Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
BoMark Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 23:02 pet, 30. 7. 2004 Naslov: problem kod paljenja XP - login loop - HELP!!! |
|
|
neznam gdje da stavim, pa micite gdje vam volja...
Ljudi pomagajte!!! Ovako doslo do problema...
Ostavim [url=http://www.free-av.com/]anti vir[/url] program da radi i izadjem van na sat vremena, i kad se vratim kuci imam otvoren welcome screen s dvije mogucnosti, da kliknem na moje ime i udjem u XP i da ugasim komp. Kad kliknem da udjem u XP logira me, na sekundu pokaze desktop i izlogira me opet na wellcome screen.(kao neki [color=blue]login loop[/color]). Ne radi nista niti kad ga restartujem, niti kad ga ugasim i upalim.
U safe modu comand promtu isto ne mogu da udjem preko tog wellcome screena...
HELP!!!
neznam gdje da stavim, pa micite gdje vam volja...
Ljudi pomagajte!!! Ovako doslo do problema...
Ostavim anti vir program da radi i izadjem van na sat vremena, i kad se vratim kuci imam otvoren welcome screen s dvije mogucnosti, da kliknem na moje ime i udjem u XP i da ugasim komp. Kad kliknem da udjem u XP logira me, na sekundu pokaze desktop i izlogira me opet na wellcome screen.(kao neki login loop). Ne radi nista niti kad ga restartujem, niti kad ga ugasim i upalim.
U safe modu comand promtu isto ne mogu da udjem preko tog wellcome screena...
HELP!!!
_________________ Ljudi misle da razmisljaju, dok zapravo samo preuredjuju svoje predrasude!
Čovjek koji ne mijenja svoje stavove, nije ljudsko biće nego spomenik!
|
|
[Vrh] |
|
bily Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
krcko Forumaš nagrađen za životno djelo
|
|
[Vrh] |
|
bily Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
|
|
[Vrh] |
|
GauSs_ Moderator
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
mdoko Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vms Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
bily Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
steelworker Site Admin
Lokacija: 4-dimensional space-time continuum. Or some 11-dimensional continuum? Dunna, it's all relative.
|
Postano: 0:05 čet, 5. 8. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="bily"]zato sto mislim da ja s virusoima imam najvise iskustva svaki poberem koji se nade na putu znaci uvijek prvo sto cu pomislit kad nesto nije u redu da se radi o [b]virusu[/b]!!!!![/quote]
Hmm... Ti imas [i]najvise[/i] iskustva u dobivanju virusa, tj. u [i]pokupljanju virusa[/i]. To iskustvo i nije tako tesko steci. Samo treba _ne_ paziti. :PP :lol: ;) Puno bolje je ono u nedobivanju virusa... :roll:
...
Bo, ja bi na tvom mjestu reinstalirao. Mislim da cak i ako uspijes skopirat neki fajl s winCD-a (kak ti gore lijepo preporucaju) ostat neke stvari [i]sfrckane[/i].
Ali ako se odlucis za reinstalaciju, a nemas back-up svih potrebnih podataka koji su ti na disku (pretpostavljam da ces formatirati disk/particiju na kojem/oj ti su windoze), onda svakak probaj nekak prvo podignuti stare win.
Hmm... Ak ne uspije ovo sa XP CD-om, mozda da od nekog nabavis :bow: [color=olive]win98-starup-disk[/color] :bow: (disketu). S njom bi ti se morao dici ([i]command prompt[/i] od 98-ice) i raditi CD-ROM, pa onda puknes CD od XPjci i iskopiras one gore "GauSs_[i]ove[/i]" fajlove. Zapravo, ne da bi se morao nego se MORA! (bar iz mog iskustva)
bily (napisa): | zato sto mislim da ja s virusoima imam najvise iskustva svaki poberem koji se nade na putu znaci uvijek prvo sto cu pomislit kad nesto nije u redu da se radi o virusu!!!!! |
Hmm... Ti imas najvise iskustva u dobivanju virusa, tj. u pokupljanju virusa. To iskustvo i nije tako tesko steci. Samo treba _ne_ paziti. Puno bolje je ono u nedobivanju virusa...
...
Bo, ja bi na tvom mjestu reinstalirao. Mislim da cak i ako uspijes skopirat neki fajl s winCD-a (kak ti gore lijepo preporucaju) ostat neke stvari sfrckane.
Ali ako se odlucis za reinstalaciju, a nemas back-up svih potrebnih podataka koji su ti na disku (pretpostavljam da ces formatirati disk/particiju na kojem/oj ti su windoze), onda svakak probaj nekak prvo podignuti stare win.
Hmm... Ak ne uspije ovo sa XP CD-om, mozda da od nekog nabavis win98-starup-disk (disketu). S njom bi ti se morao dici (command prompt od 98-ice) i raditi CD-ROM, pa onda puknes CD od XPjci i iskopiras one gore "GauSs_ove" fajlove. Zapravo, ne da bi se morao nego se MORA! (bar iz mog iskustva)
_________________ I live like this 'cause I like it
And I've seen too much to pretend
You can't ignore the beauty in the things that you love
Like you can't stand the hatred and the lies
Zadnja promjena: steelworker; 18:35 pet, 6. 8. 2004; ukupno mijenjano 1 put.
|
|
[Vrh] |
|
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 2:40 čet, 5. 8. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="krcko"]Win98 mogu citati NTFS? :-k Mislim da ne mogu :( To je razlog zasto koristim Win2K na FAT32 particiji. Startup disk mi je vise puta spasio podatke na disku :bow:[/quote]
Ako te muci samo citanje, onda imas drivere [url=http://www.sysinternals.com/ntw2k/freeware/ntfsdos.shtml]za DOS[/url] i [url=http://www.sysinternals.com/ntw2k/freeware/ntfswin98.shtml]za Win95/98[/url]. :D Cini mi se da WinMe podrzava NTFS, ali ne bih se kladio... Nisam ni to koristio. :?
Nazalost, profi driveri s write-accessom se placaju, no mozda postoji i [i]alternativni[/i] (ne mogu zamisliti koji :whistle:) nacin. 8)
Btw, postoje i [url=http://www.jankratochvil.net/project/captive/]free driveri za pristup NTFSu iz Linuxa[/url]. :shock: Navodno, rade jako dobro. :D
krcko (napisa): | Win98 mogu citati NTFS? Mislim da ne mogu To je razlog zasto koristim Win2K na FAT32 particiji. Startup disk mi je vise puta spasio podatke na disku |
Ako te muci samo citanje, onda imas drivere za DOS i za Win95/98. Cini mi se da WinMe podrzava NTFS, ali ne bih se kladio... Nisam ni to koristio.
Nazalost, profi driveri s write-accessom se placaju, no mozda postoji i alternativni (ne mogu zamisliti koji ) nacin.
Btw, postoje i free driveri za pristup NTFSu iz Linuxa. Navodno, rade jako dobro.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
ZELENIZUBNAPLANETIDO SADE Forumaš(ica)
|
Postano: 9:45 čet, 5. 8. 2004 Naslov: |
|
|
Apropos steelove ideje o win98 startup disku.. Mozda mogu ponuditi win95 rescue disk?
[url=http://lnr.math.hr/~bbozo/win95rescue.img]win95rescue.img[/url] kojeg mozes zapisati na 1.44 disketu sa [url=ftp://ftp.hr.debian.org/debian/tools]nekim od alata dostupnih ovdje[/url] (vidi README)
Iako, malo upozorenje, alati sa win9x rescue diska nece znati prepoznati ntfs particije (kakve winXP cini ako mu se ne kaze suprotno) a ako mu je i bilo receno suprotno, nece znati iskopirati duga imena fajlova :(
Vidi vsegine drivere za win98 i dos, oni ce rijesiti problem citanja podataka, ali ne i cuvanja starih imena fajlova. Preporucam knoppix cd.
Moj bi prijedlog bio, da nabavis winXP cd i bootas recovery console i pogledas da li ti koji od alata iz njega moze pomoci. Ako to ne pomogne, spasi sto imas i reinstaliraj windowse (ili linux ;)). Najbolji nacin da se to ucini je, vjerovatno, preko Knoppix cd-a, ili... mukotrpnije (i nemoguce ako se radi o laptopu) da odneses disk kod nekoga kome stroj inace radi :?
btw: ima netko przilicu i knoppix cd ? :)
Apropos steelove ideje o win98 startup disku.. Mozda mogu ponuditi win95 rescue disk?
win95rescue.img kojeg mozes zapisati na 1.44 disketu sa nekim od alata dostupnih ovdje (vidi README)
Iako, malo upozorenje, alati sa win9x rescue diska nece znati prepoznati ntfs particije (kakve winXP cini ako mu se ne kaze suprotno) a ako mu je i bilo receno suprotno, nece znati iskopirati duga imena fajlova
Vidi vsegine drivere za win98 i dos, oni ce rijesiti problem citanja podataka, ali ne i cuvanja starih imena fajlova. Preporucam knoppix cd.
Moj bi prijedlog bio, da nabavis winXP cd i bootas recovery console i pogledas da li ti koji od alata iz njega moze pomoci. Ako to ne pomogne, spasi sto imas i reinstaliraj windowse (ili linux ). Najbolji nacin da se to ucini je, vjerovatno, preko Knoppix cd-a, ili... mukotrpnije (i nemoguce ako se radi o laptopu) da odneses disk kod nekoga kome stroj inace radi
btw: ima netko przilicu i knoppix cd ?
