Search

Engleski

Open in this window (click to change)
Forum@DeGiorgi: Početna
Forum za podršku nastavi na PMF-MO
Login Registracija FAQ Smajlići Članstvo Pretražnik Forum@DeGiorgi: Početna

Blicevi i obavezni dolasci
Idite na Prethodno  1, 2, 3
Moja sarma

Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
goranm
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: kućni ljubimac
Sarma = la pohva - posuda
218 = 249 - 31

PostPostano: 14:25 sub, 26. 5. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="fireball"]ok, ako sma u krivu u krivu sam, priznajem poraz (nisam se priremio za ovako nesto detaljno :) my bad :) )
ako moji hemoroidi ulaze u bodovanje onda definitivno nesto s tim ne valja, jer ono za sto sam se patio (i na kraju okinuo ko veliki) je uglavnom nosilo malo bodova, a ono sto tehnicki "nisam ni pogledao" je nosilo puno... mozda sam to samo ja... moram s epovuc iz rasprave jer sam se ocito oko toga vec osramotio :)[/quote]
Nije mi namjera bila sramotiti te, niti sam istraživao ove stvari kako bih "pobijedio", nego sam to istraživao jer, kad sam se prijavljivao na studije u inozemstvu, pretpostavio sam da će biti dosta pitanja oko mog studija pa sam morao pripremiti neke konkretne argumente.

S mnogim kritikama bolonjskog sustava se slažem, ali isto mislim da povratak na stari studij, koji je po puno više pitanja od bliceva i dolazaka na nastavu bio nedefiniran, nije rješenje.

[size=9][color=#999999]Added after 6 minutes:[/color][/size]

[quote="nana"]Sad kad vec spominjes (vidi potpis :) ) ....Ako se dobro sjecam, prvo predavanje prof Sarape je bilo .... Statistika je najprimjenjenija grana matematike....[/quote]
Algebraičar će reći algebra, analitičar realna analiza i pdj... :)

No da, ako se pogledaju sajtovi na kojima se oglašavaju poslovi za znanstvenike, velika većina poslova (i to istraživačkih, nevezanih uz financijski sektor) vezanih uz matematiku odnosi se na statistiku, tako da je u svakom slučaju korisno imati neko znanje statistike u portfoliu, puno korisnije od npr. dva semestra matematičkog modeliranja.
fireball (napisa):
ok, ako sma u krivu u krivu sam, priznajem poraz (nisam se priremio za ovako nesto detaljno Smile my bad Smile )
ako moji hemoroidi ulaze u bodovanje onda definitivno nesto s tim ne valja, jer ono za sto sam se patio (i na kraju okinuo ko veliki) je uglavnom nosilo malo bodova, a ono sto tehnicki "nisam ni pogledao" je nosilo puno... mozda sam to samo ja... moram s epovuc iz rasprave jer sam se ocito oko toga vec osramotio Smile

Nije mi namjera bila sramotiti te, niti sam istraživao ove stvari kako bih "pobijedio", nego sam to istraživao jer, kad sam se prijavljivao na studije u inozemstvu, pretpostavio sam da će biti dosta pitanja oko mog studija pa sam morao pripremiti neke konkretne argumente.

S mnogim kritikama bolonjskog sustava se slažem, ali isto mislim da povratak na stari studij, koji je po puno više pitanja od bliceva i dolazaka na nastavu bio nedefiniran, nije rješenje.

Added after 6 minutes:

nana (napisa):
Sad kad vec spominjes (vidi potpis Smile ) ....Ako se dobro sjecam, prvo predavanje prof Sarape je bilo .... Statistika je najprimjenjenija grana matematike....

