Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
unsichtbar2 Gost
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 17:17 pon, 20. 8. 2012 Naslov: |
|
|
Ne znam je li na Matematickom odsjeku ikad postojao izvanredni studij, no popricaj s voditeljem studija (prema [url=http://www.math.pmf.unizg.hr/Default.aspx?art=3595&sec=448]sluzbenom webu[/url], to je [mmail=ljsekul]prof. Ljiljana Arambašić[/mmail]). Objasni joj svoju situaciju i pitaj je li to izvedivo, neovisno o statusu izvanrednog studenta.
Ne znam je li na Matematickom odsjeku ikad postojao izvanredni studij, no popricaj s voditeljem studija (prema sluzbenom webu, to je prof. Ljiljana Arambašić). Objasni joj svoju situaciju i pitaj je li to izvedivo, neovisno o statusu izvanrednog studenta.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
Crazylamb1 Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
unsichtbar2 Gost
|
|
[Vrh] |
|
unsichtbar2 Gost
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
finalni Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
unsichtbar2 Gost
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
mladac Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Cobs Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
venovako Forumaš(ica)
|
Postano: 3:02 čet, 23. 8. 2012 Naslov: |
|
|
[quote="Cobs"]( jasno mi je da ugovorom o radu skupljaš staž, ali ne razumijem gdje tu vidiš neku korist? Barem kod nas :D )[/quote]
Mladom i zdravom čovjeku koji misli da će moći (i htjeti ili morati) raditi do smrti staž možda ne predstavlja ništa bitno.
I naravno da je teško prognozirati što će biti za 40-50 godina i hoće li postojati ikakav, a kamoli ovakav mirovinski sustav, i to ne samo kod nas.
Ali ako ga bude, staž će vjerojatno značiti.
Barem formalni uvjet staža postoji kod mnogih natječaja za posao.
Također, za slučaj teške bolesti/nesreće, [url=http://www.mirovinsko.hr/default.asp?id=72]invalidska[/url] mirovina ima uvjet staža.
Što se tiče studija uz rad (ili rada uz studij), o tome (osim studentskih ugovora) ne znam ništa.
Cobs (napisa): | ( jasno mi je da ugovorom o radu skupljaš staž, ali ne razumijem gdje tu vidiš neku korist? Barem kod nas ) |
Mladom i zdravom čovjeku koji misli da će moći (i htjeti ili morati) raditi do smrti staž možda ne predstavlja ništa bitno.
I naravno da je teško prognozirati što će biti za 40-50 godina i hoće li postojati ikakav, a kamoli ovakav mirovinski sustav, i to ne samo kod nas.
Ali ako ga bude, staž će vjerojatno značiti.
Barem formalni uvjet staža postoji kod mnogih natječaja za posao.
Također, za slučaj teške bolesti/nesreće, invalidska mirovina ima uvjet staža.
Što se tiče studija uz rad (ili rada uz studij), o tome (osim studentskih ugovora) ne znam ništa.
|
|
[Vrh] |
|
mladac Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 18:17 čet, 23. 8. 2012 Naslov: |
|
|
[quote]Ne vidim razlog ugovora o radu ako postoji studentski ugovor koji si naravno u mogućnosti koristiti, a ako ti poslodavac i nije u sustavu student servisa nije mu problem tamo se ubaciti ( mislim da je sam postupak ubacivanja isto jako brz ) te mu je daleko isplativije ponuditi nekom studentski ugovor nego ugovor o radu.
[/quote]
Trenutno i radim na studentski, ali mi je nuđen ugovor o radu. S obzirom da je riječ o solidnom poslodavcu i prilici, ukoliko postoji mogućnos - prihvatila bi ju.
I ovak radim puno radno vrijeme prek sc, a ovako bi mi em porasla plaća, em krenulo mirovinsko.
[quote]Kolko sam ja shvatio ugovorom o radu se gubi pravo na državno (do)financiranje studija, tj. sami bi si morali plaćati fax
[/quote]
To je ono što mene muči. Dio mi govori da mogu biti redovan student i radit na ugovor o rad - a dio ne.
Znam da je moguće uz izvanredni studij, al mi njega formalno na faksu nemamo.
[quote="Cobs"]
Osim ugovora o radu i studentskog ugovora postoji i ugovor o djelu. Mislim da s njime možeš raditi bez obzira na studentski status ( mislim da sam sam radio po njemu na par mjesta )
( jasno mi je da ugovorom o radu skupljaš staž, ali ne razumijem gdje tu vidiš neku korist? Barem kod nas :D )[/quote]
Što se tiče ugovora o djelu, za isti znam, al međutim kod mene nema mogućnosti za isti.
