mi netko reci kada se pise prvi kolokvij iz rp2? Da li je po rasporedu ili je profesor nesto drugacije rekao?

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

Spol: zombi
854 = 1068 - 214

PostPostano: 14:21 pon, 9. 4. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

Profesor je nesto drugacije rekao. Iduci tjedan, ne zna se jos kada (gotovo sigurno cetvrtak, ako ne tada onda utorak ili, u najgorem slucaju, subota). Izbjegava se kolizija s drugim kolegijima, dakle nikako ne bude u pon, sri, pet.
Profesor je nesto drugacije rekao. Iduci tjedan, ne zna se jos kada (gotovo sigurno cetvrtak, ako ne tada onda utorak ili, u najgorem slucaju, subota). Izbjegava se kolizija s drugim kolegijima, dakle nikako ne bude u pon, sri, pet.

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
lutalica
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 0 - 0

PostPostano: 18:53 sri, 11. 4. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

Jel su praktikumi otvoreni za vrijeme kolokvija? prema rasporedu (kao i inace) ili? da ne dolazim bez veze gore..
Jel su praktikumi otvoreni za vrijeme kolokvija? prema rasporedu (kao i inace) ili? da ne dolazim bez veze gore..

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 19:17 sri, 11. 4. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

Teoretski da, ali uzmi u obzir da su i demosi studenti i moze se desiti da demos ne dodje i ne otvori praktikum bas u svakom svom terminu. Zdravije je vidjeti na rasporedu koji je demos kad te zanima, pa pitati e-mailom dan-dva unaprijed hoce li biti tada tamo.
Teoretski da, ali uzmi u obzir da su i demosi studenti i moze se desiti da demos ne dodje i ne otvori praktikum bas u svakom svom terminu. Zdravije je vidjeti na rasporedu koji je demos kad te zanima, pa pitati e-mailom dan-dva unaprijed hoce li biti tada tamo.

[Vrh]
Gost

PostPostano: 10:05 čet, 12. 4. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

jedno pitanje..upravo sam primjetio na stranici od RP2 na KiWi-u ovo [i]Prijava za 1. kolokvij [/i],a to nam nitko nije niti spominjao,pa jel se mi trebamo prijaviti za kolokvij(ispuniti te podatke) ili je to od nekih proslih godina ostalo?
hvala!!
jedno pitanje..upravo sam primjetio na stranici od RP2 na KiWi-u ovo Prijava za 1. kolokvij ,a to nam nitko nije niti spominjao,pa jel se mi trebamo prijaviti za kolokvij(ispuniti te podatke) ili je to od nekih proslih godina ostalo?
hvala!!

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 10:22 čet, 12. 4. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ako prof. na predavanju nije nista o tome rekao, onda ne treba. Ja nisam bas pohadjao predavanja, pa ne znam je l' rekao ista na tu temu. :)
Ako prof. na predavanju nije nista o tome rekao, onda ne treba. Ja nisam bas pohadjao predavanja, pa ne znam je l' rekao ista na tu temu. Smile

[Vrh]
ante003
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
24 = 71 - 47

PostPostano: 23:06 čet, 12. 4. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

rekao je profesor da se [b]ne[/b] treba prijaviti za kolokvij :)
rekao je profesor da se ne treba prijaviti za kolokvij Smile

[Vrh]
hhh
Gost

PostPostano: 11:59 pet, 13. 4. 2012    Naslov: hhh Citirajte i odgovorite

kada cemo znati kad tocno pisemo kolokvij?
kada cemo znati kad tocno pisemo kolokvij?

[Vrh]
AnDee
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 0

PostPostano: 18:00 pet, 13. 4. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

budemo na vrijeme sigurno
budemo na vrijeme sigurno

[Vrh]
Analitičarka
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 0

PostPostano: 11:32 uto, 17. 4. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

Kolokvij će se održati u četvrtak, 19.4. , između 10 i 16 sati.
Kolokvij će se održati u četvrtak, 19.4. , između 10 i 16 sati.

[Vrh]
krki
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 1

PostPostano: 14:21 uto, 17. 4. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

Da ne otvaram novu temu može samo mala pomoć oko Excela?
Naime, ne mogu promijeniti pozadinu (background), ne mogu umetnuti sliku. Idem na izbornik Format - Sheet i tamo ima opcija Background, međutim ne mogu je odabrati (sivo je). Radim u 2003. Što da radim?
Da ne otvaram novu temu može samo mala pomoć oko Excela?
Naime, ne mogu promijeniti pozadinu (background), ne mogu umetnuti sliku. Idem na izbornik Format - Sheet i tamo ima opcija Background, međutim ne mogu je odabrati (sivo je). Radim u 2003. Što da radim?

