Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Gost
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
Loo Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
simon11 Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
Atomised Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Loo Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Atomised Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
true.false Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
pravipurger Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
true.false Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
kkarlo Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Gost
|
|
[Vrh] |
|
bixodococo Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
ankovacic Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 12:59 pet, 28. 12. 2012 Naslov: |
|
|
Zašto se meni čini da je profesor nama prikazo prezentaciju koje na našim stranicama nema, a nisam je uspio naći ni na stranicama fera - prezentacija je u pozadini imala istu temu kao i prezntacija za performansu računala, ali nigdje je ne mogu naći :(
[size=9][color=#999999]Added after 39 minutes:[/color][/size]
Ok, slide koji fali je organizacija i hijerarhija memorije i nešto o protočnosti... Način komunikacije s I-O uređajima, kako se zauzima cache a kako radna memorija, pohranjivanje između radne i cache memorije (bilo je nekoliko načina (točnije 3, neke formule s korištenjem kongruentnoti (raspoređivanje cache memorije u blokove), onda način prepisivanja na adresu koja se najduže vremena nije koristila... i još jedan, ne mogu se točno sjetit)), te prezentacije fale i ne mogu ih nigdje naći na netu :( A bilo bi dobro da barem imamo od nekud vidjet i uzimat smjernice s tih predavanja...
[size=9][color=#999999]Added after 35 minutes:[/color][/size]
Našao sam -> slide sadrži ove stvari:
Memorijska hijerarhija. Metode ubrzanja propusnosti radne memorije.
Organizacije priručne memorije: izravna, potpuno asocijativna, skupno
asocijativna. Algoritmi zamjene blokova. Problem koherentnosti. Analize
slučaja.
Zašto se meni čini da je profesor nama prikazo prezentaciju koje na našim stranicama nema, a nisam je uspio naći ni na stranicama fera - prezentacija je u pozadini imala istu temu kao i prezntacija za performansu računala, ali nigdje je ne mogu naći
Added after 39 minutes:
Ok, slide koji fali je organizacija i hijerarhija memorije i nešto o protočnosti... Način komunikacije s I-O uređajima, kako se zauzima cache a kako radna memorija, pohranjivanje između radne i cache memorije (bilo je nekoliko načina (točnije 3, neke formule s korištenjem kongruentnoti (raspoređivanje cache memorije u blokove), onda način prepisivanja na adresu koja se najduže vremena nije koristila... i još jedan, ne mogu se točno sjetit)), te prezentacije fale i ne mogu ih nigdje naći na netu A bilo bi dobro da barem imamo od nekud vidjet i uzimat smjernice s tih predavanja...
Added after 35 minutes:
Našao sam → slide sadrži ove stvari:
slučaja.
|
|
[Vrh] |
|
ankovacic Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
wrathchild Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
kkarlo Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 10:04 čet, 3. 1. 2013 Naslov: |
|
|
[quote="wrathchild"]Ima mozda neka dobra duša da napiše koja poglavlja iz knjige treba znati za drugi kolokvij?
(osim prvog dijela semestra i onog sto je profesor napisao na web)
hvala[/quote]
Znači na predavanjima iz građe radili smo:
Prvo predavanje nakon kolokvija:
Završetak RISC procesora, skroz do performanse
Drugo predavanje nakon kolokvija:
Protočnost, ali nismo radili sve, barem ja tako mislim, al sad ne znam dal to trebamo učit ili ne... One superskalarne procesore nismo spominjali sigurno, a ove hazarde kao jesmo, al ne preveć detaljno. Čim smo ih spominjali vjerujem da ih trebamo naučit. Bitno ti je da znaš izračunat one gluposti kod vremena izvođenja programa, koliko je vrijeme izvođenja jedne operacije, bla bla... pogledaj si primjere u knjizi...
Treće predavanje nakon kolokvija:
Nismo imali jer je profesor štrajkao.
Četvrto predavanje nakon kolokvija:
Upravljačka jedinica... Tu si dobro nauči stog i njegovu upotrebu kod pozivanja programa, ili kad se dogodi prekid, to nam je profesor naglasio da će doć u kolokviju.
Peto i poslijednje predavanje nakon kolokvija:
Priručna memorija(Cache memorija)... Tu je isto rekao da bi moglo doć nešt u stilu prebacivanje iz glavne memorije u cache memoriju, pa ovisno o tome na koji način ti je zadano da to napraviš, ti to i napraviš...
Eto to bi ukratko bilo to. Rekao je još samo da će naravno bit više teorije iz drugog dijela, te da iz ovog dijela koji smo dobili da sami trebamo, od tuda bi kao trebala sam teorija doć, dok ove zadaćiće možemo očekivat iz nečeg što smo radili na predavanju...
