Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
pajopatak Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
hstojanovic Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
pajopatak Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
hstojanovic Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
pajopatak Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
kkarlo Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
ivaa Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
JV Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
minora665 Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
JV Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
minora665 Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
kkarlo Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 5:13 pon, 14. 5. 2012 Naslov: |
|
|
[quote="minora665"]U vezi onoga da se sva racunala ne moraju razlikovati barem po jednom parametru... Ja imam ideju zasto bi to bio problem: funkcija spojiRacunala treba postavit na nulu parametre od nekih racunala koji su vec u listi svih racunala koji se pojavljuju u programu. Dakle trebam prolazit kroz listu i trazit to racunalo a mogu ga naci samo po parametrima. A sto ako nadem jos neko racunalo koje dakle ima iste parametre pa i njemu npr brzinu postavim na 0?[/quote]
Mislim da ne prolazis kroz listu da pronađeš računalo koje spajaš, već saljes to racunalo kao parametar, tako da se tocno zna koje racunalo se spaja... A posto si napravio listu sa pointerima na racunala, kada izmjenis to racunalo u programu, izmjenit ce se i u listi.
Jedino što bi se trebalo paziti je da se ne ostavi prazno računalo u listi, ako imaš dva ista pozoveš funkciju da ih spoji, ona pokupi sve komponente prvoga i potrpa ih u novo kreirano računalo, a prvo nam ostane prazno...
Ne mora se nužno ni tako dogoditi mogući je i ovakav primjer:
r1(200,300,17)
r2(100,200,19)
i sad kad ih spojis u recimo r3 dobijes(200,300,19) a kod r1 ostane samo monitor, ali onda uzmes r4(100,100,15) i sad pozoves funkciju spoji za r1 i r4 i nakon nje r1 ostaje prazan... Pa ga valjda treba obrisati.
minora665 (napisa): | U vezi onoga da se sva racunala ne moraju razlikovati barem po jednom parametru... Ja imam ideju zasto bi to bio problem: funkcija spojiRacunala treba postavit na nulu parametre od nekih racunala koji su vec u listi svih racunala koji se pojavljuju u programu. Dakle trebam prolazit kroz listu i trazit to racunalo a mogu ga naci samo po parametrima. A sto ako nadem jos neko racunalo koje dakle ima iste parametre pa i njemu npr brzinu postavim na 0? |
Mislim da ne prolazis kroz listu da pronađeš računalo koje spajaš, već saljes to racunalo kao parametar, tako da se tocno zna koje racunalo se spaja... A posto si napravio listu sa pointerima na racunala, kada izmjenis to racunalo u programu, izmjenit ce se i u listi.
Jedino što bi se trebalo paziti je da se ne ostavi prazno računalo u listi, ako imaš dva ista pozoveš funkciju da ih spoji, ona pokupi sve komponente prvoga i potrpa ih u novo kreirano računalo, a prvo nam ostane prazno...
r1(200,300,17)
r2(100,200,19)
i sad kad ih spojis u recimo r3 dobijes(200,300,19) a kod r1 ostane samo monitor, ali onda uzmes r4(100,100,15) i sad pozoves funkciju spoji za r1 i r4 i nakon nje r1 ostaje prazan... Pa ga valjda treba obrisati.
|
|
[Vrh] |
|
JV Forumaš(ica)
|
Postano: 7:56 pon, 14. 5. 2012 Naslov: |
|
|
[quote="kkarlo"][quote="minora665"]U vezi onoga da se sva racunala ne moraju razlikovati barem po jednom parametru... Ja imam ideju zasto bi to bio problem: funkcija spojiRacunala treba postavit na nulu parametre od nekih racunala koji su vec u listi svih racunala koji se pojavljuju u programu. Dakle trebam prolazit kroz listu i trazit to racunalo a mogu ga naci samo po parametrima. A sto ako nadem jos neko racunalo koje dakle ima iste parametre pa i njemu npr brzinu postavim na 0?[/quote]
r1(200,300,17)
r2(100,200,19)
i sad kad ih spojis u recimo r3 dobijes(200,300,19) a kod r1 ostane samo monitor, ali onda uzmes r4(100,100,15) i sad pozoves funkciju spoji za r1 i r4 i nakon nje r1 ostaje prazan... Pa ga valjda treba obrisati.[/quote]
Računalo se NE briše u slučaju da su mu procesr, ram i ekran postavljeni na nula.
kkarlo (napisa): | minora665 (napisa): | U vezi onoga da se sva racunala ne moraju razlikovati barem po jednom parametru... Ja imam ideju zasto bi to bio problem: funkcija spojiRacunala treba postavit na nulu parametre od nekih racunala koji su vec u listi svih racunala koji se pojavljuju u programu. Dakle trebam prolazit kroz listu i trazit to racunalo a mogu ga naci samo po parametrima. A sto ako nadem jos neko racunalo koje dakle ima iste parametre pa i njemu npr brzinu postavim na 0? |
r1(200,300,17)
r2(100,200,19)
i sad kad ih spojis u recimo r3 dobijes(200,300,19) a kod r1 ostane samo monitor, ali onda uzmes r4(100,100,15) i sad pozoves funkciju spoji za r1 i r4 i nakon nje r1 ostaje prazan... Pa ga valjda treba obrisati. |
Računalo se NE briše u slučaju da su mu procesr, ram i ekran postavljeni na nula.
