Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
GauSs_ Moderator

Spol: 
|
Postano: 23:31 čet, 7. 3. 2013 Naslov: |
|
|
[quote="moni_poni"]U funkciji oznaci nije mi jasno treba li sva 3 slova od jednog trigrama pretvoriti u velika ili samo prvo početno slovo?[/quote]
sva tri. zar tako nije u testnom primjeru?
moni_poni (napisa): | U funkciji oznaci nije mi jasno treba li sva 3 slova od jednog trigrama pretvoriti u velika ili samo prvo početno slovo? |
sva tri. zar tako nije u testnom primjeru?
_________________ The purpose of life is to end
Prosle su godine kolokviji bili laksi, zar ne?
|
|
[Vrh] |
|
matkec Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
GauSs_ Moderator

Spol: 
|
Postano: 11:46 pet, 8. 3. 2013 Naslov: |
|
|
[quote="matkec"]Dakle, koliko sam shvatio ako kao nizZnakova u svim funkcijama osim oznaci dobijemo prazninu, prema tom stringu se ponašamo kao da smo izbrisali tu prazninu, tj. kao da te praznine nema?
Sada mi nije jasno kako se ponašati ako u funkciji oznaci dobijemo razmak u nizZnakova: primjerice, treba li za Trigrame "abc;bca" i nizZnakova "ab cxbca" funkcija vratiti "ABCxBCA" ili "AB CxBCA"?[/quote]
pri oznacavanju se ponasate kao da ste izbrisali prazninu, ali povratni string mora biti isti kao originalni osim velikih slova za odgovarajuce palindrome. Dakle, treba vratiti ""AB CxBCA"
matkec (napisa): | Dakle, koliko sam shvatio ako kao nizZnakova u svim funkcijama osim oznaci dobijemo prazninu, prema tom stringu se ponašamo kao da smo izbrisali tu prazninu, tj. kao da te praznine nema?
Sada mi nije jasno kako se ponašati ako u funkciji oznaci dobijemo razmak u nizZnakova: primjerice, treba li za Trigrame "abc;bca" i nizZnakova "ab cxbca" funkcija vratiti "ABCxBCA" ili "AB CxBCA"? |
pri oznacavanju se ponasate kao da ste izbrisali prazninu, ali povratni string mora biti isti kao originalni osim velikih slova za odgovarajuce palindrome. Dakle, treba vratiti ""AB CxBCA"
|
|
[Vrh] |
|
storm21 Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
GauSs_ Moderator

Spol: 
|
Postano: 12:41 pet, 8. 3. 2013 Naslov: |
|
|
[quote="storm21"]pitanje, da li ce se fja postavi(sting nizZnakova) uvijek pozivati prije kaoString?[/quote]
hoce
[quote]
I drugo, hoće li se u klijentskom programu za istu varijablu Trigrami mijenjati nizZnakova ili je isti do kraja klijentskog prog?
tnx[/quote]
isti do kraja.
storm21 (napisa): | pitanje, da li ce se fja postavi(sting nizZnakova) uvijek pozivati prije kaoString? |
hoce
Citat: |
I drugo, hoće li se u klijentskom programu za istu varijablu Trigrami mijenjati nizZnakova ili je isti do kraja klijentskog prog?
tnx |
isti do kraja.
|
|
[Vrh] |
|
quark Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
GauSs_ Moderator

Spol: 
|
Postano: 17:46 pet, 8. 3. 2013 Naslov: |
|
|
[quote="quark"]Smijemo li koristiti f-je za sortiranje iz [tt]<algorithm>[/tt]-a?[/quote]
da
quark (napisa): | Smijemo li koristiti f-je za sortiranje iz <algorithm>-a? |
da
|
|
[Vrh] |
|
micika45056 Gost
|
|
[Vrh] |
|
GauSs_ Moderator

Spol: 
|
Postano: 19:21 pet, 8. 3. 2013 Naslov: |
|
|
[quote="micika45056"]jel smijemo napraviti jos neke strukture koje cemo koristiti u funkcijama ili je to zabranjeno??[/quote]
smijete, ali deklaracije i definicije moraju biti unutar trigrami.h ili trigrami.cpp datoteka buduci da samo njih saljete
micika45056 (napisa): | jel smijemo napraviti jos neke strukture koje cemo koristiti u funkcijama ili je to zabranjeno?? |
smijete, ali deklaracije i definicije moraju biti unutar trigrami.h ili trigrami.cpp datoteka buduci da samo njih saljete
|
|
[Vrh] |
|
Bole13 Forumaš(ica)