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 14:37 uto, 17. 4. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

Je l' ukljucen "Share worksheet" ili tako nesto? Probaj kreirati novi dokument i na njemu to mijenjati. Ako radi, onda je vjerojatno to sto sam napisao, pa nadij kako to zgasiti ili jednostavno iskopiraj stuff u novu tablicu.
Je l' ukljucen "Share worksheet" ili tako nesto? Probaj kreirati novi dokument i na njemu to mijenjati. Ako radi, onda je vjerojatno to sto sam napisao, pa nadij kako to zgasiti ili jednostavno iskopiraj stuff u novu tablicu.

[Vrh]
krki
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

= 1 - 1

PostPostano: 14:50 uto, 17. 4. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

Da, u novom dokumentu se može. Hvala na brzom odgovoru :)
Da, u novom dokumentu se može. Hvala na brzom odgovoru Smile

[Vrh]
Gost

PostPostano: 10:36 sri, 18. 4. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

Može li mi netko ukratko objasniti kako se stavljaju slike na web stranicu? tj. kad ju stavim slike se ne vide, pojavljuje se crveni x. (prava pristupa sam podesila)
Može li mi netko ukratko objasniti kako se stavljaju slike na web stranicu? tj. kad ju stavim slike se ne vide, pojavljuje se crveni x. (prava pristupa sam podesila)

[Vrh]
vsego
Site Admin
Site Admin

854 = 1068 - 214

PostPostano: 11:56 sri, 18. 4. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

1. Otvoriti u Firefoxu (moze i SeaMonkey).

2. Desni klik na sliku i "View image".

3. Procitati:
3.1. "File not found" :arrow: slika ne postoji na disku. Ovo se najcesce desi kad sliku dodajete u web stranicu, a da u trenutku editiranja stranice nije u istom direktoriju kao i HTML file. Pogledati URL -- mozda stranica poziva sliku krivog naziva (npr. velika-mala slova) ili, vjerojatnije, iz krivog direktorija (npr. [tt]http://web.studenti.math.hr/slika.jpg[/tt], bez [tt]~login[/tt] dijela). Ovo zadnje se rjesava se tako da se sve potrpa u isti direktorij na lokalnom disku i onda slike obrisu i opet dodaju, pa se zatim sve uploada na server.
3.2. "Permission denied" :arrow: treba srediti dozvole pristupa ("r" za sve kategorije; "x" nije bitan za fileove, ali je za direktorije).
1. Otvoriti u Firefoxu (moze i SeaMonkey).

2. Desni klik na sliku i "View image".

3. Procitati:
3.1. "File not found" Arrow slika ne postoji na disku. Ovo se najcesce desi kad sliku dodajete u web stranicu, a da u trenutku editiranja stranice nije u istom direktoriju kao i HTML file. Pogledati URL – mozda stranica poziva sliku krivog naziva (npr. velika-mala slova) ili, vjerojatnije, iz krivog direktorija (npr. http://web.studenti.math.hr/slika.jpg, bez ~login dijela). Ovo zadnje se rjesava se tako da se sve potrpa u isti direktorij na lokalnom disku i onda slike obrisu i opet dodaju, pa se zatim sve uploada na server.
3.2. "Permission denied" Arrow treba srediti dozvole pristupa ("r" za sve kategorije; "x" nije bitan za fileove, ali je za direktorije).

[Vrh]
Gost

PostPostano: 13:13 sri, 18. 4. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

Hvala. Dolazilo mi je "file not found" i onda sam stavila sve u isti direktorij na lokalnom disku, sve slike obrisala, opet dodala i uploadala i sva prava podesila da svi mogu sve, al mi dolazi: forbidden; You don't have permission to access..I u nazivu direktorija mi je i ~login dio. Nema veze, hvala svejedno, probat cu opet.
Hvala. Dolazilo mi je "file not found" i onda sam stavila sve u isti direktorij na lokalnom disku, sve slike obrisala, opet dodala i uploadala i sva prava podesila da svi mogu sve, al mi dolazi: forbidden; You don't have permission to access..I u nazivu direktorija mi je i ~login dio. Nema veze, hvala svejedno, probat cu opet.

[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Kolegiji 1. godine, nastavnički studiji -> Računarski praktikumi (smjer nastavnički) Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Možete otvarati nove teme.
Možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You can attach files in this forum
You can download files in this forum