[quote="fireball"]ok, ako sma u krivu u krivu sam, priznajem poraz (nisam se priremio za ovako nesto detaljno :) my bad :) )
ako moji hemoroidi ulaze u bodovanje onda definitivno nesto s tim ne valja, jer ono za sto sam se patio (i na kraju okinuo ko veliki) je uglavnom nosilo malo bodova, a ono sto tehnicki "nisam ni pogledao" je nosilo puno... mozda sam to samo ja... moram s epovuc iz rasprave jer sam se ocito oko toga vec osramotio :)[/quote]
Nije mi namjera bila sramotiti te, niti sam istraživao ove stvari kako bih "pobijedio", nego sam to istraživao jer, kad sam se prijavljivao na studije u inozemstvu, pretpostavio sam da će biti dosta pitanja oko mog studija pa sam morao pripremiti neke konkretne argumente.
S mnogim kritikama bolonjskog sustava se slažem, ali isto mislim da povratak na stari studij, koji je po puno više pitanja od bliceva i dolazaka na nastavu bio nedefiniran, nije rješenje.
[size=9][color=#999999]Added after 6 minutes:[/color][/size]
[quote="nana"]Sad kad vec spominjes (vidi potpis :) ) ....Ako se dobro sjecam, prvo predavanje prof Sarape je bilo .... Statistika je najprimjenjenija grana matematike....[/quote]
Algebraičar će reći algebra, analitičar realna analiza i pdj... :)
No da, ako se pogledaju sajtovi na kojima se oglašavaju poslovi za znanstvenike, velika većina poslova (i to istraživačkih, nevezanih uz financijski sektor) vezanih uz matematiku odnosi se na statistiku, tako da je u svakom slučaju korisno imati neko znanje statistike u portfoliu, puno korisnije od npr. dva semestra matematičkog modeliranja.
fireball (napisa): | ok, ako sma u krivu u krivu sam, priznajem poraz (nisam se priremio za ovako nesto detaljno my bad )
ako moji hemoroidi ulaze u bodovanje onda definitivno nesto s tim ne valja, jer ono za sto sam se patio (i na kraju okinuo ko veliki) je uglavnom nosilo malo bodova, a ono sto tehnicki "nisam ni pogledao" je nosilo puno... mozda sam to samo ja... moram s epovuc iz rasprave jer sam se ocito oko toga vec osramotio  |
Nije mi namjera bila sramotiti te, niti sam istraživao ove stvari kako bih "pobijedio", nego sam to istraživao jer, kad sam se prijavljivao na studije u inozemstvu, pretpostavio sam da će biti dosta pitanja oko mog studija pa sam morao pripremiti neke konkretne argumente.
S mnogim kritikama bolonjskog sustava se slažem, ali isto mislim da povratak na stari studij, koji je po puno više pitanja od bliceva i dolazaka na nastavu bio nedefiniran, nije rješenje.
Added after 6 minutes:
nana (napisa): | Sad kad vec spominjes (vidi potpis ) ....Ako se dobro sjecam, prvo predavanje prof Sarape je bilo .... Statistika je najprimjenjenija grana matematike.... |
Algebraičar će reći algebra, analitičar realna analiza i pdj...
No da, ako se pogledaju sajtovi na kojima se oglašavaju poslovi za znanstvenike, velika većina poslova (i to istraživačkih, nevezanih uz financijski sektor) vezanih uz matematiku odnosi se na statistiku, tako da je u svakom slučaju korisno imati neko znanje statistike u portfoliu, puno korisnije od npr. dva semestra matematičkog modeliranja.
_________________ The Dude Abides
|