Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
zekopeko Forumaš(ica)
|
Postano: 18:09 sri, 18. 7. 2012 Naslov: brucoši 2012/2013. |
|
|
Bok prebacujem se s FER-a na nastavnicki smjer matematika i fizika
Imam nekoliko pitanja:
0. Je li gospođa koja radi na upisu (u studentskoj službi MO) uvijek tako neljubazna i ljuta ?(da znam za ubuduce XD)
1. Kako nabavljate literaturu? Je li svaki profesor trazi svoju literaturu ?
2.Ima li što literature na forumu i tako besplatne razmjene među studentima?
3. Gdje cemo vidjeti ocjene nakon testova i ima li nekakvih uvida ? Online ili na licu mjesta na faksu ?
4. Postoje li konzultacije i kakvi su profesori i asistenti?
5. i kad dobivamo mail da se mozemo logirati na moodl, stranicu faksa i odgovaraju li profesori na te mailove?
6.Ima li nekakva baza starih ispita i kolokvija po kojoj mogu vidjeti što se onako traži na ispitima i kolokvijima ranijih godina ?
7. Kako nakon ovoga smjera upisati doktorski, mislim postoji li itko tko je to pokusao ili znate li nekoga, jer ipak se radi o nastavnickom a ne znanstvenom smjeru?
8. Mozemo li nekako upisivati računarske predmete a da nam to ulazi u ECTS bodove, jer ne mogu se samo tako odvojiti od racunarstva :) ?
9. Je li tesko imati malo visi prosjek na ovom smjeru , ima li Gaussa ?
10. Kakve su mogucnosti napretka, neki mudri savjet ?
Ako ima neki stariji kolega ili kolegica malo vremena za odvojiti, pa da odgovori na ovih 10-tak pitanja?
**kolege/ice sa nastavnickog matematika i fizika ili samo mat moze pm pa se nađemo jer nas nema puno prije faksa na nekakvom upoznavanju ;)
*ne znam gdje spada tema pa isprike moderatoru ako je krivo postavljeno :D
Bok prebacujem se s FER-a na nastavnicki smjer matematika i fizika
Imam nekoliko pitanja:
0. Je li gospođa koja radi na upisu (u studentskoj službi MO) uvijek tako neljubazna i ljuta ?(da znam za ubuduce XD)
3. Gdje cemo vidjeti ocjene nakon testova i ima li nekakvih uvida ? Online ili na licu mjesta na faksu ?
5. i kad dobivamo mail da se mozemo logirati na moodl, stranicu faksa i odgovaraju li profesori na te mailove?
6.Ima li nekakva baza starih ispita i kolokvija po kojoj mogu vidjeti što se onako traži na ispitima i kolokvijima ranijih godina ?
7. Kako nakon ovoga smjera upisati doktorski, mislim postoji li itko tko je to pokusao ili znate li nekoga, jer ipak se radi o nastavnickom a ne znanstvenom smjeru?
8. Mozemo li nekako upisivati računarske predmete a da nam to ulazi u ECTS bodove, jer ne mogu se samo tako odvojiti od racunarstva ?
10. Kakve su mogucnosti napretka, neki mudri savjet ?
Ako ima neki stariji kolega ili kolegica malo vremena za odvojiti, pa da odgovori na ovih 10-tak pitanja?
**kolege/ice sa nastavnickog matematika i fizika ili samo mat moze pm pa se nađemo jer nas nema puno prije faksa na nekakvom upoznavanju
*ne znam gdje spada tema pa isprike moderatoru ako je krivo postavljeno
|
|
[Vrh] |
|
tihana Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 18:47 sri, 18. 7. 2012 Naslov: Re: brucoši 2012/2013. |
|
|
[quote="zekopeko"]0. Je li gospođa koja radi na upisu (u studentskoj službi MO) uvijek tako neljubazna i ljuta ?(da znam za ubuduce XD)
8. Mozemo li nekako upisivati računarske predmete a da nam to ulazi u ECTS bodove, jer ne mogu se samo tako odvojiti od racunarstva :) ?