Ah, šta je, tu je
Citat: | Ne vidim razlog ugovora o radu ako postoji studentski ugovor koji si naravno u mogućnosti koristiti, a ako ti poslodavac i nije u sustavu student servisa nije mu problem tamo se ubaciti ( mislim da je sam postupak ubacivanja isto jako brz ) te mu je daleko isplativije ponuditi nekom studentski ugovor nego ugovor o radu.
|
Trenutno i radim na studentski, ali mi je nuđen ugovor o radu. S obzirom da je riječ o solidnom poslodavcu i prilici, ukoliko postoji mogućnos - prihvatila bi ju.
I ovak radim puno radno vrijeme prek sc, a ovako bi mi em porasla plaća, em krenulo mirovinsko.
Citat: | Kolko sam ja shvatio ugovorom o radu se gubi pravo na državno (do)financiranje studija, tj. sami bi si morali plaćati fax
|
To je ono što mene muči. Dio mi govori da mogu biti redovan student i radit na ugovor o rad - a dio ne.
Znam da je moguće uz izvanredni studij, al mi njega formalno na faksu nemamo.
Cobs (napisa): |
Osim ugovora o radu i studentskog ugovora postoji i ugovor o djelu. Mislim da s njime možeš raditi bez obzira na studentski status ( mislim da sam sam radio po njemu na par mjesta )
( jasno mi je da ugovorom o radu skupljaš staž, ali ne razumijem gdje tu vidiš neku korist? Barem kod nas ) |
Što se tiče ugovora o djelu, za isti znam, al međutim kod mene nema mogućnosti za isti.
Ah, šta je, tu je
_________________ potpis
|
|
[Vrh] |
|
biba Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Crazylamb1 Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 0:25 sub, 25. 8. 2012 Naslov: |
|
|
Koliko i ja znam, moze se jer se to nigdje posebno ne provjerava. Tako da ako ne mislis doci u referadu i reci "hej, ja cu placati faks jer imam stalni posao" mislim da ne bi trebalo biti nikakvih problema, samo se trebas moci dogovoriti s profesorima oko (ne)dolazaka na predavanja (kod nekih to nista ne znaci, kod nekih to znaci da ces izgubiti par bodova pri ocjenjivanju, a mislim da samo kod jednog ti to moze teoretski predstavljati mali problem, ali se i to da rijesiti...), i naravno dogovoriti dolaske na kolokvije i ispite i prezentacije.
Koliko i ja znam, moze se jer se to nigdje posebno ne provjerava. Tako da ako ne mislis doci u referadu i reci "hej, ja cu placati faks jer imam stalni posao" mislim da ne bi trebalo biti nikakvih problema, samo se trebas moci dogovoriti s profesorima oko (ne)dolazaka na predavanja (kod nekih to nista ne znaci, kod nekih to znaci da ces izgubiti par bodova pri ocjenjivanju, a mislim da samo kod jednog ti to moze teoretski predstavljati mali problem, ali se i to da rijesiti...), i naravno dogovoriti dolaske na kolokvije i ispite i prezentacije.
|
|
[Vrh] |
|
Anna Lee Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 11:42 pon, 8. 10. 2012 Naslov: |
|
|
Da ne otvaram novu temu, ovo mi se cini najblize onome sto mene zanima.
(Poslala sam mail i HZZu, al nekak mi se cini da cu dosta cekat odgovor, pa ako sluuucajno netko zna...help!)
Dakle, htjela bi se prijavit na natjecaj objavljen na HZZu za strucno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa.
Vidim tamo na HZZu da postoji opcija "ostali trazitelji posla" ako sam redovni student. Jel se mogu na to strucno osposobljavanje prijavit kao "ostali trazitelj posla" ili bas moram biti evidentirana kao nezaposlena?
Sad mi je to problem, jer se ne mogu prijavit kao nezaposlena ak sam redovni student, a mi nemamo opciju izvanrednih.
Jel netko zna sto i kako dalje?
Da ne otvaram novu temu, ovo mi se cini najblize onome sto mene zanima.
(Poslala sam mail i HZZu, al nekak mi se cini da cu dosta cekat odgovor, pa ako sluuucajno netko zna...help!)
Dakle, htjela bi se prijavit na natjecaj objavljen na HZZu za strucno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa.
Vidim tamo na HZZu da postoji opcija "ostali trazitelji posla" ako sam redovni student. Jel se mogu na to strucno osposobljavanje prijavit kao "ostali trazitelj posla" ili bas moram biti evidentirana kao nezaposlena?
Sad mi je to problem, jer se ne mogu prijavit kao nezaposlena ak sam redovni student, a mi nemamo opciju izvanrednih.
Jel netko zna sto i kako dalje?
_________________ "The tooth fairy teaches children that they can sell body parts for money."
|
|
[Vrh] |
|
mladac Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Anna Lee Forumaš(ica)
Spol: