Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
meda Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Cobs Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
meda Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
ante003 Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 18:47 sub, 20. 10. 2012 Naslov: |
|
|
[quote="Cobs"]ak imaš server/klijent zadaću onda i server i klijent pokrećeš na localhostu tj. na IP adresi: 127.0.0.1 , port biraš po izboru ( od velikog broja slobodnih ). Naravno onaj port koji odabereš na serveru, na njega se spajaš s klijentom. Mislim da imaš dosta tog pojašnjeno na forumu, al moraš malo potražiti[/quote]
Da, ali ona mora server na studentu pokrenut. Ne sjecam se koji je tocno IP od studenta.
161.53.8.14 ili 161.53.8.17. Ovaj prvi mi dode kad gledam od doma ali mislim da se nesto razlikovalo ali to nek mdoko ispravi ako gleda (ili ne zeli reci posto je sve receno na vjezbama :twisted: :twisted: )
A port ne moze biti bilo koji nego postoji granica portova koji su odredeni za neke posebne stvari. Ali sam zaboravio granicu (1024 maybe?). Port 12345 bi trebao napraviti svoje :)
Cobs (napisa): | ak imaš server/klijent zadaću onda i server i klijent pokrećeš na localhostu tj. na IP adresi: 127.0.0.1 , port biraš po izboru ( od velikog broja slobodnih ). Naravno onaj port koji odabereš na serveru, na njega se spajaš s klijentom. Mislim da imaš dosta tog pojašnjeno na forumu, al moraš malo potražiti |
Da, ali ona mora server na studentu pokrenut. Ne sjecam se koji je tocno IP od studenta.
161.53.8.14 ili 161.53.8.17. Ovaj prvi mi dode kad gledam od doma ali mislim da se nesto razlikovalo ali to nek mdoko ispravi ako gleda (ili ne zeli reci posto je sve receno na vjezbama )
A port ne moze biti bilo koji nego postoji granica portova koji su odredeni za neke posebne stvari. Ali sam zaboravio granicu (1024 maybe?). Port 12345 bi trebao napraviti svoje
_________________ Ako ste previše otvorenog uma, ispast će vam mozak
------------------------------------------------------
Racunalo bez Windowsa je kao riba bez bicikla
|
|
[Vrh] |
|
mdoko Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 10:32 ned, 21. 10. 2012 Naslov: Re: zadaca iz mreza |
|
|
[quote="meda"]"Kada asistent dođe do vas kopajlirat ćete program tako da se server (ako ga imate) može pokrenuti na studentu, a klijent na računalu za kojim sjedite, demonstrirati kako radi te odgovoriti na nekoliko pitanja vezano za kod vašeg programa. (Pitanja će sadržavati zahtjev za modifikacijom programa.)"
koja je ip adresa i na koje portove se spajamo?[/quote]
Portove birate sami, a IP adresu možete saznati koristeći program nslookup i to tako da ukucate [tt]nslookup student.math.hr[/tt]
Osim korištenja nslookupa, možete koristiti funkciju [tt]gethostbyname[/tt], pa ni u kojem trenutku nećete morati ukucavati IP adresu.
meda (napisa): | "Kada asistent dođe do vas kopajlirat ćete program tako da se server (ako ga imate) može pokrenuti na studentu, a klijent na računalu za kojim sjedite, demonstrirati kako radi te odgovoriti na nekoliko pitanja vezano za kod vašeg programa. (Pitanja će sadržavati zahtjev za modifikacijom programa.)"
koja je ip adresa i na koje portove se spajamo? |
Portove birate sami, a IP adresu možete saznati koristeći program nslookup i to tako da ukucate nslookup student.math.hr
Osim korištenja nslookupa, možete koristiti funkciju gethostbyname, pa ni u kojem trenutku nećete morati ukucavati IP adresu.
_________________ Extraordinary claims require extraordinary evidence. – Carl Sagan
|
|
[Vrh] |
|
kakt00s Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
mdoko Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 3:19 pet, 26. 10. 2012 Naslov: |
|
|
[quote="kakt00s"]Klijent i server uredno rade kada se radi o localhostu, ali nikako da prorade kada je server na studentu a ja kod kuće.
Preko nslookup-a sam dobio adresu studenta, koja je 161.53.8.14, te postavio port na 12323. Spojim se preko ssh na student i tamo pokrenem server i sve uredno radi (čeka konekciju klijenta), ali kada pokrenem klijent on samo stoji dok se ne dogodi 'connection timeout'.
Ima netko kakav hint?[/quote]
Student ne dopušta konektiranje izvana (van zgrade PMF-MO). Zamolio sam u RC-u da to srede za ova dva tjedna predaje zadaće, ali čini se da nisu stigli... :neznam:
kakt00s (napisa): | Klijent i server uredno rade kada se radi o localhostu, ali nikako da prorade kada je server na studentu a ja kod kuće.
Preko nslookup-a sam dobio adresu studenta, koja je 161.53.8.14, te postavio port na 12323. Spojim se preko ssh na student i tamo pokrenem server i sve uredno radi (čeka konekciju klijenta), ali kada pokrenem klijent on samo stoji dok se ne dogodi 'connection timeout'.
Ima netko kakav hint? |
Student ne dopušta konektiranje izvana (van zgrade PMF-MO). Zamolio sam u RC-u da to srede za ova dva tjedna predaje zadaće, ali čini se da nisu stigli...
_________________ Extraordinary claims require extraordinary evidence. – Carl Sagan
|
|
[Vrh] |
|
|