10. Kakve su mogucnosti napretka, neki mudri savjet ?[/quote]
čemu žurba? na gotovo svako pitanje ćeš saznati na 1.predavanju :)
0. prema meni su uvijek bile ljubazne
1. čut ćeš na prvim predavanjima od profesora, literatura se ne mora kupovati....čak niti koristiti. predlažem redoviti odlazak na predavanja i vježbe i redovito radi zadaće i tako to
2. mislim da ti to nije potrebno. malo prođi forum, možda nešto korisno nađeš
3. biti će objavljeno na oglasnoj, na nekim kolegijima i na webu. uvijek postoji uvid (vrijeme i mjesto će biti na vrijeme izloženo)
4. da naravno, prof i asistenti su super, termini na 1.predavanju
5. kada počne nastava odeš u računarski centar s indexom i zatražiš account. na math.hr s time ne možeš (to mogu mislim samo zaposlenici faxa). neki odgovaraju, neki baš i ne.
6. skoro svaki kolegij ima svoju web stranicu (http://www.math.pmf.unizg.hr/Default.aspx?sec=307) pa tamo pogledaj (tamo ti je i literatura)
7. ne znam :(
8. moguće je upisati kolegije koji nisu na tvom smjeru (bitno je samo da imaš položene kolegije prethodnike) i to tako da predaš molbu. za detalje pitaj nekog drugog
9. nije teško, treba samo redovito raditi. nema gaussa (koji je totalna glupost!)
10. redovito radi...ne znam što još reći
zekopeko (napisa): | 0. Je li gospođa koja radi na upisu (u studentskoj službi MO) uvijek tako neljubazna i ljuta ?(da znam za ubuduce XD)
8. Mozemo li nekako upisivati računarske predmete a da nam to ulazi u ECTS bodove, jer ne mogu se samo tako odvojiti od racunarstva ?
10. Kakve su mogucnosti napretka, neki mudri savjet ? |
čemu žurba? na gotovo svako pitanje ćeš saznati na 1.predavanju
0. prema meni su uvijek bile ljubazne
1. čut ćeš na prvim predavanjima od profesora, literatura se ne mora kupovati....čak niti koristiti. predlažem redoviti odlazak na predavanja i vježbe i redovito radi zadaće i tako to
2. mislim da ti to nije potrebno. malo prođi forum, možda nešto korisno nađeš
3. biti će objavljeno na oglasnoj, na nekim kolegijima i na webu. uvijek postoji uvid (vrijeme i mjesto će biti na vrijeme izloženo)
4. da naravno, prof i asistenti su super, termini na 1.predavanju
5. kada počne nastava odeš u računarski centar s indexom i zatražiš account. na math.hr s time ne možeš (to mogu mislim samo zaposlenici faxa). neki odgovaraju, neki baš i ne.
6. skoro svaki kolegij ima svoju web stranicu (http://www.math.pmf.unizg.hr/Default.aspx?sec=307) pa tamo pogledaj (tamo ti je i literatura)
7. ne znam
8. moguće je upisati kolegije koji nisu na tvom smjeru (bitno je samo da imaš položene kolegije prethodnike) i to tako da predaš molbu. za detalje pitaj nekog drugog
9. nije teško, treba samo redovito raditi. nema gaussa (koji je totalna glupost!)
10. redovito radi...ne znam što još reći
_________________ I aim to misbehave
|
|
[Vrh] |
|
goranm Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 9:32 čet, 19. 7. 2012 Naslov: |
|
|
Ima ljudi koji su s nekog nastavnickog studija otisli na doktorski, ali obicno imaju problema s predznanjem. Ne znam je l' itko od njih uspio to dovrsiti, ali uzmi u obzir i da su sadasnji ("bolonjski") studiji relativno novi.
Posto ne postoji nastavnicki doktorski, postavlja se pitanje zasto ides na nastavnici (pred)diplomski ako ti je kasniji cilj doktorski studij. Mozda bi bilo prikladnije ici na nestavnicke studije, uz naknadno polaganje razlike (mislim 4 metodike ili tako nesto) do nastavnickih studija.
Sto se tice prosjeka, ovisi samo o tvom radu i trudu. Za potrebe jedne rasprave na vijecima sam radio statistike i bas na tom studiju je bilo cca 12-13 studenata koji su polozili sve ili skoro sve (pali max. jedan ispit) s pristojnim ocjenama, a ostali su pali sve ili skoro sve. Nije bilo sredine. Dakle, tko radi, prolazi dobro; tko ne radi, ne prolazi nikako.
Ima ljudi koji su s nekog nastavnickog studija otisli na doktorski, ali obicno imaju problema s predznanjem. Ne znam je l' itko od njih uspio to dovrsiti, ali uzmi u obzir i da su sadasnji ("bolonjski") studiji relativno novi.