Sad, možda se samo šalio, nikad ne znaš...
wrathchild (napisa): | Ima mozda neka dobra duša da napiše koja poglavlja iz knjige treba znati za drugi kolokvij?
(osim prvog dijela semestra i onog sto je profesor napisao na web)
hvala |
Znači na predavanjima iz građe radili smo:
Prvo predavanje nakon kolokvija:
Završetak RISC procesora, skroz do performanse
Drugo predavanje nakon kolokvija:
Protočnost, ali nismo radili sve, barem ja tako mislim, al sad ne znam dal to trebamo učit ili ne... One superskalarne procesore nismo spominjali sigurno, a ove hazarde kao jesmo, al ne preveć detaljno. Čim smo ih spominjali vjerujem da ih trebamo naučit. Bitno ti je da znaš izračunat one gluposti kod vremena izvođenja programa, koliko je vrijeme izvođenja jedne operacije, bla bla... pogledaj si primjere u knjizi...
Treće predavanje nakon kolokvija:
Nismo imali jer je profesor štrajkao.
Četvrto predavanje nakon kolokvija:
Upravljačka jedinica... Tu si dobro nauči stog i njegovu upotrebu kod pozivanja programa, ili kad se dogodi prekid, to nam je profesor naglasio da će doć u kolokviju.
Peto i poslijednje predavanje nakon kolokvija:
Priručna memorija(Cache memorija)... Tu je isto rekao da bi moglo doć nešt u stilu prebacivanje iz glavne memorije u cache memoriju, pa ovisno o tome na koji način ti je zadano da to napraviš, ti to i napraviš...
Eto to bi ukratko bilo to. Rekao je još samo da će naravno bit više teorije iz drugog dijela, te da iz ovog dijela koji smo dobili da sami trebamo, od tuda bi kao trebala sam teorija doć, dok ove zadaćiće možemo očekivat iz nečeg što smo radili na predavanju...
Sad, možda se samo šalio, nikad ne znaš...
|
|
[Vrh] |
|
wrathchild Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
nuala Forumaš(ica)
|
Postano: 16:00 ned, 6. 1. 2013 Naslov: |
|
|
[quote="ankovacic"]Zašto se meni čini da je profesor nama prikazo prezentaciju koje na našim stranicama nema, a nisam je uspio naći ni na stranicama fera - prezentacija je u pozadini imala istu temu kao i prezntacija za performansu računala, ali nigdje je ne mogu naći :(
[size=9][color=#999999]Added after 39 minutes:[/color][/size]
Ok, slide koji fali je organizacija i hijerarhija memorije i nešto o protočnosti... Način komunikacije s I-O uređajima, kako se zauzima cache a kako radna memorija, pohranjivanje između radne i cache memorije (bilo je nekoliko načina (točnije 3, neke formule s korištenjem kongruentnoti (raspoređivanje cache memorije u blokove), onda način prepisivanja na adresu koja se najduže vremena nije koristila... i još jedan, ne mogu se točno sjetit)), te prezentacije fale i ne mogu ih nigdje naći na netu :( A bilo bi dobro da barem imamo od nekud vidjet i uzimat smjernice s tih predavanja...
[size=9][color=#999999]Added after 35 minutes:[/color][/size]
Našao sam -> slide sadrži ove stvari:
slučaja.[/quote]
jel bi mogao staviti link na prezentaciju, jer ju ne mogu naci. hvala
ankovacic (napisa): | Zašto se meni čini da je profesor nama prikazo prezentaciju koje na našim stranicama nema, a nisam je uspio naći ni na stranicama fera - prezentacija je u pozadini imala istu temu kao i prezntacija za performansu računala, ali nigdje je ne mogu naći
Added after 39 minutes:
Ok, slide koji fali je organizacija i hijerarhija memorije i nešto o protočnosti... Način komunikacije s I-O uređajima, kako se zauzima cache a kako radna memorija, pohranjivanje između radne i cache memorije (bilo je nekoliko načina (točnije 3, neke formule s korištenjem kongruentnoti (raspoređivanje cache memorije u blokove), onda način prepisivanja na adresu koja se najduže vremena nije koristila... i još jedan, ne mogu se točno sjetit)), te prezentacije fale i ne mogu ih nigdje naći na netu A bilo bi dobro da barem imamo od nekud vidjet i uzimat smjernice s tih predavanja...
Added after 35 minutes:
Našao sam → slide sadrži ove stvari:
slučaja. |
jel bi mogao staviti link na prezentaciju, jer ju ne mogu naci. hvala
|
|
[Vrh] |
|
|