|
|
[Vrh] |
|
kobila krsto Forumaš(ica)
|
Postano: 11:01 pon, 14. 5. 2012 Naslov: |
|
|
ako tko zna volio bih pitati ipak. zašto mi se recimo kod moj compilera gnu c/c++ ( std kod code blocksa ) crasha program , dok se u dev c++ pokrene korektno ? i , općenito, kada popravim "greške" da mi se kompajla, pljune mi rješenje koje mi u pojedinom retku ispiše ( uvijek !!! ) 0 0 0 umjesto nečega != 0 npr. dalje, taj isti "popravljeni" kod pošaljem nekom drugom ( opet dev c++ ili, za drugu osobu, na linuxu testiran ) i izbaci dobra rješenja uključujući i taj redak. dalje, razdvojim sve u datoteke ( prvi dio se odnosio na cijeli program onaku u komadu napisan) kako i treba, pokrenem - neće, pošaljem nekom drugom - radi savršeno. wtf O.o
nemojte se rugat samo jel znam pokrenit program. ozbiljno me zanima u čeme je kvaka
ako tko zna volio bih pitati ipak. zašto mi se recimo kod moj compilera gnu c/c++ ( std kod code blocksa ) crasha program , dok se u dev c++ pokrene korektno ? i , općenito, kada popravim "greške" da mi se kompajla, pljune mi rješenje koje mi u pojedinom retku ispiše ( uvijek !!! ) 0 0 0 umjesto nečega != 0 npr. dalje, taj isti "popravljeni" kod pošaljem nekom drugom ( opet dev c++ ili, za drugu osobu, na linuxu testiran ) i izbaci dobra rješenja uključujući i taj redak. dalje, razdvojim sve u datoteke ( prvi dio se odnosio na cijeli program onaku u komadu napisan) kako i treba, pokrenem - neće, pošaljem nekom drugom - radi savršeno. wtf O.o
nemojte se rugat samo jel znam pokrenit program. ozbiljno me zanima u čeme je kvaka
|
|
[Vrh] |
|
minora665 Forumaš(ica)
|
Postano: 13:34 pon, 14. 5. 2012 Naslov: |
|
|
[quote="JV"][quote="kkarlo"][quote="minora665"]U vezi onoga da se sva racunala ne moraju razlikovati barem po jednom parametru... Ja imam ideju zasto bi to bio problem: funkcija spojiRacunala treba postavit na nulu parametre od nekih racunala koji su vec u listi svih racunala koji se pojavljuju u programu. Dakle trebam prolazit kroz listu i trazit to racunalo a mogu ga naci samo po parametrima. A sto ako nadem jos neko racunalo koje dakle ima iste parametre pa i njemu npr brzinu postavim na 0?[/quote]
r1(200,300,17)
r2(100,200,19)
i sad kad ih spojis u recimo r3 dobijes(200,300,19) a kod r1 ostane samo monitor, ali onda uzmes r4(100,100,15) i sad pozoves funkciju spoji za r1 i r4 i nakon nje r1 ostaje prazan... Pa ga valjda treba obrisati.[/quote]
Računalo se NE briše u slučaju da su mu procesr, ram i ekran postavljeni na nula.[/quote]
Pitam kako da mu parametar postavim na nulu a ne kako da ga izbrisem. Znam ga postaviti na nulu ali se bojim da pritom i parametar nekog drugog racunala (koji je po svim parametrima jednak racunalu kojeg trebam) ne postavim na nulu (to sam opisala u prethodnom postu). Molim vas odgovorite mi jer nisam to shvatila. Znam da ne moram racunala stavljati u listu, tj mogu i u skup (set) pa necu imati problem u funkciji spojiRacunala ali tada necu pamtiti sva racunala u programu vec samo sva razlicita racunala u programu. Je li to problem?