Posto ne postoji nastavnicki doktorski, postavlja se pitanje zasto ides na nastavnici (pred)diplomski ako ti je kasniji cilj doktorski studij. Mozda bi bilo prikladnije ici na nestavnicke studije, uz naknadno polaganje razlike (mislim 4 metodike ili tako nesto) do nastavnickih studija.
Sto se tice prosjeka, ovisi samo o tvom radu i trudu. Za potrebe jedne rasprave na vijecima sam radio statistike i bas na tom studiju je bilo cca 12-13 studenata koji su polozili sve ili skoro sve (pali max. jedan ispit) s pristojnim ocjenama, a ostali su pali sve ili skoro sve. Nije bilo sredine. Dakle, tko radi, prolazi dobro; tko ne radi, ne prolazi nikako.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
venovako Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
zekopeko Forumaš(ica)
|
Postano: 18:42 čet, 19. 7. 2012 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]
[/quote]
Nakon prve godine FER-a moji roditelji misle da je "sigurnije" za njih da upišem nastavnicki, jer to kao "mogu završiti u roku". :roll: Ali ja mislim da bi mogla i na znanstveni, pa eto mislim da bi najpametnije bilo sacekati ovu prvu godinu da vidim kako ce se sve posloziti i malo se raspitati kako ide o polaganju razlike za znanstveni i nekom prebacivanju, ali pretpostavljam da to produzava studij za minimum godinu dana :( .
*Hvala na brzim odgovorima, kolege ;)
vsego (napisa): |
|
Nakon prve godine FER-a moji roditelji misle da je "sigurnije" za njih da upišem nastavnicki, jer to kao "mogu završiti u roku". Ali ja mislim da bi mogla i na znanstveni, pa eto mislim da bi najpametnije bilo sacekati ovu prvu godinu da vidim kako ce se sve posloziti i malo se raspitati kako ide o polaganju razlike za znanstveni i nekom prebacivanju, ali pretpostavljam da to produzava studij za minimum godinu dana .
*Hvala na brzim odgovorima, kolege
|
|
[Vrh] |
|
Zenon Forumaš(ica)
Sarma: -
|
Postano: 12:40 pet, 20. 7. 2012 Naslov: |
|
|
0. Ako pričamo o referadi, ima jedna teta koja je ljubazna i trudi se, a ima jedna koja se ne ponaša tako lijepo, da. Ako su uvijek na istim mjestima, idi onoj teti u sredini ;)
1. Za moj smjer (inženjerski) sve se više manje lako i bezbolno nabavi, a mislim da je tako bilo i mojoj prijateljici s nastavničkog. Nikada mi se nije žalila da joj literatura nije dostupna, a drugu godinu je bila na faksu (neredovito).
2. Na samom forumu ne, ali postoje na web stranicama kolegija i uvijek se nešto nađe. Do sada nisam nikoga čuo da se žali na nedostupnost literature (podizanje knjiga u knjižnici odsjeka je besplatno), ali sam pričao samo s brucošima i onima s druge godine.
3. Ovdje nemaš ocjene po ispitu, samo broj bodova i često su vidljivi na netu prije samih uvida, kojih na prve dvije godine redovito ima (a vjerovatno i na ostalim). U nekim slučajevima moraš doći na faks vidjeti bodove, kao što smo mi morali recimo iz Matematičke analize jedan ili dva od četiri puta.
4. Da, postoje konzultacije. Vjerovala ili ne, stanje s profesorima i asistentima, po mom mišljenju, je idealno. Slušam svakakve priče o profesorima i asistentima na drugim fakultetima i teško mi je to sve povjerovati, ali ako je to istina, onda stvarno imam sreće i živim u staklenom zvonu :P I jedni i drugi su prijateljski nastrojeni, uvijek spremni pomoći. Ponašaju se onako kao što bi i očekivala od inteligentnih i razumnih ljudi.
6. Ovisno o kolegiju odnosno web stranici kolegija. Na mom smjeru za većinu ima, koliko vidim, ali recimo teško mi je pronaći kolokvije iz Uvoda u matematiku za nastavnički smjer. Sve u svemu, možeš uvijek pitati studente više godine što je bilo ili asistente ako ikako mogu doći do tih kolokvija i slično.