Spol: 
|
|
[Vrh] |
|
GauSs_ Moderator

Spol: 
|
Postano: 22:04 pet, 8. 3. 2013 Naslov: |
|
|
[quote="Bole13"]Hoće li sigurno barem 3 znaka, dakle ne računajući praznine, biti dana u nizZnakova?[/quote]
da!
Bole13 (napisa): | Hoće li sigurno barem 3 znaka, dakle ne računajući praznine, biti dana u nizZnakova? |
da!
|
|
[Vrh] |
|
Buki Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
GauSs_ Moderator

Spol: 
|
Postano: 1:04 sub, 9. 3. 2013 Naslov: |
|
|
[quote="Buki"]hoce li n u funkciji distribucija uvijek biti veci od 0 i manji od brojaTrigrama strukture koja ga poziva? ako ne, sto funkcija treba vratiti, prazan string ili nesto drugo?[/quote]
hoce
Buki (napisa): | hoce li n u funkciji distribucija uvijek biti veci od 0 i manji od brojaTrigrama strukture koja ga poziva? ako ne, sto funkcija treba vratiti, prazan string ili nesto drugo? |
hoce
|
|
[Vrh] |
|
Buki Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
GauSs_ Moderator

Spol: 
|
Postano: 1:25 sub, 9. 3. 2013 Naslov: |
|
|
[quote="Buki"]jos uvijek me muci malo ta distribucija.. "sortiranih po frekvenciji pojavljivanja u najčešćim trigramima" znaci li to da brojimo ukupno koliko se neki znak pojavio unutar najcescih trigrama ili da brojimo za svaki trigram posebno? konkretno, ako su najcesci trigrami bbb aaa bvv - treba li ispis biti "abv" ili "bav" ?[/quote]
bav
Buki (napisa): | jos uvijek me muci malo ta distribucija.. "sortiranih po frekvenciji pojavljivanja u najčešćim trigramima" znaci li to da brojimo ukupno koliko se neki znak pojavio unutar najcescih trigrama ili da brojimo za svaki trigram posebno? konkretno, ako su najcesci trigrami bbb aaa bvv - treba li ispis biti "abv" ili "bav" ? |
bav
|
|
[Vrh] |
|
GauSs_ Moderator

Spol: 
|
Postano: 12:06 pon, 11. 3. 2013 Naslov: |
|
|
[size=18][color=red]Mainovi koji se koriste za bodovanje zadataka stavljeni su [url=http://borovnica.sok.hr/~iugrina/rp1]ovdje[/url].
[/color][/size]
Mainovi koji se koriste za bodovanje zadataka stavljeni su ovdje.
|
|
[Vrh] |
|
zeak Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
GauSs_ Moderator

Spol: 
|
Postano: 21:44 pon, 11. 3. 2013 Naslov: |
|
|
[quote="zeak"]svaki točan main jedan bod ili?[/quote]
da
zeak (napisa): | svaki točan main jedan bod ili? |
da
|
|
[Vrh] |
|
grgaa Forumaš(ica)

|
|
[Vrh] |
|
GauSs_ Moderator

Spol: 
|
Postano: 22:33 pon, 11. 3. 2013 Naslov: |
|
|
[quote="grgaa"]u test primjeru 6, postoji li mogucnost da je doslo do greske? konkretno, ne izgleda li polje trigrama ovako:
abb; bp = 2;
bbx; bp = 1;
bxb; bp = 4;
xbx; bp = 4;
bxa; bp = 1;
xab; bp = 1;
te ne bi li onda distribucija(2) trebala gledati trigrame bxb i xbx pa time vratiti string "bx", a ne "bxa"?
ili sam ja nesto gadno zeznuo u interpretaciji funckije distribucija ili u necem drugom..?[/quote]
ne, 1. mjesto drze trigrami "bxb" i "xbx", a drugo mjesto drzi trigram "abb" pa treba gledati te trigrame. Imao si slican primjer u testnom mainu gdje su drugo mjesto dijelila dva trigrama
grgaa (napisa): | u test primjeru 6, postoji li mogucnost da je doslo do greske? konkretno, ne izgleda li polje trigrama ovako:
abb; bp = 2;
bbx; bp = 1;
bxb; bp = 4;
xbx; bp = 4;
bxa; bp = 1;
xab; bp = 1;
te ne bi li onda distribucija(2) trebala gledati trigrame bxb i xbx pa time vratiti string "bx", a ne "bxa"?
ili sam ja nesto gadno zeznuo u interpretaciji funckije distribucija ili u necem drugom..? |
ne, 1. mjesto drze trigrami "bxb" i "xbx", a drugo mjesto drzi trigram "abb" pa treba gledati te trigrame. Imao si slican primjer u testnom mainu gdje su drugo mjesto dijelila dva trigrama
|
|
[Vrh] |
|
|