Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
observer Forumaš(ica)
|
Postano: 19:05 čet, 19. 8. 2004 Naslov: trebam malu pomoć u vezi logičkih operacija |
|
|
neznam kako ubaciti sliku u ovaj forum pa se nadam da ću i to naučiti...neznam riješiti sljedeći problem,ne mogu ništa iščitati iz ove tablice pa molim one koji znaju da mi odgovore što jednostavnije kako da je čitam evo tablice
aj bj cj | sj cj+1 j je index
----------------------------
0 0 0 | 0 0
0 0 1 | 1 0
0 1 0 | 1 0 radi se o potpunom zbrajalu...problem je
0 1 1 | 0 1 u sljedećoj tablici
1 0 0 | 1 0 čitao sam ju sat vremena i ništa
1 0 1 | 0 1 ....pomozite i objasnite ju
1 1 0 | 0 1 | aj
1 1 1 | 1 1 sj: --------------|---------------- | | | | |
| | 1 | | 1 |
-------------|------|----------------
| | | | |
cj [b]1[/b] | | 1 | |
-------------------------------
| |
| bj |
znači kako da dobijem brojeve iz one slike potpunog zbrajala pomoću varijabli sj,aj,cj,bj....na koji način se gleda donja tablicam,kako trebam promatrati parove....?da li je to općenita tablica ili samo za jedno(neka)stanja..nemrem skuzit....[/i][/b][/u]
neznam kako ubaciti sliku u ovaj forum pa se nadam da ću i to naučiti...neznam riješiti sljedeći problem,ne mogu ništa iščitati iz ove tablice pa molim one koji znaju da mi odgovore što jednostavnije kako da je čitam evo tablice
aj bj cj | sj cj+1 j je index
----------------------------
0 0 0 | 0 0
0 0 1 | 1 0
0 1 0 | 1 0 radi se o potpunom zbrajalu...problem je
0 1 1 | 0 1 u sljedećoj tablici
1 0 0 | 1 0 čitao sam ju sat vremena i ništa
1 0 1 | 0 1 ....pomozite i objasnite ju
1 1 0 | 0 1 | aj
1 1 1 | 1 1 sj: --------------|---------------- | | | | |
| | 1 | | 1 |
-------------|------|----------------
| | | | |
cj 1 | | 1 | |
-------------------------------
| |
| bj |
znači kako da dobijem brojeve iz one slike potpunog zbrajala pomoću varijabli sj,aj,cj,bj....na koji način se gleda donja tablicam,kako trebam promatrati parove....?da li je to općenita tablica ili samo za jedno(neka)stanja..nemrem skuzit....[/i][/b][/u]
_________________ U znanju je moć
|
|
[Vrh] |
|
observer Forumaš(ica)
|
Postano: 19:09 čet, 19. 8. 2004 Naslov: ispričavam se na lošem prikazu |
|
|
molim da pogledate tu tablicu na ovoj adresi pa mi pomozite....http://www.pefri.hr/~ivoi/ODT/skripta/poglavlje5.html.....znači znači radi se o potpunom zbrajalu ,sliku potpunog zbrajala razumijem ali ne mogu iščitati ništa iz tablice ispod s indeksima sj,aj,cj,bj,tu mi treba pomoć,(tablica od osam polja sa četiri jedinice)
molim da pogledate tu tablicu na ovoj adresi pa mi pomozite....http://www.pefri.hr/~ivoi/ODT/skripta/poglavlje5.html.....znači znači radi se o potpunom zbrajalu ,sliku potpunog zbrajala razumijem ali ne mogu iščitati ništa iz tablice ispod s indeksima sj,aj,cj,bj,tu mi treba pomoć,(tablica od osam polja sa četiri jedinice)
_________________ U znanju je moć
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 19:25 čet, 19. 8. 2004 Naslov: |
|
|
[quote="observer"]znači radi se o potpunom zbrajalu ,sliku potpunog zbrajala razumijem ali ne mogu iščitati ništa iz tablice ispod s indeksima sj,aj,cj,bj,tu mi treba pomoć,(tablica od osam polja sa četiri jedinice)[/quote]
Ne kuzim o kojoj je slici rijec. :-s Indexirane su - napisi index slike! :D
Btw, sliku dodajes ovako:
[code:1][img]http://server/put/do/slike.extenzija[/img][/code:1]
Dakle, izmedju ovih img-ova nalijepis punu mreznu adresu slike. 8)
observer (napisa): | znači radi se o potpunom zbrajalu ,sliku potpunog zbrajala razumijem ali ne mogu iščitati ništa iz tablice ispod s indeksima sj,aj,cj,bj,tu mi treba pomoć,(tablica od osam polja sa četiri jedinice) |
Ne kuzim o kojoj je slici rijec. Indexirane su - napisi index slike!
Btw, sliku dodajes ovako:
Kod: | [img]http://server/put/do/slike.extenzija[/img] |
Dakle, izmedju ovih img-ova nalijepis punu mreznu adresu slike.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
observer Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 21:17 čet, 19. 8. 2004 Naslov: |
|
|
Ja to citam ovako (tablica za [latex]s_j[/latex]):
[code:1] | 0 0 1 1 (a_j)
+---------
(c_j) 0 | 0 1 0 1
1 | 1 0 1 0
+---------
| 0 1 1 0 (b_j)[/code:1]
Dakle, tamo gdje pise a_j (dva desna stupca) vrijedi: [latex]a_j=1[/latex]. U preostala dva stupca je [latex]a_0=1[/latex]. Slicno, tamo gdje pise b_j (drugi i treci stupac) je [latex]b_j=1[/latex]; u preostala dva stupca (prvi i cetvrti) je [latex]b_j=0[/latex]. Za retke je jasno: u prvom je [latex]c_j=0[/latex], a u drugom [latex]c_j=1[/latex]. 8)
Na mjestima u tablici pise 1 kad je [latex]s_j=1[/latex]; ako ne pise nista, onda je [latex]s_j=0[/latex]. 8)
Koliko vidim, objasnjenje "drzi vodu" i za tablicu za [latex]c_{j+1}[/latex]
Ja to citam ovako (tablica za ):
Kod: | | 0 0 1 1 (a_j)
+---------
(c_j) 0 | 0 1 0 1
1 | 1 0 1 0
+---------
| 0 1 1 0 (b_j) |
Dakle, tamo gdje pise a_j (dva desna stupca) vrijedi: . U preostala dva stupca je . Slicno, tamo gdje pise b_j (drugi i treci stupac) je ; u preostala dva stupca (prvi i cetvrti) je . Za retke je jasno: u prvom je , a u drugom .
Na mjestima u tablici pise 1 kad je ; ako ne pise nista, onda je .
Koliko vidim, objasnjenje "drzi vodu" i za tablicu za
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
|