9. Pa ako smatraš 4.0 visokim prosjekom, onda mi se čini da ne. Recimo ima kolega na nastavničkom smjeru koji nije uspio upisati inženjerski i prošao je s 4.1 ili 4.2, tako nešto, a znam da nije ni previše učio, niti nešto posebno briljirao u srednjoj, a ni tu na fakultetu. Koliko mi se čini, lako je nabiti prosjek tim nekim teorijskim predmetima tipa psihologija, a imaju i nekakve seminare što više ljudi ima 5 nego što nema :P Ovo sad govorim za prvu, eventualno dio druge godine. Za ostale ne znam. Baš gledam njihove predmete na prvoj godini i ne vidim niti jedan problematičan. Elementarna geometrija stvarno može biti zeznuta, ali s obzirom da je to više-manje "jedino što moraš učiti", ne bi trebala biti teška, smatrajući da je analitička geometrija lagana, kao i uvod u matematiku, dok je diferencijalni i integralni račun 1 lakši nego naša analiza , a da ne govorim da iz toga nemaju usmeni ispit, što je na našem smjeru "najstrašnija" stvar na prvoj godini.
Naravno, bilo bi poželjno i da se javi kolega/ica s nastavničkog smjera i ispravi me ako sam u nečemu u krivu i eventualno me nadopuni.
Za više godine smjera ne znam. Meni se čini lagano, ali to ne znači niti da bi mi stvarno bilo lagano, niti da je situacija stvarno takva.
EDIT: Želim naglasiti da sam govorio o smjeru nastavnički samo matematika, o smjeru mat. i fiz. pojma nemam :P
0. Ako pričamo o referadi, ima jedna teta koja je ljubazna i trudi se, a ima jedna koja se ne ponaša tako lijepo, da. Ako su uvijek na istim mjestima, idi onoj teti u sredini
1. Za moj smjer (inženjerski) sve se više manje lako i bezbolno nabavi, a mislim da je tako bilo i mojoj prijateljici s nastavničkog. Nikada mi se nije žalila da joj literatura nije dostupna, a drugu godinu je bila na faksu (neredovito).
2. Na samom forumu ne, ali postoje na web stranicama kolegija i uvijek se nešto nađe. Do sada nisam nikoga čuo da se žali na nedostupnost literature (podizanje knjiga u knjižnici odsjeka je besplatno), ali sam pričao samo s brucošima i onima s druge godine.
3. Ovdje nemaš ocjene po ispitu, samo broj bodova i često su vidljivi na netu prije samih uvida, kojih na prve dvije godine redovito ima (a vjerovatno i na ostalim). U nekim slučajevima moraš doći na faks vidjeti bodove, kao što smo mi morali recimo iz Matematičke analize jedan ili dva od četiri puta.
4. Da, postoje konzultacije. Vjerovala ili ne, stanje s profesorima i asistentima, po mom mišljenju, je idealno. Slušam svakakve priče o profesorima i asistentima na drugim fakultetima i teško mi je to sve povjerovati, ali ako je to istina, onda stvarno imam sreće i živim u staklenom zvonu I jedni i drugi su prijateljski nastrojeni, uvijek spremni pomoći. Ponašaju se onako kao što bi i očekivala od inteligentnih i razumnih ljudi.
6. Ovisno o kolegiju odnosno web stranici kolegija. Na mom smjeru za većinu ima, koliko vidim, ali recimo teško mi je pronaći kolokvije iz Uvoda u matematiku za nastavnički smjer. Sve u svemu, možeš uvijek pitati studente više godine što je bilo ili asistente ako ikako mogu doći do tih kolokvija i slično.
9. Pa ako smatraš 4.0 visokim prosjekom, onda mi se čini da ne. Recimo ima kolega na nastavničkom smjeru koji nije uspio upisati inženjerski i prošao je s 4.1 ili 4.2, tako nešto, a znam da nije ni previše učio, niti nešto posebno briljirao u srednjoj, a ni tu na fakultetu. Koliko mi se čini, lako je nabiti prosjek tim nekim teorijskim predmetima tipa psihologija, a imaju i nekakve seminare što više ljudi ima 5 nego što nema Ovo sad govorim za prvu, eventualno dio druge godine. Za ostale ne znam. Baš gledam njihove predmete na prvoj godini i ne vidim niti jedan problematičan. Elementarna geometrija stvarno može biti zeznuta, ali s obzirom da je to više-manje "jedino što moraš učiti", ne bi trebala biti teška, smatrajući da je analitička geometrija lagana, kao i uvod u matematiku, dok je diferencijalni i integralni račun 1 lakši nego naša analiza , a da ne govorim da iz toga nemaju usmeni ispit, što je na našem smjeru "najstrašnija" stvar na prvoj godini.
Naravno, bilo bi poželjno i da se javi kolega/ica s nastavničkog smjera i ispravi me ako sam u nečemu u krivu i eventualno me nadopuni.
Za više godine smjera ne znam. Meni se čini lagano, ali to ne znači niti da bi mi stvarno bilo lagano, niti da je situacija stvarno takva.
EDIT: Želim naglasiti da sam govorio o smjeru nastavnički samo matematika, o smjeru mat. i fiz. pojma nemam
Zadnja promjena: Zenon; 13:56 pet, 20. 7. 2012; ukupno mijenjano 1 put.
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 13:06 pet, 20. 7. 2012 Naslov: |
|
|
[quote="zekopeko"]Nakon prve godine FER-a moji roditelji misle da je "sigurnije" za njih da upišem nastavnicki, jer to kao "mogu završiti u roku". :roll:[/quote]
Ako je sigurnost oko zavrsavanja u roku nekakav motiv, onda je smjer prof. mat.-fiz. los izbor jer traje 5 godina, sto znaci da ne dobijes preddiplomu nakon prve tri godine. Takodjer, dojmovi o nastavnicima i materijalima koje ovdje dobijes odnose se na ekipu s MO. Ne znam kakvi su kolege fizicari, ali cini mi se da su puno manje web-dostupni. Dodatno, rijec je o smjeru koji zajednicki drze MO i FO, pa tu bude i organizacijskih problema.
Mozda ne bi bilo lose da razmotris, ako vec ides na nastavnicki, smjer edukacija matematike (bez fizike), a onda na diplomskom odes na edukaciju matematike i informatike.
[quote="zekopeko"]Ali ja mislim da bi mogla i na znanstveni, pa eto mislim da bi najpametnije bilo sacekati ovu prvu godinu da vidim kako ce se sve posloziti i malo se raspitati kako ide o polaganju razlike za znanstveni i nekom prebacivanju, ali pretpostavljam da to produzava studij za minimum godinu dana :( .[/quote]
Nekoc su se te razlike rjesavale usput ili cak nakon diplome, tj. nije se produljavao studij. Kako je sada, ne znam. Mislim da je u to najupucenija prof. [mmail=cizmesij]Aleksandra Cizmesija[/mmail], pa mozes pitati mailom.
Inzenjerski studij, po meni, nije tezak ako se uhvatis posla i pocnes pohoditi demonstrature i/ili konzultacije cim negdje zapnes. Vecina studenata koji imaju probleme ili preskoce ono sto im nije jasno ("budem kasnije") ili pocne prekasno ucit. Kod nas su svi kolokviji unutar dva tjedna, a odmah na drugi kolokvij su nalijepljeni i usmeni i popravni, a kasnije vise nema prilika za poloziti, tako da je tesko nauciti ako se pocne tek tjedan dana prije kolokvija. S druge strane, ako ides na vjezbe i predavanja (i pratis tamo), doma provjezbas stvari i raspitas se oko onoga sto nije jasno, onda je prije kolokvija dosta ponoviti gradivo, pa se lagano stigne.
Dio studenata i pogresno uci (npr. samo citanjem materijala, bez rjesavanja zadataka, koje je - po meni - kljucno, barem na prvoj godini), ali to primijetis da ne daje rezultate, pa promijenis pristup.
Sve u svemu, ako te studij zanima i trudis se, ne bi smjelo biti problema niti na jednom studiju. Ako studij vidis kao tulum ili studiras "jer svi studiraju" (bez nekog interesa za konkretni studij), tako ti vjerojatno niti jedan studij nece odgovarati.
zekopeko (napisa): | Nakon prve godine FER-a moji roditelji misle da je "sigurnije" za njih da upišem nastavnicki, jer to kao "mogu završiti u roku". |
Ako je sigurnost oko zavrsavanja u roku nekakav motiv, onda je smjer prof. mat.-fiz. los izbor jer traje 5 godina, sto znaci da ne dobijes preddiplomu nakon prve tri godine. Takodjer, dojmovi o nastavnicima i materijalima koje ovdje dobijes odnose se na ekipu s MO. Ne znam kakvi su kolege fizicari, ali cini mi se da su puno manje web-dostupni. Dodatno, rijec je o smjeru koji zajednicki drze MO i FO, pa tu bude i organizacijskih problema.
Mozda ne bi bilo lose da razmotris, ako vec ides na nastavnicki, smjer edukacija matematike (bez fizike), a onda na diplomskom odes na edukaciju matematike i informatike.
zekopeko (napisa): | Ali ja mislim da bi mogla i na znanstveni, pa eto mislim da bi najpametnije bilo sacekati ovu prvu godinu da vidim kako ce se sve posloziti i malo se raspitati kako ide o polaganju razlike za znanstveni i nekom prebacivanju, ali pretpostavljam da to produzava studij za minimum godinu dana . |
Nekoc su se te razlike rjesavale usput ili cak nakon diplome, tj. nije se produljavao studij. Kako je sada, ne znam. Mislim da je u to najupucenija prof. Aleksandra Cizmesija, pa mozes pitati mailom.
Inzenjerski studij, po meni, nije tezak ako se uhvatis posla i pocnes pohoditi demonstrature i/ili konzultacije cim negdje zapnes. Vecina studenata koji imaju probleme ili preskoce ono sto im nije jasno ("budem kasnije") ili pocne prekasno ucit. Kod nas su svi kolokviji unutar dva tjedna, a odmah na drugi kolokvij su nalijepljeni i usmeni i popravni, a kasnije vise nema prilika za poloziti, tako da je tesko nauciti ako se pocne tek tjedan dana prije kolokvija. S druge strane, ako ides na vjezbe i predavanja (i pratis tamo), doma provjezbas stvari i raspitas se oko onoga sto nije jasno, onda je prije kolokvija dosta ponoviti gradivo, pa se lagano stigne.
Dio studenata i pogresno uci (npr. samo citanjem materijala, bez rjesavanja zadataka, koje je - po meni - kljucno, barem na prvoj godini), ali to primijetis da ne daje rezultate, pa promijenis pristup.
Sve u svemu, ako te studij zanima i trudis se, ne bi smjelo biti problema niti na jednom studiju. Ako studij vidis kao tulum ili studiras "jer svi studiraju" (bez nekog interesa za konkretni studij), tako ti vjerojatno niti jedan studij nece odgovarati.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
zekopeko Forumaš(ica)
|
Postano: 10:44 sub, 21. 7. 2012 Naslov: |
|
|
[quote="Zenon"]0. Ako pričamo o referadi, ima jedna teta koja je ljubazna i trudi se, a ima jedna koja se ne ponaša tako lijepo, da. Ako su uvijek na istim mjestima, idi onoj teti u sredini ;)[/quote]
Hvala budem poslušala ;)
[quote="Zenon"]Baš gledam njihove predmete na prvoj godini i ne vidim niti jedan problematičan. Elementarna geometrija stvarno može biti zeznuta, ali s obzirom da je to više-manje "jedino što moraš učiti", ne bi trebala biti teška,[/quote]
Evo baš gledam novi program i izgleda da su Elementarnu geometriju od ove godine (za ovaj smjer mat i fiz nast.) prebacili na trecu godinu a povecali broj ECTS-a iz Uvod u mat na 9 :D
[quote="vsego"]Mozda ne bi bilo lose da razmotris, ako vec ides na nastavnicki, smjer edukacija matematike (bez fizike), a onda na diplomskom odes na edukaciju matematike i informatike. [/quote]
Da to se i meni cini kao privlacnija ideja, prva godina je skoro ista pa tu ne bi trebalo biti problema oko prebacivanja
Zenon (napisa): | 0. Ako pričamo o referadi, ima jedna teta koja je ljubazna i trudi se, a ima jedna koja se ne ponaša tako lijepo, da. Ako su uvijek na istim mjestima, idi onoj teti u sredini |
Hvala budem poslušala
Zenon (napisa): | Baš gledam njihove predmete na prvoj godini i ne vidim niti jedan problematičan. Elementarna geometrija stvarno može biti zeznuta, ali s obzirom da je to više-manje "jedino što moraš učiti", ne bi trebala biti teška, |
Evo baš gledam novi program i izgleda da su Elementarnu geometriju od ove godine (za ovaj smjer mat i fiz nast.) prebacili na trecu godinu a povecali broj ECTS-a iz Uvod u mat na 9
vsego (napisa): | Mozda ne bi bilo lose da razmotris, ako vec ides na nastavnicki, smjer edukacija matematike (bez fizike), a onda na diplomskom odes na edukaciju matematike i informatike. |
Da to se i meni cini kao privlacnija ideja, prva godina je skoro ista pa tu ne bi trebalo biti problema oko prebacivanja
|
|
[Vrh] |
|
|