JV (napisa): | kkarlo (napisa): | minora665 (napisa): | U vezi onoga da se sva racunala ne moraju razlikovati barem po jednom parametru... Ja imam ideju zasto bi to bio problem: funkcija spojiRacunala treba postavit na nulu parametre od nekih racunala koji su vec u listi svih racunala koji se pojavljuju u programu. Dakle trebam prolazit kroz listu i trazit to racunalo a mogu ga naci samo po parametrima. A sto ako nadem jos neko racunalo koje dakle ima iste parametre pa i njemu npr brzinu postavim na 0? |
r1(200,300,17)
r2(100,200,19)
i sad kad ih spojis u recimo r3 dobijes(200,300,19) a kod r1 ostane samo monitor, ali onda uzmes r4(100,100,15) i sad pozoves funkciju spoji za r1 i r4 i nakon nje r1 ostaje prazan... Pa ga valjda treba obrisati. |
Računalo se NE briše u slučaju da su mu procesr, ram i ekran postavljeni na nula. |
Pitam kako da mu parametar postavim na nulu a ne kako da ga izbrisem. Znam ga postaviti na nulu ali se bojim da pritom i parametar nekog drugog racunala (koji je po svim parametrima jednak racunalu kojeg trebam) ne postavim na nulu (to sam opisala u prethodnom postu). Molim vas odgovorite mi jer nisam to shvatila. Znam da ne moram racunala stavljati u listu, tj mogu i u skup (set) pa necu imati problem u funkciji spojiRacunala ali tada necu pamtiti sva racunala u programu vec samo sva razlicita racunala u programu. Je li to problem?
|
|
[Vrh] |
|
kobila krsto Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
akolak Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
hstojanovic Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
minora665 Forumaš(ica)
|
Postano: 22:00 pon, 14. 5. 2012 Naslov: |
|
|
Hvala ljudi, nisam mislila da ce te tako brzo odovorit :) Imam jos jedno pitanje: deklarirala sam tu listu (s pointerima na racunala) unutar strukture racunalo i ne znam kako da ju, prije nego ista stavim u nju, ocistim jer ne mogu naravno pozvati funkciju L.clear() unutar strukture, osim toga - ne zelim ju cistiti prlikom svakog stvaranja racunala vec samo jednom na pocetku, zato sto mi ta lista sadrzi neko smece valjda od prijasnjih programa ne znam iskreno ali provjerila sam s coutom i ima svasta u njoj na pocetku :shock:
Hvala ljudi, nisam mislila da ce te tako brzo odovorit Imam jos jedno pitanje: deklarirala sam tu listu (s pointerima na racunala) unutar strukture racunalo i ne znam kako da ju, prije nego ista stavim u nju, ocistim jer ne mogu naravno pozvati funkciju L.clear() unutar strukture, osim toga - ne zelim ju cistiti prlikom svakog stvaranja racunala vec samo jednom na pocetku, zato sto mi ta lista sadrzi neko smece valjda od prijasnjih programa ne znam iskreno ali provjerila sam s coutom i ima svasta u njoj na pocetku
|
|
[Vrh] |
|
JV Forumaš(ica)
|
Postano: 22:09 pon, 14. 5. 2012 Naslov: |
|
|
[quote="hstojanovic"]koliki je najveci test primjer koji mozemo ocekivati i postoji li neko ciljano ogranicenje za slozenost algoritama koje treba zadovoljiti?[/quote]
Ne znam zašto je ovo važno pošto se sve funkcije očito mogu napraviti linearno? Svakako, neće se ispitivati nikakva brzina izvođenja funkcijama na ogromnim test primjerima.
[size=9][color=#999999]Added after 2 minutes:[/color][/size]
[quote="minora665"]Hvala ljudi, nisam mislila da ce te tako brzo odovorit :) Imam jos jedno pitanje: deklarirala sam tu listu (s pointerima na racunala) unutar strukture racunalo i ne znam kako da ju, prije nego ista stavim u nju, ocistim jer ne mogu naravno pozvati funkciju L.clear() unutar strukture, osim toga - ne zelim ju cistiti prlikom svakog stvaranja racunala vec samo jednom na pocetku, zato sto mi ta lista sadrzi neko smece valjda od prijasnjih programa ne znam iskreno ali provjerila sam s coutom i ima svasta u njoj na pocetku :shock:[/quote]
Nije moguće da se nešto nalazi u listi (ako je sve pravilno deklarirano i inicijalizirano). Po defaultu je lista prazna.
hstojanovic (napisa): | koliki je najveci test primjer koji mozemo ocekivati i postoji li neko ciljano ogranicenje za slozenost algoritama koje treba zadovoljiti? |
Ne znam zašto je ovo važno pošto se sve funkcije očito mogu napraviti linearno? Svakako, neće se ispitivati nikakva brzina izvođenja funkcijama na ogromnim test primjerima.
Added after 2 minutes:
minora665 (napisa): | Hvala ljudi, nisam mislila da ce te tako brzo odovorit Imam jos jedno pitanje: deklarirala sam tu listu (s pointerima na racunala) unutar strukture racunalo i ne znam kako da ju, prije nego ista stavim u nju, ocistim jer ne mogu naravno pozvati funkciju L.clear() unutar strukture, osim toga - ne zelim ju cistiti prlikom svakog stvaranja racunala vec samo jednom na pocetku, zato sto mi ta lista sadrzi neko smece valjda od prijasnjih programa ne znam iskreno ali provjerila sam s coutom i ima svasta u njoj na pocetku |
Nije moguće da se nešto nalazi u listi (ako je sve pravilno deklarirano i inicijalizirano). Po defaultu je lista prazna.
|
|
[Vrh] |
|
|