Prethodna tema :: Sljedeća tema |
Autor/ica |
Poruka |
Shirohige Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
vsego Site Admin
Spol:
|
Postano: 1:44 pet, 15. 3. 2013 Naslov: |
|
|
Nemam neku potrebu "biti u pravu", posto to ne mijenja nista ni za tebe ni za mene ni za ikog treceg. ;) Meni ionako nema spasa... [url=http://www.catholicnewsagency.com/news/without-christ-crucified-we-will-be-pitiful-organization-pope-says/]navodno me i novi papa smatra djavolopoklonikom[/url]. :lol:
Hvala na pitomom, iako na mahove malo zbunjujucem, razgovoru.
Nemam neku potrebu "biti u pravu", posto to ne mijenja nista ni za tebe ni za mene ni za ikog treceg. Meni ionako nema spasa... navodno me i novi papa smatra djavolopoklonikom.
Hvala na pitomom, iako na mahove malo zbunjujucem, razgovoru.
_________________ U pravilu ignoriram pitanja u krivim topicima i kodove koji nisu u [code]...[/code] blokovima.
Takodjer, OBJASNITE sto vas muci! "Sto mi je krivo?", bez opisa u cemu je problem, rijetko ce zadobiti moju paznju.
|
|
[Vrh] |
|
Tomislav Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
.anchy. Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
satja Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
RonnieColeman Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 13:28 ned, 17. 3. 2013 Naslov: |
|
|
Tako je.
Matematika je najsigurnija od svih znanosti, uživajte u toj sigurnosti, u uvidu kojeg spoznajete svojim razumom. Matematika je lišena paradoksa, paradoksi su u filozofiji.
Ovaj život kojeg sada vodite je taj koji se broji, svaki drugi, u kojeg možda vjerujete, možda je samo prazno vjerovanje.
Ako ipak pogonite ovaj život uvjerenjima da je on zanemariv(konačnost i bol(ovog) u odnosu na beskonačnost i sreću(onog)) i nemate konflikta između racionalnosti i iracionalnosti - opet dobro. :mrgreen:
Tako je.
Matematika je najsigurnija od svih znanosti, uživajte u toj sigurnosti, u uvidu kojeg spoznajete svojim razumom. Matematika je lišena paradoksa, paradoksi su u filozofiji.
Ovaj život kojeg sada vodite je taj koji se broji, svaki drugi, u kojeg možda vjerujete, možda je samo prazno vjerovanje.
Ako ipak pogonite ovaj život uvjerenjima da je on zanemariv(konačnost i bol(ovog) u odnosu na beskonačnost i sreću(onog)) i nemate konflikta između racionalnosti i iracionalnosti - opet dobro.
_________________ ...He never had looked less like captain of any-thing, even his own soul.
|
|
[Vrh] |
|
Tygy Forumaš(ica)
|
Postano: 15:11 uto, 19. 3. 2013 Naslov: |
|
|
Nisam vjernik...točnije nemam pozivnicu ni člansku iskaznicu nizakoju vrstu zagrobnog života :) I oduvijek/svako malo sam "pozvana" da se izjasnim/opravdam/obrazložim u što vjerujem/zašto ne vjerujem...bla. Mislim, ovisi s kim pričaš...dolje u dalmatinskoj zagori sa ženom od 60 godina ili osobom drukčijeg profila.... I čudnovatu stvar uočih...
S Voltaireom se svi slažu:
Da Bog ne postoji,trebalo bi ga izmisliti.
(Ako Bog ne postoji,onda bi ga trebalo izmisliti)
A što je matematički ekvivalent tome?
[b]Ako ga ne treba izmisliti, onda Bog postoji.[/b]
Ali ako tako izgovoriš, onda je to "vrijeđanje". Zašto? Zar nije jednako lijepa izjava kao i u obliku koji je Voltaire izgovorio?
A, svaka religija počiva na "sumljivim" dijelovima (razmicanje mora, bezgrešno začeče,uskrsnuće, ekipa s olimpa,faraoni=bogovi...,zemlja u 7 dana,Adam i Eva...)
Nadalje, ovaj drugi oblik ne treba čuvare,promotore,instituciju...ne treba dramatične priče,strahopoštovanje,odricanja...ne treba ni višemilijunske crkve niti ih ima smisla graditi jer ne postoji nikakva slikica, oltar...koji nije ljudskom maštom dorađen(čitaj: izmišljen)da bi se postavio unutra Nije unosan? Drugo ne zahtjeva ni konstantno "jačanje vjere"...jer nije ni potrebno tu riječ koristiti. Toliko o pojmu vjerovanje.
Pričate o religiji...počeli bar... i odmah: abortusi, pedofilija, inkvizicija.... jao! To je produkt institucija i ljudi... Pa mi nije jasno kako uopće netko i želi biti njihov član. Hitler je sa 4 milijuna u jednom-potezu-ubijenih Židova zao? A oko 11 milijuna samo izniklih iz Vatikanskih spisa (jer su morali), koji su mučeni danima prije smrti... Netko je gore spomenuo kako se može uopće nacizam spomenuti kao paralela Crkvi... Ne može. Hitler je mala beba za neke od Papa koji su vladali. Sa objašnjenjem iz vatikana: "Drukčije se tada gledalo na život". Ja se ispričavam, ali ako bog postoji ne bi htio da sam njihov član.
Nisam vjernik...točnije nemam pozivnicu ni člansku iskaznicu nizakoju vrstu zagrobnog života I oduvijek/svako malo sam "pozvana" da se izjasnim/opravdam/obrazložim u što vjerujem/zašto ne vjerujem...bla. Mislim, ovisi s kim pričaš...dolje u dalmatinskoj zagori sa ženom od 60 godina ili osobom drukčijeg profila.... I čudnovatu stvar uočih...
S Voltaireom se svi slažu:
Da Bog ne postoji,trebalo bi ga izmisliti.
(Ako Bog ne postoji,onda bi ga trebalo izmisliti)
A što je matematički ekvivalent tome?
Ako ga ne treba izmisliti, onda Bog postoji.
Ali ako tako izgovoriš, onda je to "vrijeđanje". Zašto? Zar nije jednako lijepa izjava kao i u obliku koji je Voltaire izgovorio?
A, svaka religija počiva na "sumljivim" dijelovima (razmicanje mora, bezgrešno začeče,uskrsnuće, ekipa s olimpa,faraoni=bogovi...,zemlja u 7 dana,Adam i Eva...)
Nadalje, ovaj drugi oblik ne treba čuvare,promotore,instituciju...ne treba dramatične priče,strahopoštovanje,odricanja...ne treba ni višemilijunske crkve niti ih ima smisla graditi jer ne postoji nikakva slikica, oltar...koji nije ljudskom maštom dorađen(čitaj: izmišljen)da bi se postavio unutra Nije unosan? Drugo ne zahtjeva ni konstantno "jačanje vjere"...jer nije ni potrebno tu riječ koristiti. Toliko o pojmu vjerovanje.
Pričate o religiji...počeli bar... i odmah: abortusi, pedofilija, inkvizicija.... jao! To je produkt institucija i ljudi... Pa mi nije jasno kako uopće netko i želi biti njihov član. Hitler je sa 4 milijuna u jednom-potezu-ubijenih Židova zao? A oko 11 milijuna samo izniklih iz Vatikanskih spisa (jer su morali), koji su mučeni danima prije smrti... Netko je gore spomenuo kako se može uopće nacizam spomenuti kao paralela Crkvi... Ne može. Hitler je mala beba za neke od Papa koji su vladali. Sa objašnjenjem iz vatikana: "Drukčije se tada gledalo na život". Ja se ispričavam, ali ako bog postoji ne bi htio da sam njihov član.
|
|
[Vrh] |
|
RonnieColeman Forumaš(ica)
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
Milojko Forumaš(ica)
Spol:
|
Postano: 4:20 sri, 20. 3. 2013 Naslov: |
|
|
Drago mi je što još uvijek postoji netko tko će otvoriti ovako besmislenu raspravu, i ljudi koji će u njoj sudjelovati. Čisto da se razumijemo, govorim o tome da je besmislena rasprava o bogovima i vjeri i svemu što ide uz to. Iovako ionako nitko od nas neće moći dokazati da je bio u pravu sve dok ne umre. Ali, onda ćemo, pod uvjetom da zagrobni život postoji, biti zauzeti radeći neke super cool stvari koje možeš samo u zagrobnom životu. Na primjer, letjeti od galaksije do galaksije, istraživati bespuća Svemira, družiti se sa Svemogućim tko god taj bio, mazeći i pazeći svog Psyduck-a.
Drago mi je što još uvijek postoji netko tko će otvoriti ovako besmislenu raspravu, i ljudi koji će u njoj sudjelovati. Čisto da se razumijemo, govorim o tome da je besmislena rasprava o bogovima i vjeri i svemu što ide uz to. Iovako ionako nitko od nas neće moći dokazati da je bio u pravu sve dok ne umre. Ali, onda ćemo, pod uvjetom da zagrobni život postoji, biti zauzeti radeći neke super cool stvari koje možeš samo u zagrobnom životu. Na primjer, letjeti od galaksije do galaksije, istraživati bespuća Svemira, družiti se sa Svemogućim tko god taj bio, mazeći i pazeći svog Psyduck-a.
_________________ Sedam je prost broj
Bolonja je smeće i to pod hitno treba mijenjat
|
|
[Vrh] |
|
Nightrider Forumaš s poteškoćama u pisanju
Spol:
|
|
[Vrh] |
|
frutabella Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Spol:
|
Postano: 17:32 uto, 2. 4. 2013 Naslov: |
|
|
Ima jedna zanimljiva crtica iz Eulerova zivota, koji je zasigurno bio ako ne najveci matematicar ikad onda medju top 3, on je bio veliki vjernik,studirao je teologiju i hebrejski u Baselu prije nego sto je postao dobar s jednim od Bernoullijevih koji ga je uvodio u matematiku i onda je na kraju ipak odabrao matematiku kao polje djelovanja, no da prijedjem na tu crticu, dok je radio u Rusiji na kraljevski dvor je dosao francuski filozof Diderot koji je bio ateist i zelio je prosirit ateizam i cuo je da Euler ima dokaz za postojanje Boga (koji naravno, nije imao), na dvoru su se nasli Euler i Diderot i usred rasprave Euler je napisao neku formulu i rekao nesto tipa: "dakle, iz toga slijedi da Bog postoji, imate li sto za kazati gospodine Diderot?", na sto se Diderot osramocen pokupio iz Rusije jer nije nimalo poznavao matematiku pa nije imao nacin da se suprotstavi Euleru, to sam negdje procitao prije par godina, vjerojatno se mogu na netu pronaci detaljniji opisi..
Ima jedna zanimljiva crtica iz Eulerova zivota, koji je zasigurno bio ako ne najveci matematicar ikad onda medju top 3, on je bio veliki vjernik,studirao je teologiju i hebrejski u Baselu prije nego sto je postao dobar s jednim od Bernoullijevih koji ga je uvodio u matematiku i onda je na kraju ipak odabrao matematiku kao polje djelovanja, no da prijedjem na tu crticu, dok je radio u Rusiji na kraljevski dvor je dosao francuski filozof Diderot koji je bio ateist i zelio je prosirit ateizam i cuo je da Euler ima dokaz za postojanje Boga (koji naravno, nije imao), na dvoru su se nasli Euler i Diderot i usred rasprave Euler je napisao neku formulu i rekao nesto tipa: "dakle, iz toga slijedi da Bog postoji, imate li sto za kazati gospodine Diderot?", na sto se Diderot osramocen pokupio iz Rusije jer nije nimalo poznavao matematiku pa nije imao nacin da se suprotstavi Euleru, to sam negdje procitao prije par godina, vjerojatno se mogu na netu pronaci detaljniji opisi..
|
|
[Vrh] |
|
Tygy Forumaš(ica)
|
|
[Vrh] |
|
Spol:
|