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk
Zadnja promjena: ZELENIZUBNAPLANETIDOSADE; 16:52 čet, 5. 8. 2004; ukupno mijenjano 1 put.
|
|
[Vrh] |
|
GauSs_ Moderator
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
ZELENIZUBNAPLANETIDO SADE Forumaš(ica)
|
Postano: 17:26 čet, 5. 8. 2004 Naslov: |
|
|
:idea: Umjesto knoppixa mozes probati sa jednom od tiny linux distribucija (na 1 floppyu ili jaako malo iso cd imageu (do 6MB))
[url=http://www0.crashrecovery.org/]Crash Recovery Linux[/url]: ima podrsku za sav hardver podrzan linuxom, mogucnost umrezavanja sa drugim kompjuterima preko bilo kakog (brzog) medija (npr. paralelni kabel, usb kabel, infrared, wireless, lan, wan, null-modem....) i zna citati i pisati(pisanje samo u kasnijim verzijama kernela, >=2.6.2) po ntfs particijama, iako pisanje po ntfs-u ima jos [b]mnoga[/b] ogranicenja (samo stari ntfs, tj. onaj prije win2k i ne moze stvarati _nove_ fajlove, samo mijenjati stare i sl :?).
BTW: winme ne podrzava ntfs, provjerio :( a ntfsdos driveri javljaju error ukoliko se pokusa pokrenuti exe fajl sa ntfs particije :(
Umjesto knoppixa mozes probati sa jednom od tiny linux distribucija (na 1 floppyu ili jaako malo iso cd imageu (do 6MB))
Crash Recovery Linux: ima podrsku za sav hardver podrzan linuxom, mogucnost umrezavanja sa drugim kompjuterima preko bilo kakog (brzog) medija (npr. paralelni kabel, usb kabel, infrared, wireless, lan, wan, null-modem....) i zna citati i pisati(pisanje samo u kasnijim verzijama kernela, >=2.6.2) po ntfs particijama, iako pisanje po ntfs-u ima jos mnoga ogranicenja (samo stari ntfs, tj. onaj prije win2k i ne moze stvarati _nove_ fajlove, samo mijenjati stare i sl ).
BTW: winme ne podrzava ntfs, provjerio a ntfsdos driveri javljaju error ukoliko se pokusa pokrenuti exe fajl sa ntfs particije
Based on a true story. NOT.
Ko ih sljivi, mi sviramo punk
|
|
[Vrh] |
|
Marko Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Crni Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
HijenA Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 17:44 sri, 22. 9. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="vsego"]
Ako te muci samo citanje, onda imas drivere [url=http://www.sysinternals.com/ntw2k/freeware/ntfsdos.shtml]za DOS[/url] i [url=http://www.sysinternals.com/ntw2k/freeware/ntfswin98.shtml]za Win95/98[/url]. :D Cini mi se da WinMe podrzava NTFS, ali ne bih se kladio... Nisam ni to koristio. :? [/quote]
nope...niti jedni windowsi bazirani na staroj 16-bitnoj jezgri (znaci, prakticki, DOS jezgra sa grafickim obruzjem) ne mogu citati NTFS particije :cool:
[quote]
Nazalost, profi driveri s write-accessom se placaju, no mozda postoji i [i]alternativni[/i] (ne mogu zamisliti koji :whistle:) nacin. 8) [/quote]
ne postoji...eventualno probati sa PQM 7 ili novijim konvertirati particiju u FAT 32 pa postelati sta se postelati da...samo, zaboravi na pokretanje OS-a u tom slucaju :D :D
[quote]
Btw, postoje i [url=http://www.jankratochvil.net/project/captive/]free driveri za pristup NTFSu iz Linuxa[/url]. :shock: Navodno, rade jako dobro. :D[/quote]
ako se ne varam, kernel 2.6 ima podrsku za pisanje po NTFS 5.0 particijama (uz citanje :D )...do sada je to bilo samo omoguceno na NTFS 4.0 particijama (Win NT 4.0) ali sada bi trebalo biti omoguceno za sve :smile:
vsego (napisa): |
Ako te muci samo citanje, onda imas drivere za DOS i za Win95/98. Cini mi se da WinMe podrzava NTFS, ali ne bih se kladio... Nisam ni to koristio. |
nope...niti jedni windowsi bazirani na staroj 16-bitnoj jezgri (znaci, prakticki, DOS jezgra sa grafickim obruzjem) ne mogu citati NTFS particije
Citat: |
Nazalost, profi driveri s write-accessom se placaju, no mozda postoji i alternativni (ne mogu zamisliti koji ) nacin. |
ne postoji...eventualno probati sa PQM 7 ili novijim konvertirati particiju u FAT 32 pa postelati sta se postelati da...samo, zaboravi na pokretanje OS-a u tom slucaju
ako se ne varam, kernel 2.6 ima podrsku za pisanje po NTFS 5.0 particijama (uz citanje )...do sada je to bilo samo omoguceno na NTFS 4.0 particijama (Win NT 4.0) ali sada bi trebalo biti omoguceno za sve
|
|
[Vrh] |
|
HijenA Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
|