Algebraičar će reći algebra, analitičar realna analiza i pdj... Smile

No da, ako se pogledaju sajtovi na kojima se oglašavaju poslovi za znanstvenike, velika većina poslova (i to istraživačkih, nevezanih uz financijski sektor) vezanih uz matematiku odnosi se na statistiku, tako da je u svakom slučaju korisno imati neko znanje statistike u portfoliu, puno korisnije od npr. dva semestra matematičkog modeliranja.

fireball
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
26 = 100 - 74

PostPostano: 22:14 sub, 26. 5. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

[quote="nana"]Meni je to ludost, jer gotovo svaka sastavnica UNIZG ima na prvoj godini predmet Statistiku (u nekoj formi).[/quote]

to sto [b]vecinom[/b] zovu statistika je uglavnom na razini osnovno skole (nacrtaju neki graf koji je nastao sturcnom "analizom" sljedecih podataka (BSOMP); na konacnom skupu podataka (n<100), imali smo a1 glasova za 1 odg, a2 za 2 odg, a3 za 3 odg i (n-a1-a2-a3) se nije izjasnilo, i sad oni izvode bijesne zakljucke iz tako necega)

molim lijepo, napisao sam vecina ne svi...

a da bi kod nas svi trebali slusat statistiku to se slazem
nana (napisa):
Meni je to ludost, jer gotovo svaka sastavnica UNIZG ima na prvoj godini predmet Statistiku (u nekoj formi).

to sto vecinom zovu statistika je uglavnom na razini osnovno skole (nacrtaju neki graf koji je nastao sturcnom "analizom" sljedecih podataka (BSOMP); na konacnom skupu podataka (n<100), imali smo a1 glasova za 1 odg, a2 za 2 odg, a3 za 3 odg i (n-a1-a2-a3) se nije izjasnilo, i sad oni izvode bijesne zakljucke iz tako necega)

molim lijepo, napisao sam vecina ne svi...

a da bi kod nas svi trebali slusat statistiku to se slazem

Tomislav
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: muško
23 = 116 - 93

PostPostano: 0:27 ned, 27. 5. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

Slazem se s goranm, vezano za izjavu prof. Sarape.. neznam kakvo je to istrazivanje on proveo i na kakvim podacima i kojem uzorku da bi dosao do takvog zakljucka...(valjda se vidi ironija u ovom).

@ceps: pa npr. Fourierova analiza, teorija brojeva (ovo sto je izborni predmet i zove se "teorija brojeva" nema pak nikakve veze s onim kakav bi predmet trebao biti), onda npr nekakav predmet iz metrickih i topoloskih prostora,ima tu materijala iz analize i algebre stvarno na odmet...

mislim u principu izmjenio bi sve predmete koje sam dosad slusao, da se mene pita.., pa da cak i mogu reci da sam nesto pametno naucio dosad na faksu. A da nije bilo Gogica na 1. godini, ne zelim ni razmisljati..
Slazem se s goranm, vezano za izjavu prof. Sarape.. neznam kakvo je to istrazivanje on proveo i na kakvim podacima i kojem uzorku da bi dosao do takvog zakljucka...(valjda se vidi ironija u ovom).

@ceps: pa npr. Fourierova analiza, teorija brojeva (ovo sto je izborni predmet i zove se "teorija brojeva" nema pak nikakve veze s onim kakav bi predmet trebao biti), onda npr nekakav predmet iz metrickih i topoloskih prostora,ima tu materijala iz analize i algebre stvarno na odmet...

mislim u principu izmjenio bi sve predmete koje sam dosad slusao, da se mene pita.., pa da cak i mogu reci da sam nesto pametno naucio dosad na faksu. A da nije bilo Gogica na 1. godini, ne zelim ni razmisljati..

[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
nana
Forumaš(ica)
Forumaš(ica)

Spol: žensko
95 = 158 - 63

PostPostano: 22:06 ned, 27. 5. 2012    Naslov: Citirajte i odgovorite

@Tomislav: Mislim da iz razlicitog aspekta gledamo na matematiku, a osim toga tvoja doza ironije je iznad moje kriticne granice 8)
@Tomislav: Mislim da iz razlicitog aspekta gledamo na matematiku, a osim toga tvoja doza ironije je iznad moje kriticne granice Cool

Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu   printer-friendly view    Forum@DeGiorgi: Početna -> Ostalo - ozbiljno -> Opća pitanja i rasprave o studiju Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3
Stranica 3 / 3.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum